Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fekete Vitorlák 3x08 Meglovasítva

2016. március 17. 09:00 - Pácsó Ármándó

Tajtékzó habok és szabadság szele, ez éltet engem, hiszitek-e? Fekete vitorlák és éjsötét halál, a kalózok aranya most benneteket vár! Üljön le mindenki és nyissa ki a fülét, elmondok nektek egy majdnem igaz mesét!

1.jpg

Zenével indítunk a volt Barlow tanyán, Charles Vane kezdené el a Gitársuli első óráját, de Flint rászól: Silentium! A hosszú hajú macsó szerint addig oké, hogy Miranda gyűjtötte a csetrest, a nippeket és a könyveket, de egy férfi miért őrizget ilyeneket? Ez elkényelmesít és kirakatvagánnyá tesz! Anne Bonny magasról letojja a lakberendezést, mert azon nyugtalankodik, hol késlekedik Featherstone téglája. Már lóhalálában el kellene indulniuk Jackkért, különben elszalasztják. A kapitány türelemre inti az aggódó nőt (nahiszen!), legalább egy tucat útvonalon vihetik, ne találgassanak, várják meg a pontos infót. Billy hozza a jó hírt, megjött a kémük! A karibi-ninjának öltözött kalózok sietve elhagyják a tanyát.

2.jpg

Jack a halálsoron Mr. Jinglest eteti kenyérmorzsákkal és társaság híján hozzá beszél. Nyílik a tömlöcajtó, bilincsbe verik és irány az udvaron álló steppelt bőrborítással kipárnázott négylóerős hintó, amiben benne van már Woodes Rogers is. (Nem, nem a lóerő számításban). Rackhamnek most esik le, hogy lóvá tették Annet a cserénél és hiába szolgáltatta vissza a részüket, őrá minimum kínhalál vár a spanyoloknál. A kormányzó megnyugtatja, hogy ez így igaz, de a csaja legalább megússza.

3a.jpg

3b.jpg

A partközelben lopakodó üzemmódban horgonyzó Rozmár fedélzetén Négerbaba nézegeti ábrándos szemmel az égnek meredő árbocokat és a rajta figyelő őrszemet, majd ezt megunva a kapitányi kabinba siet és Silverrel beszélgetni kezd a fénytanról. Kiderül, hogy DeGroot a hajó tudósa, a tolvaj csak úgy csinál, mint aki ért a tudományokhoz. (Itt jegyezném meg, hogy Madi mellei dacolnak a gravitációval és ezt még a holland polihisztor sem tudja megmagyarázni). A lány aggódik John tegnap esti gyilkolása utáni lelki állapota iránt, ami a férfinek is feltűnik, de Négerbaba szerint ez csak szövetségpolitikai indíttatású érdeklődés.

4.jpg

A túl személyessé váló beszélgetést egy matróz kopogtatása szakítja félbe. Silvert kéretik a raktérbe, ahol egy megvert és megkötözött négert mutatnak neki. Mr. Dobbs kitalálta, hogy bosszút áll azokért a társaikért, akiket a rabszolgaszigeten megöltek. A helybenhagyott alak választotta ki anno a szerencsétleneket, még fülükbe cseng a megkínzottak sikoltozása.

5.jpg

Nekünk is! De hiszen ez már a bordély, ahol Georgia simogatja Max zebráját (csík ló) és alkalmazza főnöknőjében a HUT-ot (Helyes Ujjazási Technika), amit kéjes hangjelenség kísér. Az utójáték idő hiányában elmarad, megjött ugyanis Eleanor és beszélgetni vágy. Hírek érkeztek a kormányzótól, meg van a teljes összeg, viszik Havannába a Jack-pottal együtt. És Anne? – kérdez rá a kielégült rózsaszín részek tulajdonosa. Kicsit morcos volt, de nyolcan voltak ellene és nem volt gubanc – válaszolja a szőke. Csak nyolcan?? – csodálkozik Max. Ha Pengés Bonnytól elveszik a szerelmét, akkor nem morcos lesz, hanem felhenteli egész New Providencet a rányíló többi szigetekkel és kontinensekkel együtt! Itt kilóg a lóláb, a vörös csak szerepet játszott!

