Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 4x01 – Köszönöm az emlékeket

2016. március 28. 15:00 - Kapitánylány

„A tudás hatalom.” - Scientia potentia est

A részt egy rövid összefoglalóval kezdjük, Nick már nem Grimm többé, Adalind Juliette alakját felvéve lefeküdt vele, Renard-ot szitává lőtték, innen folytatjuk.

A kórházban Renard életéért küzdenek, az autóban pedig a történteken merengnek, Hank is megtud végre mindent Adalind legújabb húzásáról. Hazaérve rendőrök garmadájával találkoznak, Trubel-nek mindent el kell mondania, kivéve persze a keveréklényről, Adalind-ről, a bájitalról…

Egy ház előtt férfi mereng el egy másik ember életéről, akit rögtön meg is láthatunk, épp mobilon beszélget valakivel. Henry bontja a vonalat, a kint figyelő kopogtat be, rossz hírt hozott, egy közös ismerősüknek súlyos balesete volt. Henry beengedi a házba a hírhozót, persze rossz döntés volt, idegenünk átváltozik egy polipfejű lénnyé, Henry agyát kezdi el szívogatni.

01.jpg

Renard még mindig élet és halál között lebeg. A csipet csapat közben egyeztette a sztoriját, Wu ki is hallgathatná őket, ha nem lenne a Grimm könyvtől lesokkolódva. Wu nagy nehezen elszakad a könyvtől, az utcán fel is ismeri Trubel-t, szóval a lány fejezte le a lövészt, önvédelem volt, vágják rá a fiúk, jobb lenne, ha a nyomozók is kihallgatnának mindenkit. Először a nyomozópárosok beszélnek egymással, majd Theresa jön, aki idegességében rögtön lelépne. A rendőrségi kihallgatást az FBI kiérkezése szakítja félbe, Trubel már futásnak is indul, Nick fogja vissza, elsimítják a dolgot, ne aggódjon!

02.jpg

Polipfejű Henry emlékeit szívja el, de legfőképp Henry munkahelyére való belépéséhez szükséges jelszóra és felhasználónévre kíváncsi (Henry légvédelmi hadműveletben vesz részt). Az infó megszerzése után fogja a motyóját és ott hagyná az emlékeit vesztett áldozatát, de ekkor Henry barátnője lép be. Ijedten fut oda szerelméhez, aki fel sem ismeri, polipfej közben fejét ingatja, a lánynak nem szabadott volna még hazaérnie, nincs más lehetőség, ki kell iktatni. Alexandra a telefonhoz fut, de nincs ideje tárcsázni, polipfej leüti, majd fogja áldozata kocsi kulcsát és elmenekül.

03.jpg

Chavez és Rosten különleges ügynökök szeretnék a tetthelyen kihallgatni Trubel-t, Nick nem akarja őket egyedül hagyni, de Hank nem engedi, be kell menniük hivatalos vallomástételre az őrsre.

Theresa a lakásban meséli el hol mi történt, végigjárják az eseményeket, közben Wu hallgatja ki őket. A nyomozók a vallomást végighallgatják, majd közlik, hogy be kell menniük az őrsre nekik is.

Ausztriában Viktorhoz megérkezik a hír, Weston fejét vesztette, hogy ki volt azt nem lehet tudni, illetve Sean se halt meg, csak ki lett lyuggatva. Viktor aggódik a hír miatt, a király égtelen haragra gerjed, ha megtudja, hogy a másik fia is meghalhat, szóval el kell intézni, hogy ne hozzájuk kössék a gyilkossági kísérletet, hanem Nick-hez.

04.jpg

Polipfej telefonon jelent, félbe kell hagyniuk a melót, gond adódott. A másik fél nagyon nem szeretné, még egy ember hátra van. Polipfej visszakozik, baj adódott az utolsó esetnél, a telefon túlsó felén lévő félt ezt nem érdekli, be kell fejezni a melót, indul is hozzá azonnal elintézni a problémát.

Chavez Trubel szobáját nézi át, ekkor az egyik könyvbe is belenéz, megrémülve változik át egy keveréklénnyé. Társa is megérkezik, Chavez Theresa-ról egyeztet vele. Közben végre elviszik a holttestet a házból, Juliette végre újra birtokba veheti a lakást, a hálószobában undorodva dobja ki az Adalind által hordott hálóinget. Kopogtatnak, Monrosalee érkezett meg, nem indultak el a nászútra, jöttek lelki segélyt nyújtani.

05-1.jpg

05-2.jpg

Az őrsön folytatódik Trubel kihallgatása, de nem találnak rajta fogást. Közben Chavez kint beszélget Nick-kel és Hank-kel, közben átható tekintettel néz a Grimm-re, gondolom ellenőrizni próbálja. Theresa-t kiengedik, húzna is el gyorsan az őrsről, Nick nem visszakozik, Hank pedig a századoshoz indul a kórházba.

Polipfej egy büfében Henry adataival belép a légvédelmi hadműveletbe, Sitre Corp-nál észreveszik a belépést, de nem törődnek vele, hiszen helyesek a belépési kódok. Polipfej minden adatot letölt, elégedetten lép ki a büféből.

06.jpg

Hank megérkezik a kórházba, az operáció már három órája tart, tudja meg Wu-tól. Az őrmester kicsit ki van, még mindig rémálmai vannak, és még erre most rátett a házban látott könyv. Hank próbálja Wu-nak bemesélni, hogy csak embereket lát, akikből kibújik a szörnyeteg, de az őrmester már nem hisz ebben túlságosan. A beszélgetést az orvos szakítja félbe, rossz hírei vannak, a műtét befejeződött, de százados sérülései súlyosak, szólni kellene a legközelebbi hozzátartozóknak.

07.jpg

Az átkozott házban gyűlnek az emberek, mindenki hazaért, így végre Rosalee és Monroe is meg tudja mi történt, az ifjú feleségnek rögtön le is esik, hogy valószínűleg ez egy hasonuló összefonódás lesz. Monrosalee el is indul a gyógynövényboltba infókat kutatni, Trubel is menne a lakókocsihoz, de Juliette lelövi ezt az ötletet, pihenniük kell. Trubel el is vonul, így Juliette és Nick tudnak beszélgetni végre, de nem mennek sokra vele, kicsit kínos ez az egész. A férfi indulna is aludni a kanapéra, de Juliette ezt nem akarja még egyszer végigjátszani, kézen fogva indulnak el pihenni.

08.jpg

Chavez Trubel adatait nézi át, Rosten lép be, ő Steward után kutatott eddig, a kocsija is meg van, sok érdekes látni való van benne. Jó, persze nem a zokni, meg az alsó gatya az érdekes, hanem a kis táska, amiben eurón kívül kanadai dollár, rubel, jó pár útlevél is van, jobban utána kell nézni az ex FBI ügynöknek.

Theresa a könyveket bújja, közben elmereng az esküvőn történteken, de Nick sem tud aludni, ő a bizonyos csábítási esetre emlékszik vissza. Alvás kilőve, inkább megy takarítani, hamarosan Juliette is csatlakozik hozzá. Nick lát is jót az egészben, ha most már nem Grimm, akkor talán rendes mederbe tudnák a kapcsolatukat terelni.

09-1.jpg

09-2.jpg

Az élet bizony nem áll le, Nick-et hívják egy ügyhöz, kicsit aggódik, hogy vajon tud-e jó rendőr lenni újra képesség nélkül, Juliette biztatja. Nick el, Theresa jön le az emeletről, kölcsön szeretné kérni Juliette kerékpárját, a nő óvatosságra inti, most már ő az egyedüli Grimm itt Portland-ben.

A helyszín Henry háza, Alexandra nem élte túl a fejére mért ütést, barátja pedig kórházba került, nem emlékszik semmire, irány kihallgatni. Az orvosnak nincs jó híre, Henry agya ott sérült meg, ahol az emberek az emlékeit tárolja, nem fog semmit se mondani. Nincs más hátra, mint a lakókocsihoz menni, de nincsenek egyedül, Trubel is ott van, segít nekik megkeresni a lényt, ha az volt a tettes.

10.jpg

Polipfej és társa a büfében egyeztet, fel kell mutatniuk valamit a vevőnek, hogy az eddig szerzett infók megérik a pénzt, polipfej le is ír egy képlet részletet, ez elég lesz. Gyilkosunk aggódik a járulékos veszteség miatt, meg kell szabadulnia Henry autójától, indul is, de a rendőrök lekapcsolják, simán azt hazudja, hogy Henry adta kölcsön az autót neki hétvégére. Trubel közben megtalálja a lehetséges lényt, az emlékhabzsolót, aki a már látott módszerrel veszi el az áldozatai múltját. Nick hívást kap, meg van az autó és annak vezetője, irány az őrs, Theresa is velük tart.

Szőke szépség érkezik Renard beteg ágyához, de úgy látszik későn érkezett, Sean szervezete éppen akkor omlik össze, mindenki az újraélesztésén dolgozik.

A kihallgatóban vagyunk, polipfej nyugodt, mindenre tud választ adni, a fiúk nem tudnak sokra menni vele, úgyhogy ott hagyják a vallomását leírni, kint pedig megbeszélik, hogy ráuszítják Trubelt-t, csak így fogják megtudni, hogy ő-e az emlékhabzsoló. A rendőrőrs előtt napszemüveges Theresa ki akarja rabolni polipfejet, aki annyira ideges lesz ettől, hogy átalakul, meg van az azonosítás! Trubel közli a fiúkkal, hogy ő a keresett lény, meg is bízzák a lányt, hogy kezdje el követni.

12-1.jpg

12-2.jpg

A kórházban az orvos befejezi az újraélesztést, kimondja Renard halálának időpontját…

Címkék: grimm
9 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pácsó Ármándó 2016.03.28. 16:21:54

Nahát! mit tojt ide a Nyuszilény Húsvétnek hétfőjére!
Köszi a szörnyképeket!
Julis kombinés jelenetét bírtam :-))
Monrosalee??? :-))) Végül is .. :-)))
Egy légvédelmi cégnél miért hagyják, hogy valaki letöltsön adatokat, még ha ott is dolgozik? Szerintem a távmunkát nem kéne erőltetni pont egy titkos adatokkal dolgozó cégnél.
Szegény Wu örmi! Mondják már el neki végre!
Mi lesz veled FR!

Kapitánylány 2016.03.28. 18:29:19

@Pácsó Ármándó: na ezt a légvédelmis dolgot én sem értettem...

Monrosalee-t kint használják ámerikában, gondoltam én is átveszem, majd megvárom kinél üti ki először a biztosítékot! :D

összességében jól kezdődik az évad, remélem marad is a színvonal

Pácsó Ármándó 2016.03.28. 19:07:35

@Kapitánylány: Nekem tetszett a név, bár először azt hittem, hogy kettejükre együtt használod, nem csak Rozálkámra :-)

Kapitánylány 2016.03.28. 19:17:46

@Pácsó Ármándó: kettejükre használom, csak ezek a többes szám/egyes szám problémák! :D meg nem tudom eldönteni mi hangzik jobban...

Gabba 2016.03.28. 19:23:51

@Kapitánylány: Monrosalee két test egy lélek, czukik

nem tudom, mi lesz főrendőrünkkel, talán a titokzatos szőke tud megoldást

AaannnaaA 2016.03.29. 14:40:19

Amikor a végén Renard meghalatkodott, azért csuklottam egy hatalmasat! Oké, azért ebben a sorozatban eddig nem volt szokás főszereplőket kiírni, de akkor is...
Nick nem Grimm, Adalind meg lett..., szóval jól kezdődött az évad :)

Pácsó Ármándó 2016.03.29. 17:17:47

@AaannnaaA: Legalább Julis maradt a régi homály :-)

tinipuma 2016.03.29. 19:01:34

@Kapitánylány: @Gabba: @Pácsó Ármándó: Nah, az általam ismert legelvetemültebb Grimm rajongó szerint a Monrosalee-nek semmi értelme, úgy hülyeség ahogy van. Pont. Anyám megfellebbezhetetlen ítéletét olvashattátok egyébként :DD

Pácsó Ármándó 2016.03.29. 20:10:45

@tinipuma: Az anyukáknak mindig igaza van :-)
süti beállítások módosítása