Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Teen Wolf - Farkasbőrben 3x15 - Galvanize

2016. március 02. 11:00 - Smiley93

A nyitójelenet ezúttal a Beacon Hills Kórháznak dukál, ahol McCall apu egy titkos beteg ügyében intézkedik, miközben odabenn Farkasanyu mit sem sejtve szorongatja a halloween-tökfejet. Nyilván szívesebben ezt a tökfejet, mint a másikat, aki a férje volt, s éppen megpillant a kórház a folyosóján, ráadásul az ellenkező oldalról Zsaruapu közelít híveivel, Farkasanyu lélekben fel is készül a gyerekes vitákra. Na nem is kell csalatkoznia, a két rendőr gyorsan rögtönöz egy verbális csörtét arról, hogy a titokzatos (és nem kívánt) beteget Beacon Hillsbe hozzák pro (Farkasapu) és kontra (Zsaruapu). A megyei kórház szemétje az illető, gondolom, így nyomták le a poros kisváros torkán a problémás esetet. A műtéti előkészítésért pedig nyilván nem más, mint Farkasanyu felel, ezen szűk három évad után ki lepődik még meg?

1.jpg

Ugrunk a sorozat másik központi helyszínére, a suliba, halkan jegyzem meg, még mindig éjszaka van. Stiles győzködi telefonon Scottot, hogy dugja már oda a képét a csínyek éjszakája okán, hogy megvicceljék Edzőbát. Farkasfiú nyavalyog egy sort, öreg ő már az efféle tréfákhoz, persze csak ő is átverte haverját, mert hirtelen megjelenik a háta mögött és halálra ijeszti, szép munka. A McCall-szülők eközben így első blikkre többszörösen titkosított FBI-akták tartalmát beszélik ki, miközben apu vázolja a friss páciens életútját. Az  impozáns önéletrajzban szerepel egy négyes gyilkosság repeszgránáttal, iskolabuszon, meg egy pár amputált láb. Farkasanyu ezen infók ismeretében némi visszafogottsággal faggatja a szokásos műtét előtti rutinkérdésekről a Hetibeteget. Az próbál beékelni pár privátabb jellegű kérdést a halloweeni csínyekről, majd hirtelen belemászik Farkasanyu intimszférájába, és felszólítja, tegye csak fel nyugodtan a Nagy Kérdést. Hát legyen: miért tette, amit? Hát mert az alanyoknak csillogott a szemük, azért. Itt kiderül, hogy tényleg nem komplett a fazon, üvöltözni kezd meg vonaglani, hozhatják a nyugtatókat, mondjuk tegyük be a főcímet gyorsan, de csak a halloweenra való félreérthetetlen tökfejes utalás után.

2.jpg

Nyugalmasabbnak induló képsorokra váltunk, Scott érkezik a suliba, ahol rögtön oda is a nyugalom, amint az ex-alfa ikrek környékezik meg. A Scottfalka-tagságra ácsingóznak, az előző részben már úgyis bebizonyították, milyen hasznosak ők ketten. Nem csak nekem tűnik gyengének a múltkori Farkasfiút verünk-referenciamunka, Stilesnak meg Isaacnek is ellenvetései akadnak, sőt maga az alfa se érti, miért kellene rácuppannia az ajánlatra, elvégre az évad első felében még ellenségek voltak. Persze az ikrek tapadósabbak annál, mint hogy lekopjanak egy egyértelmű visszautasítás után, Gonosztesó fejében már össze is állt a terv: visszajönnek a suliba, aztán megmutatják Scottnak, milyen jó arcok. A tesó idegenkedik az ötlettől, inkább marad lúzer omega, mint diák, ám Danny látványa meggyőzi, le is zsírozzák, ki melyik órára jár be.

nevtelen.jpg

A két jó barát eközben a suli folyosóján ballag, mikor Farkasfiú megpillantja rajongóját, Kirát. Akkorára gúvadnak a szemei, hogy efelett már Stiles sem tud szemet hunyni, tart egy hogyan vadászik csajokra egy alfa?-gyorstalpalót haverjának, aki párkapcsolati téren úgy tűnik, megrekedt az első évadban. Az eszmefuttatás végén megállapítják, hogy Farkasfiú jó csaj, ámen. Edzőbá félve lopakodik be a saját irodájába, a diákok előző éjszakai csínyeitől tartva. Már majdnem elhiszi, hogy idén megúszta, mikor egy óvatlan mozdulata nyomán az egész iroda faláról lehullanak a képek, polcok, satöbbi, pech. Tajtékozva viharzik be az órára, a kuncogó diáksereg elé, ahol nagy tombolásában az utolsó ajándékot is összetapossa, és lám, az igazi ajándék volt amúgy. Menőcsaj nyugalmát légyzümmögésre emlékeztető hang zavarja meg az órán, ami nem igazi legyektől származik, és csak ő hallja.

 bla.jpg

A hang valahogy a Nagyon Veszélyes Beteg eközben zajló operációjával van összefüggésben, ahol persze Farkasanyu asszisztál. A beavatkozás közben komplikációk adódnak, ez teen wolfos viszonylatban annyit tesz, hogy a beteg testéből egy köteg légy robban ki, miközben maga a páciens felpattan, szikét döf az orvosába, majd kereket old. Zsaruapu és csapata már csak a sikolyokra ér oda. Dereklakban is egy kisebb műtét zajlik, Főfarkas varrja vissza Pszichóalfa elkóborolt ujját, remélem gondosan jegelték, míg a gazdatesttől távol volt, de  elég frissnek tűnik hál’ istennek. Gazdája Főfarkastól vár magyarázatot, miért is kínozták őt meg pontosan? Erre Főfarkas felfedi a zsákmányolt doboz tartalmát: Talia, az anyja tűz után megmaradt karmai vannak benne, Derek ily módon kíván kommunikálni vele – és Pszichóalfa szinte-önkéntes közreműködésével. A kórházban Farkasanyu avatja be a hátborzongató műtéti fejleményekbe Zsaruaput, vagyis hogy a beteg tumorjából legyek özönlöttek ki, mikor McCall apu fülest kap, hogy a szökevényt a suli közelében látták lopott mentőkocsijával.

4.jpg

Nevezett intézmény folyosóján az Alfaiker lepi meg Menőcsajt, aki előbb hosszasan fejtegeti, mennyire nem fogja beadni a derekát a srácnak, miután az ukmukfukk lelépett, majd a következő snitten már Edzőbá irodájában esnek egymásnak. A túl nagy rendetlenség miatt azonban inkább továbbállnak a tanácsadói irodába, magára hagyva a helyiségben rejtőzködő szökött repeszgránátost. Utóbbi egy tűzőgépet vesz magához, s lő magába egy sorozatot vele. Zsaruapu eközben seriffi teendőit próbálná végezni a suliban, ám előbb kotnyeles fia kíváncsiságát kell kielégítenie az infóval, miszerint Mr. Repeszgránát a suliban garázdálkodik, a gyanú szerint talán a pincében található. Stiles fut a hírekkel, kiegészítve a ragyogó szemű áldozatokról szóló infóval a csipetcsapathoz, Allison meg Isaac álmélkodása közben Menőcsaj bevallja, hogy ő éppenséggel egész nap légyzümmögést hallott.

xsxs.jpg

Ugrunk Újcsajra, aki az apjával tölti annak termében a szünetet, sehogy se tud beilleszkedni ide ebbe a fura Beacon Hillsi közösségbe, hát nem is csoda. Farkasfiú kagylózza, ahogy rajongója és érdeklődésének tárgya kifejti, ő nem pasira vágyik, csak barátokra. Aha, persze. Ekkor fut be Stiles Menőcsajjal, hogy beavassák Alfájukat a legfrissebb hírekbe, mikor Menőcsaj felhívja a figyelmet arra, hogy a rendőrök már ki is vonultak a suliból, holott a szökevény még mindig a közelben tartózkodik – ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a fülében egyre erősödő zümmögés. Stiles azonnal intézkedik, a Farkasapu nyomában igyekvő Zsaruaput avatja be gyorsan, a Menőcsaj egy banshee és emiatt érzi az emberek halálát gyorstalpalóban. Zsaruapu meglepően könnyen elhiszi ezt is, de a szemtanú mégis erősebb dolog, azért a biztonság kedvéért lezárja a sulit 3-ig és pár járőrt is hátrahagy, és ez az utolsó ajánlata. Stiles nem éppen elégedett, de ma ennyire tellett.

6.jpg

Eközben Farkasfiú is szülői támogatást kap, Mr. Repeszgránát ruháit, szagmintának. Összegyűlik a Scott-falka, s átfutják az akciótervet: Allison a Bestiáriumban kutat mindenféle legyes bejegyzés után, míg a többiek a sulit fésülik át módszeresen a rab után. Scott Isaackel társul, aki panaszkodik egy sort alfájának, amiért az az Ikrekhez fordult segítségért, pedig ő őket max. holtan látná viszont szívesen, de úgy tényleg örömmel. Scott azzal nyugtatja, hogy ehhez ma igazán kedvező a csillagok állása, Isaac el is vigyorodik. Nevezett ex-alfák a pincében figyelnek fel gyanús zajokra, majd rajtakapják Meleg Dannyt egy sráccal. Ethan arca megnyúlik, Aiden meg a háttérben röhög. Ugrunk Stiles és Lydia rajzteremben keresgélő kettősére, ahol a csaj gyorsan összeadja a kettő meg kettőt, hogy jelenleg mind a négy ragyogó szemű farkasuk a pincében kóricál, egy okos gránátos szakember egykettőre összedob ott egy robbanást. Riadóztatni kell mindenkit, érkezik az isteni szikra, így Stiles jó hosszan és feltűnően megnyomja a vészcsengőt, vigyora akkor olvad le a szájáról, mikor Edzőbá kapja rajta. Megússza egy szóbeli ejnyebejnyével, hőseink az udvaron gyülekezve is abban reménykednek, hogy megúszták ezt szökevényes ügyet, elvégre mindjárt 3 óra, Menőcsaj azonban nem ilyen biztos a dologban, s rá jobb hallgatni az élet-halállal kapcsolatos kérdésekben. S lám, emlegetett szamár valóban a könyvtárban lapul még, ahonnan Edzőbá Kirát hajtja ki, tűzriadó lenne, vagy mi a szösz.  

7.jpg

Dereklakba ugrunk, ahol Pszichóalfa próbál alkudozni egy sort Főfarkassal: a veszélyes rituáléban való részvételért cserébe a karmokat kéri, hiszen az ő nővéréről van szó, hékás. Főfarkas szkeptikus, Peter bácsi nem a szentimentális oldaláról híres, s ha mégis előveszi, hát igen jó oka van rá. Gyorsan bele is nyomja inkább a vonakodó nagybácsi kezét a karmokba, siessünk már. Új helyszín a sorozat történetében: Kiráék háza, ahová éppen a családfő érkezik haza, s lazán megemlíti otthonos szettben parádézó lányának, hogy vendéget hozott vacsorára. És, igen, pontosan arról van, szó, akire gondolunk: Scott vigyorog a küszöbön, a fedősztori köszönővacsora a prérifarkasos mentőakcióért.

8.jpg

Kira persze majd’ kiugrik a bőréből, annyira örül a vendégnek, pedig a szülői asszisztálással lebonyolított első randik nem tipikus kívánságlistás események. Mindegy, hamisítatlan házi szusit majszolnak, amit Scott első blikkre kihányna, a szülők láthatóan azt fontolgatják, mikor ugorjanak mellé egy vödörrel, ám cuki jelenetsorok bontakoznak ki, ahogy a csaj a pálcikakezelés művészetére tanítja Farkasfiút, meg a szájába adja a szusit, mindezt a szülei előtt. Lydia Stilesnál vendégeskedik este, bűntudata van, amiért Stiles bajba került a megérzései miatt, amik sehova se vezettek végül. Stiles persze hűségesen vigasztalja, Menőcsajnak tutira igaza volt, ő hisz neki és kész, akár vissza is mehetnének a suliba Mr. Repeszgránátot keresni. És itt megint beugrik neki egy zseniális/idióta ötlet, úgyhogy uccu, irány az iskola!

9.jpg

Allison a Digitális Bestiárium előtt éjszakázik, mikor befut Isaac, hogy segítsen, ehhez mondjuk át kell verekednie magát az árammal erősített ablakon. Dereklakban végre Pszichóalfa Főfarkas nyakába döfi újonnan magára biggyesztett karmait, előre élvezve, hogy fájdalmat okozhat unokaöccsének. Yukimuráék családi vacsoráján megtudjuk, hogy apu koreai, anyu japán, a nevük meg japán, mert apu felvette anyu nevét, nehogy kivesszen a család neve. Itt Scott fuldoklása szakítja félbe az anekdotázást, mert beflammolta a wasabit, kínos. Lydia meg Stiles éjszakai iskolai kiruccanása a kémiaterembe vezet, ahol megállapítják, hogy Mr. Repeszgránát nemrég megműtötte itt magát, nem kispályás az öreg. Némi vegyjelekkel való kirakózás után kijön nekik a táblára írt számokból Kira neve, szóval most már a célpontunk is megvan. Lapozzunk, lessünk inkább bele Derek kékvásznon játszódó karmos látomásaiba, amelyek a Nemeton csonkját varázsolják a hadiszállására, ide lépked be anyja farkas alakjában. Scott eközben Farkasanyunak hogyvoltozza telefonon a randit, majd anyunak szegezi a kérdést, miért is tartotta meg a válás után a McCall nevet? Hát mert az a te neved is, érkezik a válasz, és ezzel nem igazán lehet vitába szállni. Itt bontják a vonalat, mert még csak most jön az afterparty, Kira  fut be pizzával meg kólával, na ennyit a szusiról!

10.jpg

A másik duónk, Isaac meg Allison már az ágyon próbálnak úgy tenni, mintha kutakodnának, mikor lsaac inkább bepróbálkozik a csajnál. A vadász felháborítva hárít, ő meg a farkasok egy életre végeztek egymással. A srác bólogat, nem erőszak a disznótor, aztán lekapja a pólóját, hogy Allison azért tisztában legyen a pro-kontra érvekkel. A csajt sem kell félteni, ő is gyorsan megszabadul a textiltől, csak úgy koppannak a farkasállak. A néma félmeztelen erőfitogtatást Vadászapu megjelenése zavarja meg, aki pont erre az apai szemmel kevéssé szívderítő jelenetre nyit be. A fegyverekkel teli szobájába citálja Allisont, s maximum hangerővel szakad ki belőle a kétségbeesés: már megint egy vérfarkas! Meg kell hagyni, nem egyszerű a vadászember élete. Főfarkas élete sem az, aki épphogy magához tér a karmos látomásokból, máris Pszichóalfa rázúduló kérdéseivel találja szemben magát, aki különös érdeklődést mutat Talia rá vonatkozó mondandója iránt. Derek arckifejezéséből ítélve meg is ismert egy-két fun factet, amik nem éppen a pozitív irányba módosítják a  Pszichóalfáról kialakult képet.

13.jpg

Eközben a végéhez közeledik az afterparty is Kiráék házánál, a két fiatal épp búcsúzkodik. Scott teljesen elbűvölte Kirát, hiszen nem csak hogy megmentette egy prérifarkastól, de még a nevére is emlékezett, napjaink gentlemanje. Farkasfiú vigyorog nagyban, mikor Mr. Repeszgránát bukkan fel a semmiből, s egy istenes ütéssel leteríti Scottot, az alfát. Mikor magához tér hősünk, már Stiles meg Menőcsaj kettőse is csatlakozott hozzá, akiknek semmi szükségük elmondani, hogy Kira a szökevény legújabb célpontja, mert abból, hogy hűlt helye van már csak, neki is leesik a tantusz. Menőcsaj feladata lenne, hogy belője Barlow GPS-koordinátáit, de a banshee képességek is pont ilyenkor mondanak csődöt. Egy fülsiketítő sikoltással gyorsan újra aktiválja őket Lydia, s rájön, hogy a zümmögés elektromos eredetű.

16.jpg

Ez illik is Mr. Repeszgránát, született villamosmérnök profiljába, aki egy villamosműnél tevékenykedett még civil és vállalható időszakában. Vélhetően pont ide tért vissza most foglyával, akiről először készít is pár előnyös képet a Nokiájával, mert a szponzor fizetett rendesen a képernyőidőért bizonyítékot akar a munkásságáról. Az Elátkozottak faluja című filmmel példálózik, abban is gonosz ragyogó szeműekről van szó, itt meg a kutya se hallgat rá, na de majd most, s erre előkapja a 230 volttal felturbózott vezetékét, hogy jól megcsapja vele Kirát. Ekkor fut be Scott & Co., hogy megmentsék a napot.

17.jpg

Farkasfiút azonban egy jól irányzott áramütéssel földre küldi a heti gonosz, Stiles meg valahol tök rossz helyen kóvályog, így semmi akadálya Kira árammal való sokkolásának. Az igazi sokk azonban akkor éri a résztvevőket, mikor a csaj a kezeibe gyűjti az elektromosságot, támadóját meg a terem túlfelébe repíti, az arckifejezéséből ítélve először történt vele ilyesmi. A villamos katasztrófa hatásait még Vadászlakban is érezni, ahol kialszanak a lámpák, s Isaacet egy csapat maszkos alak veszi körül. Rájuk csapódik az ajtó, Isaac hiába kiabál, Vadászék meg hiába  próbálnak bejutni, hogy segítsenek, kinn rekedtek.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása