Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Night Manager 1x01 - A sakktábla feláll

2016. február 29. 09:02 - AaannnaaA

Vannak olyan sorozatok, amik már megtekintés előtt, csupán a szereplőgárdájukkal felkeltik a leendő néző figyelmét. Ilyen a The Night Manager is; amikor először láttam a szereposztást – Hugh Laurie, Tom Hiddleston – rögtön átfutott az agyamon: ők ketten akár a telefonkönyvet is felolvashatnák a kanapén ülve, azt is nézném. Btw. azért azt jobban értékelném, ha az én kanapémon ülve tennék mindezt... De miután ez gyaníthatóan vágyálom marad, addig is itt van a rajongók legnagyobb örömére a The Night Manager, amiben nemcsak a szereposztás, de a történet is kiváló. Sokat gondolkodtam a megnézése előtt, hogy elolvassam-e John le Carré regényét, melynek feldolgozása ez a hat rész, de végül úgy döntöttem, nem teszem (köveket ide bátran!), had rántson be a sorozat maga, a sztori részletes ismerete nélkül. Jelentem megtörtént! Nézzük.

A villanásnyi bevezetőben főhőseink egyike, Richard Roper, az IronLast vállalat vezetője nemzetközi konferencián beszél arról, hogy mennyire fontos neki elesett embertársai felkarolása, hatalmas vagyonával próbál segíteni az arra rászoruló menekülteken, legyenek a világ bármely pontján. Kairóban folytatjuk, 2011. januárjában, amikor javában tombol az arab tavasz, az utcai tüntetések folyamatosak. Másik főhősünk, Jonathan Pine munkába igyekszik, méghozzá gyalog; a legnagyobb lelki nyugalommal sétál át a tüntetők között. Az ellenőrző pontnál bemutatja igazolványát, a katonák pedig szó nélkül átengedik, így hamarosan besétál munkahelyére, ami nem más, mint egy rendkívül előkelő szálloda. Igen, ő az éjszakai portás. A mai műszak nem lesz épp sétagalopp, a helyzet miatt berosált vendégek ugyanis távozni szeretnének, de a körülmények okán ezt elég nehéz megszervezni.

1.jpg

A sötétség beálltával a zavargások egyáltalán nem hagynak alább, hősünk munkája pedig ugyanolyan zűrös mint eddig. Váratlanul gyönyörű, titokzatos nő lép a pulthoz – ő Sophie Alekan, a helyi nagymenő család egy tagjának, Freddie Hamidnak a szeretője –, és rendel egy kávét. Kéri, hogy a portás üljön le hozzá pár szót váltani, aminek az némi hezitálás után eleget tesz. Futnak pár udvariassági kört – úgy nézem a vendég lecsekkolja Jonathant – majd arra kéri, hogy segítsen neki néhány dokumentumot fénymásolni, és egyben ragaszkodik hozzá, hogy azt a férfi irodájában tegyék meg.

Így is történik, mikor maguk maradnak az iroda falai között, a nő átadja az iratokat. Jonathan a géphez lép, és azonnal kiderül, hogy bár kiváló és diszkrét portás, korántsem lehetne profi irodai alkalmazott, ugyanis másolás közben a papírokba olvas. Döbbenten látja, hogy az iratok irdatlan mennyiségű fegyver szállításáról szólnak, méghozzá Hamid és az IronLast vállalat között (a mellékletekben pedig brit hivatalos szervek is megemlítésre kerülnek). Ennyit arról, hogy Richard Roper széplelkű filantróp, maradjunk inkább a fegyverkereskedő megnevezésnél. Sophie rábeszéli, hogy a férfi a másolatokat helyezze el a széfben arra az esetre, ha vele valami történne, és adja át a követségen dolgozó barátjának, majd távozik.

2_1.jpg

2_2.jpg

Pine úgy dönt, hogy a saját szakállára nyomoz egy kicsit, ezért lemegy a szálloda éttermébe, és megkérdezi megbízható kollégáját, Yusuf-ot, hogy ki tud-e deríteni valamit Hamidékról, legfőképp azt, hogy hol van most Freddie Hamid. A fiú bólint, és egyben figyelmezteti, hogy legyen óvatos, hiszen a család köztudottan veszélyes. Beszélgetésüknek egy bekiabáló dolgozó vet véget: célt értek a tüntetések, Mubarak elnök lemondott. A hírre a személyzet helyi tagjai vad ünneplésbe kezdenek.

Később üzenetet kap Yusuf-tól Freddie Hamid várható lelőhelyéről – egy másik hotel bárjában – ő pedig álnéven, kamu indokkal odatelefonál, így tudja meg, hogy a férfi már távozott, jelenleg Roper jachtján van. Ezután tovább agyal a Sophie-tól kapott papírokat vizslatva, majd rákeres a neten Richardra, és persze, hogy a rész elején látott, jótékonyságról szóló szónoklat az első találat, miközben az ő kezében fegyverek garmadáját felsoroló dokumentumok vannak. Végül nem kevés álmatlan fetrengés után döntésre jut, és másnap felkeresi barátját a brit követségen.

3.jpg

A meglátogatott fél Simon Ogilvey, akivel valaha együtt voltak katonák, és nyilván feltétlen benne a bizalma, mert az iratokat teketória nélkül a tappancsába nyomja. A férfi átfutja, és lesápad, aztán kérdi, hogy ki a forrás? Nos, az titok, sőt az ő neve is maradjon ki a dologból, viszont minél előbb küldje el a megfelelő helyre a papírokat a gyors intézkedéshez. Oké.

Azok hamar eljutnak Londonba, a „Nemzetközi Bűnüldözési Hivatal” nevű szervezethez, bár őszintén szólva csak a nevük félelmetes, a pár arc, akit elsőre látunk, inkább tűnik szimpla aktakukacnak, mint bűnüldözőnek. Vezetőjük, Angela Burr azonnal levágja, hogy milyen fontos dokumentumok kerültek a birtokukba, és a szavaiból kitűnik, hogy nem először kerül Roper a látókörükbe – talán most alkalmuk lesz elcsípni.

4_1.jpg

4_2.jpg

Kairóban este Sophie telefonál a portára, és kéri, hogy Jonathan vigyen fel egy italt a szobájába. Mikor odaér rákérdez, hogy ugyan kinek adta át az iratokat – a számításába ugyanis hiba csúszott, Roper tudomást szerzett arról, hogy a papírok kikerültek, el is állt az üzlettől menten, ennek örömére Hamid alaposan helyben hagyta szeretőjét. Úgy gondolom, hogy nem teljesen biztos abban, hogy Sophie dobta fel, különben nemcsak megverte, hanem meg is ölte volna. Portásunk megrendül, és azonnal lép: egy másik, némileg eldugottabb lakosztályban helyezi el, remélhetőleg ott biztonságban lesz, ha szeretője visszatér.

Nem tippelt rosszul, Hamid kisvártatva megjelenik, és miután telefonon nem éri el a nőt lakosztályában, rámordul Jonathanra, hogy engedje fel. A begőzölt rosszarcot a hotelszabályzat nem tartja vissza, a kulcs átadására kényszeríti hősünket, és felvágtat a szobába. Ott persze rájön, hogy lyukra futott, ám közben telefonon keresik. Ropert utasítja a „Sophie-probléma” megoldására, mire dühösen átadja a portásnak a névjegyét azzal, hogy hívja azonnal, ha a nő megkerül, aztán elrohan.

5_1.jpg

5_2.jpg

Távozása után Pine nem tétlenkedik, összekapja Sophie néhány cuccát, majd őt magát is, és átirányítja egy barátja jelenleg üres lakásába, ott remélhetőleg biztonságban lesz. A nő kérleli, hogy kísérje el, a férfi pedig némi hezitálás után rááll a dologra. Yusuf viszi ki őket a városból a célállomásra a saját kocsiját, ahol ígéretet tesz, hogy senkinek nem említi a hollétüket, és távozik. A szökevények bemennek a házba, váltanak pár szót, aztán Sophie további időhúzás nélkül elcsábítja hősünket. Maradjunk annyiban, hogy nincs nehéz dolga.

Londonban ezalatt Angela Burr egy konkurens (?) hivatalnál dolgozó kollégáját, Rex Mayhew-t – akitől Ropertet leleplező iratokat kapta – győzködi arról, hogy ideje lenne teljes erőbedobással az inkriminált üzletember / fegyverkereskedő után nyomozniuk, ám a férfi nem hajlik a dologra. De ígéri, hogy jövő héten lesz egy közös ülése több hírszerző szervezetnek, ahol mindenki kifejtheti az álláspontját. Micsoda tempó!

6_1.jpg

6_2.jpg

Másnap a szökevények együtt reggeliznek, közben Jonathan sms-t kap, miszerint Hamid a szállodában keresi szeretőjét, ezért kijelenti, hogy a nőnek el kell hagynia az országot. Szerinte a legkézenfekvőbb Anglia lenne – gondolom azért, mert egyrészt a férfi maga is brit, másrészről meg a segítségért cserébe ezt a szívességet igazán megteheti neki az angol kormány. Ígéri, hogy közben jár az érdekében.

Taxival visszamegy a munkahelyére, ahol Ogilvey már várja. Hősünk azonnal barátjának ugrik: hogy lehet, hogy az átadott információ visszajutott Roperhez? Valahol ereszt a lufi, sanszosan az angol térfélen. Szavaiból Ogilvey rájön, hogy ki is az információ forrása, és Jonathan milyen módon szeretné őt eltüntetni Egyiptomból. Nos, az ötlettel lesz egy kis probléma, az angol kormány ugyanis nem fogja a nőt segíteni, lévén a Hamid család irdatlan pénzeket invesztált az országba, nyilván nem fognak vele szembe menni, plusz emiatt ott sem lenne biztonságban. Szerinte a legjobb, amit Sophie tehet, hogy faarccal szeretője elé áll, és meggyőzi, hogy nem tőle ment ki az információ.

7.jpg

Hősünk érthetően fázik ettől a megoldástól, de nem lévén összeköttetései nem tud mást kitalálni, így végül felhívja Sophie-t a hírrel: nem tudja őt Londonba juttatni. Ő nem kér a további segítő szándékból, inkább vállalja sorsát – taxiba vágja magát, és Jonathan legnagyobb megdöbbenésére hamarosan megjelenik a szállodában

Angela és csapata konstatálja, hogy Roper megfigyelése nem járt eredménnyel, sem telefonon, sem egyéb más módon nem kommunikál gyanús alakokkal. Törpölésüket telefonhívás szakítja félbe, tájékoztatást kapnak, miszerint az illetékesek a tervezett hírszerzői ülést lefújták, most nem akarnak a kairói problémákkal foglalkozni. A nő rögtön Roper kezét látja a dologban, és bajt szimatol, ezért vadul tovább agyal a fegyverkereskedő ügyén.

8.jpg

Azt, hogy mire jött rá a következő jelenetben megtudjuk: Pine-t hívja. Elmondja a nevét, megadja a telefonszámát, majd utasítja, hogy azonnal menjen Sophie szobájába és vigye el a hotelből, szerinte ugyanis a nő közvetlen veszélyben van. Eléggé meggyőzően adja magát elő, Jonathan rohanva indul a lakosztályba, ám elkésett: a rosszarcok már végeztek vele! Ne már! Rövidesen kiérkezik a rendőrség, de mikor megemlíti a nyomozónak, hogy az áldozat Freddie Hamid „ismerőse” volt, a zsaru hülyének tetteti magát, és értésére adja, ha tovább feszegeti a témát még ő maga is gyanúsított lehet…

9_1.jpg

9_2.jpg

Helyszínt és időpontot váltunk, négy év múlva kapcsolódunk be újra hősünk életébe. Éjszakai portás maradt, de Svájcba tette át székhelyét, a kicsi és rendkívül elegáns Meisters Hotelben dolgozik. Műszak közben tájékoztatja kollégája, hogy jött egy sürgős foglalás, a vendégekért helikoptert küldött – nem igazán lepődünk meg azon, hogy hamarosan Richard Roper és sleppje érkezik. Csomag is jött a nevére, Jonathan szíveskedjék majd átadni neki.

A férfi lefagy az információtól, de nincs mit tenni, minden vendéghez jó képet kell vágni, ugye. Hamarosan meg is érkeznek, hősünk pedig felveszi a pléhpofát, és üdvözli a fegyverkereskedőt. Váltanak pár udvarias szót, közben kiszúrja, hogy a kísérőinél fegyver is van. Nemrég beszerzett egy feleséget (szeretőt?) is, ránézésre annyi jön át, hogy fiatal szőke lotyó a választottja.

10.jpg

Lakosztályukba invitálja őket, pezsgőt tölt és közben némán figyel. Körülötte zajlik a biznisz, Roper sleppje intézi a dolgokat, miközben a nője nyitott ajtó mellett pacsál a kádban. A fegyverkereskedő a csomag után kérdezősködik, amit vár, de Jonathan szemrebbenés nélkül hazudja, hogy még nem érkezett meg. Eközben folyamatosan kísérti Sophie emléke, úgy nézem eléggé felkavarta a férfival való találkozás, aki felelős a haláláért. Amikor végül elbocsájtják a lakosztályból, azonnal a mosdóba rohan, ahol kidobja a taccsot.

Miután összeszedi magát, akcióba lép. Kamu ürüggyel elkéri kolléganőjétől a frissen érkezettek listáját, és utasítja, hogy másolja le neki. Míg a nő távol van, ő előveszi Roper csomagját, és kibontja – egy rakás vonalkóddal ellátott tasakocskát talál bennük, gyorsan leírja a rajta lévő számokat. Ezután átadja a visszazárt borítékot egyik kollégájának továbbításra, és egyben utasítja, hogy a vendég szobájából azonnal vigyék ki a szemetet, mert utálja a koszt. Én inkább arra tippelek, hogy ő akar benne kutatni, de majd kiderül.

11_1.jpg

Az éjszaka kellős közepén Roper nője lecsattog a hotel nappalijába egy szál köntösben, és kéri Jonathant, hogy engedje úszkálni kicsit. Míg a férj a biznisszel van elfoglalva, az asszony meg pancsol, hősünk kihasználja az alkalmat és átkutatja az immár a tárolóban lévő szemetet.

Mobiltelefonokat talál, plusz egy pezsgősüvegbe dobva fél tucat sim kártyát. Most jövök rá, hogy a fegyverkereskedőnek a borítékban érkezett tasakok új sim-kártyákat tartalmazhattak, nyilván azoknak a számát írta fel korábban, plusz a most találtakat is magához szólítja. Ügyes. Műszak után reggel vonattal tér haza a lakásába, ahol az egyik könyvébe rejtve megvan még Angela Burr telefonszáma. Nem sokat teketóriázik, felhívja.

12_1.jpg

12_2.jpg

Másnap este Ropernek vendégei érkeznek, eszerint a hotelben folytatja le üzleti ügyeit. Pine némán figyel, bár nekem kicsit túlságosan feltűnően. Mikor cigiszünetet tart, a bizniszmen csatlakozik hozzá, elpuffant pár közhelyet, majd távozik azzal, hogy kiböki: holnapig maradnak.

Reggel egy városi kávézóban Jonathan találkozik Angelával, aki idáig eljött az információért, amit a férfi adni tud - ez pedig nem más, mint a kidobott sim kártyák, és az újak számai. Ennél jobban azonban nem akar belefolyni a dolgokba. Beszélgetésükből kiderül, hogy a nő utánanézett annak, aki segít neki, így tudjuk meg, hogy Jonathan katonaként kétszer volt Irakban. Szóval első kézből tudja, hogy a fegyverek milyen pusztítást képesek okozni, plusz ott van még Sophie halála is. Angela bedobja a húszmilliós kérdést: hősünk mit óhajt ezután tenni?

13.jpg

A sorozat következő részét ma este lehet látni az AMC-n.

Hogyvoltíró a twitteren - megjelenések, készültségi fok információk:

https://twitter.com/AaannnaaA_HV

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Flankerr 2016.02.29. 09:54:37

A szokásos minőségű HV, igaz ehhez kellett a jó sorozat is :)

Az utolsó mondatot én egy picit árnyalnám, ez az eredeti:
"The question is, what are you prepared to do about it?"
Nem csak arról szól hogy mit akar tenni, hanem kicsit arról hogy fel van-e készülve a "bármire", meddig hajlandó elmenni..