6a.jpg

6b.jpg

Woodes Rogers emelte a tétet. Jackket tíz fő (plusz négy ló), amiben benne van Woodes Rogers is (nem, nem a lovak számában) kíséri a halálba vezető úton. A dörzsölt kalóz azon elmélkedik, hogy ha eljut Cubába, számára érthetetlen idegen nyelven fogják szidni és elítélni és ez milyen megalázó lesz már. Ha? – akad fent egy apró részleten a kormányzó. Mi az, hogy HA?? A csajom még életben van, és nem nyugszik, míg ki nem szabadít!  - válaszolja Rackham. A másik kifejti, hogy őt sem ejtették a feje lágyára, titkos útvonalon haladnak éppen, pici az esély, hogy pont itt bukkan majd fel a nő. (Te még nem láttál elég akciófilmet, Öcsém!)

7.jpg

Eleanor és volt barátnője sietve felkeresi Chamberlain kapitányt, hogy figyelmeztessék a karaván ellen készülő kalóz rajtaütésre. A katonatiszt magas lóról beszélve közli velük, hogy ilyen légből kapott konteók miatt nem gyengíti meg Nassau helyőrségét és nem bízik meg a Miss Guthrieben, akárhogy erőlködik. És különben is, vezérüket nem ejtették a feje lágyára, titkos útvonalon haladnak éppen, pici az esély, hogy bárki rájöjjön merre. A nyugati úton mennek, ugye? – kontráz rá Max. Az egyik beosztottam látta, hogy csak azt ellenőrizték a járőrök, a többit nem! – néz kárörvendően a sötét hajú szépség. Mivel magának dolgozik, gondolom nem beszélt róla senki másnak – zárja le a vitát a mérges haditengerész. (Logikából elégtelen, ülj le fiam, leghátulra.) Mivel a reguláris hadseregnél nem jártak sikerrel, Eleanor az ősz Benjamin Hornigoldot keresi fel és rossz kapcsolatuk dacára segítségét kéri.

8.jpg

Gond van a Rozmár rakterében. És egy megvert néger szövetséges. Silver szerint nem ölhetik meg, nem engedhetik el, mert beszél, és nem vehet revansot Mr. Dobbson egy késsel. Kényes helyzetben vannak, miközben nehéz szabadítási műveletek zajlanak a parton. Végül arra jutnak, hogy odahívják Négerbabát, mégiscsak az ő embere, hátha tud megoldást a helyzetre. Madi kér egy kést és elvágja a volt rabszolga köteleit. Rápirít Silverre, sötét bőrű alattvalóinak ő tud parancsolni, ez is majd hazudik valamit, a tolvaj pedig szedje ráncba saját embereit.

9.jpg

Hornigoldnak rosszul esik, hogy ő nem tudott a titkos útvonalról, mert nem avatták be. Most már igen – mutat rá a szőke tanácsadónő - és jobb lesz, ha segít, mert Chamberlain főtiszt hivatkozhat a blamázs után arra, hogy nem ismeri a kalózokat, Benji bá’ viszont nem. A vén tengeri medve beszámol arról, hogy távcsővel figyeltette az eltávolodó Rozmárt, és van a fizika, meg a fénytan és egy árulkodó csillogás a semmiből negyedóránként. Mivel Flinttel jobban összerúgták a patkót, mint Eleanorral, szívesen beszáll a küzdelembe.

10.jpg

Vissza a rab és kincsszállító egységhez. Jack mesél a fiatal koráról és arról, hogy dolgozott, mint egy ló és kemény munkájába került megváltoztatni az életét és sikereket elérni. A kormányzó viszont beleszületett a tutiba. A másik szerint neki sem volt fenékig tejfel az élete és a sötét részleteket egyszerűen eltitkolta az előkelőségek elől. A kibeszélőshow váratlanul félbe szakad, jönnek végre a Karibi-ninják!

11.jpg

Rogers utasításokat ad a hintóból, de Jack hirtelen hátulról lekapja (nem úgy!) és bilincsével fojtogatni kezdi. Dúl a harc kívül s belül. A katonák fogyatkoznak, de Woodes leüti Rackhemet és kimászik a hintóból, hogy beszálljon a küzdelembe. Egy döntő pillanatban a műszaki érdeklődésű Vane szétlövi az első futóművet, repül a hintó Jackkestől-mindenestől. Repül a kormányzó is és pont a feje lágyára esve elájul.

12a.jpg

12b.jpg

A támadók nyertek! Rohannak kiszedni a hintóroncsból kalózbarátjukat, aki Annetől kap egy fájdalmas puszit, Charles pedig a bilincseit feszegeti, amíg Flint és Billy meglovasítják a kincsesládát. De nincs még vége! Feltűnik Hornigold felmentő lovassága, iparkodni kell. A szerelmespár egy lóra száll és a macsó is épp ugrik fel a sajátjára, mikor a magához térő Woodes beleereszt egy golyót. Vane fájdalmas képpel zuhan a földre és fektében odakiált Bonnyéknak: Fussatok bolondok! A közelebb érő kormányzóval nagy bunyóba kezd, de a lovasok odaérnek akkorára és elkapják a sebesült kalózkapitányt.

13a.jpg

13b.jpg

„Féllábú”John megköszöni Négerbabának, hogy megoldotta a kialakuló veszélyhelyzetet. Nem adta volna egy vak lóért a sikeres együttműködést. A lány szerint nehezére esett azt parancsolnia az emberének, hogy nyughasson és nem szeretne több ilyen rasszista villongást. A tolvaj megígéri, hogy ez volt az utolsó, mi pedig látjuk, hogy Mr. Dobbsot a függőágyában többen lefogják és vizes kötéllel elverik, mint szódás a lovát. Ha nem akar még egyszer így járni, jobban teszi, ha lenyugszik. Ezt a pillanatot választja Hornigold, hogy hajójával feltűnjön a horizonton és feléjük tartva kárörvendően elvigyorodjon, már nyeregben érzi magát az öreg. Irány a part, szedjük fel a többieket! – adja ki az utasítást Silver.

14.jpg

Csoki és Vanília az ispotálynál tesz látogatást. A betegek száma elérte a járványügyi határértéket, a tizennégy főt. Meghalni ugyan nem akar egyik sem, de tüsszögés közben nem tudnak harcolni és ez aggodalomra ad okot. Ráadásul még az is lehet, hogy tényleg megtámadták a karavánt, elrabolták a kincset és akkor jönnek a spanyolok szétágyúzni. A két nő egyre jobban belelovalja magát az aggódásba, Max még azt is felveti, hogy kém lehet közöttük. Tovább már nem tudják hergelni egymást, mert befut az összevert kormányzó és Eleanor doktor Marcusért kiált.

15.jpg

Anne és Jack kiérnek a partra, de ötödik társuk nincs velük. Hol van Vane? – kérdezi Flint. Ott maradt a hosszabbításra – válaszolja Rackham. Akkor visszamegyek érte! – dönt a kapitány – Úgy készültünk az ebéddel, hogy beleszámoltuk. És ha felkötnék, akkor nehezebben állíthatnánk át a kalózlakosságot a mi oldalunkra. Ne te menj vissza érte! – szól közbe Billy, aki mostanában a tricepsz-gépen kívül az eszét is használja. Téged ugyanúgy nem tudnánk pótolni, mint Charlest! Majd megyek én pár emberrel, régi lázító családból származom, az akasztás ellen hangolom a népet és a kormányzó nem meri majd meglépni a dolgot.

16a.jpg

Este van, Nassauban a kormányzói rezidencián Eleanor és Woodes tart napértékelő megbeszélést. Bevétel: egy kalózkapitány. Veszteség: egy alacsonyabb besorolású kalózkapitány és egy rahedli gyöngy, ezeket ráadásul már odaígérték a spanyoloknak. Még se adhatnak helyettük apróhalat! A férfi arra kéri a nőt, nyilatkozzon: Akkor is mellette lesz-e, ha elönti őket a szartzunami? És nem fogja lecserélni régi csődörére? A szőkeség szerint ő már jó lóra tett, kitart Rogers mellett, különben is Vane ölte meg az apját, és ha arra kíváncsi, hogy fog reagálni, ha felkeresi volt szerelmét a börtönben, hát: „Blozmetár ratyhli”. Hogy ez mit jelent? Fogalmam sincs!

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Akármi Áron 2016.03.17. 10:15:14

STOPpolok! meg gombot varrok és most csak picit szemezgetem a tenger(ny)it, csutkára majd
odébb, mert "eltart egy darabig, míg feldolgozom, de szokásosan örömmel teszem!":)

De elkaptam a végit (azajó!) h mi lehet az a"blozmetár ratyhli"?
Én ugyan ismerek ratyhlit, de az a trüttyölt féle, oszt leGváros nyami-nyami, Ilcsi néni má régen megmondta.
Ez valami olyasmi lehet, vagy nem nagyon?:)))
A Vanília és a Csoki együttes meg klasszikus forma, és nem lehet az rossz majd, mert ebbÜl még lehet a Tuttifrutti is, alig várom!:D

Ügyes hv írónk, jártas a gasztronómiába is, na ez is nagy erény!:DDD

Gabba 2016.03.17. 11:21:42

Kedves Kazinczy Úr!

Köszönet a zebra és hut szavak új jelentéssel való bővítéseert, a legközelebbi randimon igyekszem majd hasznát venni :)

Pácsó Ármándó 2016.03.17. 17:45:19

@Akármi Áron: Jó az első idézet, honnan van? :-))
"De elkaptam a végit (azajó!) h mi lehet az a"blozmetár ratyhli"? " - Odaírtam = Fogalmam sincs! :-)
Ez úgy jött létre, hogy @tinipuma kollegina írt egy remek Farigó 2x06-ot, benne Lewis Carrol: Alice tükörországban c. könyvéből idézett Tótfalusi István és Weöres Sándor fordításában. Ott poénkodtunk, hogy kellene egy ilyen stílusú hogyvolt vagy hogyvoltrészlet és én raktam ebbe, mert Eleanor tényleg azt mondta, hogy "Fogalmam sincs" hogy fogok viselkedni, amikor meglátom Charles Vanet :-)
A gasztronómiában annyira vagyok jártas, mint Silver a fizikában, csak utána nézek, ha kell valami :-))

@Gabba: Majd mondom neki, ha látom :-))

tinipuma 2016.03.17. 19:46:39

@Pácsó Ármándó: A vaníliát chilivel ajánlom. Tényleg. De a csokinak se árt (mármint a chili :).
Amúgy a gravitáció ellen már régen is alkalmaztak bizonyos technikákat, de azt elismerem, hogy a hölgy igen látványos idomokkal bír :)
Bevallom a zebrán (úgyis, mint csík ló), nagyot röhögtem. De szégyellem is magam :DD
Köszi az említést!

@Gabba: Ha bármelyik kifejezés beválik, vendégem vagy egy sörre :)

Pácsó Ármándó 2016.03.17. 20:40:25

@tinipuma: Utolértél már minket a nézésben? Legutóbb azt írtad, hogy az első kettővel már kész vagy.
Miattad raktam bele, jóhogy megemlítelek, ne nézzenek már buggyantnak :-DD
Ja, és ne szégyelld! Használhatod nyugodtan a köVetkező randidon :-))

tinipuma 2016.03.17. 20:54:35

@Pácsó Ármándó: Sajnos csak a második évadot fejeztem be.
De igyekszem!
(amúgy te hol állsz a fargoval? :))
Vetkezős randira nem járok ;/

Pácsó Ármándó 2016.03.17. 21:04:29

@tinipuma: Nem siettetlek, nyugodtan haladj a magad tempójában. Mondjuk a kövi részt lehet, hogy majd meg kell nézned :-)
Hát még mindig az s01e02-nél, de 2 megírni való részem hátra van ebből, addig nem ígérek semmit.
Jól van, hát nem muszáj rögtön az elsőn, mint egyes FőKukacok :-))

Gabba 2016.03.17. 21:50:51

@tinipuma: hát, a hut(t) egyszer régen már bevált, bár akkor még csak starwarsos értelemben használtam :)

plusz milyen jó kis nick lett belőle, és ezentúl már dupla jelentéssel :D

Akármi Áron 2016.03.17. 22:48:45

@Pácsó Ármándó: Az az igazság, hogy megadnám a helyét, de nem közérdekű és nem szeretnék kellemetlenséget, úgy h csak a monogramját, de még így is necces, viszont karátos!:D (AF)
- Igen, akkor csak jól olvastam, mert írtad a vIszonyulásod az ismeretéhez, csak gondoltam segítenék egy általam ismert fajtájával, de akkor igaz, bocs, így már megállja a helyét.)
- Ha tudjuk, hol nézzünk utána, az már majdnem sok is:)) (És innen tűzhely mögül mondom!:D)

És még egy , ami kimaradt a korábbiból nem baj?:)
Nagyon nehezményeztem én is, h csak úgy kipp-kopp megzavarták Silver és Négerbaba dialógusát, pedig már az aggódás felé araszoltak és ez már románcgyanús is lehetne:D

Pácsó Ármándó 2016.03.18. 06:16:33

@Akármi Áron: Még sokminden kimaradt, úgyhogy bátran :-)
Nem tudom, hogy NégerMama milyen szintig engedélyezte a szövetkezést lányának a kalózokkal :-)

Akármi Áron 2016.03.18. 08:51:32

@Pácsó Ármándó: Jó reggelt!:D
Hát ez az, h vakmerő is vagyok, "mán vagy tizeggyére olvasom, de még mindig jó!" (Ua-tól, mint fent!) Nehéz a klasszikusoktól leválni! És ezért most a HUT-tal ropogtatom a sorokat:)

Azt azért nem gondoltam, h már oly korban is menő vót a "kibeszélőshow", de hát ezért (is)olvasunk, h okosabbak legyünk!:) Meg azé is, h "dilák" legyünk ilyenektől-e:
"Hol van Vane? Ott marad hosszabbításra!" Hát rend és fegyelem van ott, melybe beletartozik az étkezési nómenklatúra is.:D Szegény, azé nagyon "kikapott most", de bírja még!

A Drága Mama:) szintig is emelheti téttyét, ha begyön a tavaszi zsongás-bongás, én aszondom, de lehet, h magamra maradok ebben!:D

Pácsó Ármándó 2016.03.18. 09:45:57

@Akármi Áron: Lesz ott még valami interracial egymásra találás :-)
HUT-al nyomod? :-DDD
Igen, az jó hogy Vane nem késhet, mert rá is főztek és így pocsékba megy :-))
(Tudom, én írtam és így nagyképű dicsérni, de el szoktam olvasni párszor úgy, mint egy független olvasó, hogy csiszolhassak még rajta, ha kell. Ilyenkor én is mosolygok a poénokon :-) Nem biztos, hogy ez normális :-)) )

Akármi Áron 2016.03.18. 16:12:54

@Pácsó Ármándó: Azzal-azzal, követtyük a trendet, mert ki szeret lemaradni?!:))
"Nem biztos, hogy ez normális :-)) ) "
Nem nagyon!:))) De ritkább, és a sűrűben jobban elveszik az érték!:D

Pácsó Ármándó 2016.03.18. 16:36:45

@Akármi Áron: Köszi, akkor megnyugodtam, hogy ritka hüle vagyok :-)))

Akármi Áron 2016.03.18. 18:43:23

@Pácsó Ármándó: Naaaaaa!:)))) Jaj, leesek a székről:DDD Ki hogy értelmezi a mondatot, főleg úgy, h az egészből kiveszek egy részt, vagy kifordítom a szerkezetét.:) Nem akarok itt ákádémikus lenni, de mondjuk a humorért megérte ez a kis finomka "önminősítés":)))
Én ilyet soha nem mondanék!:D
Ércsük jól, ha a sűrűben elveszik az érték, akkor nyilván a ritkában van az, nem?:))) Mégha néha picit nem annyira "átlagos" is (normális:D) Pacsit!!!!:D

Pácsó Ármándó 2016.03.18. 20:52:14

@Akármi Áron: Oké! :-)
Billy többet fog szerepelni a kövi részben, neki kell elintéznie, hogy Vanet ne akasszák fel. Várod?

Pácsó Ármándó 2016.03.20. 11:37:55

@Gabba: Képzeld láttam hajnalban Nassauban politika mentes DK-t! :-)

Pácsó Ármándó 2016.03.20. 13:10:51

Egy kis helyesbítés a hogyvolthoz: Dr. Marcus-t valójában Dr. Manousnak hívják. Elnézést!

Akármi Áron 2016.03.20. 18:10:22

@Pácsó Ármándó: Meghiszem azt, izgi lesz, de bírjuk még, már ketyeg az idő!:)
- Ó, hát köszi a hv. helyesbítést, de nekem egy cseppet sem rontotta el az a kis elírás a minőségét, sőt!:) Hát hova, ha nem oda passzolt volna az az "orvosisten" doktor Marcus
(mert ugye neve a Mars hadistentől eredeztethető) és legalább a kormányzó is "isteni" kezekbe került vóna:D
De nem azért, mert én annyira kormány zó rajongó lennék, (Billy, az, meg a végére még Vane is, meg Silver, meg-meg-meg.....!:D) csak ugye ott a sok sérült, rászorult:)
Meghát érdekelnek az egyes személynevek (elől-hátul:D) ugyan honnan is eredhetnek, származhatnak, hobbi, na!

Pácsó Ármándó 2016.03.20. 18:29:22

@Akármi Áron: Akkor még egy kis helyesbítés, a jó doktor kétféleképp is használja a nevét :-)
Ha szereted a személyneveket, akkor a lázongó Flint egy "kovakő", Vane egy "lapát" vagy "szélkakas", Billy tele van "csontok"-kal, Bonny pedig "csinos" :-))

Akármi Áron 2016.03.20. 19:11:04

@Pácsó Ármándó: Teljes világosság lett, Iljics lámpácska sem kellett hozzá!:) Köszi!

Pácsó Ármándó 2016.03.20. 20:56:57

@Gabba: :-DDD
Szerintem Jolly Roger, Eleanor Guthrie és Woodes Rogers eltitkolt szerelem gyereke :-)

@Akármi Áron: Mindig szívesen!

Gabba 2016.03.20. 21:07:24

@Akármi Áron: kisztihand, mi az az Iljics lámpácska? hadd tanuljak megint valamit

Akármi Áron 2016.03.20. 21:59:38

@Gabba: Szép estikét kívánok Uram!:))) maradhatunk a tegező formában ugye? Én vagyok a csaje, (végig is nézem magamon:D) kezdményezhetem talán (meg lehet, h a hosszabb is:D)
Persze, még ma tájékoztatlak:) csak kezdődik a sori,(ki nem hagynám:) ugye nem baj, de utána rögvest, nehogy álmatlan éjszaka várjon rád! Jövök vissza, én mindig betartom a szavam!

Akármi Áron 2016.03.20. 23:46:33

@Gabba: Gyorsan és röviden, de h lehet röviden, lövésem sincs!:) Van baj, nem kevés:D
Szóval az Iljics lámpácska a GOERLO tervhez (mozaik szó, nincs cirill betűm:D a teljességre) kötődik, mely a fiatal Szovjetunió egész népgazd.-nak a villamosítására készült terv, Lenin bácsi nevét fémjelzi, és ez nem tennap vót ugye?! (1920) Ezt a tervet tekintették a (fiatal)Szu-nak leggyorsabb gazd.-i újjáépitésére és technikai téren első helyen álló országgá való átalakulására kb.:)
A humor része, h én vettem a 80-as években egy közönséges, sima bádog lámpácskát Moszkvában (szuvenír:D) de lehet ha egy kis kakaót (petrót) beleöntenénk most működne is, régen működött és csoda világosat adott, de télleg, innen ez a nagyszerű okos lámpácska.:)
Mert visszavezették a kedves, a humorral csínnyán bánó barátaim ezt a csoda fényt erre a tervre, merthogy
V. Iljics L. terve = a lámpácskával -->fénnyel-->világossággal és ez egyenesen arányos a
"jobban teljesítünk" már akkor is ismert szlogenjével.:))) Mást,többet mondani nem tudok, de kell ennél szebb?:)))
És bocs, Pácsó a hely elfoglalásért! Soha többet!:D

Pácsó Ármándó 2016.03.21. 06:05:11

@Akármi Áron: Csak bátran, amíg lehet :-)
Nekem annyit súgott 6. Lenin, hogy fizikailag ez a lámpicsku egy sima foglalat izzólámpával és a foglalaton egy kapcsolóval. Átvitt értelemben pedig, lásd fent :-)

A kalózoknak nem volt ilyen, ők gyertyáztak és fáklyáztak :-)

Gabba 2016.03.21. 09:45:54

@Akármi Áron: így már vágom, jóhogy, a Goelro tervet: kommunizmus=szovjethatalom + villamosítás!

lámpácskádért irigyellek, nekünk otthon szamovárunk van, ugyan nem faszenes, hanem villanyos, de működik :)

Akármi Áron 2016.03.21. 12:45:15

@Gabba: :D Hát, gondolhatod, h milyen büszke vagyok rá, és tudd meg, h korhűen veresre piktorálták, szíp lett!:)))
Nahát, dejó, és tied milyen színű?:))) Nekünk f@szenes van, csak sajnos nem aranykás, ezüst színű, és már csak dekoráció! (Aranykaértő vagyok picit!:D)

@Pácsó Ármándó: :))) Elhiszem, de amikor én taNákoztam VI.-kal, már bevót humva a szeme, sugdosni meg végképp!:) Plusz a technikával sem vagyok nagyon köszönő viszonyban, de
dícsérem a hozzáértő szakembereket, rendre, má ez is rész az egészben!:)

Gabba 2016.03.21. 13:35:54

@Gabba: ezüst színű, kicsit nyomott itt-ott (mint én), de használható (mint én :)

Moszkvában én is voltam, de Iljicshez nem mentem be, csak szemben a GUM-ba :)

Pácsó Ármándó 2016.03.21. 14:02:50

@Gabba: Ott árulták Lényin gyerekkori koponyáját? GUMiból? :-)

Akármi Áron 2016.03.21. 16:48:58

@Gabba: Az a jó, ha többre emlékszik már, még ha nyomott is, ámde használható:)A szamovár!
Bánod, ugye mostmár?:) Pedig forma-forma volt mindkét helyen a tumultus:)

Pácsó Ármándó 2016.03.21. 17:54:22

@Akármi Áron: @Gabba: NemTom. Én inkább egyiptomi vagy andoki múmiákat néznék, mint szovjetet, ha lenne rá lehetőségem. Szamo meg had várjon :-)

Akármi Áron 2016.03.21. 18:18:28

@Pácsó Ármándó: Ha lenne rá lehetőség, mostmá igen!:) De akkor ott még ez vót az illő, az egyiptomit vagy andokit nem tudom hova fektethették, mert kevéske hely vót ott:))))) És ez még az őskorban volt, ami ugye mende-monda már:)))

Pácsó Ármándó 2016.03.24. 14:39:46

@Gabba: kepfeltoltes.hu/view/160324/x_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
"Nem vagyok én fából, ne nézz így rám Gabba!"

Boldog névnapot ! :-))

Gabba 2016.03.24. 18:59:57

@Pácsó Ármándó: nagyon kedvesek vagytok mindketten :)

Remélem, Maxnek nem vagyok túl Vane ;)
süti beállítások módosítása