Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Affair 2x05 - Mindenki mindenkivel (18+)

2016. február 05. 09:00 - AaannnaaA

Part One: Alison
Hősnőnk egyedül ébred a parti házban, hívja kedvesét, hogy Martin után érdeklődjék; majd szöcskeként kezd ugrálni, mert rájön, hogy késésben van a melóból. Felöltözik, átszalad és nem kis meglepődésére a rendkívül morcos Yvonne-ba fut. A nő az igazi fapina főnököt adja elő: undok képpel magyaráz, utasít, kérdésekre tőmondatokban vakkant, stb. Az olaj a tűzre, amikor megkérdezi, hogy tetszett neki Noah könyve (amit ugye Alison nem olvashat), mire Yvonne annyit nyög ki, hogy fantasztikus, aztán utálkozó képpel megmutatja, merre van az ajtó.

Kicsit később Robert lábát tornáztatja, közben tőle kérdezi meg, a felesége ugyan miért haragszik rá. Hát, erre nincs válasz, ő nem tud semmi okról. Témát váltanak – a kapcsolatokra terelődik a szó, mostanában úgyis mindig ilyesmiről beszélgettek, amikor kettesben voltak. Alison rákérdez, hogyan ismerkedtek meg a feleségével, mire az öreg bevallja: Yvonne az első felesége barátnője volt. Egyben elpöttyinti, hogy tudja, Alisonéknál is hasonló volt a helyzet. A lány kissé kellemetlenül érzi magát, hogy munkaadója rájött, hiszen nemrég hazudott nekik egy jókorát a megismerkedésükről; de Robert szerint nincs mit szégyellni, ha viszony volt, hát az volt.

1.jpg

Alison erre elmeséli, hogy amikor megismerkedett Noah-val a férfi házas volt, ezért úgy gondolta, hogy majd barátok lesznek. Csakhogy Montauk kisváros, és ők folyton összefutottak, aztán egy este megcsókolta a parton és onnantól kezdve tudta, hogy elveszett. Itt abbahagyja a mesélést, hogy folytassák a gyakorlatokat, ám Robert leállítja, most elég ennyi a közös tornázásból. Alison döbbenten veszi észre az okát – olyan beleéléssel magyarázott kettejük felkavaró kapcsolatáról, hogy az öreg rágerjedt, és álló farokkal csücsül. Kínos! Rettenetesen zavarba jönnek mind a ketten, hősnőnk ezért pár pillanat múlva odébb áll.

Biciklire pattan – úgyis be kell vinnie a postát a városba, és kaját venni főnöknője hamarosan érkező lányának és családjának. A pékségben, ahova betér a pultosnő meglátva a kezében Yvonne hitelkártyáját egyből levonja a következtetést: Alison a menyasszony, aki a parti házban lakik, és aki nemsokára férjhez megy. Ő meglepődik: főnöke mindent kipletykált róla? Aham.

2.jpg

Mire visszatér a család már megérkezett, ezért gyorsan segít felszolgálni a kaját, aztán visszavonul a faházba. Váratlanul Robert állít be, és némi mellédumálással körítve kirúgja asszisztensi állásából. Nyilván amiatt, ami délelőtt történt – Alison is erre gondol –, de az öreg ezt nem ismeri be. Inkább azt állítja, hogy felesége mással szeretne együtt dolgozni, amúgy meg hősnőnknek nem való az asszisztenskedés. Jó nagy köcsög, bár sajna nem meglepő – én ezt a konklúziót vonom le a dologból.

Feldúltan átrongyol Yvonne-hoz, hogy megbeszélje vele a dolgot, ám ex-főnöke nincs sehol, a dolgozószobájában azonban ott hever egy példány Noah könyvéből. Naná, hogy nem bírja megállni, beleolvas, és szinte minden bekezdésben, amibe belekap szexet lát. Olyan szexet, amit ők ketten éltek át, és ami az ő kettejük magánügye… lenne. Rendkívül felzaklatja a dolog, ahogy elnézem leginkább az, hogy a férfi nem róla, mint érző, emberi lényről, a hozzá fűződő érzéseiről írt, hanem a vad, fülledt szeretkezéseikről. Dühében lesöpri a dolgozószoba polcáról az összes könyvet, majd hazarohan.

3.jpg

Hívja Noaht, akinek még mindig rögzítőn van a telefonja, ezért csak rákaffog, hogy azonnal hívja vissza, aztán összehajigál néhány holmit egy táskába, átöltözik és lelép. A városba megy, meg sem áll szeretője egykori otthonáig, bekopog, ám a férfi nincs ott. Helyette Helen nyit ajtót full díszmagyarban, gyorsan közli, hogy itt nem találja meg az urát, és már ruksolna is vissza a lakásba, de Alison megállítja. Elnézést kér, hogy elcsábította a férjét, egyben bizonygatja, hogy nem volt szándékában, ő nem olyan nő. Aha.

Helennek felszalad a szemöldöke, és felvilágosítja hősnőnket miféle alaknak csavarta el a fejét: Noah a főnyeremény, legalábbis az első időkben, aztán ha nem minden úgy alakul, ahogy a férfi azt eltervezte, akkor minden botlásáért, nyűgjéért, bajáért és bánatáért azt a nőt teszi felelőssé, aki vele van, és amikor mindenből elege lesz, hát odébbáll. Helen a nagymonológgal lezártnak tekinti a beszélgetést, visszamegy a házba és rávágja az ajtót a döbbent, könnyeivel küszködő Alisonra. Aki ezután fogja magát, vonatra száll, és meg sem áll Montaukig.

4_1.jpg

4_2.jpg

Part Two: Cole
Az elhagyott férj sem él aszkéta életet, most épp szeretőjéhez érkezett – a szőke ribanchoz, aki múltkor kidobta a taccsot az autójában. Mikor ajtót nyitnak neki nagyon meglepődik, mert azzal bébisintérrel áll szemben, akit nemrég (a 2. részben) Bruce Butler házában látott dolgozni. Ezek szerint a szeretőjének gyereke van, akire ez a lány vigyáz. A rövid közjáték után felüget az emeletre, ahol a ribi meztelenül várja, menetre készen. Egymásnak esnek, ám a végéig már nem jutnak el, mert megjelenik az asszony férje, így Cole egy szál gatyában kénytelen elmenekülni.

Otthon a lakókocsiban héderezik, mikor arra lesz figyelmes, hogy idegenek mászkálnak a ház teraszán. Szóváltásukból kiderül, hogy ingatlanügynökök, akiket Scotty bízott meg azzal, hogy felmérjék az ingatlant. Cole elzavarja őket a vérbe, lévén ez az ő (pontosítok: Alison) háza, és egyáltalán nem eladó. Úgy látszik az öcskös nagyonis komolyan gondolja a múltkori ajánlatát, miszerint tesója próbálja Alisont addig préselni a házeladás irányába, míg még házasok, így remélve némi lóvét.

5_1.jpg

5_2.jpg

A férfi ezután öccse hajójára megy, hogy kérdőre vonja, ám a legrosszabb pillanatban érkezik, Scotty ugyanis épp dönget valakit. Mivel nem tágít tesója elősunnyog a kabinból, és Cole kérdésére előadja miért küldött hozzá ingatlanosokat. Nos azért, mert van egy remek üzleti ötlete, amihez némi lóvé kellene, és máshonnan hirtelen nem tud legombolni, csak ha bátyja eladatja feleségével annak házát.

Megtudta, hogy Oscar Hogdes, aki nemrég kért engedélyt a városban szórakozóhely nyitására, nem tudja fizetni a hitelt, ezért hamarosan elveszíti a helyet, ők pedig pont lecsaphatnának rá; Scotty már befektetőt is talált, aki beszállna a bizniszbe. Night clubot nyitna, csak még némi lóvét kellene villantania, hogy elkezdhessék a dolgot. Pontosan egy millert kéne felmutatnia – Cole csuklik egyet az összeg hallatán.

6.jpg

A beszélgetésnek az öcskös nőjének megjelenése vet véget, a lány megunta a kabinban rostokolást és úgy döntött odébb áll. Cole ekkor csuklik másodszorra, mert a csaj nem más, mint a lassan mindenhol felbukkanó bébisintér. A férfinak sem kell több, kábé úgy vigyorog rá, mint a macska a kanárira, mielőtt bekapja. Tesójának feltűnik a nagy egymásra csodálkozás, rá is kérdez menten, hogy ismerik-e egymást. Cole bólint, a lány fejet ráz – ez ám az összhang. Mindenesetre Scotty kiadja bátyja útját, aki szó nélkül továbbáll.

A mólón aztán két vadidegen lép hozzá és kéri, hogy igazítsa útba Scottyhoz, mire a buksijában megszólal a vészcsengő: ezek tuti drogért jöttek. Visszasétál pár lépést, és premier plánban nézi végig a bizniszt, meg azt, hogy a bébisintér az üzlet láttán rettenetesen kiakad, elküldi a csávóját a francba és elrohan.

7.jpg

A parton jön rá, hogy a munkaruháját (bébiszittereknek olyan is van?) a hajón hagyta, még jó, hogy Cole látva tehetetlen dühét felajánlja szolgálatait, és visszabattyog a cuccért. Scotty a kezébe nyomja a lány táskáját, és egyben kéri, hogy legyen olyan jó és ne dugja meg a csaját – nyilván levágta milyen szemeket meresztenek egymásra ezek ketten. Oké. Miután átadja a csomagot beülne az autójába, ám közben hallja, hogy a lány sikertelenül próbál taxit hívni, ezért a segítségére siet.

És hogy hová mennek? A „The End”-be, bezony! Emlékszünk ugye, itt nyomozott Jeffies az előző évadban Noah után, hogy vajon járt-e ezen a helyen a baleset éjszakáján. Na de itt még nem tartunk a múltidézésben, nézzük a történetet tovább. A lány a kocsi hátsó ülésén öltözik át munkaruhájába – a The End-ben nyilván nem sittel –, a szexi szerelés láttán két tippem van: pultos, vagy ööö konzumnő.

8.jpg

Útközben beszélgetnek, gyorsan tisztázzák a lényeget: Cole csak dug (és nem jár) a nővel, akinél a lány bébiszitter, mint ahogy a lány is csak dug Scottyval. Jah, így már minden világos. Plusz a főnöke meg még drogdíler is, ami extrán ront a helyzeten. Cole rácsodálkozik: főnök? Öccse mégis mit csinál a The End-ben? Hát, ő az üzletvezető. Ciki, hogy nem tudta, de nem viszik túlzásba a kapcsolattartást.

A beszélgetésnek ezen a pontján célhoz érnek, a lány kiszáll, Cole azonban pár méter után megállítja az autót, és maga is bekullog a szórakozóhelyre. Korábbi utasa az emeleti bárban pultos (egyik tippem csak bejött), így a férfi oda ül, kér egy sört és annyit mond: én nem a bátyám vagyok.

9.jpg

Szerintem bejön neki a nő, mert nemcsak egy sörre maradt; beesteledik, de ő még mindig a pultnál ücsörög. Megvacsorázott, aztán beszélgetni kezd a lánnyal, aki elmondja, hogy Ecuadorból jött a zusába édesanyjával tíz éves korában, Cole pedig azt, hogy ő bezony itt született, ahogy az apja és a nagyapja is. A csaj kicsit szűkszavúnak találja a történetmesélést, és viccből belövi, hogy „ja, a fiad meg kínai lesz”. Cole megütődik, nem válaszol, csupán komótosan felkel és a számlát kéri. A nő érzi, hogy valamit nagyon mellélőtt, de nem érti, ő csak viccelt. A férfi felvilágosítja: a fiam meghalt.

Innen elég nehéz egy beszélgetést tovább folytatni, Cole már fordulna el, de a lány kérleli, hogy kezdjék elölről, üljön inkább vissza. Némi hezitálás után így is történik, a pultos pedig, hogy elvegye korábbi szavai élét gyorsan eldarál pár ártalmatlan mondatot: Luisa vagyok (végre egy név!), azért dolgozom pultosként, hogy fizethessem a sulit. Vendége megenyhül, kér még egy italt, és koccintanak.

10.jpg

Az elfogyasztott alkoholmennyiség nem akadályozza meg abban, hogy hazavezessen, ahol megdöbbenve tapasztalja, hogy valaki van a házban, ezért bézból ütővel felfegyverkezve megy be körülnézni. A hálószobában nem várt látvány fogadja: az ágyon bevackolva Alison alszik ruhástól. Felkelti és kérdi, mégis miért van itt? Elrebegi, hogy világgá ment kínjában, mert nem érzi, hogy az emberek értenék, értékelnék őt magát, csupán egy ribancot látnak benne, vagy bármit, csak nem az embert.

Exférje mond pár vigasztaló szót, aztán ágyba parancsolja azzal, hogy majd holnap beszélgetnek. Alison lefekszik, aztán Cole után szól, hogy ne hagyja itt, bújjon mellé. És igen, nem kell sokat találgatni mi a folytatás: pillanatokon belül egymás karjaiban vannak és szeretkeznek.

11_1.jpg

11_2.jpg

Valamivel később a férfi elégedetten ücsörög a teraszon egy viszkivel a kezében, közben a tenyerét szemlélve, ahova Lusia felírta a számát. A békés mélázásba Scotty érkezése rondít bele, aki a délutáni beszélgetés folytatásának ürügyén jött, ám mikor tesója nem engedi be a házba, rögtön átmegy agresszívba: azért nem engedsz be, mert nem vagy egyedül, tudom, hogy megdugtad Luisát.

Válogatott szidalmakat vág bátyja fejéhez egészen addig, míg Alison ki nem lép az ajtón megnézni, mi folyik a teraszon. Scottynak elkerekedik a szeme – rá végképp nem számított tesója ágyában – és további teketória nélkül eloldalog.

12.jpg

A jelenben Jeffries ücsörög egy kajáldában, mikor váratlanul Gottlief csatlakozik hozzá – pont erre járt. Na persze. Arra kíváncsi, hogy a nyomozó miért épp Noahra gyanakszik, mint Scotty gyilkosa, hiszen ő maga azt derítette ki, hogy kábé a fél város holtan akarta látni a későbbi áldozatot. Lehetett akár ennyi erővel Cole is, hiszen ellopta az öccse üzleti tervét (mi a manó!), akár meg is ölhette, hogy ne picsogjon. Jeffries nem óhajt teóriákat hallgatni, fizet és távozik.

Ekkor pincér lép Gottlief mellé, kávéval kínálja majd megkérdi, hogy ugye ő Noah ügyvédje? A kamera az arcát is mutatja, és eldobom az agyam: Oscar az, bazmeg! Méghozzá egy „Lockart’s” feliratú egyenruhában! Baszki, Cole tényleg megvalósította Scotty tervét, elhalászta Oscar elől a helyet és ő maga nyitott itt valamiféle vendéglátó egységet! A vesztes pedig – gyanítom jobb híján – nála dolgozik. Anyám borogass! És hogy mit akar az ügyvédtől? Miután igenlő választ kap a kérdésére, hogy ő Noah védője, némán letesz valamit az asztalra, és odébbáll. Ide a nagybökőt, hogy a bosszú vezérli, már csak az a kérdés, mibe és hogyan tud belekavarni.

Címkék: 18+ The Affair
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2016.02.05. 23:06:43

ó bakker, de vajon mi van azon a papíron, amit Oscar adott?
már most így maradok, mert késő van és hosszú volt a hét, muszáj ledőlnöm

ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF 2016.02.06. 08:29:57

Attól a masszírozástól nekem sem a lábamba tolult volna a vér :)

Gabba 2016.02.06. 12:10:52

@ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF: nagyon igaz :)

amúgy szerintem egyértelműen Yvonne áll Alison kirúgatása mögött, hiszen amiket olvasott róla a könyvben, azok alapján többé egyetlen pillanatra sem hagyhatta a férje közelében.
Mondjuk Robert azért mondhatott volna annyit Yvonne-nak, hogy ne vele végeztesse el a piszkos munkát, rúgja ki ő
süti beállítások módosítása