Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sleepy Hollow 3x02 - Whispers in the Dark

2016. január 27. 09:00 - Szencsike

Az énekelgető és takarítgató Crane-nel kezdünk, milyen kis házias lett, de a szennyes között kezébe akadt egy női kombiné, miféle darab ez? Abbié, lakótársak lettek, Crane gondolta, meghálálja a befogadást, hát készített egy kis ennivalót, kitakarított és kimosná a szennyest, persze semmi hátsó szándék, nem nézegetni akarja a lány cuccait. Sajnos a finomság kútba esett, mert odaégett a töltött kifli, amit még Crane eredeti idejében is imádtak, de így nem marad más hátra, mint a kajarendelés. Ugrás Pandora rejtekére, a kis növénykéje már szépen terebélyesedik, még hajtást is hozott, mihelyt még több félelem fogja táplálni, még szebb lesz. A gonoszsággal teli ládikójából előhívja az újabb szolgát, majd közösen besétálnak a városba, Pandora meg felvette a szexi tanárnő külsőt.

1.png

Pandora, mint a kávézó háziasszonya a vasútállomáson vadászik és felfigyel egy telefonáló férfira, aki nagyon fél, hogy kiderül valami. A nő megszólítja, hogy talált itt térerőt, neki sose sikerül itt telefonálni? A férfi válasz nélkül hagyja, majd újra telefonálni kezd, és az FBI-t hívja, valamiről be kell számolnia nekik. Pandora beizzítja a démont, szedje ki mitől fél a férfi. A gonosz erő a férfi fölé tornyosul, valami Williamsről beszél a társaival, aki veszélyes lehet, nem szabad hagyni valamit. A démon pedig elveszi ezt a titkot és megöli őt. Ugrás Abbiékre, békésen fogyasztják a megrendelt reggelit, és a lány azon gondolkodik, milyen lesz Granger helyettese. Crane meg felveti, hogy milyen következményei lennének, ha kiderülne, hogy halt meg Granger. Csak Álmosvölgyben ehet meg egy démon egy rendőrt. Csendes, biztonságos kisváros… Viszont úgy tűnik, hogy a rendőri munka jobban passzolt a Tanúskodáshoz, mint az ügynökösködés. Lehet itt könnyebben meg lehett lógni démonvadászat ürügyén. Meglepetésre Abbie nem szeretné örökké ezt csinálni, lépésről lépésre építi tovább az életét. Hívás van, megöltek egy férfit a vasútállomáson.

A halott Paul Everett, könyvelő a megyei számvevőszéken és a jelek szerint szívrohamban halt meg. Mivel az FBI-t hívta utoljára, rájuk tartozik az ügy, Abbie a hívás felvételét kéri. Crane megszemléli a holttestet, fiatal férfiaknak ritkán van szívrohama és nagyon rémültnek tűnik az arca. Feltűnik egy úriember, Abbie zavartan mosolyog, Daniel Reynolds ügynök, micsoda meglepetés, tán csak nem ő lesz az ideiglenes munkatárs, míg meg nem jön az állandó vezető Granger helyére? Épp itt áll ellőttük, ő lesz az állandó vezető mostantól. Hmm, Abbie kissé zavart, van múltjuk szerintem, ami igaz, mert együtt végeztek az akadémián, de ennél többről lesz szó. Crane bemutatkozik, még a rendőrségnél volt konzultáns történelmi vonatkozású ügyekben. Úgy lép Abbie mellé, mintha a barátja lenne, de Abbie sietve megnyugtatja főnökét (exét…), hogy csak lakótársak és épp menni készül. Igen, megy is, de még mereszt pár pillantást az ügynökre. A gyertyatartó elment, Abbiék már könnyedebben csevegnek, Reynolds is alig várja a közös munkát, főleg úgy, hogy a lány annyit mesélt neki a városkáról. Elbúcsúznak, Reynolds Abs-nak szólítja Abbiet, ő pedig Dannyzik egyet, az irodában találkoznak.

4.png

Crane kiért az állomásról és felfigyel arra, hogy az épületek, a fények, mintha kékes árnyalatot látna rajtuk (Pandora jeleneteire egyébként jellemző, hogy kékesen világítják meg a környezetet). A szexi tanárnő odalép Crane mellé és megdicséri az épületet, Crane hirtelen nem is tud mit mondani, addigra a nő már elment. Kap egy másik nőt gyorsan, Abbie-nek sürgősen ki kell nyomoznia miért is hívta fel Everett az FBI-t. Crane pedig biztosan állítja, hogy természetfeletti lény a felelős a férfi haláláért. Az archívumban Crane már nyomoz is az árnyékot, sötétséget kedvelő lények után, Abbie pedig a szörnyek vagy Daniel Reynolds a rosszabb témán rágódik. A férfi igazi karrierista, az akadémiát is azért végezte el ilyen gyorsan, mert Abbie-vel tanultak, tehát Abbie tanult, a pasi meg ment utána. Crane ráérez valamire, mert feltűnt neki, hogy van valami a levegőben, ami több lehetett, mint szakmai kapcsolat. Crane csak törődjön a saját dolgával, ami egyébként mi is? Egy csomó papír hever Crane előtt, aki kérvényezte, hogy műemléknek nyilvánítsák az archívumot. Megtalálja majd a helyét a világon, de a kolonista lelkét nem adja fel.

5.png

Abbie-nek megküldték a telefonhívás felvételét, meg is hallgatják, de van még 15 másodpercnyi rész, amiből már alig hallani valamit. Megpróbálja a jeleket felerősíteni és sikerül kiszűrni egy hangot a másik hullámsávon, ami azt mondja, hogy a titkokért ölni fog. Crane máris nyomokat keres, Grace Dixon naplójában van is találat. 1776. szeptember 25-i bejegyzés szerint volt egy pletyka, miszerint a brit Howe tábornok megidézett egy suttogó lidércet, hogy kiiktassa az amerikai kémeket. A lidérc összekötődik egy gazdatesttel, ez volt Marcus Collins. Ő kínozta meg a beépített amerikai kémeket, és emiatt több ezer ember vesztette életét… Egy flashback szerint Crane kapta a feladatot Washington tábornoktól, hogy az amerikai beépített embereket helyezze biztonságba. Ehhez kapott egy társat is, Betsy Rosst. Egy bálon megbeszélték a tervet, az egyik kéme Howe inasa, másik pedig a hegedűs. Crane és Howe futólag ismerték egymást, pár éve már találkoztak a brit partraszálláskor. Betsy kijátssza Howe-t, Crane menjen, mert ha lebukik, akkor fellógatják. Betsy megy üdvözölni a tábornokot, sikerül elbájolnia. Később, Crane az istállónál várakozik, befut Betsy, rajta a tábornok köpenyével, bevetette magát a nő. Ki kell hozni a két társukat, Crane menjen a lovakért, ám Betsy az istállóban csak a holttestüket és a démont találja. Megpróbálja elüldözni, sőt Marcus Collinsnak is nevezi, így a lény nem támadja meg. Kint Crane angol katonák közeledését látja, menekülniük kell.

Vissza a jelenbe, ez a démon az, aki vadászik Álmosvölgy utcáin, mégpedig azokra, akik közös titkokon osztoznak. Everett hívásánál emlegetett egy Williams nevű valakit és egy ismeretlen női hangot is hallottak. Vagyis lehet ők lesznek a következő áldozatok, akik közül Richard Williamshez mennek elsőként. Lássuk Jennyt is egy kicsit, a kocsmában, munkaidőben inkább a neten keresgél valami varázskő után, mint dolgozna mikor Joe hívja, mennie kell. Jenny az erdő szélén egy lakókocsiban éldegél és ez a Joe az előző évadból megismert Joe Corbin, a Wendigos epizódból. A srác már feldúlva találta a lakókocsit, mikor idejött, hogy adjon valamit a lánynak, akit azonnal idehívott látva a felfordulást. Úgy tűnik, hogy kerestek valamit, de mégis mit? A srác nagyon kéri, hogy Jenny avassa már be végre a dolgokba, mert már kezdi unni, hogy az apja is kihagyta a kis privát nyomozgatásaiból és most sem tud még semmit. A két Mills lány jelenti neki a legközelebbi barátait, de nem tudja, hova tegye, hogy az apja neki nem mondott soha semmit a titkos életéről. Joe elhiheti, hogy ők se önszántukból keveredtek bele az ügybe, és az is biztos, hogy Corbin seriff sose akarta, hogy a fia kövesse őt ezen az úton. Jelenleg mentőzik, az apja ennek örült volna a legjobban, de a srác most sem fog megtudni semmit. Az erdőből egyébként valaki nagyon figyeli a lakókocsit.

8.png

Abbiék megérkeztek a Williams-házhoz, hiába kopogtatnak, nem felel senki, igaz a férfi otthon van, kint pedig előbukkan a démon és a párosra támad, akik egy-egy régi emléküket látják viszont. Crane Howe tábornok előtt van, aki az árulók neveit követeli tőle, Abbie pedig kémkedik valaki után. Williams közben elhajt, a démon utána eredt és eléri, hogy a férfi nekivezesse a kocsit egy fának, mert a titkok ölnek. A baleset helyszínén már ott vannak a nyomozók, a haditerv szerint Abbie visszamegy a Williams-házhoz és keres valami nyomot, Crane pedig a démon legyőzéséhez kutat. A házban Abbie talál valamit, a padló alatt van egy rejtekhely, ott rengeteg irat van. Viszont váratlanul felbukkan Reynolds, aki egyrészről örül, hogy Abbie szagot fogott, másképp miért lenne itt, illetve a közös múltjuk nem fogja meghatározni a munkájukat. Úgy legyen. Ugorjunk Joe-ra, egy parkolóban megy a kocsijához, de egy kocsi követi, amiben rengeteg a halálfej. Joe-nak muszáj vele tartania, mégpedig a csomagtartóban.

9.png

Az archívumban Abbiék összerakták a papírokat, Everett és Williams rájött, hogy a főnökük csapolja a megyei alkalmazottak nyugdíjalapját. Ez volt a kettejük titka, fel akarták volna őt dobni. A lidérc pedig azért van itt, hogy ezek a titkok sose derüljenek ki, mint ahogy Howe tábornok ügyködött. Crane vall, a lény egy olyan emléket mutatott neki, amiről eddig sosem beszélt. Elfogták őt és Howe tábornok elé vitték, aki követelte tőle a kémek nevét. Crane megingott, tollat kért és majdnem kiadta a társakat. Hála az égnek nem tette meg, de megkísértette őt a gondolat, végül pedig sikerült megszöknie. És Abbie, vele mi a helyzet, ő látott valamit? Most sokkal fontosabb titkokat kell felfedniük, hát ez eléggé nyilvánvalóvá tette, hogy igen, de még nem fogja elmondani. A lány talált valakit, egy bizonyos Susan James nevű titkárnő segített infókat szerezni a sikkasztó ellen. Lehet egy rosszéletű politikus idézte meg a lidércet, hogy mindez titokban maradjon? Ez most nem fontos, Susan James lesz a kövi áldozat. De nem ő lesz az utolsó, mert Abbie kitalálta a titkot és így a démon értük is el fog jönni.

10.png

Pandora közben Susan Jamest figyeli a kútban, kijelöli őt, mint következő áldozat. Eközben Susant Abbie egy raktárba viszi, ahol Crane lámpákat állított fel, Susan ne menjen ki a fényből. Lássuk Joe-t, egy fához van kötözve a meseerdőben, mellette meg ott áll a halálfejeket kedvelő hapi. Kell neki valami, ami Jennynél van, de Joe biztosra veszi, hogy a lány nem adja könnyen azt. Meglátjuk, hogy téved-e, a lány sétál oda hozzájuk, a tag neve Randall. Őt Anubisz köve érdekli (Jenny erről guglizott korábban), Corbin miatt kellett a lánynak felkutatnia, neki pedig kell. Ha nem adja, Corbin fia meghal, ha átadja, mindketten elmehetnek. De a hírek szerint Jenny elpuhult, kiszállt a szakmából. Hát, nem biztos, így Jenny próbálkozik pár karate mozdulattal, de Randall végül Joe mellkasába döfné a karóját. Jenny csak a hírnevét védte, nem puhult el, és átadja a követ. Ha hamis, akkor még hallani fog róla, majd Randall elbiceg a kocsihoz és elhajt. Joe meg magyarázatot követel, hogy miért rabolták el és mi köze az alaknak a faterjához. Jenny még most sem ad egyenes válaszokat, jobb békés tudatlanságban maradni. Ez túl egyszerű volt, kíváncsi leszek, a nagy titkolózást meddig húzzák…

11.png

Vissza a raktárhoz, a páros azon agyal, hogy lehetne távol tartani a lényt, de a leghatásosabb eszköz, egy angkori pap nyílvesszője sajnos pont nincs kéznél. Mindenesetre addig a fénykörben kell maradni, szegény Susan meg már szabadulni akar a tehertől, minél hamarabb vallomást akar tenni. Hát kellett a bajt emlegetni, a fények villogni kezdenek, Crane vállalja, hogy körbenéz. A biztosítékok kisültek, a raktár egy része sötétbe borult, a lény pedig megjelenik Crane előtt és a titkait kéri. Crane felkap egy vascsövet és azzal hessegeti a szörnyet, de hatástalan. Szerencsére Abbie jókor jön, fénygránátot hajít a lény felé, aki visszahúzódik ugyan, de ez még nem elég, el kell pusztítani. A lénynek titkok kellenek, Crane-é, Abbie-é, még akár Betsy Rossé is jöhet. Az emlék szerint aznap Betsy találkozott a lénnyel és mégis életben maradt, hogyan? Crane úgy hallotta, hogy a nő a lény igazi nevét kiálltja, Marcus Collinsnak nevezte és visszahúzódott. Vagyis ezzel kell támadni a lényt, hisz ha tudjuk a démonok igazi nevét, akkor nem árthatnak.

12.png

Crane kipattan a fedezékből és elkezdi szólongatni Marcus Collinst. Önszántából paktált le az ördöggel, ezt Crane-nek is felkínálták, de erős maradt. Megint azt az emléket látjuk, hogy Howe tábornok követeli tőle a neveket, de Crane nem fogja feladni a választott amerikai létét és szabadságát a zsarnokság miatt. A démon közben megtámadja Crane-t, de Abbie-vel közösen végül legyőzik őt néhány rúgással és vascsöves ütéssel. A démonnak vége, már csak egy titkot kell kideríteni, Susanét. Később, Crane a verandán ücsörögve mereng a Howe-ügyön, de Abbie-től megkapja a feloldozását. Crane is csak ember, elgyengült egy pillanatra, de mégiscsak helyesen cselekedett. Most, hogy Crane megkönnyebbült a titkától, Abbie következik. Mialatt Crane utazgatott, Abbie pedig tanult, ő is foglalkozhatott pár személyes dologgal. Az FBI adatbázisában kutatott az apja után, akit hat éves kora óta nem látott. Életben van, Saratogában lakik. Eltűnődött azon, hogy milyen élete lehet, követte, még fotókat is készített róla és elképzelte, hogy odamegy hozzá és valamit mond neki. De nem tette meg és nem is biztos, hogy képes lenne megtenni. Ezt még Jenny sem tudja, mert ő azonnal lépne. Az első lépést már megtette, idővel minden megoldódik. Ez a nagy titok? Rosszabbra számítottam...

Az FBI-nál Abbie lejelenti az ügy sikeres lezárását, Reynolds pedig elégedetten dőlhet hátra az első napja végén, Abbie jól végezte a munkáját. Ha hagynak neki elég teret, akkor ki tud bontakozni, de Reynolds mit keres egy isten háta mögötti kirendeltségen? Először egy kis ügynökség, majd jöhet a nagyobb falat. De korábban Abbie is hasonló pályáról álmodott, mi történt? A húga, vagy a lakótársa az ok? Talán átgondolt bizonyos dolgokat, de maradjunk is ennyiben, holnap új nap, új ügy. Jenny és Joe sörözgetnek, a srác még mindig tudni akarja a válaszokat. Az apjának ez fontos volt, hát neki is az lesz, ez a sok titok az egyetlen öröksége tőle. A városban Crane találkozott a műemlékvédelmis hölggyel, az állomásra kísérte ki. Az archívum megkaphatja a műemlék címet, de ez kútba eshet, mert Crane angol. Csak amerikaiak nyújthatnak be ilyen kérvényt, nem elég csak lélekben amerikainak lenni, kezdje el az állampolgárságot megigényelni. Viszont Crane felfigyel egy furcsaságra, eltűnt a kávézó, ami Paul Everett meggyilkolásánál még nyitva volt. Abbie irodájában a biztonsági kamerák felvételeit elemzik, Everett halála napján a kávézó még nyitva volt, ott a tulaj is, a nő, aki beszélt Everettel a halála előtt. Abbie felismeri a nőt, a múltkor a kocsmában találkoztak, még a nevét is megmondta: Pandora. Igen, a szelencés nő itt van a városban és démonokat enged szabadon, a kis növénykéje pedig egy szép nagy fává terebélyesedett.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása