Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Teen Wolf - Farkasbőrben 3x16 - Illuminated

2016. március 09. 11:00 - Smiley93

Tökfejeket széttaposó gyerekekkel nyitunk, csak ha bárki elfelejtette volna, hogy halloween van. Meg az utca sötétjéből felbukkanó öt maszkos alakkal, akik az előző rész végén Isaacet kerítették be, hátha őket elfelejtette volna valaki. Hát Isaac tutira nem felejtette el: Vadászék nagy nehezen betörik az ajtót, a szoba közepén transzban vacogó Isaacet találva, akit csak a farkasalak gyors felöltése hoz vissza a sokkból. Gyorsan vázolja Vadászéknak a támadókat, meg hogy körbevették, a frászt hozták rá, aztán elhúztak, mit nekik riasztóberendezés. Vadászapu furcsa  képet vág, ő már sejt valamit, és nem örül neki. Egy nap titoktartást kér a lányától meg Isaactől, mert ő úgy sejti, a szentjánosbogárszerűen ragyogó szemekkel bíró lények bizony őt keresték. Át is vonul gyorsan a szobájába, s előkap egy titokzatos dobozt, hát neki aztán tényleg minden esetre akad valami titkos ereklye a birtokában, most éppen egy összetört maszk az. Főcím.

1.jpg

Rendőrőrs, kihallgatás. McCall ügynök faggatja a fiát, annak legjobb haverját meg a csajt, akivel randizott – ez nem számít személyes érintettségnek? Beacon Hillsben nyilván nem, mert a háttérben Zsaruapu mulat kollégáján, ahogy az próbál értelmes válaszokat kihúzni a díszes társaságból, Kira csodával határos megmenekítésére vonatkozóan. A sztori elég lukacsos, a válaszok zavarosak, Kira meg hosszú másodpercekig habozik, mielőtt megerősíti a természetfeletti-mentes verziót, ám Farkasapu végül szőrös szíve és jobb meggyőződése ellenére, tehetetlensége okán elengedi a csapatot. Scottnak még mentében azért a fejére olvassa, hogy a hazugságérzékelő szimata kitűnően működik, azt nem tudja, miért füllentettek itt, de legalább óvatosságra inti őket, elvégre ha minden igaz, valaki csettintéssel képes irányítani egy sorozatgyilkost, ja, holnap meg iskola. Látszik, hogy nem volt itt a Kanima-ügy idején, most nem lenne ennyire meglepve. Kira is frászt kap, mikor otthon gyertyafényben lő egy képet magáról, és minden photoshopos utómunka nélkül lángokba burkolódzó arca bámul vissza rá, profilkép-gyanús fotó.

2.jpg

Másnap a suliban Stiles fedez fel egy új kulcsot a kulcscsomóján, de mielőtt ebbe jobban belegondolhatna, Scottot kell visszafognia, hogy ne támadja le azonnal a folyosón kóricáló Kirát a kérdéseivel. Tiltott zónába helyezi a csajt, amíg ki nem derül, a gonoszak vagy a jók oldalán játszik-e, és persze miféle lény. Meleg Dannyre is rájár a rúd rendesen, a globális Beacon Hills-i áramszünet miatt le kell fújnia az UV-partiját. Jó Iker azonnal le is csap a lehetőségre, hogy szerezzen pár jó pontot barátságból és emberségből, Scott vesszőparipáiból. Gonoszabbik felét is beavatja eme titokba, aki miután megtudja, hogy Farkasfiú szívéhez az efféle szentimentális jótetteken át vezet az út, a következő órán le is csap a Menőcsaj melletti helyre. Az órát egyébként Lydia anyja tartja, ami jó apropónak tűnik Alfaiker számára beszélgetést kezdeményezni, ám belenyúl a lecsóba: Menőcsaj levezeti, hogy ő élvezi, ha emberéleteket menthet, Aidenre nézve meg az ellenpólus, pl. Boyd megölése jut mindig az eszébe, amiben Gonosziker nem kis részt vállalt. Egy dolog rosszfiúnak lenni, meg más gonosznak, és neki az utóbbi már megüli a gyomrát. A kikosarazott vérfarkas nem búslakodik sokat, inkább Dannyhez fordul a hírrel, miszerint szerzett helyet a bulinak, éljen.

4.jpg

A következő jelenetben a Dereklakot mit sem sejtve elhagyó Főfarkast látjuk, nyilván nem véletlenül Aiden szavai után. Eközben a magányosan üldögélő Kirát Scott zavarja meg, csak nem fogadta meg Stiles tanácsát. Jutalmul a csaj felfedi előtte a lángos fotós titkát, már pár hónapja minden vakus kép így néz ki róla, ha a rendőrségen megtalálják a Mr. Repeszgránát által készített fotót, kellemetlen kérdésekkel kerülhet szembe. Farkasfiú számára persze triviális a megoldás: lopjuk vissza a telót! Főfarkast pár kisgyerek lepi meg, csokit várnak halloween alkalmából, s meglepetésre kapnak is Derek bácsitól, aki azért morcos fejjel meg egy farkasvicsorgással enyhíti a pozitív képet. Épphogy elkotródnak a lurkók, mikor az Isaac-féle árnyak tűnnek fel, villogó szemükkel véve körbe Főfarkast.

5.jpg

Dereklakot eközben kisajátították az Ikrek meg Danny, úgy tűnik, Derek partit tart ma, csak (még) nem tud róla. Stiles eközben az újonc betörőduót, Scottot meg Kirát látja el instrukciókkal meg kulcsokkal és beléptetőkártyákkal az őrsre, a fedősztori szerint Kira pikáns képei okán kell visszalopni a telót, haha. A terv szerint ő kint fog őrködni, de amint borul a bili, eltűnik, mint a kámfor. A duó gond nélkül bejut a bizonyítékraktárba, megtalálják a mobilt is, csak sajnos fel kell tölteni, hogy törölni tudják a képeket. Ehhez Scott apjának gépéhez csatlakoztatják, amin nem más, mint Farkasfiú és apja - előbbi kora alapján kábé egyetlen - közös képe a háttér, megható. Ám megkönnyezni ezt most nincs idő, gyorsan etetni kezdik a telefont, de az ilyesmi időbe telik. Pont annyi időbe, hogy Scott apjának lehetősége nyíljon véletlenszerűen megjelenni az őrsön.

6.jpg

Stiles katasztrófát szimatol, ám előrejelzése ellenére nem hagyja cserben haverját, hanem gyorsan az ügynök után rohan. Feltartja egy mondvacsinált ötlettel a nyomozásról, majd kicsit kiosztja Farkasaput a Zsaruapu iránti viselkedését illetően is, és mikor már nem tudja  tovább húzni az időt, elegánsan távozik. Ezzel pontosan elég időt nyert betörőtársainak arra, hogy töröljék a kompromittáló képeket és kilopózzanak, küldetés teljesítve! Kira teljesen bezsong, hogy tilosban járták és megúszták, a kezdők lelkesedése ez. Farkasfiú el is hívja Danny bulijába, ha már megrendezték végül. S valóban, Dereklakban áll a bál, félmeztelen, festett testek világítanak az UV-fényben, Isaac Allisonnal meózza a bulit, s nyugtázzák, hogy Főfarkas ezt max. egy sorozat szívrohammal tudná feldolgozni, ha valaha rájönne. A sötét sarkokban azonban már a partigyilkos maszkosok gyülekeznek, ki lehet a következő célpont? Hát az egyik Alfaiker, Ethan a soros, aki éppen jégért ugrott el az egyik eldugott raktárhelyiségbe, aminek ajtaja rácsapódik, mikor előtűnnek a maszkosok.

8.jpg

A betörő trió is befut a partira, Stiles éppen a semmiből előbukkanó kulcson rugózik, ám hamar napolja a témát, mikor egy random csaj puszit nyom az arcára, ma bulizzunk inkább! Farkasfiú meg Kira félszegen, egymás kezét fogva álldogálnak a táncoló tömeg közepén, mikor megpillantják Allisont. Az exek sokatmondóan bámulnak egymásra a tömegben, erre Kira rögvest visszavonulót fúj, így arról a részről lemarad, mikor Allison végül egy félig őszinte, de azért annak szánt mosollyal kvázi engedélyt ad Scottnak a továbblépésre. A felszabadított Farkasfiú vörös alfaszemekkel kutat reménybeli csaja után a tömegben, s meg is találja, a fotókról ismert lángokkal körülvéve. Gonosziker eközben Menőcsajnál jelentkezik be, hogy learassa a buli létrejöttében való közreműködése okán emberségből szerzett pirospontokat, ám Menőcsaj inkább leszólja a bulit és faképnél hagyja a bosszús ikret. A tömeg szélén Allison bonyolódik kínos beszélgetésbe Isaackel Scottról, a titkolózásról meg a szexuális feszültségről, inkább kipingáltatja magát a sráccal, csak hagyják már ezt a diskurzust.

9.jpg

Egyedül Lydia unatkozik jól szórakozó barátait figyelve a bulin, ám unalma hamar rettegésbe csap át, mikor észreveszi a felé közeledő Öt Maszkost. Ki is menekül a tömegből, ám a sötét alakok megtalálják, s őt is elkapják. Eközben a partin Dannynek meg Aidennek is feltűnik a másik iker hiánya, a tesó valamit meg is érezhetett, mert gyorsan  faképnél hagyja a tátogó Dannyt. Stiles eközben az őt lekapó csajjal iszogat, akiről kiderül. hogy ugyanaz a Caitlyn, akinek egy korábbi részben a sátorozó barátnőjét megölte Tanárnéni. Épp sörnyitónak használnák Stiles semmiből feltűnt kulcsát, mikor a csaj felfedezi, hogy foszfor van rajta, jé. Némi csókcsatával teletűzdelt eszmecsere folytán megvitatják, hogy például vegyszerekkel való érintkezés nyomán kerülhetett az anyag a kulcsra. Ettől Stilesnak isteni szikrája támad, s ilyenkor nincs mit tenni, követni kell az ihletet, akárhová vezessen is, úgyhogy sűrű bocsánatkérések közepette otthagyja a csajt.

10.jpg

Farkasfiú meg Kira a bulit hagyják ott, s inkább a tetőn romantikáznak. Megbeszélik, hogy Scott szerint a fura lángos alak inkább a lány páncélja lehet, s leginkább rókára emlékeztet. Na, ezzel kábé úgy vagyok mint a farkasmaszkokkal, magamtól sose jutna eszembe a hasonlóság, de higgyük el. Allisonék eközben majdnem eljutnak a csókig, mikor a csaj valami furcsaságot tapint ki Isaac füle mögött, rohannak is ki a tükörhöz megnézni. Egy ötöst formáló bélyeg az, de mielőtt megrághatnánk ezt az új felfedezést, a páros a sarokban transzban vacogó Ethant fedezi fel. Ugyanekkor Danny meg a másik iker a hasonló állapotban hátrahagyott Menőcsajra lel rá. Miközben próbálják feléleszteni az áldozatokat, a farkasüvöltéssel gondolatait a világ tudtára adó Főfarkast látjuk, mindannyiukon az Isaacével megegyező ötös formájú jellel.

11.jpg

A házigazda morcosan érkezik haza, egy mozdulattal a lemezlovasra borítja a DJ-pultot, majd egy Tűnés! felkiáltéssal kiebrudálja a komplett vendégsereget, így kell ezt csinálni. Csak a kemény mag meg az Öt Maszkos marad, akik Aiden felé pillognak, a srác érthető okból nem érzi kitüntetőnek ezt a figyelmet. Egykettőre kibontakozik egy Maszkosok vs. Farkasok harc, ám mivel Maszkosékról hamar kiderül, hogy a nyaktörés és társai számukra az öt másodpercen belül gyógyuló sérülés kategóriájába esnek, rövid időn belül utóbbiak vereségével és Aiden megbélyegzésével végződik. Ezután Farkasfiú felé fordítják nem kívánt figyelmüket, aki nem adja  magát egykönnyen, s fel is ölti az Alfamaszkot, szívrohamot okozva Kirának. Ám az ijedtség felesleges volt, mert ekkor a felkelő nap első sugaraira Maszkosék porrá és köddé válnak, szó szerint.

12.jpg

Amint eltűnnek, Farkasfiú követel magyarázatot, mégis mik voltak ezek az alakok, és ő Alfaként miért nem tud róluk?! Isaac jelzi, hogy úgyis lejárt Vadászapu egy napos hallgatási határideje, lehet mesélni. Utóbbit látjuk, amint épp hazabotorkál, alig esik be a Vadásztanyára, már terül is el a padlón, nem tudjuk hol járt, de láthatóan harcolt. Stiles pedig az újabb felfedezésének jár utána, s rádöbben: a misztikus kulcs a kémiaszertáré, s a Mr. Repeszgránátot Kira megölésére utasító számok pedig az ő kézírásával kerültek fel a táblára, ohó! Innen folytatjuk.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása