Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 4x03 – Dühöngő bika

2016. március 31. 09:00 - Kapitánylány

„Csillagok, rejtsétek el fényetek, ne lehessen látni sötét epekedésemet.” - Macbeth

Nick magához tér a súlyos fejfájásából, nem sok mindenre emlékszik, de már jobban van. Persze ez Juliette-nek és Wu-nak nem elég, viszik rögtön orvoshoz. Adalind is próbál kapcsolatba lépni a másik cellában lévő emberrel, nem sok sikerrel.

Trubel ismét megkötözve, Chavez első tette ellenőrizni, hogy tényleg a lány a Grimm. Kicsit furcsállja, hogy Nick-nél lakik, tán a rendőr is tudja, hogy mi ő? Az ügynöknő hamar rátér a lényegre, Theresa kulcsember lehetne az ügyükben, de nem az FBI-ról van szó. Jó lenne számukra egy Grimm, aki felismeri a veszélyes teremtményeket és ki is iktatja őket. Chavez szeretné, ha ezt átgondolná a lány, ezzel el is engedi, persze senkinek se mondhat semmit, de nem csak a saját érdekében, hanem annak is, akinek elmondaná.

01.jpg

A kórházban az orvos nem talál semmi szokatlan Nick agyáról készült felvételeken, minden rendben van, de azért elküldi egy szemorvoshoz is.

Boksz meccsre készülnek, hátsó bejárathoz rossz arcú emberek érkeznek, pénzt kapnak egy öltönyös alaktól, vár rájuk a meló. Fiatal bokszolót lelkesít edzője, majd megérkeznek a lefizetett emberek, baseball ütővel akarják elverni a magára hagyott sportolót, aki könyörög, hogy ne tegyék ezt. Elkezdődik az egyoldalúnak tűnő verekedés, de a bokszoló átváltozik bikaszerű lénnyé, az edző és az öltönyös szakítja félbe a verekedést, ez ám a meccs előtti felhergelés! Mennek is a ringbe, Clay feltüzelve, meg lesz a 10. veretlen mérkőzése is szerintem. Clay szeme besárgul, majd a meccs 37. másodpercében ki is üti ellenfelét.

02.jpg

Nick lerajzolja a szemével látott helyet, nagyon szeretné tudni mi történik, erősen vacillál, hogy mi lenne a jó: Grimmnek lenni, vagy nem lenni, ez itt a kérdés. Juliette aggódik, hogy Wu Theresa után érdeklődik, talán be kellene avatni a keveréklény világba, bár ezt Nick nem tartja jó ötletnek. Ekkor érkezik haza Trubel, nem mond semmit, megy rögtön lefeküdni.

Clay menedzsere egy újabb meccset szervez le a fiúnak, az edző kicsit aggódik, talán túlhajtják ezzel. Stan nem törődik ezzel, 3 nyert mérkőzés után mehetnek is Las Vegas-ba, irány megmondani neki. A menedzser hívást kap, az egyik felbérelt (agyonvert) verőember keresi, vagy kap 25 ezer dollárt vagy feljelenti őket a bizottságnál, és akkor annyi Clay karrierjének.

03.jpg

Nick szemészeten, a doktornő nem talált semmi sérülést a férfi látóidegén, de Nick-nek szokatlanul aktív a sárga foltja. A doki elmagyarázza, hogy az embereknek 3 csapja van, amivel érzékeljük a színeket, de vannak nők, akiknek 4 csapja van, ezáltal több színt képesek megkülönböztetni. Nick-nek akár több csapja is lehet, lát-e olyan dolgokat, amiket más nem? Nick nemet int, á dehogy, most már persze nem! Szóval akkor miért is látott olyant, amit nem kéne? A doki elmondja, hogy a felvételeken látni egy duzzanatot, ami megakadályozza, hogy a fény eljusson ezekhez a csapokhoz, sajnos nem tudja megmondani, hogy elmúlik-e valaha.

A farkaslakban megbeszélés van, Rosalee, Monroe és Hank egyeztet, az ifjú pár tanácstalan, ők szeretnék, ha Nick visszakapná a képességét, igazán kevés a jó Grimm. Egyébként is, ki tudja milyen hosszú távú hatása van ennek a varázslatnak, beszélniük kell a századossal. A beszélgetést Bud érkezése szakítja félbe, nagyon aggódik Trubel miatt. Megnyugtatják, de egyben közlik is a rossz hírt, Nick már nem látja a keveréklényeket. Bud teljesen kiakad, de nem mondja el ezt senkinek, persze…

04.jpg

Verőember várja pénzét, de helyette valami más érkezik, ami könnyedén kirántja az autóból a zsarolót. Wu várja is nyomozópárosunkat a helyszínen, Bobby-t két nagy lyukkal a mellkasában húzták ki a folyóból. Nyom nincs sok, irány kikérdezni a családtagokat, a hugica el is mondja, hogy a bokszmeccsen volt utoljára Bobby, onnan jött haza szétverve.

Renard magyarázkodik anyucinak Diana-ról, de csakhamar bevallja, hogy nem tudja merre van a kislány, de biztonságban van mindkét oldaltól. Monroe és Rosalee érkezik meg, szeretnék tudni mi volt a szerben. Sean indulna is megmutatni, de Elizabeth nem engedi, majd ő megy helyette. Párosunk tiltakozik, de anyuci megnyugtatja őket, nem harap, meg egyébként is, az ő elpusztításához csak egy másik hasonlóan erős boszorkányszörny kell. Persze ha emlegetjük, akkor meg is jelenik, Adalind továbbra is patkánysuttogó, nem tud kiszabadulni a cellából.

05.jpg

Nick és Hank megérkezik az edzőterembe kikérdezni Stan-t Bobby-ról. A menedzser nem mond sok jót a verőlegényről, kiégett a srác, de alkalmazni szokta kidobó emberként. A meccsen is ott volt, de onnan egészségesen ment el, biztos valahol máshol verekedett. Nyomozópárosunk távozik, Clay ideges, ő miatta halt meg Bobby? Az edzőterem előtt vezeti le a feszültségét egy szemétkonténeren, át is változik, de ezt Nick ugye nem látja. Az őrsön Stan múltját vizsgálják, csoda, hogy meg van még az engedélye. Clay-ről nem találnak semmit, talán Trubel-lel kéne rájuk nézni. Nick nem nagyon örülne neki, nem szeretné újra veszélybe sodorni, de Hank szerint csak így fog fejlődni a lány.

06.jpg

Elizabeth, Rosalee és Monroee végre eljut Adalind raktárába, rögtön rá is lelnek az üstre, Elizabeth megkóstolja a bájitalt, át is változik pár másodpercre a két nővé.

Nick és Hank Trubel segítségét kéri, Nick a lány lelkére köti, hogy ne keveredjen bajba, csak a megfigyelés a cél. Theresa eligazítva, irány elbeszélgetni Clay édesanyjával. Mrs. Pittman igazolja fia alibijét, Clay nem jár el sehova, tegnap este is korán lefeküdt. Nick-nek ekkor hívása érkezik, Wu megtalálta Bobby autóját, telefonját, kiderült, hogy az áldozat Stan-nel beszélt, irány az edzőterem. Trubel beszélgetésbe elegyedik Clay-jel, kiderül, hogy a fiú nem élvezi a bokszot, csak a pénz kell neki. Stan ekkor ront rájuk, ez nem egy szórakozóhely! Clay elhúz, Stan pedig kidobná Trubel-t, de a lány nem hagyja magát, bokszolni szeretne, a menedzser rögtön hívja is az egyik női sportolóját, ennyit arról, hogy nem keveredik bajba.

07.jpg

Trubel ringben, természetesen egy keveréklény az ellenfél, és még Nick-ék is pont akkor érkeznek meg. Theresa első körben földre kerül, de hamar összekapja magát és egy kicsit tisztességtelen módon elveri a patás lényt. Stan odáig van, Abe holnaptól edzeni kezd vele. Stan már lóvét szedne be a fiúktól, annyit járnak ide, Nick kíváncsi, hogy mit tud mondani a Bobby-val történő beszélgetésükről. Stan szerint Bobby még több munkát szeretett volna, de kezd elege lenni ezekből a kérdezgetésekből. A fiúk az alibijéről érdeklődnek, a menedzser rögtön rávágja, hogy Abe-bel voltak együtt enni. Közben Clay kezd kiakadni, megölte azt az embert, biztos nagyot ütött, neki most telt be, feladja ezt az életet. Stan ekkor lép be, simán megfenyegeti Clay-t, ha nem bokszol ma este, akkor elmond mindent a zsaruknak. A fiú kirohan, Abe próbálja leállítani Stan-t, Clay kezd kiakadni, le kell mondani a meccset, vagy különben elmondja az igazságot. Stan nem átallja a zsarolást, mindketten átalakulva feszülnek egymásnak, Trubel persze minden látott, hallott, fut is a fiúkhoz, a lakókocsi az új cél.

08-1.jpg

08-2.jpg

Adalind szomszédja újra felbukkan, tudja a kiutat, meg is mondja a nőnek, a követ elmozdítva át is jut Hofmann-hoz, a szomszédhoz. A férfi tudja a további kiutat, de nagyon veszélyes, szükség lesz a nő erejére, és rögtön menniük is kell.

A raktárban a kinyithatatlan könyvet keresik, Rosalee meg is találja, persze Monroe-nak is meg kell próbálkoznia vele, de ugye csak Elizabeth tudja kinyitni a saját vérével. A nő átnézi a bűbájt, tudja mit kell tenni, de kell egy másik tiszta hely, amit nem szennyezett be egy másik boszorkányszörny. Rosalee felajánlja a boltot Monroe legnagyobb „lelkesedése” mellett.

09.jpg

Abe próbálja Nick-et felhívni, de nem jár sikerrel, Bobby-t megölő lény rátámad. Nick és a többiek közben a könyveket bújják, Stan-t már meg is találták, egy sanyargató, akiben nem lehet megbízni, brutális keveréklény. Hank Abe-et találja meg, ő egy szilaj tulok, akinek nagy ereje van csak nem szereti használni azt, Trubel-nek rögtön le is esik, hogy valószínűleg Clay is az. Nick telefonja megcsörren, megtalálták Abe holttestét. A helyszínen a rendőr öngyilkosságra tippel, csak kár, hogy Abe testén több lyuk van, mint amennyi rúd szúródott át rajta, persze egy búcsúlevélben Abe bevallja, hogy ő ölte meg Bobby-t, vajon most Stan alibijét ki biztosítja?

10-1.jpg

10-2.jpg

Az edzőteremnél újabb verőlegények érkeznek feltüzelni Clay-t, de Nick és Hank időben érkeznek meg, Stan ezt már zaklatásnak veszi. Nick az arcába vágja, hogy keveréklény, Stan átalakul, de ugye ezt senki se látja, kivéve Trubel-t, Stan neki is megy. Bent a meccs kezdődne, de Clay nem jelent meg, anyu fut megkeresni őt. Kint kilátástalan küzdelem folyik, végül Theresa eltöri Stan nyakát, Nick rögtön bevállalja, ő volt az önvédelemből, Trubel menjen szólni Clay-nek, hogy nem kell bokszolnia. Nick kiakadt, nem tudja ezt tovább ilyen állapotban csinálni. Anyu érkezik meg fiához, szeretné, ha kimenne harcolni, hiszen mindent megtett ezért, megkereste a legjobb menedzsert, edzőt, azt tették, amit ő diktált, és amikor nem, akkor ő oldott meg mindent. Anyuci ekkor egy husángot vesz a kezébe, azzal kezdi el verni a fiát, ezzel akarja feltüzelni a mérkőzésre. Trubel vágódik be az ajtón, anyu átalakul, majd Clay is, a nő fiát kéri arra, hogy ölje meg a Grimmet. Clay persze nem teszi, helyette anyjára támad, majd rájön mit is akart tenni, így inkább eltöri a saját karját, ezzel vége a karrierjének.

11.jpg

A fűszerboltban a könyvet olvassák, Elizabeth aggódik, kiszámíthatatlan módon fűződik össze Nick és Adalind. Monroe kérdése jogos, visszafordíthatják-e a varázslatot? Elizabeth nem mond semmit, hozzá kell kezdeni először a bájital elkészítéséhez.

12.jpg

Az üzlet előtt autó áll meg, a benne ülők maszkot vesznek fel, nagyon rossz érzésem van…

Címkék: grimm
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pácsó Ármándó 2016.04.02. 07:20:21

Ez egy nagyon mozgalmas rész volt. Az Adalindos részeket bírtam. "Patkánysuttogó" :-)) Meg Monroék együttműködését BosziAnyuval :-) És végre volt Bud! :-)
Köszi a hogyvoltot, teljesen eszembe juttatta ezt a részt. Ja, és jók a lényképek! :-)

AaannnaaA 2016.04.07. 15:59:47

Na igen, ennek a résznek a zárása okán bőven van min izgulni!
Azt nem is írtam még, hogy mennyire tecc., hogy Renardanyu nem ment haza, miután a fiacskáját életre kaparta, hanem itt maradt kicsit közreműködni.
süti beállítások módosítása