Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Teen Wolf - Farkasbőrben 3x20 - Echo House

2016. április 06. 15:00 - Smiley93

Figyelem, figyelem! Mai részünkben komoly témákkal foglalkozunk, úgyhogy lélekben mindenki készüljön fel a tini szappanbuborék ünnepélyes kipukkasztására. Gyengébb idegzetű nézőink most még elhagyhatják az oldalt, a házat, a várost, országot s univerzumot. Az ügyvédeinknek köszönjük, hogy időben szóltak az esetleges korhatár besorolási problémák jogi következményeiről, a nyájas érdeklődőknek pedig a mindig osztatlan, érett figyelmet!

1.jpg

Sötét éjszakában Zsaruapu fuvarozza fiát, az úti cél a helyi diliház, az Eichen. Mielőtt beléphetnének a grandiózus kapun túl felsejlő baljós árnyak közé, Farkasfiú motorja berreg fel a láthatáron. Tulajdonosa morcos, amiért Stilinskiék testületileg a háta mögött sunnyogva akarták ebbe a lepukkant diliházba ebrudálni barátját, ami ráadásul olyan referenciákkal büszkélkedik, mint Mr. Repeszgránát, akinek a tumora a minap két fénylő szemű tini kicsinálása között legyek urát játszott. Stiles azonban maga ragaszkodik a 72 órás elzáráshoz, amíg Zsaruapu az agydegeneráció LA-i szakértőit kutatja fel, így legalább mindenki biztonságban lesz, tőle. Utolsó kívánsága haverjától, hogy amennyiben a Főfarkas-Vadászapu-Állatdoki szakmai trió kudarcot vall a Nogicune-mentesítéssel, Scott csak arról gondoskodjon, hogy ő (a gazdatest) ki se tehesse a lábát innen soha.

2.jpg

Ezzel a végszóval Farkasfiút faképnél hagyva be is lépnek a Őrület Birodalmába, ahol már a váróteremben első blikkre klasszikus, klisé-zakkantak várakoznak (vágjuk, komoly téma). Odébb további klisé-őrültek rázzák rácsaikat. Késői óra ide vagy oda, az éjszakai betegfelvétel meglepően olajozottan zajlik: Zsebeket kiüríteni, zéró kapcsolat a külvilággal, semmi cipőfűző, sorolja az ápolónő az elektronikus zár folyamatos berregése mellett, ami felzaklathatja gyengébb idegzetű nézőinket, de ők már nincsenek is itt, ugye?!

2a.jpg

Kivéve Zsaruaput, őt bezzeg senki se figyelmeztette, hogy ilyen nehéz lesz ezen a hátborzongató helyen hagyni a fiát, ráadásul a kedvenc kispárnája nélkül. Ám Stiles maradni akar, könnyes búcsú, s már vezetik is el. A lépcsőházban egy újabb hamisítatlan filmes őrült éppen lepedőből csomózott kötéllel készül felakasztani magát, Stiles minden igyekezete ellenére is sikerrel jár, a földszintről katasztrófaturisták csekkolják a látványosságot. A sztárvendég pedig nem más, mint Stiles sötét énje, a kacagó Múmia. Főcím.

3.jpg

A hazai szakértő csapat a Nogicune-stratégiát vitatja meg, Állatdoki, Farkasfiú meg Allison az egyik oldalon, a vonalban Vadászapu. A zúzmó-injekció a múlt epizód végén csak átmeneti megoldás, pár napig távol tartja a gonosz kicunét, de ennyi. Az Eichen-házban remélhetőleg minden oni meg a Nogicune is meghúzza magát, amíg egy bizonyos Shugendo-tekercsből kiókumlálják, hogy lehet végleg kinyírni Múmiát. A legfrissebb infók szerint a papirusz boldog tulajdonosa az előzőleg Isaackel tárgyaló Kinkade, Allisonnak már ötlete is van, hol lehet.

4.jpg

Stiles a diliházban telefonhívásért eseng, nulla eredménnyel, nyilván nem először hallanak itt ilyesmit az ápolók. Újdonsült szobatársa, Oliver is engedelmességre buzdítja, már ha el kívánja kerülni a neki pl. kijárt többpontos ágyhoz rögzítést. Ismerkedésindító csevejként kivesézik a hétfői (menetrendszerinti) öngyilkosságot, a tapasztalt lakó már tudja, ilyenkor nagyobb a szuicid tettek valószínűsége, az Echo-háznak is becézett diliház szuper visszhang-rendszeréből pedig nagyjából kikövetkeztette az eseményeket, királyság ez a hely!

4_5.jpg

Hamar felvirrad, Stilesnak, aki egész éjjel ébren volt, biztos nem annyira. Hát tényleg nem tud aludni a kispárnája nélkül. Viszont legalább kiengedik őket napközbenre, így Oliver izgatott idegenvezetésbe kezd, s bemutat pár Jézus-imitátort/-hasonmást, mígnem a telefonhoz érnek. Az éppen foglalt, egy csaj beszél, erősködik, hogy valamit el kéne mondani, meg hogy az egyikük épp mögötte áll, ez Stiles lenne? Mindegy, Meredith végre letette, Stiles tárcsázna, de nincs vonal. Ja, öngyilkosságok után sosincs egy napig, homályosítja fel Oliver, társa a dilinyósok között, pech. Ekkor újabb ismerős hátat/arcot fedez fel az őgyelgő kettyósok között, Maliát, a kis prérifarkast. Oda is köszön neki, micsoda öröm. Részemről a szerencse, feleli Malia, már ha egy kiadós orrba vágás ezt jelenti a prérifarkasoknál. Erre rögvest feltűnnek a vért szimatoló ápolók, leteperik a nem is ellenkező delikvenseket, zárt osztállyal s egyebekkel fenyegetőznek, hiába, nehéz az élet a visszhangos házban. Miközben földre teperik, Stiles az alagsort pillantja meg, és rögvest déja vu-ja támad, járt ő már itt, 2 résszel ezelőtt. Végszóra újabb ismerős arc tűnik fel a látóperemén, Miss Morell: Stiles okulva az előbbi találkozásból csak visszafogottan örvend.

5.jpg

Még mindig foglyok a képernyőn, de kicsit másfélék: Vadászapu meg Főfarkas raboskodik a rendőrőrsön, utóbbi éppen az ügyük állásáról kagylózik pár szobával arrébbról. Kiderül, az Ezüsztujj-akták hivatalosan szövetségi üggyé váltak, bizonyítékok elszállítva, a hiányzók száma 1 fő, Zsaruapu. Derek szerint ebből egyenesen következik, hogy Stiles jó sok embert kinyírhatott már. Vadászapu egy életéből vett tanmese/referenciamunka kombóval szemlélteti, mennyire nagyon könyörtelenül ki fogja iktatni Stilest, ha már belőle semmi se marad, csak a kacagó Múmia-része. Emlegetett srác éppen csoportfoglalkozáson ül a gyogyóban, Miss Morrell vázolja a mai menüt, ami a bűntudat. A terapeuta szerint egyébként ez roppant hasznos tulajdonság, olyan szakértőket, mint Maliát meg Stilest kérdezi ez ügyben.

6.jpg

Utóbbit privátban is kifaggatja később, mivel általában villámcsapásokat kísérő Lichtenberg-minta jelent meg Stiles bőrén. Ez esetben a rókazúzmó-terápia mellékhatása, amíg ott a vörös minta, minden oké, ám utána előtör a Nogicune. Íme, Morrell instant túlélőtippjei rókaszellem-megszállás esetére: 1) semmi alvás, 2) amfetamin (amit feketén át is passzol), 3) Múmia visszatérésekor: egy soron kívüli időpont nála, hogy beadhassa a halálos injekciót. No, Stilesnak baromira nincs mázlija ezekkel a régi ismerősökkel.

7.jpg

Stiles a pincébe akar lekukkantani múltidézés okán, ám kulcsa csak a helyi erőembernek, Bronszkijnak van hozzá. Terve kovácsolása közben betér a mosdóba, ahol éppen Malia zuhanyozik. Némi zavart hebegés-habogás (Stiles részéről) meg tőmondatos válasz (Malia) után kiderül, hogy a csaj a meleg víz miatt veszi igénybe a férfimosdó szolgáltatásait, és nem, nem zavarja a meztelenség, csak a hiányzó bunda. Meg, s ezért járt az előbb a pofon, hogy immár emberként kell tengődnie, a tudattal, hogy kinyírta a saját anyját meg tesóját, négylábon annyival egyszerűbb az élet! Alku köttetik: Stiles átváltoztatási oktatót kerít a csajnak (gondolom, Farkasfiúról beszélünk), az meg segít lejuttatni a srácot a pincébe.

8.jpg

A szabadlábon garázdálkodó Scottfalka & reménybeli Scottfalka-tagok Vadászéknál tervezgetik a Katashi-bizonyítékokat szállító páncélautó kifosztását. A terv lényege, hogy motorbalesetet álcázva feltartják a sofőrt, s addig lenyúlják a cuccot. Vadászaput a rendőrségen beszélőre hívják, ám remélt ügyvédje helyett Főfarkasék kínzója mosolyog rá kedvesen egy Christoph! felkiáltás kíséretében, nem semmi. A Visszhangos Ház visszhangos termében Malia meg Oliver rögtönöz egy dilis birkózást, Bronszkij érkezik, Malia kulcsot csen, s Stiles már a pince felé is veheti az irányt. Csakhogy a keresett kulcs nincs rajta az elcsórt csomón, ám a gazdája annak eltűnésén annál inkább, így Stiles egykettőre egy magánzárkában találja magát. Súlyosbító tényező, hogy az amfetamint is megtalálták nála, akkor jöhet egy bazierős nyugtatóinjekció a kacagó verőembertől, így bukott el Miss Morrell egész túlélőkalauza egy lépésben.

9.jpg

Farkasfiú épp a küldetésre indulna, mikor Kira ugrik be hozzá, önkéntes segítőnek jelentkezik a mai akcióba. Felvételi vizsgaként bemutat pár kardos formagyakorlatot, mert mesébe illő gyorsasággal megtanulta a harcművészet csínját-bínját. Scott leesett állal bámul, felvéve! Stiles szekrénybe zárva ébred, mármint álmában nyilván, ahol ő azért könyörög Múmiának, hogy engedje ki, Múmia meg be szeretne menni, patthelyzet. A parttalan vitát Malia szakítja félbe, betört Stileshoz s felébresztette, most a zárt osztályon keresztül menekülnek. Indul az esti bizonyítéklopás, első felvonás: Kira nyomkövetőt szerel a páncélautóra. Érkezik Zsaruapu kisinasa, hogy szélnek eressze a járművet, ám a sofőrt holtan találja, őt meg gyorsan leüti Kinkade, szóval nem csak hőseink terveztek mára bizonyítéklopást!

10.jpg

Vadászapu meg nem várt látogatója eközben a Vadászkódexről fecsegnek, ez az egyetlen közös pont az életükben. Vadászapu inkább a nő szándékairól érdeklődne, ám választ nem kap, hát persze, hogy nem. Ujjlopó hőseink eközben sarokba szorítják a konkurenciát, megkezdődik az alkudozás az ujjra, meg a benne lévő tekercsre. Stilesék szerencsésen lejutottak a pincébe, ahol ott virít az a bizonyos fordított ötös. Kutakodni kezdenek, de pár sokkoló pszichiátriai kezelés rajzán kívül nem sokat találnak. Közben vészesen halványul a fiú hátán a minta, fogy az idő. Malia hasznosan kívánja tölteni, mondjuk új tapasztalatok szerzésével, csókolózás és egyebek terén. Stiles benne van, a hideglelős pincében csak nem nyit rájuk senki.

11.jpg

A páncélautónál hamar eldurvul a helyzet, az alkudozásnak vége, fizikai hadviselés kezdődik. Az ellenfél megalázó könnyedséggel sepri el a Scottfalka minden tagját, egyedül az ikrek bizonyulnak méltó ellenfélnek. Ők kis híján ki is nyuvasztják az ellent, ám Scott leállítja őket, ez itt nem az a falka, hékás. Az ujjat megszerzik, benne a keresett tekercs, csak megérte a sok kék-zöld foltot. Stilesék a kanapén pihenik ki a közös tapasztalatszerzés fáradalmait, mikor Malia kopogtatást hall valahonnan: egy befalazott üregre lelnek, benne Múmia kinyúlva, azaz a Nogicune, vágja most már Malia is. A Múmia zsebeit kiforgatva (?) egy kis cetlire bukkannak, rajta valamiféle Scottot érdeklő infókkal, ám mielőtt ezt bővebben megtudhatnánk, megjelenik Oliver, s szépen sokkolóval kiüti a két szökevényt, a csajnak nyugtatóinjekció is jár. Ez irigylésre méltó Stiles szempontjából, akihez viszont egy fúróval fordul Oliver, elérkezett az idő, hogy a koponyába fúrt lyukakon keresztül kiengedjük a gonosz szellemeket!

12.jpg

A srác komolyan veszi a feladatot, rendesen leszíjazza Stilest, s már berregő fúróval közelít, mikor a főnöke inkább Maliához irányítja. Ó, igen, mert a háttérben ücsörgő Múmia dirigál megint. Még mindig csak annyit kíván, hogy Stiles beengedje, akkor megkíméli a csajt. Megy a huzavona, engedj be-engedd el, mindezt a fúró aláfestő zenéjével, mígnem Stiles elájul. A következő képen pedig már Olivert utasítja, immár szabad kezeit dörzsölgetve, hagyja már azt a szegény lányt! Feltéve persze, hogy egy orrba vágás ezt jelenti. Más szóval, Múmia úr be lett engedve.

15.jpg

Állatdoki tanulmányozza a foggal-körömmel-vérrel megszerzett tekercset, ám nem túl biztató, amit talál, bár nem is perfekt japánból, ugye (ezt meg ki veszi be?!). Szóval, „szegényes” japántudásával azt olvassa ki, hogy a gazdatest átalakulása elűzi a gonosz szellemet, adja magát a vérfarkassá válás (Farkasfiú zsengéje). A záró képsorokon Malia költözik ki a Visszhangos Házból, Miss Morrell faggatja, merre viszi útja. Nem mintha nem tudná úgyis, hogy Farkasfiúhoz rohan a kis prérifarkas, meg is adja az elérhetőségeit Maliának, de jó fej itt valaki! Védence fut is el, szabadság, kék szem, szeretem!-szellemében, még jó, hogy ezt a diliházat mindenki akkor hagyja el, amikor akarja, ennyit a tutibiztos helyről.

 

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása