Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

White Queen 1x08 - The King Is Dead

2016. február 04. 09:00 - winniethepoooh

Az évszám 1483, a helyszín Anglia. Egy kicsit előre ugrottunk időben. A kis Henrik Tudor megnőtt, akárcsak Jasper szakálla. A királyi udvarban Edward király és családja vacsoráznak. Edward elég szarul fest. Később kiderült, hogy láz gyötri. Súlyos beteg, és Richardot hívatja. Mindenki gyászol a halálos ágyánál, pedig még meg sem halt. Richard és Anne is megérkezett. Halála előtt a kirly még megbízza Richardot azzal, hogy legyen a fia gyámja, majd kettesben marad Elisabethtel. Felidézik a régi szép időket, érzelmeskednek egy kicsit, majd Edward meghal. Na most, hogy Edward nincs, nem lesz, ki megvédje a királynét. Cecily hercegné már annyira se tartja Elisabethtet, hogy meghajoljon előtte, Anne pedig még mindig abban a hitben él, hogy ő ölte meg Isabellt.

w1.png

w0.png

Elisabeth fenyegetve érzi magát, ezért Anthony segítségével haza akarja hozatni a fiát, Edward herceget, hogy megkoronázhassák. Richard meglátja Jane Shore-t, aki egykor Edward ágyasa volt, és azonnal kihajította az udvarból. Közben Jasper és Henrik már egy hadseregen gondolkoznak, mert ha Henrik visszatér, akkor meg kell majd küzdenie a trónért. Jane Shore-nak nincs hova mennie, ezért bekéredzkedik Anthonyhoz, aki természetesen be is fogadja. Richard és a kis csapata elvitték Edward herceget, és a Towerbe zárták. Elvileg itt biztonságban lesz, amíg meg nem koronázzák.

w2.png

Jó, eddig a pontig értettem a dolgok történéseit, de ami ezután jön, az kész katyvasz. Azért megpróbálom összegezni. Tehát Elisabeth attól fél, hogy a másik fiát is a Towerbe vetik, ezért inkább menedékbe vonulnak a fiúval együtt. Stanley és Lady Margaret pletykázgatnak. A feszültség egyre csak nő Elisabeth és Richard között. Margaretnek ez pont kapóra jönne, ha ezek ketten elpusztítanák egymást. Richard emberei találtak egy levelet, mely összeesküvésre utal, ezért letartóztatták Thomas Grey-t és az admirálist, akinek a levél szólt. Richard, hogy megmutassa mekkora raj, katonákat küld az apátság köré. Ez egyértelműen háború! – gondolja Elisabeth.

w3.png

Jane lett újabban az üzenethordozó. Anthony meggyőzte Richardot, hogy Edward herceget 3 napon belül koronázzák meg. A katonák hirtelen távoztak, azt mutatva ezzel, hogy Richard behódolt a kérésnek. „Fegyverszünet van”. Teljesen világos, hogy Lord Stanley és Margaret a háttérből mozgatják a szálakat, nekik érdekük, hogy Richardék rosszba legyenek. Ezért hát akcióba lendülnek. Margaret bebeszéli Elisabethnek, hogy Richardnak ellenséges szándékai vannak, és hogy semmiféle koronázás nem lesz. Eközben Stanley pedig Richard fejét beszéli tele, hogy Elisabeth összeesküvést sző. Szép lassan sikerül nekik egymás ellen uszítani a két felet.

w4.png

w5.png

A katonák rátörnek Anthonyra és Jane-re, hogy letartóztassák őket. Anthony kétségbeesetten levelet ír Richardnak, hogy térjen észhez. Közben újabb katonák jönnek, hogy elvigyék Elisabeth másik fiát, Richard herceget a testvéréhez, a Towerbe. Sajnos a kisfiú „megfázott”, így nem mehet el. „Semmi gond, majd holnap visszajövünk” – mondják a katonák. Elisabeth ezt akkor sem engedheti meg, tehát egy nap alatt(!) szerzett egy másik fiút, aki nagyon hasonlít Richard hercegre, így ő ment a Towerbe, és az igazi fiát sikerült kimenekíteni. Később Elisabethnek arra is jutott ideje, hogy megátkozza Richard kardos karját. Huh micsoda alliteráció :D

w6.png

w7.png

A katonák újabb összeesküvés bizonyítékait keresik, ezúttal Stanley és Margaret szobájában. A Szent Bibliába, ahova Margaret a királynétól kapott, összeesküvésre utaló levelét rejtette, kis híján ugyan, de nem néztek bele. Mivel itt nem találtak semmit, elvitték az ál-Richardot, akit még maga Richard sem ismert fel. Ez hülye mondat. Edward herceg, a „tesója” is vette a lapot, szerencsére. Anne és a banya nem szeretnék, ha Richard megkoronázná a kis herceget, ezért felvetik, mi lenne, ha saját magát koronáztatná meg? Először hülyeségnek tűnt, de ha jobban meggondolja nem is olyan rossz ötlet.

w8.png

w9.png

w13.png

Margaret és Stanley már azt tervezgetik, hogy összeházasítják Henriket Elisabeth valamelyik lányával. Ezután Margaret orvosa közli a rossz híreket Elisabethtel. A rossz hírek után plusszba jön az is, hogy Anthonyt lefejezték. Végül Elisabeth bosszút forral, Anne-t és Richardot pedig királynővé és királlyá koronázták.

w11.png

w12.png

 

 

 

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása