Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

White Queen 1x07 - Poison and Malmsey Wine (18+)

2016. január 02. 11:00 - winniethepoooh

Az előző epizódhoz képest egy évvel később járunk, Elisabeth ismét állapotos. Edward ezt borozással és kurvázással ünnepli. Fivérei, mintha csak moziba lennének, úgy bámulják a jelenetet. Isznak egyet a királyné egészségére, aki ebben a percben ad életet egy kisfiúnak. Úgy tűnt először, hogy a baba meghalt, de Lady Margaret kezében „újjáéledt”. Elisabeth nagyon hálás lesz a nőnek. Már nem néz rá úgy, mintha egy szemétbe való almacsutka lenne, amit körberágtak. Közben George javaslatot tesz Franciaország elfoglalására, hogy majd ő legyen a helytartó. Jólvan George, nem csalódtunk benned. Edward belemegy a játékba. Richard hazatér a Warwick kastélyba családjához. Egy kis meglepetéssel készült Anne-nek. Mikor Anne megtudta, hogy ez a „meglepetés” a saját anyja, hát szerintem el lehetett képzelni, hova küldte volna Richardot legszívesebben. Tényleg nem a megfelelő karácsonyi ajándék, az tény. Viszont Richard sem jó kedvéből hozta ide. George ellopta volna a vagyont, amin így most a két testvér egyenlően osztozik. Az meg kit érdekel, hogy anyuci fogoly lesz a kastélyban?

w0.png

 George ördögi tervet forral, mihelyst helytartó lesz Franciaországban, Edward ellen fordul. Elisabeth próbálja Edwardot lebeszélni erről, de nem megy neki. Lady Margaret lett a kis újszülött dadusa. Neki éppenséggel kedvezne ez a háború, már ha Edwardék elvesztenék a csatát. Anthony pedig köszöni szépen, de nem kér az újabb háborúzgatásból. Inkább zarándokútra menne Rómába. Margaret megint a leveleivel zaklatja Japert, Isabel és Anne végre találkoznak. Miközben George-ról beszélgetnek, Elisabeth megzavarja őket. Pár kedves szóval és egy mosollyal távozik is.

- Remélem, hogy olyan termékenyek vagyunk, mint anyáink.
- Annie, ez megátkozott minket!

WTF? Ezt mégis, hogy lehetne átoknak értelmezni? Isabelnek sok minden az agyára ment. Margaret felcsapott kémnek, és még a lányok beszélgettek, ő suttyomban kihallgatta őket. Le is adta a drótot Elisabethnek, miszerint George a trónra pályázik.

w1.png

Lajos király békeszerződést ajánlott a York fiúknak, és Edward készségesen el is fogadta, hiszen a béke mellett földeket, aranyat és jó minőségű bort kapnak, mindezt háború nélkül. Na ezen nem csak George, hanem még Richard is kiakadt. Edward a jó mulatság fejébe, a lányát is odaígérte a francia Lajos király fiának. Richard levelében mindenről tájékoztatja Anne-t. A York-fiúk hazatértek, Richard mérges, George meg megfojtaná Edwardot egy kanál vízben. Otthon aztán George elmeséli feleségének, hogy titkos egyességet kötött a francia Lajossal, hogy visszakapja Calaist, ha cserébe katonai támogatást nyújt George-nak. Ezt a király csakis akkor teszi meg, ha George-nak születik egy fiú örököse. Na itt kontrázik rá Isabel, és elmeséli, hogy Elisabeth megátkozta őt és a gyereket.

w2.png

w3.png

A palotában mindenki poharát emeli a királyra és királynőre, kivéve George. Mint egy durcás kisgyerek, elvonul az asztaltól. Elisabeth ezt már nem tűri tovább, ezért utána megy. George vádaskodik, Elisabeth tagad. A következő jelenetben nem tudom mi a szart csinált George azzal a szegény kutyával, de most holtan hever. Megmutatja Isabellnek, és természetesen a királynő tettének minősíti. Mivel a királynő „megpróbálta őket megmérgezni”, ezért elhúznak Tewkesburybe. George egy ráolvasó mágust fogadott, aki megpróbálja visszaverni az „átkot”. De mivel nincs semmiféle átok, mellesleg ezt az is bizonyítja, hogy megszületett Isabel kisfia, valószínűleg a mágus bűbája hatott Isabellre, aki most az ágyat nyomja ezerrel. Anne jön látogatóba, de már elkésett. Isabel halott.

w4.png

w5.png

Elisabeth egyszer és mindenkorra el akarja oszlatni a pletykákat maga körül. Szépen tisztázza magát Anne előtt. Nyilvánvaló, hogy George mérgezte meg, máskülönben miért akarna máris házasodni? Anne már tényleg összezavarodott. Mindenesetre nem akarja, hogy George nevelje Isabel gyerekeit. Inkább magához venné őket. Margaret jóvoltából Edward tudomást szerez George tervéről és a mágusról meg a főzetéről. Ki is adja a letartóztatási parancsot George ellen. A mágust elkapták, felakasztották. Közben buli van a palotában. Álarcos buli. Mindenki valamilyen állatmaszkot viselt. Margaretnek nem kellett beöltöznie. Najóó ez gonosz volt. Hát a móka nem tart sokáig, mert George is megjelent. George ismét vádaskodni kezd, de ezzel csak saját magát járatja le. Végre elkapták, és bíróság elé állították. Az ítélet halál, kész passz. Nem volt könnyű, de meghoztak egy döntést.

w6.png

w7.png

Újabban Elisabeth és Margaret barátkozni kezdtek egymással, aminek én kifejezetten örülök. Sokkal szimpatikusabb lett így Margaret karaktere. Cecily hercegné könyörög Edwardnak szó szerint térden csúszva, hogy ne ölettesse meg George-ot. Edwardot most már Isten sem tudja lebeszélni döntéséről, és ez nagyon is jól van így. Annyit azért megenged, hogy George megválassza, hogyan kíván meghalni. George választása egy hordó bor. Egy hordó borba kíván belefulladni. Csessze meg, igaza van. Mondjuk én egy hordó csokiba fulladtam volna bele. A halál legjobb módja. Éééééés megtörtént. George meghalt, az átok beteljesült. A végére minden jóra fordult. Lady Margaret fia, Tudor Henrik is visszakapta címét, és az sincs kizárva, hogy valamikor visszatérhet.

w8.png

w9.png

w10.png

w11.png

w12.png

w13.png

Korábban azt mondtam, hogy el nem tudom képzelni, Warwick halála és Anjou Margit legyőzése után bármi rossz történhet, de akkor nem számítottam George-ra. De most, hogy aztán ő is meghalt, most aztán tényleg. Mi lesz ezek után?

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása