Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fekete Vitorlák 3x09 Nem Vane-nek való vidék

2016. március 25. 15:00 - Pácsó Ármándó

Most nincs idő bevezetésre, mert rögtön izgalmas üldözési jelenettel nyitunk! Hornigoldék hajója kétmérföldnyire jár a Rozmár nyomában, a Rabszolga-sziget közelében. Flint lemegy a kabinba és közli a szerelmesekkel, hogy Silvernek van egy meredek terve, ami ha sikerül, akkor mindenki biztonságban partot tud érni. Jack elgondolkozva ül a kincses láda közelében, amelyet lezárt és kulcsát a tengerbe hajította, nehogy valaki kísértésbe essen. Elmondja, hogy a gyöngyöknek eszmei értéke van számára, mindazokat szimbolizálja, akik odaveszhetnek hamarosan, élükön természetesen Charles Vane-nel, aki nagyszerű férfi és csodálatos barát. Anne csak pislog, mint pocok a lisztben, de nem szól egy szót sem, csak gyönyörűen néz! Biztos benne, hogy kedvese jól beüthette a fejét, mikor földet ért a rabomobillal.

1.jpg

Következő párocskánk viszonya sokkal kuszább mostanában. Szőkénk dúlt kebellel felkeresi börtönében a macsó kapitányt és felolvas egy Nyilatkozatot, amelyet ő írt a kalóz nevében. Az írásban a férfi szívesen elismeri bűnösségét és szeretne lógni, ha cserébe suttyomban teszik meg ezt vele. Ja, és utolsó kívánságként másnap délben vigyék már el Angliába, mert sokan dicsérik az ottani eu. kompatibilis hóhért. (Itt jegyezném meg, hogy ha egy hajót hazaküldenek emiatt, akkor még gyengébb lesz Nassau védelme, nem?) Charles lehűti: A keménycsávók nem könyörögnek, különben is a nő apjának megölése nem szerepelhet a vádak között, hiszen az a hivatalos megítélés szerint csak egy orgazda likvidálása volt! A k… anyádat!  – pipul be Eleanor. Kinyírtad Apust, pont mikor kibékültem vele! Charles ismét lehűti: Apád egész életedben hanyagolt, csak az érdekei miatt mondta neked azt a végén, hogy szeret. Te meg elhitted, mert tetszett neked a hazugsága. A vitát megelégelő nő már éppen távozna, de a férfi utána ereszt még egy bombát: Apád könyörgött az életéért és cserébe felajánlotta, hogy a lányát öljem meg helyette! Bumm! A szőke ciklon nem bírta tovább cérnával és megcsapja a megbilincselt kalózt, mint hiénát a dögszag. És még négyszer-ötször. Utána meg akkorát üvölt az 1500m mélyről feltörő tehetetlen fájdalom miatt, hogy a környéken lefialnak a vasmacskák. Távoztában még megjegyzi: Köztünk mindennek vége! Utállak!! – és megy a dolgára, talán egy virágkötő tanfolyamra.

2.jpg

Nem, dehogy oda! Hová is mehetne máshová, mint a Tekintélyes Férfihoz a Hivatalba, ahol nagy a nyüzsgés. A változó nevű Dr. Manus szerint az Aldi olcsó, viszont Woodes összeesett a láztól, ezért ágyba kéri a tanácsadói gyűlést. A katonák nem győzik már várni Hornigoldot az ellopott ékkövekkel és nekikezdenének a védelem kiépítésének. A kormányzó a türelmüket kéri és azt, hogy Eleanor testén keresztül (csak képletesen értve!) tartsák vele a kapcsolatot, amíg lábadozik. A gyűlés végeztével immár kettesben, a nő véres kezét szemlélve megkérdi, hogy mi történt a börtönben? Leszámolt-e a múlttal? Sohasem fogom elfelejteni, ahogy hajdanán Charles hátulról meglepett, mint partizánok a páncélvonatot, de mostantól már csak a te faszekeredbe ülök bele Szálfám! – hangzik a válasz. Most mennem kell a műkörmöshöz, majd jövök.

3.jpg

Izgalmas üldözési jelenettel folytatjuk, Hornigoldék hajója másfél mérföldnyire jár a Rozmár nyomában, a Rabszolga-sziget közelében. Folyamatosan mérik a mélységet, mert kellenek a pontos adatok Silver remek tervéhez. A John tulajdonképpen csak feldobott valamit, hogy beleszóljon, de más felvetés nem lévén, Flint lecsapott az ötletre, mint pulyka a takonyra. Lényegében arról van szó, hogy teljes vitorlázattal begyorsulva „kézifékes” fordulót hajtanak végre az első és hátsó horgonyok segítségével úgy, hogy párhuzamosan álljanak meg a parttal. Ez azért fontos, mert így ágyúik pont a közeledő üldözők felé néznek, ugyanakkor eltakarják előlük a csónakkal partraszállókat. Szuper ötlet, de igen könnyen felakadhatnak a tengerfenéken, ha elrontják az időzítést és a hajó ripityára törhet. Ennek megfelelően mindenki ideges, mint a csukló tűzszerész, de a zöldszemű kapitány profi és a művelet ragyogóan sikerül. A megfelelő pozícióba úgy beállnak, mint a klinikai halál! Látja ezt Hornigold is a távcsövén keresztül, de legyint: Majd arrébb partra szállunk, és onnan rohanjuk le őket. Kiváló stratégia, de! Éppen kétszáz felfegyverzett sötétbőrű szigetlakó akadálya van, akik hirtelen felbukkanva ellepik a strandot. (Hát őszöcsém, haza kell kullogni szégyenszemre zsé nélkül New Providencere, nincs mese!)

4a.jpg

4b.jpg

Featherstone és Idelle titkos találkára érkezik a Barlow tanyára, ahol Billy és Ben Gunn várja őket. A kigyúrt kalóz közli velük, hogy lázítani fog Vane kapitány elszállítása ellen és ebben számít a párocska segítségére is, hiába nehezedett meg a dolguk Jack Rackham szökése óta. A terv szerint arra kell kényszeríteni a kormányzóékat, hogy Nassaun tartsák meg a tárgyalást és ne Angliában. Várhatóan hetekig eltartanak a törvényes előkészületek és addig lehet lobbyzni Charles mellett, a nép körében.

5.jpg

Szegény Woodes Rogers a láztól ájultan fekszik az ágyában. Eleanor ápolgatja egy darabig, majd hívatja a gúnárnyakú komornát, hogy vegye át a felügyeletet. Mellesleg zárjon ki mindenkit a betegségre hivatkozva, csak az orvos és szerény személye teheti be a lábát a házba. Majd jön, most kézimunka szakkörbe megy.

6.jpg

A Rabszolga-szigeten nagy a bánat, producer úgy döntött, nem fizeti tovább Scott király gázsiját, így ideje meghalnia. A hírek szerint egy hét, mire az angolok visszatérnek a kincsért, addig fel kell készülniük a harcra. A drága mama örömmel fogadja Négerbabát és rögtön kiszúrja a bevert orrú négust a hazatérők között. A történteket firtató kérdésére kitérő választ kap lányától. Flint is kíváncsian érdeklődik Silvernél, a tolvaj pedig elmondja neki az teljes igazságot. Madi utoljára beszél strapabíró apjával, aki elsuttogja neki: A két „lánya” közül az ő jövőjét félti, a szőke már átfeküdt az ellenségre.

7.jpg

Ha már szex, irány a bordély! Sajnos csak az irodát láthatjuk viszont, ahová megérkezik a felújított Mrs. Mapleton. A vén céda kifürkészte, hogy Idelle volt a beépített szépség, de nem szólt róla Eleanornak, mert inkább Max táborába szeretne tartozni. A capuccinó bőrű főnöknője elvárja tőle, hogy középvezetőként vessen véget az információk kiszivárgásának.

8.jpg

Kicsit arrébb a parton Billy és Ben Gunn les egy nagydumás férfit. Featherstone szerint pénzért azt fogja ismételgetni, amivel megbízzák. Hát tesznek az ügy érdekében. Miss Guthrie érkezik a piroslámpás házba, mert a madam üzent neki: Egyre gyűlik a tömeg, mert szónokok hangoztatják, hogy itt kellene megtárgyalni Vane kapitány ügyét. Vanília szerint nincs jogosultságuk rá, de ha lenne, akkor is hetekig tartanának a hivatalos előkészületek, nekik meg minél előbb le kellene már lezárniuk a dolgot. Dolgozik benne a paranoia is, biztosnak tartja, hogy szervezett ellenkezés folyik a háttérben. A rózsaszín részek tulajdonosa óva inti attól, hogy nyíltan részt vállaljon a kalóz elitélésében, hagyja ezt az angolokra. Eleanor elgondolkozva visszatér Rogers ágyához és az suttogja ájult kedvesének: Érted teszem! (Hajjaj! A legveszélyesebb mondatok egyike!) És utána elmegy a fodrászhoz.

9.jpg

Itt az idő északabbra egy másik szigeten. Scott királynak nem lesz több jelenete. Lesz viszont Flint kapitánynak, aki előhozza Silvernek a Dobbs-féle ügyet azzal, hogy tekintsék át a tolvaj cselekedetének pszichológiai mozgató rugóit: Átálltál a sötét oldalra fiam, Luke Arnold? Érezted közben a gyűlöletet, a megvetést és a büszkeséget? Ha igen, fordítsd a javadra! - oktatja a smaragd szemek viselője. Te aztán tudsz valamit Mesterem! – néz elismerően a vaslábú padavan. A beszélgetés végére háromszor megfújják a ködkürtöt. Bevégeztetett! Silver részvétét nyilvánítja Négerbabának, aki zokogva borul a nyakába.

10a.jpg

10b.jpg

Hajnalban a Barlow-tanya újabb események helyszíne lesz, ezúttal baljós híreket hoz a volt kormányos: Vane kapitányt nem viszik sehová, ami jó hír, de tegnap este sebtében összehoztak egy tárgyalást, halálra ítélték és ma délben már fel is akaszthatják. Billyék berongyolnak a központba, a bitófa épp elkészült. Rogers nem jelenik meg az eseményen (valószínűleg még nem tért magához és az egész rögtönítélő bíróság Eleanor ötlete volt). Sejti ezt Max is és ismét figyelmeztet: Ha a kormányzó leszarja a törvényt, akkor a nép is le fogja. Szőke barátnője szerint az egész eljárás megfelel a hatályos rendeleteknek, különben is Woodestól származik az ötlet.

11.jpg

Egy újabb régi ismerőst köszönthetünk ebben a részben, Pastor „7,5mp” Lambrick, a környék lelkipásztora kapja a megtisztelő feladatot, hogy az elítéltet felkészítse utolsó útjára. A pap felkínálja, hogy elvezeti a másikat Istenhez, de a macsó szerint ő már gyerekkora óta önálló és közvetlen hozzáférése van az Úrhoz, nincs szüksége olyan birkára, aki pásztornak tartja magát.

12.jpg

A beszélgetés közben látjuk, ahogy Vane kapitányt lovaskordéval viszik a bitófához és útközben a tömeg káposztalevéllel dobálja, mint egy nagy nyulat. Az egyik főtiszt akasztási beszédet tart az összegyűlt embereknek, Billyék pedig egy mellékutcában a fizetett szónokkal beszélik meg, hogy jelre annak társai felheccelik a tömeget és a kavarodásban kiszabadítják a kapitányt. Azonban valami nem stimmel. Charles kiszúrja a tömeg szélén kigyúrt barátját és egyfolytában őt fixírozza, mintha valamit mondani akarna. Meg is teszi egy határozott fejcsóválással, ami kalóz körökben azt jelenti: Ne tegyétek! Ne lázítsátok fel a népet és ne szabadítsatok ki! Én már megbékéltem a dologgal és jobb lesz mártírként meghalni, mint ágyban, párnák közt! A beépített standuposok hiába várják a jelet, Billy nem indítja az akciót.

13a.jpg

13b.jpg

Indítják viszont haditengerészeti részről a következő menüpontot, a halálra ítélt utolsó mondatai következhetnek. Íme: Azért akasztanak fel engem, hogy titeket megfélemlítsenek, de mindnyájatoknak nem jut akasztófa, úgyhogy hajrá! Ezzel a macsó Eleanor felé fordul, miközben kihajtják alóla a kocsit. A kötél rántására egy nagy rándulás fut végig Vane testén. És még egy. És azután még egy. A kisportolt akasztottnak nem tört el a nyakcsigolyája, fulladozva rángatózik tovább a kötélen, elég megrázó látványt nyújtva. Már jó perce tart a dolog, mikor Billy emberei odaugranak vagy hárman és addig rángatják lefelé a szerencsétlen, míg súlyuktól végre roppan a csont, szakad a gerincvelő. Néhányan kidobják a taccsot, többen hangosan elégedetlenkednek. Ben Gunn rákérdez bajtársára: Miért nem léptünk közbe? Mert szükség volt erre az áldozatra ahhoz, hogy megszülessen a várva várt ellenállási mozgalom Nassaun! – felelte Bones.

14.jpg

A halál nem csak New Providencen aratott, hanem északabbra a Rabszolga-szigeten is. Javában zajlik a temetési szertartás, folyik a kecskevér, frissen sütve, hagymával jó lesz az. Rackham és Flint arról beszélgetnek, hogy hány angol katona támadására számíthatnak, kb. hétszázban megállapodnak. Jack szerint a parton hátrányban lesznek, az egy darab hajójuk nem nyújt elég védelmet az angol flotta ellen, pláne, ha az aggódós DeGroot lesz az ideiglenes kapitánya. Inkább ő jelentkezne erre a feladatra, hogy megbosszulja felakasztott barátját. Tigrisként fog harcolni, amit csak helyeselni tudok!

15.jpg

Másnap Nassauban Chamberlain kapitány kifogásolja, hogy az angol flotta mellett három „civil” hajó is vele akar tartani. (Hornigoldék, Throckmortonék, Underhillék) Szerinte elegen vannak, viszont Eleanor főnökasszony máshogy döntött, menjen mindenki, aki él és mozog.

16a.jpg

16b.jpg

Hol nem jártunk ma még? Ja, igen! Ocracoke szigetén. Hírnök érkezik a kalózok táborába Charles Vane felakasztásának hírével. Mint büszke kalózok, erre illik keményen válaszolniuk. Vajon mit fog most tenni Feketeszakáll? Az évadzáró részben minden kiderül! (Kivéve, aki borul!)

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Akármi Áron 2016.03.25. 21:07:55

......... Átadom az I. helyet mostmá' a vége felé, nem tudok lecsúszni róla, mindegy mikor gyövök, de itt vagyok 2 dikknak!:)

Pácsó Ármándó 2016.03.25. 21:29:23

@Akármi Áron: Ne add át, ha másnak nincs hozzáfűzni valója, teljesen jogosan vagy első. Hogy tetszett ez a komolyabb epizód? Én nem gondoltam volna, hogy Vane kapitányt kiírják! Bár annak idején az első évadban Mr. Gates is ilyentájt távozott, őt nagyon sajnáltam, az egyik kedvencem volt.

Akármi Áron 2016.03.25. 21:33:14

Ez a 9. hv. volt nekem eddig a legkomolyabb, de az epizód is komoly volt, és nemcsak Vane halála miatt. Ettől függetlenül jókat derültem is pl. a beépített standuposokat látva, azt hittem rosszul látok, taNát:))
Vagy a sok okj-s tanfolyam/szakma, ahová Eleanor eljárt virágkötészet, műkörmös, fodrász..:D A gonosz nője:)

Viszont első eset volt, h hv-t olvasva is kezem szemecskémen, nem is emlékszem ilyenre még, komolyan, úgy ecsetelted Vane agóniáját, szinte lépésről-lépésre a fázisokat, jáj:) h picit leselkedős volt, de harmadszorra csak végigolvastam:)
(Csak belső monológként, tényleg meghót Vane, sosenem jön vissza többet, mostmá mikor egyre szimpibb vót, hmmm? jóvan tudom "áldozat" meg minden, de akkor is!)

Azt hittem Scott király halála, gyásza elegendő ok lesz végre, h vígasztalva egymást, hipp-hopp meglegyen a románc Silver és Négerbabácska között, szerintem ez már ebben az évadban nem gyön össze, ugye? (De egyáltalán összejönnek, most örülnék, ha spoilerezne valaki:)
Őszöcsém:D

Köszi nagyon klassz és tartalmas a hv, jó volt olvasni, forgott, dógozott az agy, jobban kellett most figyelnem:)

Akármi Áron 2016.03.25. 21:38:09

@Pácsó Ármándó: Ne leselkeggyé:))) Lsd fent leírtam! Nem örültem, egyáltalán, sőt haragszom, főleg Billyre, mert "szótfogadott" Vane nézésének, azé!:D És azt hittem,
h valahogy rossz lesz a hurok és, amikor veszik le abitófáról, félszemét kinyitja, h itt vagyok, ne c@arjatok be, szóval nem tanákozott az ízléssemmel a rendező, duplán haragszom:)))

Nézőke 2016.03.25. 21:45:38

viszlát Vane, most már nyugodtan hercegeskedhetsz a jégnemzetnél...
jónagy csatára van itt kilátás kéremszépen.

Pácsó Ármándó 2016.03.25. 21:49:27

@Akármi Áron: Bevallom engem is megragadott a drámai akasztás. Szerintem Vane részben azért adta fel, mert Eleanorral durván összevesztek. Nem, itt nem térnek vissza a halálból, ez már végleges.
Ellenpontként meg ott volt a hajós mutatvány, amit Silver "csak úgy" bedobott, azután meg hüledezett, hogy megcsinálják :-)
A románc még beteljesülhet az évadzáróban :-)

Pácsó Ármándó 2016.03.25. 21:50:51

@Nézőke: Pláne Feketeszakállékkal. Már nagyon várom!

Akármi Áron 2016.03.25. 21:55:11

@Pácsó Ármándó: Hát gondolom, h nem éled fel, nyilván, csak egy kicsit olyan méltatlan egy
kalóz föncsihez:D h ilyen könnyen lemond az életről. Igen, akartam írni Silvert, csak akkor már nyomósküldés vót, gondoltam a köviben, de szemfülesebb vótá:)
Köszi az utolsó reakciót, ízlelgetem saját képemre:))) (Húúúú, nem mondom meg mit tippcsizek:D)

Gabba 2016.03.26. 06:42:26

@Pácsó Ármándó: én sem gondoltam volna, hogy Vane csak így feladja, végig azt vártam, mint klintísztvúdnál, hogy valaki ellövi a kötelet és hajrá

Eleanor hogy ráért ennyiféle tanfolyamra, miegymásra eljárni, a film nézése közben ez fel sem tűnt :)

Max minden korábbit felülmúló push-upjáról betehettél volna egy képet, elragadó látvány :)

Pácsó Ármándó 2016.03.26. 07:24:42

@Gabba: Billyék ki akarták szabadítani, de nem engedte. Sajnos :-(
Eleanor polgárosodik és kormányzóné akar lenni :-)

Remélem erre gondoltál: kepfeltoltes.hu/view/160326/max2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Pácsó Ármándó 2016.03.26. 07:25:35

@Akármi Áron: Megmondhatod, nem spoilereztem csak találgattam :-)

Pácsó Ármándó 2016.03.26. 16:59:39

Ooopsz! Jack Rackham kicsit megtévesztett ezzel a nagy fennköltségével a kalózbarátságról és a hírnévről. Mindig úgy beszél Vane kapitányról, mint aki áldozatot hozott érte. Ami igaz is, mert mikor ő kiszabadult, Charlest elfogták "helyette". Viszont én azt hittem, már tudnak a haláláról a Rabszolga szigeten, de még egyszer megnézve azon a véleményen vagyok, hogy mégsem!
Elnézést a félrevezetésért!

Gabba 2016.03.26. 17:46:23

@Pácsó Ármándó: szerencsére nem fogunk összeveszni, az én <3em köztudottan másért dobog!

Akármi Áron 2016.03.26. 18:36:55

@Pácsó Ármándó: @Gabba: Illedelmesen szólok, h nyugoggyatok le, mert én sem vagyok nektek konkurenciátok!:D Gondoltátok volna,:) Az én <3-em egészen másé' pulzál:DDD

Gabba, látod csak, mingyá feltűnt vóna Eleanor menőkéje tanfolyásra, ha lenne neked is Iljics lámpácskád, de majd köccsön adom, csak bólincsá Tamási Áron módján, figyelni fogom!:D

Elárulom a fix tippcsim, Pácsó: záróban létregyön a "nászuk", érzem, erősen!DDD

Gabba 2016.03.26. 19:24:01

@Akármi Áron: azért vagyunk jóban mi így hárman, mert nem kell egymásra féltékenykednünk :)

lámpácskád jól jött volna, közelebbről is megvizsgálhattam volna vele a push-upot hajnali 4-kor :)

Akármi Áron 2016.03.26. 19:40:20

@Gabba: Azé?:) Azé!:)

Elhiszem:D Hajnali 4-kor meg pláne, olyankor már harmatos!:)))
Biz'Sten kerítek egyet neked, szétnézek má' a Dóciné ládájába!

Pácsó Ármándó 2016.03.26. 19:58:04

@Akármi Áron: Rendben, jegyeztem a tippedet! :-)

+ @Gabba: Erre már én is gondoltam, hogy ez a hosszú barátság titka :-)
Nem az Iljics lámpa vagy a pushup, hanem a különböző izlés :-)

Gabba 2016.03.26. 20:04:57

@Akármi Áron: rendes vagy, hogy így fáradsz :)
fut még egy másik vitorlás sori is itt, oda is átnézhetsz, ha van kedved, örülnének neked :))

Akármi Áron 2016.03.26. 21:23:52

@Gabba: :))) A számból vetted ki! Ippeg írni akartam az előbb, ha tovább "kötekedel" Áronkával, úgy felmírgelsz, h átugrok a te soridhoz majd (sajnos a FV abbafejeződik mingyá:(). Nem olyan idegen nekem Ovidon kapitány se (by zsenge korom) csak a mi korunkba még így hívtuk:DDD Köszi, morfondorízok rajta egyet, oszt kettő lesz abbúl!:)

@Pácsó Ármándó: De a te konkrét tippcsikédet még dugd el, majd a végén elővesszük, h ki győzőtt, jóvan?:))) Mi legyen a nyereménye a győztesnek, eszeljünk rajta?:)))

Pácsó Ármándó 2016.03.26. 21:31:24

@Akármi Áron: Jaj, mindig ez a nyeremény :-)
Játszunk a játék öröméért! :-)

Akármi Áron 2016.03.26. 21:36:28

@Pácsó Ármándó: Hát jó, te vagy a föncsi!:))) Örülök a játéknak, fel is ugrottam:D

@Gabba: Természetesen játszós kötekedésről beszéltem:D

Gabba 2016.03.26. 22:32:18

@Akármi Áron: én is annak vettem, nyugi :) amúgy O. is lassacskán abbafejeződik, jó lesz sietned

ja, és a zsenge korhoz: én is kb. annyi :)

Akármi Áron 2016.03.26. 22:57:00

@Pácsó Ármándó: Annak hítuk, mert védekezni kellett!:)
@Gabba: Iparkodni fogok, de gyalog, mint Balog:) ( ivós-ívás kb.! :D)

Pácsó Ármándó 2016.03.27. 10:56:37

@Akármi Áron: @Gabba: @Nézőke: Hú!!! Nagyon jóó lett az évadzáróó!

tinipuma 2016.03.29. 19:22:45

@Pácsó Ármándó: Ójaj, Vane kapitány! Nem találok szavakat :((

Amúgy mifelénk a békák szoktak pislogni, és nem a lisztben, hanem a kocsonyában :)

Pácsó Ármándó 2016.03.29. 20:04:23

@tinipuma: Bizony :-(
Az én gyönyörűségemet nem akartam békához hasonlítani :-)
süti beállítások módosítása