Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

White Queen 1x09 - The Princes in the Tower

2016. február 11. 09:00 - winniethepoooh

A királyi udvarban vagyunk, Richard király kapásból osztogatja a címeket hű(?) alattvalóinak, köztük Henry Staffordnak és Lord Stanleynek. Elisabeth és a lányok még mindig az apátságban duzzognak, ráadásul a kisebbik fiútól, Richardtól sem jött semmiféle levél, hogy mi a szar van vele, jól van-e. Lord Stanley és Lady Margaret összeesküvést szőnek Richard ellen, Buckingham segítségével és persze Elisabethével. Viszont az utóbbi fiai még mindig gondot jelentenek. Anne a Towerbe igyekszik, hogy meglesse a fiúkat. Úgy tűnik minden rendben van velük, kivéve hogy léteznek. Csak nem kívánhatja két ártatlan gyerek halálát? Nem, persze hogy nem kívánja. És ha azok fenyegetik Richard trónját? Ja akkor igen.

w0.png

Margaret orvosa talizik Elisabethtel, de nem a bélproblémákról beszélgetnek, hanem az orvos közli vele, hogy Buckingham kész a király ellen fordulni és kiszabadítani a fiait a Towerből, cserébe kéri, hogy Elisabeth legidősebb lánya hozzá menjen feleségül, na meg persze a másik lánya is kössön házasságot Tudor Henrikkel. Így majd a későbbiekben a hercegnő akár királynő is lehet. Ráadásnak ez a házasság egyesítené a York és a Lancaster házakat. Áliász véget vetne a háborúnak. Jó Elisabeth belement. Közben Margaretéknek eszük ágában sincs kiszabadítani a fiukat. A Tower lerohanása alatt, a fiuk kivégzése értendő. Bár Margaret vajúdik, de kőszíve győzedelmeskedik. Nehéz szülés árán meghozta a döntést. A fiuknak veszniük kell.

w1.png

Stanley bekészített minden esetre egy levelet, amely figyelmeztet a támadásra, ha valami balul sülne el. Jajj Sztenli, te kis huncut, tudjuk milyen hű vagy Richardhoz. Pár óra múlva Thomas Grey és Sir John sietnek az apátságba a hírrel, hogy bizony elbuktak. Még be sem jutottak. Buckingham és Margaret beszélgetnek. Margaret félti a fiuk életét, ugyanakkor a haláluk természetesen jól jönne. Hát igen meg akarják buktatni Richardot Elisabeth segítségével, csak a felség azt nem tudja, hogy a csata után Tudor kerül a trónra, és nem a fia. És ha neadjisten Tudor Henrik elesne, akkor Margaret megígéri Staffordnak, azaz Buckinghamnak, hogy ő lesz a király swag yolo. Gyorsan leteszi hát a hűségesküjét.

w2.png

w3.png

Végre megérkezett a várva várt levél Richard hercegtől, hogy köszöni szépen jól van. Legalább az egyik fia biztonságban van. Nahát, közben a királyi udvarban Stanley jelenti a szövetséget, egyúttal beköpi feleségét. Nincs mese, itt háború lesz. A kis hercegek meghaltak. Elvileg. Richard elfogatta az egyik áruló levelet, és rájött, hogy Margaret felkelése mögött Buckingham áll. Plusszba még azt is terjeszti, hogy Richard ölte meg a hercegeket, ami persze nem igaz. Ebben a pillanatban tudta meg Elisabeth is a híreket. Erre rákontrázik az orvos is. Elisabeth véletlenül elszólja magát, hogy legalább a másik fia biztonságban van. Ez már felkeltette az orvos figyelmét. Hupsz, ő is elszólta magát, mikor kijelentette határozottan, hogy igenis két fiút öltek meg álmukban. Tehát nem csak szóbeszéd.

w4.png

Elisabethék meggondolták magukat, ami az álláspontjukat illeti. Esőt varázsolnak a semmiből, hogy Tudorék ne tudjanak átkelni, és így Richard győzhessen. És győzött is, Buckinghamet lefejeztette. Richard sem találja a hercegeket. Kétségbe van esve, hisz nem ő ölte meg őket. Stanley beközli Margarettel, hogy házi őrizetben lesz, mert elárulta Richardot, míg ő mellette állt. Ja, csak közben Margaretet árulta el, hogy megszerezhesse a vagyonát. Ez nem volt szép.

w5.png

w6.png

w7.png

w8.png

Richard meglátogatja Elisabethtet az apátságban, és tudatja vele, hogy nem ő ölte meg a hercegeket, persze miután megbizonyosodott arról, hogy nem rejtőznek az apátságban. Felajánlja nekik, hogy elmehetnek a Grafton birtokra, de házi őrizetben lesznek, mert ugye a bizalmat eljátszották már. Ezután Elisabeth és az egyik lánya megátkozzák azt, aki megölte Edward herceget. Anne gyanúsan kétségbeesik. Végül Elisabeth közli lányával, hogy attól még a házassága megmarad Tudor Henrikkel.

w9.png

 

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása