Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Teen Wolf - Farkasbőrben 3x17 - Silverfinger

2016. március 16. 13:00 - Smiley93

Vadászlakban nyitjuk az epizódot, itt gyűlt össze a Scottfalka apraja-nagyja. A Maszkosékkal való találkozásról szerzett élményeiket osztják meg egymással a szerencsések, vagyis a természetfelettiek, miközben Allison Vadászaput foltozza össze. Eközben a páciens megosztja a csapattal mindazt, amit Maszkosékról tud: ifjúkorában Gerard a japán maffiához, a Yakuzához küldte őt alkudozni, ahol éppen akkor akadt dolguk Maszkoséknak is. Az ifjú Vadászapunak volt szerencséje végignézni, ahogy a sötét alakok sorra kinyírták a Yakuza harcosokat, hogy az akkori főnökhöz hozzáférjenek, ám őt megjelölés helyett nemes egyszerűséggel kinyírták.

1a.jpg

Nem sokan élték túl a mészárlást, Vadászapun kívül még Katashi, becenevén Ezüstujj, a protézise után szabadon. Őt kereste Vadászapu az elmúlt napban, a célszemély láthatóan mérsékelt lelkesedéssel fogadta a közeledést. Őt kéne felkeresni és kifaggatni a továbbiakról, amit Vadászapu a régi ismeretségre hivatkozva kíván elérni. Mint emlékidéző szuvenírt, az összetört maszkot kapja elő, amit anno ő lőtt le az egyik maszkos arcáról, felfedve az alatta lakozó teljes sötétséget. Főcím.

3.jpg

Kira tér haza, s álmodozó sóhajtással terül el az ágyán. Ábrándozásának tárgya természetesen Farkasfiú, és a vele töltött romantikus pillanatok, amelynek során tisztázták, hogy Scott és barátai farkasok, valamint farkasmaszkot is villantott a fiú, újabb ábrándos sóhajokat váltva ki a csajból. A hős lovag épp a suliba tart, mikor a két Iker veszi közre. Farkasfiú inkább lerázná őket, ám a sulihoz érkezve kénytelen szóba állni velük.  Kiderül, hogy azok a fejükbe vették, hogy mostantól önkéntes éjjel-nappali testőrszolgálatot teljesítenek reménybeli alfájuk mellett, aki Maszkosék Nr. 1 célpontja jelenleg. Farkasfiú morcog egy sort, valójában azonban meghajlik a másik kettő akarata előtt, bár Stilest azért négyszemközt avatná be az éjszakai eseményekbe.

4.jpg

Stiles kezdi a mesélést saját, még hajmeresztőbb sztorijával, ám a táblán lévő feliratok mostanra eltűntek, csakúgy, mint a kulcs a kulcscsomójáról. Mivel rajta kívül senki se látta egyiket se, a  történet, miszerint ő bújtatta el Mr. Repeszgránátot a szertárban s utasította Kira megölésére, még egy fokkal hihetetlenebbnek hangzik Farkasfiú fülében, pedig a bomba stílusa is a Stiles által kitervelt Edzőbá-féle csínyre hajaz. Scott inkább hazaküldené zavarodott barátját, hogy pihenje ki magát, s nem terheli Maszkosékkal. Az Ikrek viszont tovább terhelik őt az aggodalmukkal, Farkasfiú szerint könnyen lehet, hogy nem is ő Maszkosék következő célpontja (és miért is nem?).

5.jpg

Vadászlakban Vadászapu vázolja ifjú segítőinek, lányának meg Isaacnek a tervét: elhintette, hogy egy különleges fegyvert kíván eladni a gyűjteményéből, s ezzel reméli, hogy felkelti az amúgy remeteként élő Ezüstujj figyelmét, tervének a két fiatal is része. Farkasapu eközben reggel érkezik a munkahelyére, miközben Zsaruapu kirúgásáról szőtt fényes terveit elemezgeti valakivel telefonon, szép is az élet, ha valaki ekkora ász, mint ő. A derűs hangulatból az zökkenti ki, hogy megleli a számítógépe által előző éjjel rögzített biztonsági fotót, amin – az ő nagy, a mi kisebb – meglepetésére Kira látható az egy szem fia társaságában.

6.jpg

Stiles félig-meddig megfogadva barátja tanácsát, Farkasanyunál érdeklődik a kórházban a rendelésről. Végül Anyu leveszi, hogy milyen rossz formában van a srác, s ő maga veszi fel a panaszait: alvajárás, szorongás, pánikroham, olvasási képesség időről időre történő eltűnése és hasonló finomságok. Farkasanyu rögtön összerakja a képet, kóros kialvatlanságról lesz itt szó, a problémát egy nyugtató injekcióval orvosolja, amitől Stiles egy szempillantás alatt édesded álomba merül.

7.jpg

Vadászapu terve is működésbe lépett, csak sajnos nem egészen a remélt módon, mert a paranoiás Katashi nem kívánja személyesen megtekinteni Vadászapu portékáját. Persze a tapasztalt vadász erre is felkészült, elő is kapja a B tervet. Farkasfiú is valami hasonlóval huzakodik elő, hogy lerázza kéretlen testőreit: megbütykölte az Ikrek motorját, így ő Kirával szépen elhúzhat tőlük, míg azok bosszúsan nézhetik csak a kondenzcsíkot. Vadászapu tervéről kiderült, hogy öltönyös fegyverkereskedőnek álcázott Isaac is szerepel benne, aki teljesen bepánikol a feladat nagyságától. Csak Allison csókja önt bele elég magabiztosságot, hogy eljátssza a szerepet, míg Vadászék hátulról besettenkedve megkeresik ezüstujjú ismerősüket.

8.jpg

Scott eközben a saját házukba vetette be  magát Kirával, állítólag spéci riasztórendszert szerelt be Állatdoki ide, amit csak Anyu tud élesíteni, bevallom, most én is elvesztettem a fonalat, nem csak Kira. Bár annyi még neki is leesik, hogy Farkasfiú úgy gondolja, a lány Maszkosék igazi célpontja, s azért rázta le az Ikreket, hogy azok biztonságban legyenek. Csakhogy Kirát sem ejtették a feje lágyára, s kutakodott egy keveset, ne becsüljünk már le egy csajt, aki száz oldalakat keresett össze egy elejtett szó okán pár résszel ezelőtt! Elvégezte hát a kutatómunkát most is, a mai lecke témája pedig a kicunék.

9.jpg

Farkasanyu is elvégzi a maga kutatómunkáját eközben, csak az ő útja a kórház irattárába, a régi kórlapok közé vezet, ahol Stiles tüneteit hasonlítja össze egy másik betegével: a feljegyzések kísértetiesen hasonlóak, s másik beteg nem más, mint Stiles 2004-ben elhunyt anyja, Claudia Stilinski. Vissza a piszkos üzleti ügyekhez: Isaac épp előadja betanult porszívóügynök reklámszövegét, ám a vevők félbeszakítják: ők is elvégezték a kutatás rájuk eső részét, és megveszik az árut rizsa nélkül is, itt a pénz. Isaac tátog egy sort, ezt nem így tervezték Vadászapuval, de hamar túllendül a dolgon, s elkezdi megszámolni a fizetséget, miközben a kulisszák mögött Vadászék törnek előre.

10.jpg

Kira egy mesekönyvből mutatja Farkasfiúnak, hogy a kicunék rókák, akik villámot és tüzet tudnak csiholni a farkukkal, Scott szerint a rajzolt róka kiköpött mása annak a lánglénynek, aminek Kirát látta a partin. Ennél többet ma nem tudunk meg a rókákról, csak azt, hogy nincsenek jóban a  farkasokkal. Farkasfiút ez nem érdekli, inkább randira hívja Kirát, s le is smárolná rögtön, csakhogy ekkor hazaér Farkasanyu, a romantikus program  elnapolva. A konyhába kisietve azonban anyu helyett apu várja Farkasfiút, aki elképedten tátogva s nem kitörő örömmel veszi tudomásul apja felbukkanását. Ez az érzés még keserűbb lesz, mikor Farkasapu felfedi érkezésének valódi okát, s szembesíti a fiatalokat a lebuktató biztonsági felvétellel.

nevtelen.jpg

Isaac helyzete is kezd kínosra fordulni, üzlettársai ugyanis gyanúsnak találják, s egyhamar kénytelen lesz kimutatni a (farkas)foga fehérjét. A bökkenő az, hogy hasonló meglepetéssel készültek Yakuzáék is, patthelyzet. Eközben Vadászék eljutottak a célszemélyhez és sikeresen le is fegyverezték Ezüstujjat, mikor megjelennek a megmaradt testőrök a túszul ejtett Isaackel, patthelyzet 2.0.

11.jpg

Vissza Scottékhoz, ahol apu kezd eléggé bedühödni, hogy pont a saját fia hazudik itt a szemébe folyamatosan, s ezúttal nem tágít, míg választ nem kap. Erre a patthelyzet 3.0-ra fut be Farkasanyu, ám mielőtt megbeszélhetnék csak úgy családiasan a témát, lemegy a nap, s menetrend szerint megérkeznek Maszkosék, a ház meg nincs levédve. Apuból rögtön előbújik a menő FBI ügynök, s Scott tiltakozására fittyet hányva kapcsiból rátámad a sötét alakokra, mire kap egy kardot a mellkasába. Erre kitör a pánik a McCall-rezidencián, megjelenik Derek, s Scottal farkasmaszkban szállnak szembe a támadókkal. Csatlakoznak az Ikrek is, az ádáz küzdelemben aput pátyolgató anyura hárul a feladat,  hogy a mágikus port a küszöbre szórja, így kizárva a természetfeletti ellenséget. Ezt sikeresen meg is teszi, fel lehet lélegezni.

gggg.jpg

Eközben Vadászapu előhúzta az aduászt, az összetört maszk darabjait mutatja Ezüstujjnak Bilobil helyett, hátha előjönnek  a közös emlékei. S lám, pontosan így is történik: Ezüstujj mintegy varázsszóra megenyhül, Isaacet elengedi, s a nyelve is megered: elárulja, hogy Maszkosák becsületes neve Oni, a démonok fajából, s mellesleg megállíthatatlanok, afféle élő természeti katasztrófák. Ha jönnek, az ember reméli, hogy túléli őket, mint ahogy Isaacnek is sikerült. A füle mögé vésett jel pedig nem egy ötös, hanem az „én” megfelelője, s azt jelenti Oni-nyelven, hogy viselője még önmaga. Ez azért fontos, mert Oniék olyanokat keresnek, akik nem önmaguk, mert megszállta őket egy gonosz szellem, a Nogicune, a 13 kicunefajta közül az egyik. Mindezt azért osztja meg ilyen készségesen az öreg, mert Vadászapu annak idején nemcsak az életét, de egyenesen a becsületét védte meg, hiszen nem kellett gyáván eltűnnie a helyszínről, így csupán a kisujjával fizetett. Bónuszként a végére még egy jó tanácsot is ad: ha Nogicune férkőzött a soraikba, akkor a legokosabb, ha félreállnak, és hagyják, hogy az Onik tegyék vele a dolgukat.

sdfh.jpg

Scottéknál eközben az ikrek is kiokoskodták, hogy Kira valamiféle természetfeletti lény, ám Főfarkas már első pillantás óta tudja, hogy bizony kicune, aki még nem tanulta meg elrejteni az auráját. Ki is osztja a Scottnál teperő ex-alfákat, az egy dolog, hogy akár ölni is hajlandóak Farkasfiúért, de meghalni is azok? Mert hát az a nehezebb ügy. Ezen később tudnak csak elgondolkodni, mert miközben Farkasapu elvérezni készül, s már a fiát hívná egy utolsó beszélgetésre, Maszkosék kitartó ostrom alá vették a McCall-lakot, s láthatóan gyengül a bűbájos védelem. Farkasfiú Allisont hívja, aki elregéli, amit megtudtak Ezüstujjtól. Épp végszóra bejutnak Maszkosék, de Scott eddigre már tudja, csak hagyniuk kell, hogy megvizsgálják őket is, s el is hárul a veszély. Utasítja védelmezőit, hogy álljanak félre, s az aggódó Kirával – aki magát sötét kicunénak hiszi – együtt néznek szembe a besorjázó Onikkal. Főfarkas meg az ikrek nagy nehezen, de félreállnak, Maszkosék elvégzik a nagyvizitet, s mint akik jól végezték dolgukat, füstté válnak.

12.jpg

Stiles eközben ébredezik a kórházban, s Farkasanyu keresésre indul. Ő éppen Scottal meg Farkasapuval érkezik a kórházba, hogy utóbbit végre rendesen ellássák, Farkasfiú meg indul is haverja keresésére. Stiles eközben Maszkosékba fut, hát tőle meg mit akarnak, nem is természetfeletti. Mégis, itt is vizitelnének egy sort az Onik, ám támadásukat visszaveri Stiles, majd az egyiknek benyúl a mellkasába, s kikap belőle egy szárnyas rovart. A maradék maszkos is rátámad, de őket is hasonló könnyedséggel intézi el, badass Stiles. Mire Scott rátalál, már egyedül ácsorog a folyosón, s láthatóan ismét önmaga. Ám ahogy elmennek, még látjuk, ahogy a földön döglődő rovar füstté válik – ezek szerint megtaláltuk a Nogicunét.

 

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása