Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az alaszkai vadon gyermekei 3x09 – A vég kezdete (Évadzáró)

2016. március 21. 11:00 - Bruti

Mint azt az elmúlt héten jeleztem, a magyar Discovery Channel adásában valamiért felcserélődött az utolsó két rész, így a múltkor megkaptuk az utolsó, míg ezen a héten az utolsó előtti epizódot. Ma megtudjuk, hogyan fajultak odáig a dolgok, hogy a család, ha ideiglenesen is, de elhagyta a vadont.

1_4.jpg

A négy legidősebb testvér még mindig a tengeren vannak, ugyanis második önálló feladatukat teljesítik, és próbálnak leszállítani némi motyót egy elszigetelt falucskába. Közben otthon, az apjuk kicsit aggódik a srácokért, mert elég viharos az időjárás, de a srácokat nem kell félteni, elérnek a céljukhoz, egy apró alaszkai faluba. Bam már előre aggódik a dokkolás miatt, mondjuk nem is alaptalanul, de most a hajó megússza kisebb karcolásokkal. Ahogy kikötöttek, megkezdik a kiszállítást. Néhány ablakot kell elvinni a vadonba, amit Bam és Gabe vállal. A feladat egyszerű, addig kell menniük az erdőben, míg nem látnak egy kis hidat, és ott egyszerűen neki kell támasztani a korlátnak. A gazdi meg majd jön, ha ráér. Se átvétel, se átadás, hát nem bonyolítják túl...

2_4.jpg

A srácok letámasszák a törékeny holmit és indulnak vissza a hajóra, hogy a 250 kilós üvegajtajú hűtőgépet leemeljék a hajóról. Bénáznak vele vagy fél órát, majd emelik, tolják, húzzák-vonszolják a cuccot. Szerencséjükre egy helyi megszánja a nyomorultakat, és besegít nekik, így megérkezik a cucc a tulajhoz. Közben Matt benéz egy „Mindent ingyen” kuckóba. Állítólag Alaszka tele van ilyen épületekkel, ahová az emberek berakják azokat a cuccokat, amik már feleslegessé váltak, hátha más használni tudja őket. Cserébe azt visznek el amit akarnak, de íratlan szabály, hogy illik valamit letenni is, nem csak lerabolni a boltot. Matt ennek megfelelően be is rak szépen két pár zoknit, majd egy halom cuccal távozik. Persze csak az életben maradáshoz szükséges dolgokat vesz magához, mint pl. üveggyöngy, jégkockatartó, medvejelmez, meg egy aksis csavarbehúzó.

3_5.jpg

Otthon a lányok felkeresik Noah-t a helyi ezermestert és gyógyítót. Találtak ugyanis egy kismadarat, amit a vihar kisodort a fészekből. Noah szerint őt néha a „Halállal dacolóként” emlegetik a vadonban, mert minden életet meg tud menteni, de van egy elkeserítő híre a csajok számára: a vadonban előbb vagy utóbb minden megy a levese! És ez tényleg így van, mert szünet után megtudjuk, hogy az öreg Billy már megint elájult. Most elég komoly volt a roham, de az öreg az istennek se akar kórházba menni. Szerinte itt a vadonban kell véget érnie a nagy kalandnak, a "Bush heart" ezt diktálja! Ami a felesége nem így látja a dolgokat, így kérleli az öreget, hogy menjenek már el abba a rohadt kórházba. Végül meggyőzi a vén lókötőt és elindulnak Junoba, ahol van rá esély, hogy helyrerakják a családfőt.

4_4.jpg

A fiúk miután leszállítottak minden cuccot, roppant büszkén hagyják el a kikötőt, és éppen azon vitatkoznak, hogy ki szedett több sérülést össze az élete során. Ahhoz képest, hogy Bear az egyik legfiatalabb, rajta van a legtöbb heg, amit valószínűleg a kényszeres famászásnak tudhatunk be. Aztán Bam előadja a „Hogyan tartsd karban a szemüveged a vadonban” műsorát. Apró dolgok ezek, de láthatóan nagyon büszke arra, hogy egy kis csavart a helyére tudott pöckölni. Persze a visszaút sem telhet el dráma nélkül. Észreveszik, hogy a csónakjuk süllyedni kezdett. Kritikus pillanatokat él meg a négy srác, a feszültség pattanásig feszül, a képet úgy kapkodják, mintha 7-es erősségű hurrikánban kéne filmezni, de a végén csak fel kerül az a fránya csónak a hajóra, így folytathatják az útjukat.

5_4.jpg

De a baj sosem jár egyedül! Már közel járnak az otthonukhoz, mikor sikerül rádión elérni a családot, és kiderül, hogy az öreget most hozzák vissza a Junoból, mert megint rohama volt. A fiúk idegesen hajóznak el a család másik feléért, de az öreg nem akarja őket megijeszteni, így inkább majd otthon közli a híreket. De otthon sem várja őket semmi jó, ugyanis távollétükben újabb medve tette tiszteletét a Brown tanyán. Szétkapta Matt gumiabroncsokból készült házát, leszaggatta a csirkehálót, és ami a legdurvább, újra feltörte a házat is. De most nem végzett félmunkát, mert nem csak a földszintet rendezte le, hanem felnézett az emeletre is. Gyakorlatilag mindent hazavágott, amit eddig sikerült a családnak összeszedni. Leginkább a lányok borulnak ki, és még az öreg nem is mondta el a rossz híreket.
A károk felmérése után összeül a család és Billy közli velük, hogy az orvosok csak úgy kezdik el a gyógykezelését, ha elköltöznek a vadonból. Délre küldik őket, de itt nem az egyenlítőre kell gondolni, mert Alaszkához képest minden délre van, szóval csak Seattle-be mennek, ahol remélhetőleg helyrerakják a családfőt, hogy jövőre újult erővel vessék be magukat Alaszka vadonjaiba.

6_4.jpg

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bertók Lászlóné Dimény Magdolna 2016.05.03. 07:01:35

Szeretném tudni, mikor lesz folytatása az Alaszkai vadon gyermekeinek?

Bertók Lászlóné Dimény Magdolna 2016.06.21. 08:27:09

@Szeretném tudni, mikor lesz már folytatása? Az Alaszkai vadon gyermekeinek.

Bertók Lászlóné Dimény Magdolna:
süti beállítások módosítása