Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Teen Wolf - Farkasbőrben 3x18 - Riddled

2016. március 23. 15:00 - Smiley93

Farkasfiú éppen alszik, mikor Stiles hívja. Teljesen kétségbe van esve a srác, valószínűleg megint alvajárt az éjjel, s most nem tudja, hol kötött ki. Miután végigzongorázunk pár horrorfilmes klisét (furcsa zörejek, megszakadó hívás, épp csak a kötelezően lemerülő aksit hagyjuk ki), Farkasfiú már riasztaná is Zsaruaput, ám Stiles nem akarja tovább aggasztani apját, s támpontként megadja, hogy orrfacsaró bűzben áll, majd szakítja a vonalat. Az immár hasonlóképpen kétségbeesett Scott Isaacet riasztja, hogy együtt vágjanak bele Stiles felkutatásába.

1.jpg

Menőcsaj eközben a suliban rajzol portrét az unottan modellt ülő Gonoszikerről. Utóbbi persze mindent megtesz, hogy a modellkedésből egy vad éjszaka kerekedjen, s már szabadul is meg a textiltől. Nem derül ki, hogy Lydia benne lett volna-e a buliban, mert ekkor furcsa zörejt hall a hangszóróból zene helyett, méghozzá Stilest. Utóbbi ismét az Isaackel kiegészült Scottal cseveg telefonon, újabb infókat oszt meg barchoba-stílusban: egy hideg, alagsorban/kazánházban tartózkodik, megsérült a lába, de mindjárt lemerül a telefonja, igen! Akkor még egy horrorfilmes klisé kipipálva, ja nem, mert Stiles attól tart, nincs egyedül, szóval még kettő. Hívás vége, jöhet a főcím.

haha.jpg

Kira a szobájában olvasgat nyugodtan, mikor hirtelen kiég a lámpája. Amikor kicsavarná az égőt, az az érintésétől újra felvillan, majd némi kísérletezés után fel is robban, végszóra anyu fut be. Morcosan leszidja lányát, ám ahogy becsavarja az új villanykörtét, az hasonló szikrázó kölcsönhatásba lép a kezével, mint előbb a lányánál. Lám-lám, itt valakinek vaj van a füle mögött! Farkasfiú meg Isaac Stiles szobájában kezdi a keresést, s azonmód találnak is valakit, Menőcsajt meg Gonoszikret méghozzá. Őket Lydia rádiós fülese vezette ide, ahol Stiles a parafatábláján a megoldatlan esetekhez használt piros fonalak végét a saját ágya közepére kötötte ki, az őrület biztos jeleként. Vitatkoznak egy sort arról, vajon értesítsék-e Zsaruaput, végül Menőcsaj meggyőzi Scottot, hogy a rendőr apát bevetni nem butaság, amikor az eltűnt fia éppen valahol kinn tölti az év leghidegebb éjszakáját. A két srác el az őrsre, Lydiáék meg maradnak nyomokat keresni Stiles szobájában.

2.jpg

Ha már így szóba került, íme egy vágókép az eltűntről. Stiles egy sötét pincehelyiségben fetreng, egy szál pizsamában, a lábát állatcsapda tartja fogva. Megjelenik egy ismeretlen alak, valahol a háttérben, ahol az ajtón meg pont azt az ominózus fordított ötöst pillantja meg, amely porrá is válik. Az őrsön eközben már Zsaruapu osztja ki az utasításokat Stiles módszeres felkutatására, s lám, egy percen belül itt is az első eredmény: előkerül a fiú kocsija, méghozzá a kórháznál. A kutatócsapat be is ront az épületbe, ahol Farkasanyu tájékoztatja őket: Stiles bizony nincs ott, átkutattak mindent. Az időközben szintén beavatott Főfarkas a tetőn pontosabb infóval szolgál: Stiles ott járt, és a szagából ítélve nagyon küzdött… önmagával.

3.jpg

Scott apja is tiszteletét teszi az éjszaka közepén a kapitányságon, csak hogy kardos támadója hollétéről érdeklődjön, meg panaszkodjon egy sort a nevetséges fantomképek miatt. Zsaruapu kisinasa egykettőre leoltja, itt igazi ügyek is várnak megoldásra. Vissza Stiles szobájába, ahol semmi fejlemény, leszámítva, hogy Gonosziker szembesül Stiles Menőcsaj iránti rajongásának félreérthetetlen bizonyítékaival. Azazhogy mégis, mert mikor unalmában megpendíti az egyik kifeszített fonalat, Menőcsaj suttogásokat hall, amelyek nem másról, mint az Eichen házról sutyorognak, a diliházról, ahol Mr. Repeszgránátot is kezelték, Stilesnak is ott kell lennie!

4.jpg

Stiles eközben a medvecsapdából próbál szabadulni, persze sikertelenül, amikor felbukkan az a múmiaszerű alak, s a kihűlésről meg az azt követő halálról értekezik egy sort, továbbá felhívja a figyelmet a medvecsapdára, amely időközben lábat váltott áldozatán. Ja, amúgy az „arc” mindezt csupa jóindulatból teszi, céljuk (így, királyi többesben) Stiles életének megmentése. Ahogyan igazi barátainak is, akik Lydia vezényletével, Zsaruapu személyének köszönhetően az Eichen könnyen feltáruló kapuin átjutva egykettőre a pincébe jutnak. Menőcsaj szerint tuti forró nyom, ám Stilesnak csak hűlt helyét találják. Zsaruapu kiakad, Lydia kiakad, a többiek meg csalódottan kullognak velük kifelé, és csak nekünk, nézőknek mutatja a kamera a fordított ötöst, tényleg forró nyomon jártak tehát, de most hagyják végleg kihűlni...

5.jpg

Eközben a McCall-szülők is bevetik megukat a nyomozásba. Apu új elmélete szerint – amit egy, a házasságuk régi szép idejéből származó kedves jelenet példamese-jellegével kíván szemléltetni, amikor is részegen a szennyestartóba könnyített magán, hiszen szentül vécécsészének hitte – Stiles még mindig alszik, s csak képzeli, hogy a felvázolt hideg alagsorban eszi a fene. Helyszíni a kapcsolás következik a képzelt, de annál hidegebb alagsorba, a képzelt baráttal. Múmiafej most már találós kérdésekkel szórakoztatja Stilest, aki mindre tudja a megoldást, kivéve az utolsóra: Mi az, ami mindenkinek van, de senki se veszítheti el? Amíg mindenki ezen töri a fejét, hogy miféle biztos tulajdona is van, Múmiafej bedurvul, s ordítva belemászik Stiles arcába, majd a csapdába esett lábánál fogva elkezdi vonszolni a földön, így immár az áldozat ordít. Ebben az ordítós, ám múmiamentes helyzetben találnak rá a McCall-szülők, nahát, a nap megmentője ezúttal Farkasapu (tehát Scott innen örökölte a hős-komplexusokat).

uj.jpg

Isaac Vadászék ajtaján dörömböl, s Allisonon kéri számon az expedícióból való igazolatlan hiányzását. A lány mobilja ki volt kapcsolva, pedig ő sose szokta, halkan jegyzem meg, így járt jobban, legalább kialudta magát. A hangpostáján ismeretlen számról érkezett hívások tömkelege várja, meg egy halandzsa nyelvű hangpostaüzenet, mióta van kínai/japán/koreai cserebarátja? Főfarkast is legalább ennyire meglepi, mert ő se emlékszik, mikor lettek olyan jóba Gonoszikerrel, hogy az hozzá járuljon sötét elméletével, miszerint Stiles a Nogicune. Derek először nevet az ötleten, majd jobban belegondol, és elkomorul.

meg2.jpg

A kórházban Zsaruapu érkezik a jó hírekkel: Stiles nem sok mindenre emlékszik, és most végre újra elaludt. Mondjuk ennek jelen körülmények között nem tudom, miért örülnek, eddig is aludt, aztán tessék, mi lett belőle. Zsaruapu ráadásul Farkasapunak kénytelen köszönetet mondani mindezért, aki pont most kezd el (ál)szerényen hárítani, a büdös préririasztóval való traumatikus találkozás vezette rá Stiles hollétére, puszta szerencse. Hagyjuk a rizsát, csak úgy dagad a melle a büszkeségtől, gondolom. A gyerekeket hazaküldik, elvégre holnap iskola. Menőcsaj elpanaszolja Scottnak, hogy érthetetlen, miért nem működött a megérzése (pedig dehogynem!), amit Farkasfiú könnyedén elintéz egy legyintéssel, elvégre ő sem volt valami hasznos eddig, ez egy ilyen nap.

nevtelen.jpg

Scott másnap a suliban sms-ben érdeklődik Állatdokinál egy titokzatos ügy állásáról, egyelőre kiábrándító választ kap. Kira meg kiábrándító reakciót tőle, mikor a folyosón utána kiált, ám Scott a füle botját se mozdítja. Főfarkas érkezik elsimítani a szituációt, lelkisegélyként felajánlja (khm) a megalázott lánynak, hogy jól kifaggatja a múltkori villanyműves esetről, sőt mivel ma jó kedvében van, rögtön helyszíni szemléltetést is tarthat. Úgy tűnik, Gonosziker csak beleültette azt a bizonyos bogarat a fülébe. A kórházban kínos beszélgetés zajlik Farkasanyu és Zsaruapu között: előbbi azt próbálja finoman közölni, hogy Stiles az anyja betegségének tüneteit produkálja. Zsaruapu azonban mégiscsak rendőr, meg aggódó apa is, így kiderül, magától is erre a következtetésre jutott, s zöld utat ad a vizsgálatoknak.

6.jpg

Főfarkas eközben katasztrófaturistáskodik egy sort Kira idegenvezetésével az erőműben, s Stiles mágneses baseballütőjére lelnek. Innentől kezdve Derek a lényegre tér, s a rókalángról faggatja a lányt. Az apját a suliban meg Allison és Isaac duója faggatja (ők újabban már csak csomagban szerepelnek), a japán nyelvű hangüzenetről, ami a lány telefonjára érkezett. Apu gyorsan lefordítja nekik, ez bizony a második világháborús japán elkülönítő táborok tájékoztató-figyelmeztető szövege, bár hamis, mert Oak Creek-i tábor sosem létezett. Eközben Menőcsaj mintha hiperérzékeny hallásra tett volna szert, minden szekrénycsapódásra úgy rezzen össze, mintha bomba robbant volna mellette. Farkasfiúnak is feltűnik furcsa viselkedése, ám Menőcsaj elhajtja, menjen csak egyedül Stileshoz a kórházba, ő inkább hazamegy.

7.jpg

Ugrunk is a kórházba, MRI-vizsgálat következik. Farkasanyu és Scott érkezett támogatni a Stilinskiket. Stilesba legjobb barátja önt lelket: ha ne adj’ isten ki is derülne, hogy Stiles anyja demenciájában szenved, ők majd megoldják. Best friends forever. Még nem is sejtik, hogy ennél rosszabb híreket is kapnak még ma, méghozzá Főfarkastól, aki a Kirából kipréselt infókból kiokoskodta, hogy a lány rókaláng-erejével sikerült Mr. Repeszgránátnak a Nogicunét Stilesba irányítania. Kira inkább kinn vár, hogy megússza a düh első hullámát.

8.jpg

Miközben Menőcsaj majd’ megőrül a kilométerekkel odébb Stileson dolgozó MRI kattogásától, Farkasfiú és Főfarkas meghitt mentor-tanítvány pillanatai következnek a váróból. Némi nosztalgiázást követően Derek elhinti, hogy Corát Dél-Amerikában dobta le, s közben csevegett egy sort a halott anyjával, akitől olyanokat tudott meg, ami alapjaiban kiforgatta a sarkaiból a világot. Azt is hozzáteszi, hogy a Hale-klán azzal a céllal vert tanyát Beacon Hillsben, hogy a városkát védelmezze, ez a feladat most már Scottra meg kis csapatára hárul. Innen ugrik be Farkasfiúnak, hogy Stiles is csak védelmezni akarta őket, méghozzá saját maga elől, ennek a küzdelemnek a szagmintáit találták meg a kórház tetején. Most pedig, visszatérve oda, egy bomba alkatrészeit találják, nohát.

9.jpg

A Stilest vizsgáló orvos se sok jót talál a fiú agyáról készült felvételen, csak agyzsugorodásra utaló narancssárga foltokat. Eközben Stiles visszatér a képzelt világba Múmiával, aki még mindig ugyanazon a találós kérdésen rugózik, Stiles válaszolja meg most azonnal, vagy a szerettei látják kárát. Miközben fenyegetőzik, elkezdi lefejteni magáról a múmiaszalagokat, s mikor felfedi igazi arcát, Stilesnek is beugrik a válasz: az árnyék. És valóban, Múmia nem volt más, mint Stiles gonosz (Nogicune) árnyéka, aki ezennel a valóságban is átveszi Stiles teste felett az uralmat.

10.jpg

Azonnal okoz némi áramkimaradást, a káoszt kihasználva pedig meglépni készül. Yukimura anyuval fut össze kifelé menet, aki azért jött, hogy lightosan megfenyegesse. Erődemonstrációként két Maszkost is hozott magával, ám Stilest ez nem hatja meg különösképpen. Egyelőre valóban szabadon távozhat, bár anyu kilátásba helyez különleges intézkedéseket is, amennyiben Maszkosék nem bírnának el vele. Az áramkatasztrófában szikrázó kórházat tátott szájjal leső Kirával zárunk, akit pont arcon csapni készül egy elszabadult vezeték.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása