Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fekete Vitorlák 3x03 Nehéz döntések

2016. február 11. 11:00 - Pácsó Ármándó

Remélem már mindenki nagyon várta ezt az epizódot! Visszatekintés és főcím mindig van, volt és lesz, úgyhogy ne húzzuk az időt, lássuk mi történt hőseinkkel.

1.jpg

New Providence egyik félreeső helyén, őrzött sátortáborban folyik a titkos árucsere, Max és Anne felügyeletével. Az import becsüsök és a szolgálatukra beosztott helyi hoszteszek szorgosan munkálkodnak, mindenki a maga szakterületén. A főbecsüs nagy gazember az üzleti életben és ritka nagy tapló, ugyanis csúnyán beszól kedves vendéglátóinak. Most nagy haszna van annak, hogy „Pengés” Bonny nem vágja át rögtön a torkát, fontos hírekkel lepi meg őket.

2.jpg

A rögtönzött haditanács férfi szakaszának az imént le”tanultniggerezett” Max elmeséli amit megtudtak: jönnek az angolok 8 hajóval és 700 katonával, 12 nap múlva már ott lehetnek. Anne szerint az erőd 6(!) ágyúja harmatos albatroszfing ellenük. Featherstonet az inváziós flotta érdekli, de részletekről nem szól a fáma. (Na, ezért kell rendszeresen nézni a sorozatot! A szerény, de tehetséges krónikás még élénken emlékszik arra, hogy Rogers kormányzójelölt a 3x02-ben szépen felsorolta a tudnivalókat Eleanornak.) Vane kapitány bevetne a harcban minden hajót, de a kormányos kételkedik az önkéntes összefogásban. Jack mer nagyot álmodni, rá kell beszélni a kapitányokat, hogy sorakozzanak fel az öbölben erődemonstrációként és az angolok feladják majd a túlerő láttán. Flint még sehol, nincs aki összetartsa a kalózflottát – jön az újabb ellenérv. Vállalom a parancsnokságot! Együtt megcsináljuk! Higgyetek bennem! – áramlik a vér Rackham pucájába. A többiek csak néznek rá bizonytalanul, mint cápa a guminőre.

3.jpg

Hallgassuk meg a másik felet is, tartja a mondás. Woodes Rogers közli Eleanorral, hogy két hét múlva elérik Nassaut és csodafegyverét bevetve pár órán belül olyan békés rendszerváltást hajtanak ott végre, amely Gyula of Horn-fokit inspirálni fogja évszázadok múltán. És ezzel egyetért Benjamin of Horn-igold is! Mikor a nő megtudja, hogy egy Demokratikus Kiáltványt akar Nassau kalózainak felolvasni a Nemzeti Móló lépcsőiről, szánakozva néz a naiv férfira. Az arra kéri, javítsa fel neki a szöveget, hogy még ütősebb legyen. Miss Guthrie továbbra sem érti, miért szórakozik a békés megoldás erőltetésével, mikor egyből támadhatna is, előbb vagy utóbb győzne. Bár inkább utóbb és ez a probléma gyökere. Rogers kifecsegi neki, hogy sürgeti az idő, az angol szponzoroknál még belefér egy kis késedelem, de ő a spanyoloknak is elkötelezte magát az Urca kincsének mielőbbi visszaszolgáltatására és ha kicsúszik a két hónap türelmi időből, ráküldenek vagy tíz hadihajót ezerötszáz emberrel az angolutálós fajtából.

4.jpg

A Sargasso-tenger az egyetlen tenger a világon, aminek nincs partja. Most szélfúvása sem. Ezek a tények igen nyomott kedélyállapotba hozzák a Rozmár legénységét. Szintén a bűvös tizenkettedik napja aszalódnak a forróságban, ételük elfogyott, italuk minimális és a jelenlegi ringatózással újabb tizenkét nap kell, hogy elérjenek egy szigetet. Már ha jó felé sodródnak. A parancsnoki kabinban tanácskozik a háromfős tisztikar. A zöld szemű kapitány szerint be kell vezetniük a kettős mércét túlélésük érdekében, a hajózásban hasznosak ehetnek a kihorgászott halból, a többiek meg fogyózzanak. Silver felháborodik, megy az adok-kapok, miközben Billy próbálja békíteni őket. Végül Flint megmenekülésükig Rendkívüli Állapotot vezet be, amelyben tejhatalmat kap és nekiül összeírni a nélkülözhetőeket. Mikor a tolvaj mérgesen otthagyja kettőjüket, az ifjú Bones is kétkedésének ad hangot.

5.jpg

A várható események miatt Nassau vezető kapitányai összegyűlnek, hogy meghallgassák Jack tervét az erődemonstrációs blöffről. Vane tovább megy, ha a csel nem válik be, akkor harcolni fognak. De ki vezetné a kalózflottát? – aggályoskodik Throckmorton kapitány. Ilyen tapasztalata csak Flintnek van, aki nincs sehol (maximum Neptunusz moszatos … ). A bizonytalanokat Jack próbálja meggyőzni, ne viselkedjenek már gyáván, mert beárulja őket legénységüknél és annak leváltásuk lesz a vége. Már éppen hajlanának a megegyezésre, mikor Feketeszakáll jelenik meg váratlanul és robbantja az infóbombát: Flintet elpusztította egy vihar. Az általános megdöbbenés után természetesen megoldást ígér a csüggedőknek.

6.jpg

Először félrevonul Vanenel és felajánlja neki, vezeti a bandát és legyőzi az angolokat, ha tanítványa a harcok után vele tartva ott hagyja a szigetet. Charles szeret itt élni, de régi mentora tovább rágja a fülét: elpuhult rabszolgatartó lett belőle, akit csak a gyenge Rackham támogat feltétel nélkül, a többieknek úgy kell könyörögnie. De miért pont most lett olyan fontos a másiknak? – kérdezi a macsó. Mert nem tudtam kilenc asszonnyal sem fiút összehozni, azért – tárja fel atyai érzéseit Feketeszakáll, válaszra várva. Hát felejtsd el a szűk nadrágot és sose húzz alsót a makk ászodra, mint én!  – tanácsolhatná pártfogoltja. (Hajlok arra, hogy kamuzik az öreg attól a pillanattól kezdve, hogy visszatért Nassauba nyolc év száműzetés után.) Másnap Jack és Anne az erődnél figyeli a munkálatokat. A bordélytulajt bosszantja kalóz barátja döntése, hogy elmegy továbbtanulni Edward „Nomen est omen” Teachcsel a buli végeztével. A csaja szerint Rackham ugyanolyan hülye mint a többiek, akik imponálni akarnak Vanenek, de ő legalább vitte valamire.

7.jpg

Tizennyolcadik nap a vihar után. A varsával horgászó kalózok néhány tengeri élőlényen kénytelenek osztozni. Vesszenek az angol-nák felkiáltással Silver éppen lekvárt (vagy valami véres trutyit) présel ki szegény csíkhalakból, mikor Billy felhívja a figyelmét arra, ne durcizzon és utasítsa vissza a vízadagját, mert még szüksége lehet az erejére, amikor szembe kell szállni az egyre zsarnokibb kapitánnyal. John szerint, ha megküzdenek egymással, azt mindenképp a legénység szívja meg, ezért egyelőre tehetetlen. A többiek közben elkapnak két kalózt, akik az adagokat őrizték és most egymást vádolják a kajalopással. Silver, mint szakszervezeti bizalmi és kormányosmester, nyilvános tárgyaláson kihallgatja a vádlottakat, hogy kiszűrjék a bűnöst. Míg ő a vallomásokat emészti (ennivaló ugye nincs) a határozott Flint kapitány odalép a káromkodósabb gyanúsítotthoz és fejbe lövi azt. A boldogan hálálkodó másik delikvens előtt komótosan újratölt, majd annak is szétlövi a fejét, hiába jelenik meg neki Miranda újból, ráadásul bocsánatot kérve. Ezt is elintéztem helyetted, veti oda féllábú beosztottjának majd a kabinjába siet, hogy kizokogja magát a lelki megterhelések hatására.

8a.jpg

8b.jpg

Anne kocsit hajt! Két kézzel, egy kézzel, kéz nélkül, Anne kocsit hajt. Kebelbarátnőjével az átváltott gyöngyöket viszik titkos rejtekhelyre. Elfogytak a kereskedők, nincs lehetőségük további cserére, eljött az osztozkodás ideje. Miss Bonny újra felveti a közelgő elválás ügyét és azt, hogy a másik vajon miért akarna a szigeten maradni. Max előad valami homályos történetet a gyerekkoráról, aminek az a lényege, hogy hisz a hagyományos családmodellben és nem valóak egymáshoz, csak a szükség hozta őket össze, ideje tehát szakítaniuk. Anne beletörődve elhagyja a barlangot, a további matekot exbarátnőjére bízva.

9.jpg

A Kiszáradt Rozmáron az este sem hoz megnyugvást. Billynél betelt a pohár (sajnos nem innivalóval) és arra kéri Silvert, találjon ki valamit, amivel hatni tud a kapitányra, mert ennek nem lesz jó vége. Huszonegyedik nap. (A dehidratált emberek látványa annyira szuggesztív, hogy felciccentettem egy barna sört magamnak.) Flint újra hallucinál, ezúttal átlagos lyukszámú Mirandát. Elmondja a nőnek, hogy Thomas Hamilton halálakor ki tudta adni magából a feszültséget, most viszont miatta tönkreteszi a gyász. A képzelt asszony szerint ő szabadította ki James McGrawból a kalóz énjét és anyja helyett anyja volt, kivéve persze amikor szexszeltek. Ja, és lassan le kéne már szakadnia róla.

10.jpg

Találós kérdés: vízen lebeg, nagy és mozdulatlan, mi az? Silver szerint döglött bálna, Billy szerint egyheti víz és háromheti kaja, a mindig optimista DeGroot szerint egy lejárt szavatosságú, rohadástól felpuffadt döglött bálna. Flint és a féllábú kormányosmester csónakázik el megvizsgálni a dögöt. Ez a közös élmény jó alkalomnak tűnik John számára, hogy megpróbáljon tiszteletet kiváltani a másikból, ezért bevallja, ő intézte úgy, hogy az Urca aranyának figyelői becsapják Flintet és aztán Jack Rackhamet ő küldte el a kincsért. A kapitány nem érti miért a vallomás. Fogadj el egyenrangú társadnak egy ilyen ravasz embert, mint én – indítványozza Silver. A válasz még várat magára, ugyanis a bálnamaradványhoz érnek, ami büdös, mint egy görénysegg záptojásba mártva. DeGrootnak volt igaza, ebből aztán nem ehetnek. Még a náthások sem.

11.jpg

Épp visszafordulnának, amikor valami meglöki a csónakjuk alját. Nem, nem egy moszat alsógatyában, hanem egy erősgyomrú, lakmározó cápa. Amiből sok van a bálnatetem körül. Mind friss, zamatos, lédús, ízletes, halszagú. Mi az, ami egy kalózhajó mentőcsónakjából sem hiányozhat? Mentőöv, mi? Hát persze, hogy a szigony! Már csak egy termetes porcoshalat kell eltalálni és indulhat a vízisí. (Egy Sharknadó filmben az Uszony Pásztor csak befogna egy tucatot belőlük és elhúznák a Rozmárt Nassauig.) Silver kezeli a kenderdamilt, Flint meg behorgolja a csónakba a kétméteres vergődő példányt (ezt ne próbáljátok ki otthon gyerekek!) és rövidkardjával szétlyuggatja a fejét. A cápáét természetesen. Na, még egyet? – hangzik el az epizód első poénja.

12a.jpg

12b.jpg

A kalózokból lett halmészárosok hamarabb szétkapják a zsákmányt, mint a piranhák. A szusi egészséges, a cápaleves várhat! - felkiáltással gyorsan megtömik bendőjüket, miközben a kíváncsi Billy érdeklődik, volt-e valami susmus útközben. Az iszogató tolvaj szerint előrelépés történt kettejük viszonyában és ezt onnan lehet tudni, hogy még él. Végszóra a szél is feltámad. Van remény!

13.jpg

Mivel a légmozgás nem válogat, Woodes Rogerséket egészen New Providence közelébe repíti. Távcsövezve felfedezik az öbölben hadrendbe állt kalózhajókat. Miss Guthriet kérdik, ezek meg kik? Filmesek? Feketeszakáll nem ilyen tanácstalan, ők is meglátták a másik flottát, ezért a szárazföldi csapatok egy részét a hajókra vezényli. Chamberlain kapitányék, vagyis az angolok haditengerészei valahogy megtudták, hogy Edward Teach lett az új kalózadmirális és nem nagyon akaródzik nekik behajózni a kikötőbe. A leendő kormányzó ekkor egyedül akar partra szállni, hogy végre felolvashasson. Ezt sem lehet, vitatkozik Chamberlain, a katonaság felel biztonságáért. A kezdődő vitát Eleanor szakítja félbe. Szerinte ne Rogers menjen, küldjön inkább maga helyett egy helyit. Ön akar felolvasni? – féltékenykedik a férfi. Á, nekem sok ott az ellenségem és különben is, fáj a torkom – hangzik a válasz - menjen inkább Hornigold kapitány, neki szép a baritonja! (Hehe!). A fegyverszünet miatt úgysem bántanák, és ha mégis, hát több is veszett a Mohácstól mintegy 1500km-re nyugatra lezajlott medway-i rajtaütésnél.

14.jpg

Az ősz kapitány kibírja röhögés nélkül és magával viszi hűséges Dufresnejét, aki szintén. Feketeszakáll hajóján óva inti embereit, ne bántsák a követeket! (Mert a követ minden követ követ!). Rackham, barátnője és barátja az erődben, Max eldugva (talán a Tatooine-on), a mólón pár kapitány és legénységük fogadja Hornigoldot, aki felolvassa Rogers kiáltványát, miszerint mindenki kegyelmet kap és bónuszként tízezer angol fontot az, aki élve vagy holtan kiadja Charles Vanet. Az aggályos Throckmorton kapitány és legénysége le is teszi a fegyverét nyomban. Mi a wattafarkú nyulat művel ez? – kérdezi a megrökönyödött Jack az erődből leselkedve.

15a.jpg

15b.jpg

Eközben a térkép északabbi felén Flinték jó szele kitartott és a legyengült legénységű Rozmárt egy ismeretlen szigethez fújta. A kalózok elcsigázottan eveznek ki a strandra és érdeklődve szemlélik a környező fás domboldalakat. A kíváncsiság kölcsönös, a fák közül távcsöves, festett, puskás négerek figyelik őket. Sokan. Plusz egy gyík. Hurrá!

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eva Laki 2016.02.11. 12:24:59

Olvasom, ugyanazon a szocreál ifjúsági sorozaton szocializálódtunk.
Max vajh melyik eddig ismert/nem ismert fehér férfinek a gyermeke?

Pácsó Ármándó 2016.02.11. 14:08:31

@Eva Laki: annak az ifjúsági sorozatnak nagyon szórakoztató hogyvoltja van itt valahol, érdemes rákeresni!
Hát, ha kiderül, hogy Richard Guthrie az apja és Eleanorral úgy pajkoskodott, hogy féltestvérek ...

Gabba 2016.02.11. 16:53:38

@Pácsó Ármándó: @Eva Laki: és én még azt is tudom, ki írta róla a hogyvoltot :)

amúgy nagyon gratulálok kedves szerény, de tehetséges szerző, szuper lett a poszt, a wattafarkú nyúlon hosszan vihogtam :D

Pácsó Ármándó 2016.02.11. 17:44:15

@Gabba: És még a bolygód is meg lett említve a "Le a cipővel!"-en kívül :-)
Meg olyan klasszikusok, mint az: www.youtube.com/watch?v=fKTCLnJ4IBM
És politizálni se szoktam, de Woodes Rogers meglepett azzal a mindent megoldó kiáltványával. Eleanor is csak lesett, hogy noooormáááliss? :-)

Akármi Áron 2016.02.11. 18:58:44

Jó Estikét a dobogósoknak:D kisasszonkák később gyöttek ma, de itt vannak azé!:)

(Cápa)hús-vér, cifit-cafat, izgi epizód volt, megint sokszor volt kétkezecském szemecskémen, de ennek ellenére is szupi lett a hv szokásosan, nekem begyött ez is:))) Kösziiii!
Amikor Silver a "bálnavadászatos" csónakban ülve várta Flint kapitány reakcióját, h mit lép, miután megtudta, h becsapták, az meg kivárt, nem mozdult, juj-juj, S. már nyúlt volna azé a vasmacskáért, vagy nem ez a neve?:))) horogféle, ahogy elkapta a kép ezt a nyúlást, na ott bec@ros volt nekem! Gyönge szívem, de majdcsak megedződöm a végére, vagy nem!:)
Erre emlékszel Pácsó?:)
Feketeszakáll, mint mentor:DDD nagyon jó tanítványai voltak, nem hiába!:)
Jaj most vettem észre:))) "Flint újra halucinál, ezúttal átlagos lyukszámú Mirandát." Akkor az prímszám lehet ugye?:)
És ahunni, a gyík is meglett!:)))

Szóval én jókat szórakozom a humoros, és jól kidolgozott poszton, köszike, kellemesebb olvasni, izgulósabb látni, ez így kompenzál engem:DDD

Pácsó Ármándó 2016.02.11. 19:20:04

@Akármi Áron: Megvárom a kisasszonkákat is mindenképpen :-)
Izgi volt szerintem is! És jól megjelenítették a napon kornyadozókat, akik már az árnyékba se húzódnak be. Nem tudom, de akkoriban nem találták még ki, hogy tengervizet forraljanak fel, azután a pára fölé helyezve valamit amin lecsapódik és a sótlanított vizet felfogni valahogy? Vagy ez nagyon gazdaságtalan és nem működne?
Az a négyágú nagy horogszerű? Azzal szedte be Flint a megszigonyozott cápát a csónakba. Emlékszem, nem lehetett tudni mi lesz a kapitány reakciója, ezért is mondta neki Silver, hogy most őrá van bízva, hogy visszatér-e.
Valószínűleg azért nem a lyukasztottfejű Mirandát látja már, mert kezdi feldolgozni a történteket, kezd visszabillenni normálisba.
Na, mondtam, hogy ebben a részben lesz a gyík! :-))
Örülök a dicséretnek :-))

Akármi Áron 2016.02.11. 20:24:23

@Pácsó Ármándó: Hát erejük se vót má' a kornyadozóknak, h árnyékba menjenek, tényleg élethű képek voltak, öszevoltak esve az étel-ital hiányától.
Vízforraló akkor még nem volt, plusz kétszáz év még kb. Vagy kezdetlegesebb forralásra gondoltál?
Azt gondoltam én is azt a négyágú-lábú fémárút:) olyan karmoslábú volt, azt nem vasmacskának hívják, azt kérdezem?:)))(falu-gyerekkor)
Jóvan, mondtad-mondtad, oszt úgy is lett gyík, hittem én benne!:)
Szívesen máskor is, mi meg örülünk a szórakoztató posztnak!:)

Pácsó Ármándó 2016.02.11. 20:53:39

@Akármi Áron: Nekem az olyan többfunkciós eszköznek tünt, pl. ilyet dobtak át a megtámadott hajóra, hogy közelebb húzzák/rögzítsék, lásd csákja.
De lehetett vele cápát emelni is :-)
Gondoltam valami vasvedér alá gyújtanak, fájuk volt egy egész hajónyi, de tényleg nem értek hozzá, csak a MedveGrilles ember így csinálná :-)

Gabba 2016.02.12. 19:29:48

@Pácsó Ármándó: és sharknadós utalás is volt, azt még meg se köszöntem! :)

Pácsó Ármándó 2016.02.12. 21:35:39

@Gabba: Meg kéne már tanulnom hogyvoltba linkelni, nem? :-)
süti beállítások módosítása