Egy apró hülyeség volt a részben ami engem, a mániákus fegyverbuzit zavart, még pedig a fegyverlista pár tétele. Kicsit olyan mint a rajongó óvodás kívánságlistája :) Volt rajta lehetetlen tétel, mint az F-22 és F-15, meg senki se rendel 3 féle nehéz tankot (Abrams, Leopard, Leclerc), és ezek is már a közel lehetetlen kategória, egy 50-60 tonnás monstrumot nem csempészünk át a határon csak úgy :)
De ezt leszámítva ígéretes volt a lassú kezdés, vetem is bele magam gyorsan az új részbe :)

AaannnaaA 2016.02.29. 10:27:53

@Flankerr: Köszi a pontosítást!

Neoprimitív 2016.02.29. 11:22:01

@Flankerr: Igen, a fegyverlistán én is felröhögtem. A tank még csak-csak, abból lehet papíron leselejtezett vagy "mozgósítási készletként" nyilvántartott darabot szerezni (legfeljebb a köveket dobáló tüntetők ellen hülyeség), de repülőgépet ember nem vesz kiszolgáló infrastruktúra nélkül, hacsak nem szobadísznek. Az F-22 pedig eleve nem piaci darab.

Egy pontosítást én is had tegyek meg: bár a magyar fordításban is "portás" szerepel, Pine nem az. Igazából concierge, de az éjszakás műszakban, amikor ugye a főnökség is csucsukál a "night manager" gyakorlatilag bármit intézhet, amire a vendégnek éppen szüksége van, legfeljebb másnap tájékoztatnia kell a főnökét.

Gabba 2016.02.29. 11:27:03

@Neoprimitív: bármit, amit a vendég kér, pl. Sophie ;)

Jó lesz ez, Hugh Laurie zsírkirály

AaannnaaA 2016.02.29. 11:27:37

@Neoprimitív: Igen, miután a regény is ilyen címmel jelent meg, nagyon már nem akartam variálni.

AaannnaaA 2016.02.29. 11:29:09

@Gabba: Na ja, csak arról pont nem tájékoztatja a főnökét másnap :)

Kovácsné · http://kovacsne.blog.hu 2016.02.29. 11:38:38

Hugh Laurie évekig hajtott a pozitív főszerepre, csak közben szegénykém kiöregedett belőle. Engem ez az egy zavar: tud ő lenni elég sok minden, de egy cinikus, aljas, közvetve ezrek haláláért felelős szemétláda az nem nagyon. Az első részben egy az egyben a Dr. House figurát hozta, az meg inkább volt esendő, mint egy utálnivaló rohadék (: Ettől függetlenül tényleg azt is megnézném, ahogy felolvassa a telefonkönyvet (:

kovácspéterke 2016.02.29. 16:56:28

Jaj, nagyon jó volt. Már a bevezető is tök jó feszült volt, és szuper h az amc-n le lehet venni a szinkront, ha van hozzá doboza az embernek.

Neoprimitív 2016.02.29. 16:58:28

@Kovácsné: Dr House egy cinikus, aljas, manipulatív szemétláda volt - csak éppen az úgymond jó ügy érdekében. Roper meg nem a jó ügy érdekében az. Én semmi esendőt nem láttam benne. Egy gátlástalan, sőt alkalomadtán kegyetlen valakinek nem kell olyannak lennie, mint a hatvanas évek főgonoszának egy Bond filmből.

Ráadásul amíg van, aki a piszkos munkát elvégzi helyette és neki elég csak a parancsot kiadnia, addig könnyű megmaradni a businessman stílusban.

Pácsó Ármándó 2016.02.29. 17:48:51

Épp csak beestem, meg mindjárt ki.
És mit látnak szemeim! Nahát, nahát! :-)
(Ja, ez dicséret! :-)

2016.02.29. 18:23:38

@Flankerr: igaz, ráadásul szerintem ez nem apró és nem is az egyetlen hülyeség volt. Nagyon vártam a sorozatot, de eddig csalódás. Nem mert bűnrossz, hanem mert a jó részeket megszakitják az ilyen pukkanjonnagyot, teátrális, béna marhaságok. Voltak olyan lapos párbeszédek, hogy attól falnak lehetett menni, meg olyan kosztümök, hogy szinte éreztem, hogy valaki azt sugdossa a fülembe, hogy most a fehér ember keleten, háborús helyzetben rettenthetetlenűl gyalogol a bennszülöttek között. Az ilyen béna eszközök nekem tönkreteszik az egész élményt.

Kapitánylány 2016.02.29. 20:28:52

A hogyvoltot olvasva nem bánom, hogy kaszáltam a sorozatot 20 perc után, és ezen ez a remek írás sem segít, nagyon nem az én világom ez a sorozat, unalmas...

tinipuma 2016.03.01. 18:13:51

@AaannnaaA: Jó lesz ez (a hv már most az :))
Tom Hiddleston szerintem nagyon jó, Laurie szintén, a telefonkönyv jöhet, bár én inkább egy másik kanapét preferálnék ;)
Egyelőre Pine motivációja az, amit nem teljesen értek, de gondolom majd kibontják...

Flankerr 2016.03.01. 19:11:09

@tinipuma: Szerintem pont a motivációt fejtették ki, 3 rétegben:
1. Pine kiugrott katona, aki kilépett Irak/Afganisztán után, az ott látott dolgok (kegyetlenség, értelmetlen parancsok, stb.) miatt. Erről szerintem később várhatóak flashbackek.
Nem véletlenül lett belőle éjszakai (nyugis, nappal alszol, kevesebb ember) ügyeletes, és nem biztonsági tanácsadó, testőr vagy zsoldos
2. Sophie
3. A saját hazája cserben hagyta, nemkicsit. Ezen is törleszthet. Nem lepődnék meg ha Angela Burr (és így Pine) leendő lépései, akciója teljesen "illegális", jóváhagyás nélküli lenne.
+1: a könyvet nem olvastam, de sok másikat igen :)

Neoprimitív 2016.03.01. 19:27:03

@tinipuma, @Flankerr: : Úgy rémlik Pine kerek perec megmondja, hogy miért avatkozott bele: azért, mert angol és szerinte Angliára nézve szégyen, ha ilyesmiben részt vesz. Úgy gondolja, hogy a "nagyobb kép" meg a "magasabb érdekek" sem adhatnak felmentést a gazemberség alól egy ponton túl, mert onnan kezdve éppen a rájuk való hivatkozás válik alaptalanná.

tinipuma 2016.03.01. 19:48:05

@Flankerr: Köszi :)
Igazad van, ezek lehetnek a motivációk, de nekem most még csak sejtések. A nem teljesen jóváhagyott lépésekre én is számítok.
Sophie csak beesett (és jól esett), ez max ürügynek tűnik.
Én sem olvastam a könyvet, talán kellene :)

tinipuma 2016.03.01. 20:21:10

@Neoprimitív: Igazad van, csak valami személyesebbet szeretnék Anglia és a "nagyobb kép" előtt.
De ez az én bajom....

AaannnaaA 2016.03.01. 23:08:42

@Neoprimitív: Amikor Angela és Mayhew beszélgetnek, utóbbi elpöttyinti, hogy "felsőbb szinten" az az álláspont is felmerült, hogy jobb a régi "rosszakat" támogatni, mint az ismeretlen újakat. Ezen a nő eléggé felhördül, ezért gondolom én is úgy, mint @Flankerr: kolléga (aki Pine indítékait kilistázta itt feljebb), hogy ezek ketten (Jonathan + Angela) akár saját szakállukra is akciózhatnak fű alatt.
Nemsokára kiderül - mármint Nektek, nekem csak szombaton :D

@Kapitánylány: Brit. Más. Nem egy Person of Interest / 24 / random akciósorozat sebességgel történnek benne a dolgok, ez tény. Sajnálom, hogy nem jött be :(

AaannnaaA 2016.03.01. 23:10:13

@Mrs. Jackman: Örülök, hogy bejön! Mint a bevezetőből kiderül, én látatlanban vállaltam be a hv írást, csak a szereplőgárda alapján - jó nagy leégés lett volna, ha megnézem, utálom, és kénytelen vagyok jelezni sixx-nek, hogy kösz, de kösz nem :P

AaannnaaA 2016.03.01. 23:12:07

@Pácsó Ármándó: Esetleg sikerült egy fél tigrisszem-pillantást vetni rá? Vagy maradsz csak az olvasásnál?
@Gabba: Az, de azért Hiddleston sem piskóta :)

Pácsó Ármándó 2016.03.02. 06:00:09

@AaannnaaA: Addig jutottam nézésben, hogy a Perzsamacska kéri a fénymásolódást. Majd folyt. köv. csak éppen vitorlázok :-)

shred 2016.03.03. 12:43:55

Ez meglepett, én egy teljesen más epizódot láttam az AMC-n hétfőn. A nyitó jelenetben egy szőke csaj öltözködött, akit telefonon lekurvázott az anyja, utána pedig egy mediterrán szigeten raboltak el egy gyereket néhány mulatozó milliomos kerti vacsorájáról. A továbbiakban Hiddleston terrorizálta egy (valószínűleg) észak-angliai kisváros bűnözőit. Lemaradtam valamiről?

shred 2016.03.03. 12:45:18

@shred: persze lehet, hogy egy hogyvolttal le vagyok maradva.

AaannnaaA 2016.03.03. 12:54:52

@shred: Le bizony. Illetve, hogy pontosítsak mindketten :) Miután csak hétvégenként van időm írni, ezért a hétfőn adásba kerülő részről következő hétfő reggel, még az újabb esti rész előtt van hogyvót.
Szóval amit Te láttál, az már a 2. rész, arról hétfő reggel (03.07) lesz hv :)

Pácsó Ármándó 2016.03.04. 20:50:00

@AaannnaaA: Megnéztem, elolvastam és arra jutottam, hogy a hogyvolt hűen átadja az eseményeket, rövidebb és szórakoztató, úgyhogy maradok az olvasásnál, köszi előre is! :-)

tnsnames.ora 2016.04.03. 20:13:05

@Neoprimitív: Így van, nem portás, hanem "manager" (én azt gondolnám éjszakai műszakvezető), így jár (én) aki későn kapcsolódik be. Egyébként van még egy "bizonyíték", az éjszakai portás másik személy aki vigyáz Sophia kutyájára.

tnsnames.ora 2016.04.03. 20:45:35

@AaannnaaA:

Azt kell mondjam remek választás volt (adta magát) HV-írásra a sorozat, gratula.

Szenzációsan kezdődik, mind képileg (logó), mind (film)zeneileg. Messze a jobb és minőségibb filmzenék közül való, szvsz. Még egy egy képkockát sem láttunk a lényegi részből, de engem azonnal felcsigáz :)

Aztán lassan kezd kibomlani a történet, pompásan adagolva az információkat. Nekem hibádzik a történet, hogy a "night manager" símán megússza azt az epizódot, amit Sophie ugye nem. Kizártnak tartom, hogy a "szimpatikus" Hamid-család, ha már thriller-feszültségű hálót font Sophie köré, a megölése elött, nem kérdez rá tettestársra és/vagy nem tudja kiszedni a nőből.

Aztán az epizód utolsó harmadában, vazze, mekkorát domborít Hugh Laurie, a paranoiás, kézi vezérléssel operáló, minden saját kézbe összpontosító, jó megfigyelő, borotvaéles eszű fegyverkereskedőként. A taccs ellenére egyenrangú partner Tom Hiddleston-nal vívott közös kisded játékaik, minden másodpercet arannyá varázsolnak. És persze ennél jobb epizódvéget kívánni sem lehetne, mint amit kaptunk.

Ígéretes sorozat, kárhogy nem tudok az up-to-date lenni az utolsó hogyvoltig, max, ha eszeveszett darálásba kezdenék (amit nem akarok). Ezt a sorit 1080p-ben lassan kell kiélvezni. Nem baj, majd a második évadban már szinkronban leszek a HV-kkal :DDDDDDDDD

Flankerr 2016.04.03. 21:29:34

@tnsnames.ora: És ez még csak a kezdet, ennél még jobb lesz :)

AaannnaaA 2016.04.03. 21:31:05

@tnsnames.ora: Örülök, hogy bejött!
@Flankerr: Jaja :)
süti beállítások módosítása