Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az Onedin család 6x07 - Highly Explosive (Robbanékony)

2015. június 13. 11:00 - Gabba

Izgalom, feszültség, dráma, sőt dráma, feszültség, izgalom! A múltkori rész során sem unatkoztunk, most sem fogunk, dramaturgiailag remekül felépített epizódot kapunk ugyanis, tisztára, mintha puskaporos hordón ülnénk. (Erre utal amúgy a német cím is, Auf einem Pulverfaß, aminek tehát semmi köze a nyári dögmelegben sörözők falán olvasható lélekemelő felirathoz, miszerint Bier vom Faß.) (A csapolt sörről persze játszi képzeletem egyből az egyetemi bajnokságban anno méltán sikertelen Friss Csapolás nevű focicsapatra ugrik, aminek névadója és egyik botlábú tagja voltam.) (Ennél többet most nem írok zárójelbe.) Na szóval, az Esther Lohse visszaérkezik Afrikából, a kikötőben James kocsit fogad és indul haza, sőt meghívja Bainest is, az öreg tengeri medve persze húzódozik, de James ragaszkodik a közös ebédhez. A nappaliban levél várja, a belfasti útra kijelölt kapitány eltörte a lábát, Baines máris ajánlkozik, majd ő megy, úgyis rég járt arra, meg különben is, nagy kedvence a Boney M hasonló című slágere.

explosive01.JPG

Tovább
Címkék: onedin család
18 komment

A célszemély (Person of Interest) 4x05 - Prophets

2015. június 12. 15:00 - AaannnaaA

Gyanúsított rohan nyomozóink elől a tetőre, és amikor nem lát más lehetőséget kiáll az épület párkányára, hogy onnan vesse le magát. John vív vele egy rövid szájkaratét, így derül ki, hogy sikkasztóval és egyben gyilkossal van dolgunk. Hősünk ajánlata: ha leugrik a családja nem kapja meg a biztosítását, de ha megöleti magát egy rendőrrel mindenki jól jár – azzal egy stukkert dob a tagnak. Az ökör fel is veszi, mire „Riley nyomozó” térden lövi. A gyilok vonyítva megjegyzi, hogy arra számított, megölik. Hát, nem nyert.

Az őrsön Fuszkó gyorsan felhomályosítja társát: jutalmul az újabb térdlövésért irodai munkára ítélték, plusz kirendeltek mellé egy pszichomókust, aki meg is jelenik egy csini vörösesszőke képében. Johnnak másnap 10-kor van jelenése nála, adja ki az ukázt, és már távozik is. A férfi savanyú arckifejezése megérne egy külön misét. Finch nyugtatja a fülesén, miszerint talán még jót is tesz neki a dolog, de morgómedvénket ma nem lehet ilyesmivel lekenyerezni. Ennél morcosabb már csak akkor lesz, mikor megtudja, hogy az új szám után Shaw eredt, neki a valagán kell maradnia. És hogy ki a mai célszemély? A neve Simon Lee, és a mai napon zajló kormányzóválasztáson a regnáló fél (Murray kormányzó) csapatának közvélemény kutatója.

1.jpg

Tovább
34 komment

Kemény motorosok 5x09 – Kiruccanás

2015. június 12. 11:00 - glaurung24

A legutóbbi részben Jaxy keményen rendezte a dolgokat és csúnyán helyre tette Rémrendest, de bőven akadt olyan elvarratlan szál, például Frankie szökése, ami miatt pörgésben maradtak az események. A nyitás persze ehhez képest óriási kontraszt, mindig elbűvölő, ahogy Jaxy a gyerkőcökkel éli a teljesen átlagos életet. Szokásos montázs, Rémrendes és Strici kávét kortyolgatva fektetik le a kapcsolatuk alapjait (előbbit nyilván Jaxy terve miatt kicsit felzaklatta, hogy megismerje Strici fiát), Hellboy az oroszoktól informálódik Frankie-ről, Dokinő meg rájött, hogy a házassággal már hivatalos kapcsolata van a bandával, ez meg nem biztos, hogy annyira jó, ha Ottót akarja látogatni. Sebaj, azért még egyszer bepróbálják. Sebhely viszont él, indulhat a hajtóvadászat Frankie után.

vlcsnap-2015-06-10-20h07m28s96.png

Tovább
Szólj hozzá!

Breaking Bad 1x06 - Segíts magadon

2015. június 12. 09:00 - roxig

Walter értetlenül nézi a kisbusz hátuljában szétszórt üveg és anyagdarabkákat, miközben egy telepakolt kartondobozban a legújabb hozzávalókat rámolja be a mozgó meth-laborba. A földön heverő füstjelzőt és a pornómagazint elnézve úgy dönt, ideje tisztázni valamit: innentől kezdve a kémia az ő része, a főzésért egyedül csakis ő felel, Jesse pedig úgy adja el az árut, ahogy akarja. A vásárlókat illetően kiköti, hogy semmit nem akar tudni róluk: se látni, se hallni nem akarja egyetlen fogyasztó nevét sem, semmiféle interakcióról nem lehet szó. Ebben a vállalkozásban csak ők ketten, Jesse és Walter vannak, ő pedig a csendestárs. Mindegy, mi történik, egy a fontos: több vér semmiképp sem folyhat, erőszakról szó sem lehet. Pár nappal később mégis vérző arccal, egy zsák pénzzel a kezében sétál, kopaszra nyírt fejjel.

kepernyofoto_2015-06-10_23_40_17.png

A kemoterápiára szoruló betegek kényelmes bőrfotelben, szótlanul üldögélnek egymás mellett. Walter a vénájába vezetett tűt nézegeti, mire Skyler kizökkenti, hogy minden rendben van-e. A férfi hiába erősködik, hogy minden oké, és tényleg nem kellene minden egyes alkalommal elkísérni, a nő ragaszkodik hozzá. Walter erre taktikát vált, és azzal érvel, hogy sokkal nyugodtabb lenne, ha tudná, hogy Walter Jr. nincs egyedül, mikor hazaér az iskolából. Skyler erre igazat ad a férjének és úgy dönt, hazamegy, előtte viszont arról puhatolózik, elküldte-e már Elliott az ehavi csekket. Walter erre azt hazudja, hogy már a múlt héten átutalta a szükséges összeget, amit egyből a számlájára tetetett, hogy ki is tudja fizetni a kezelést, így Skyler elégedetten távozik. Fizetésekor viszont Walter megkéri az ügyintézőt, hogy csak hétfőn emeljék le a pénzt, ha nem probléma, mire a nő viszont figyelmezteti, hogy ha késik a részletekkel, csúszni fognak az alkalmak.

kepernyofoto_2015-06-11_2_12_11.png

Walter ismét próbálja izgalomba hozni a fapofát vágó diákokat kémia órán, ám hiába magyarázza, hogy olyan gyorsan mennek végbe a kémiai reakciók, hogy alig lehet őket észrevenni, a fiatalokat szemlátomást nem igen köti le az előadás. Walt el-elakad mondanivalójában, majd mikor arra kéri a hallgatókat, mondjanak már példát egy gyors kémia reakcióra, egy szőke diáklány a robbanásokkal érvel, mire Walter elmagyarázza, hogy minél gyorsabban megy végbe egy kémia folyamat, annál durvább a végeredmény. Hirtelen viszont a tábla felé fordul és arra kéri a diákokat, olvasgassanak egy kicsit egyedül, amíg elintéz valamit, majd kirohan a mosdóba és hirtelen elhányja magát. Miután végzett, papírtörlőt tép a mosdónál, hogy kicsit rendbe szedje az összehányt WC-t, mire a takarító, Hugo átveszi a terepet azzal, hogy majd elintézi, ő menjen csak vissza a gyerekekhez. Walter hálásan megköszöni a férfi segítségét, és igyekszik úgy tenni, mintha mi sem történt volna. 

kepernyofoto_2015-06-11_2_12_35.png

A rákos betegeknek és családtagjaiknak tartott gyűlésen Skyler elmondja, hogy Walt annyira sovány, hogy már egy sima ölelésnél érzi a különbséget pár héttel ezelőtthöz képest, majd mindenki előtt szembesíti a férjét azzal, hogy mostanában kifejezetten úgy érzi, kizárja őt és Walter Jr.-t az életéből. Ráadásul egyre több délután késve ér haza, és fogalmuk sincs, ilyenkor merre mászkál. A csoportvezető ekkor rákérdez Walternél, nincs-e esetleg valami titkolnivalója a családja előtt, mire a férfi elmondja, hogy nem történt semmi különös, csak mostanában jól esik kicsit elvonulnia a világtól és nem beszélgetni senkivel. A csoportvezető elismeri, hogy az ilyen nehéz időszakokban ez teljesen normális reakció, de talán egyszerűbb lenne mindenkinek, ha megosztaná a családjával, mit csinál ilyenkor. Walt elmondja, hogy munka után sétálni indul és élvezi a természetet, miközben már rég a másnapi főzésre gondol.

kepernyofoto_2015-06-11_2_13_45.png

Jessevel megint csak a semmi közepén állnak neki a meth-készítésnek, Walter viszont ezúttal kifejezetten nehezen kap levegőt: egyre jobban köhög, ahogy összeönti az alapanyagokat, majd végül köhögőroham tör rá, így kénytelen kimenni levegőzni kicsit. Miután majdnem összeesik, Jesse leülteti egy székre és legyezni kezdi, mikor egyszer csak észreveszi a Walter mellkasán lévő foltot a kemótól. Azonnal rákérdez, mégis mikor akarta szembesíteni vele, hogy rákos, mire Walt megkérdezi, honnan a fenéből jött rá. A srác elmeséli, hogy a nagynénjének, aki rákos volt, ugyanilyen folt volt a testén a kemó miatt, pontosan azon a ponton, ahol a daganat volt, mire Walter gyorsan összehúzza a védőfelszerelését, hogy ne látszódjon a pirosság. Jesse kiakad, hogy a partnereként hogy hogy nem szólt, mi a helyzet, majd rákérdez, hányas stádiumban van. Walter elmondja, hogy 3A, majd mikor megkérdezi, mi lett a nagynénivel, Jesse elmeséli, hogy a diagnózis után hét hónappal meghalt. A srácnak ekkor hirtelen minden összeáll: azért főz Walter methet, hogy pénzt tudjon hátrahagyni a családjának, majd mikor meglátja, hogy a férfi egyre szarabbul érzi magát, a biztonság kedvéért rákérdez, be tudja-e fejezni az adagot. Walter bevallja, hogy sajnos nem, ezért a srácra hárul a feladat, de ha bármi kérdése van, itt megtalálja. Jesse összeszedi a védő felszerelést, majd mielőtt beszáll a buszba ad egy tippet Walternek, amit még anno a nagynénjétől hallott: kemó közben legközelebb tegyen egy jégzsákot a fejére, az segít a hajhulláson.

kepernyofoto_2015-06-11_0_31_27.png

Hank és Gomez egy parkolóban találkoznak, majd Gomez átnyújt egy csomagot a másik terepjáróban terpeszkedő Hanknek: a puszta közepén talált védőmaszk van benne, amiről a laborvizsgálat kimutatta, hogy belül annak az iskolának a neve van belevésve, hol Walt dolgozik. Vagyis akárki is főzi ezt a makulátlanul tiszta anyagot, már tudják, honnan szerzi be az alapanyagot hozzá: a helyi középiskolából.

kepernyofoto_2015-06-11_2_14_36.png

Jesse a környék lepattant, drogosok és alkoholisták lakta moteljében kezdi el szétosztani az árut, majd az utcai gengektől kezdve az öltönyös üzletemeberekig mindenkit ellát, aki igényt tart rá. Másnap késve érkezik a főzésre, amit hiába próbál azzal kompenzálni, hogy Walter orra alá dugja a beszedett lóvét: az öreg elégedetlen az összeszedett mennyiséggel és a srác szemére hányja, hogy talán jobb lenne kis adagok helyett inkább nagyban próbálkozni. Jesse persze egyből rávágja, hogy nem ilyen könnyű ez, mivel egyszerűen nincs olyan kontaktja, akinek egyből el lehetne adni akkora mennyiséget, Walter szerint viszont ez így elfogadhatatlan, ennyi pénzért pedig nem hajlandó ekkora rizikót vállalni. Jesse viszont szembesíti, hogy hiába lenne most szükség egy közvetítőre, ő csak egyet ismert, Krazy-8-et, akit Walt nem is olyan rég kinyírt, pár másodperces kínos csend után pedig Walt felveti, hogy akkor talán annál kellene próbálkozni, aki átvette Krazy-8 helyét. Jesse elmondja, hogy valami Tuco nevű fickó most a góré, aki állítólag elég kemény figura, mire Walter erre benyögi, hogy akkor vele kéne felvenni a kapcsolatot. Pinkman erre felvilágosítja, hogy ezt nem lehet, mert ez a fickó nem az ő hatáskörük: Tuco nem áll le üzletelni olyannal, akit nem ismer, nem lehet csak így átugrani a szinteket, először szükség lenne valakire, aki be tudná őket ajánlani. Walt erre megkérdezi, ki mutatta be Krazy-8-nek, mire Jesse elmondja, hogy Emilio, de sajnos vele se tudnak beszélni, mivel Krazy-8-tel együtt legutóbb őt is kinyírták. Jesse hiába próbálja rávenni Waltert, hogy elégedjen meg azzal a pénzzel, ami így összejön: a férfi elküldi a picsába volt tanítványát, és nem elégszik meg kevesebbel.

kepernyofoto_2015-06-11_2_14_59.png

A következő fizetésnél az ügyintéző már magától tudja, hogy hétfőig ne emeljék le a pénzt a számláról, így Walter szégyenkezve távozik. Az iskolában megint rájön a hányás, Hugo pedig nem csak megint eltakarít utána, hanem még egy rágót is felajánl. A kémiateremben pakolászva aztán egyszer csak az igazgatónő, Carmen kopogtat, nyomában Hankkel, aki pár percre beugrott Walterhez. Miutén a nő lelép, Hank benyögi, hogy olyan a segge, akár egy hagymának: majdnem elsírja magát tőle, mire Walt erre megkérdezi, mégis mit csinál itt az iskolában. Hank erre beavatja, hogy igazából kérdezősködni jött, majd előveszi a védőmaszkot, amit a pusztában találtak, és megkérdezi Waltertől, látta-e már. A férfi persze úgy tesz, mint aki semmit sem tud az egészről, majd mikor sógora a mozgó meth laborról kezd beszélni, akarva akaratlanul is hátat fordít, mint akit a lebukás veszélye fenyeget. Hank elmondja, hogy volt egy beépített emberük, de őt már biztosan kivonták a forgalomból, majd rákérdez, nem tűntek-e el dolgok a mostanában a szertárból, és nem lenne-e baj, ha kicsit körülnézne. Walter persze készségesen segít, elmondja, hogy kulcsa csak a tanároknak és az igazgatónőnek, na meg a takarítóknak van, a diákok pedig elég esélytelen, hogy ellopják, mivel általában a zsebükben hordják. Hank viszont a listát nézegetve észreveszi, hogy nem csak a maszkokból hiányzik kettővel kevesebb, hanem az Erlenmayerekből és az ötezer milliliteres főzőedényből is, ami a meth-függők nagy kedvence. Közben Walt mobilja is megszólal, zavarában viszont észre sem veszi, így végül Hanknek kell rászólnia, hogy vegye már fel. A vonal túlsó végén pedig ki más lenne, mint Jesse, aki éppen azt újságolja, hogy sikerült összekötőt szerezni Tucóhoz: a spanja, Skinny Pete egy cellában ült vele a Los Lunasban, úgyhogy most be is próbálkoznak egy nagyobb adaggal. Walter megköszöni a hívást és leteszi a telefont, majd gyorsan Hank mellé siet. A nyomozó elmondja, hogy nem akarja riogatni, de nagyon úgy néz ki, hogy ez a szertár egy meth-függő ellátója lett, és jó lenne mihamarabb tisztázni, ki lehet a célszemély, mielőtt az emberek még végül Walterről kezdenek el pletykálni. Itt tart egy kis hatásszünetet, mire Walter halálra vált arcot vág, és csak Hank röhögőgörcse után esik le neki, hogy sógora valójában viccelt.

kepernyofoto_2015-06-11_2_18_05.png

Jesse és Skinny Pete kissé idegesen, de megindulnak Tuco törzshelyére, amit két kigyúrt, fekete atlétás férfi őriz. Miután Jesse spanját azonnal elkapja az egyik őr, a srác ráüvölt, hogy ő Skinny Pete és Tuco már várja. Ezek után a kamerában is ellenőrzik, kik akarnak beszélni a nagy Tucóval, majd beengedik a két srácot, és még gyorsan meg is motozzák őket. Tuco szemlátomást nem valami boldog Skinny Pete látványától, az pedig hiába próbál jópofizni, Tuco kizárólag az üzletre fordít figyelmet: kér egy kis kóstolót, majd miután késsel széttöri, Jesse felé nyújt egy adagot. A srác persze visszautasítja – a saját cuccát azért mégsem fogja eltolni, - ám miután Tuco nyomatékosan rászól, inkább felszívja. Miután Tuco meggyőződik róla, hogy Jessenek semmi baja nem lett, és nincs veszélyben, ő is eltol egy adagot, és teljesen kiakad a minőségi anyagtól. Jesse erre elmondja, hogy ezt a partnerével együtt főzték, amit Tuco nem akar elhinni, de mikor a srác másodjára is ugyanezt bizonygatja, inkább nem törődik vele és benyögi, hogy áll az üzlet, kell neki az anyag.

kepernyofoto_2015-06-11_2_18_41.png

Jesse viszont nem érti, hogyan állhat az üzlet, ha ő még nem is mondta, mennyit kér érte, ám mikor Tuco megkéri, hogy mondjon egy árat, Pinkman lazán benyögi, hogy 35 ezer dollár. Tuco elfogadja az ajánlatot, és elküldi a srácokat, Jesse viszont hiába kéri a pénzt, a góré letudja annyival, hogy majd később megkapja. Mikor Pinkman másodjára is rákérdez, hogy mégis hogy várhatja el tőle, hogy előlegbe odaadjon 35 ezer dollárnyi methet, Tuco bedühödik és beledöfi a kését az asztalba. Jesse, kihasználva a helyzetet, felkapja a csomag drogot és futásnak ered, ám Tuco testőrei viszont hamar elkapják és visszaültetik a helyére. Az ezüst fogú férfi erre kipakol a széfből 35 ezer dollárt és Jesse felé nyújtja, ám amint a srác átvenné a pénzt, Tuco fejen vágja és kegyetlenül összeveri a zsák pénzzel úgy, hogy még a bordái is recsegnek. Búcsúzóul a képébe üvölti, hogy itt délen csak ő üzletel kristállyal, úgyhogy jobb, ha nem baszakszik vele.

kepernyofoto_2015-06-11_2_19_04.png

Másnap reggel Hank és Gomez letartóztatják Hugót, az iskola mindenesét, Walter pedig hiába hívja egész nap Jesset, a srác csak nem reagál. Estére Hank és Marie is átjönnek kártyázni, a nő pedig meg is dicséri Waltot, hogy a kemó óta egészen visszajött a színe is. Walt erre elmondja, hogy nemsokára kivesz pár hét szabadságot, nemrég ugyanis beszélt Carmennel, aki már talált egy jó helyettesítő tanárt. Az iskola-témát felhozva Walter Jr. rákérdez gyorsan Hanknél, mégis miért tartóztatták le Hugót délelőtt, mire a nyomozó elmondja, hogy a priuszos háttér és az, hogy van kulcsa a szertárhoz, épp elég indoknak számít. Skyler viszont azon kezd el értetlenkedni, egyáltalán hogy alkalmazhatnak ilyen fazonokat egy iskola közelében, és, hogy hogy nem tudott  a hátteréről eddig senki. Walter közben hiába próbálja védeni az ártatlan férfit, Hank letudja, annyival, hogy átkutatták a férfi lakását, és a rengeteg marihuánán kívül mást nem igazán találtak, de az állását így is elveszti, és még a megyei börtönben is le kell ülnie valamennyit. A pókerben közben Hank leosztja az utolsó lapot, majd miután Walter Jr., Marie és Skyler is eldobják a kártyáikat, Walter csak nem adja meg magát: mindenki meglepetésére all int mond, majd végül Hank is, a nagy duma ellenére inkább eldobja a kártyáit. Marie viszont kíváncsi, ezért megnézi, miről mondott le a férje, az ász- király kombón teljesen meglepődik, pláne, mikor meglátja Walt semmilyen lapjait, ami úgy ráijesztett a férjére.

kepernyofoto_2015-06-11_2_19_59.png

Hajmosás közben Waltnak csomókban hullik a haja, ám igyekszik úgy tenni, mintha észre sem venné. Fürdés után Mountain Dewt iszogat, majd megint tárcsázza Jesset, a megszokott helyett hang viszont egy ismeretlen válaszol: baj van. Nem sokkal később Walter már a kórházban terem, ahol a srácot ápolják: Skinny Pete nem mozdul barátja ágya mellől, Waltert meglátva pedig csak annyit kérdez, ő-e az a bizonyos férfi, akit Jesse folyton emleget. Walter bólint, majd Skinny Pete elmondja, hogy ez az egész Tuco műve, ráadásul nem is értik, mivel érdemelték ki. Walt erre megkéri a srácot, hogy meséljen neki egy kicsit erről a Tuco nevű fazonról, és mondjon el mindent, amit tud róla. Ezt nem lehet annyiban hagyni.

kepernyofoto_2015-06-11_2_20_30.png

Másnap reggel Walt beveszi az összes reggelre kiírt pirulát, és egy kisebb gyógyszertárat leküzd, mire a reggeli kávéhoz ér. A haja már foltokban kihullott, ezért úgy dönt, itt az ideje elővenni a nullásgépet és megszabadulni az egésztől. A reggelinél vegyes fogadtatás várja: Skyler sokkot kap, Walter Jr.-nak viszont láthatólag nagyon bejön, sőt, még meg is dicséri az apját, mennyire vagányul néz ki.

kepernyofoto_2015-06-11_1_49_25.png

Reggeli után Walter nem tököl sokat és egyből Tuco törzshelyéhez hajt: a bejárathoz sétál, miközben alaposan tanulmányozza a helyet és az arcokat. Odamegy a biztonságiakhoz és megmondja, hogy Tucóval szeretne beszélni, és nem megy el addig, amíg nem fogadja, mire az ürge a kamera elé állítja, hogy bentről is megnézhessék. Nem sokkal később Walter már ugyanabban a rácsos helységben találja magát, ahol korábban Jesset és Skinny Pete-et is megmotozták: vele sem tesznek kivételt, látszólag viszont nem hozott magával mást, mint egy adag meth-et. Tuco hosszan nézi a tökéletes kristály darabokat, majd megkérdezi Waltertől, hogy hívják. Heisenberg – vágja rá habozás nélkül a kémia tanár, majd miután Tuco megkérdezi, mit akar, kertelés nélkül benyögi, hogy ötvenezer dollárt. A díler persze röhögőgörcsöt kap, és rákérdez, mégis miért adna ennyit ezért a szarért, mire Heisenberg elmagyarázza, hogy egyrészt jön 35 ezerrel jön az ellopott methért, másrészt tizenötezer dollár jár a partnere, Jesse szenvedéseiért. A partner szóra válaszul Tuco elnyom a nyelvén egy cigarettát, majd elkezd röhögni, hogy hogy lehet annyira hülye, hogy mindezek után hoz neki még egy adag methet. Heisenberg viszont felvilágosítja, hogy az asztalán heverő anyag nem meth, majd megfog egyetlen darabot, a földre dobja, és felrobban a kóceráj.


kepernyofoto_2015-06-11_2_00_20.png

Miután magukhoz térnek a robbantás után, Tuco egyik embere azonnal fegyvert ránt, Heisenberg pedig az egész zacskó anyagot a kezáben tartva azzal fenyegetőzik, hogy ha nem kapja meg a pénzt, az egészet a földre vágja. Tuco ezek után viszont szó nélkül átadja a pénzt, majd elmondja, hogy olyan gyorsan elfogyott a meth, hogy szükség lenne még egy adagra a jövőhéten. Heisenberg azzal a kikötéssel vállalja, ha előre megkapják érte a pénzt, Tuco pedig látva, hogy van némi bátorsága a férfinak, elfogadja az ajánlatot. Heisenberg az ajtóban még hozzáteszi, hogy egy adag nem elég, kettőt kell vennie, mire Tuco elröhögi magát és megkérdezi, mi az a cucc, amivel felrobbantotta a helyet. Heisenberg rávágja, hogy higany-fulminát és egy kis kémia, majd lelép a helyről. Beszáll a kocsiba, kiszedi a pénzt a zsákból és őrjöngeni kezd. Megszerezte, amiért jött.

kepernyofoto_2015-06-11_2_06_47.png

2 komment

A célszemély (Person of Interest) 4x04 - Brotherhood

2015. június 11. 15:00 - AaannnaaA

Helyi banda tagjai érkeznek örményekkel bizniszelni kora reggel egy raktárhelyiségbe. Mi nem látjuk mi történik odabent, de halljuk, hogy amint a bandatagok belépnek, azonnal lövöldözés kezdődik. A város másik pontján John általános iskolához érkezett, ide jár ugyanis a mai célszemélyek egyike, a 8 éves Tracie Booker. A másik szám a 12 éves bátyjáé, Malcolmé, ő máshova jár suliba, oda Shaw ment. Hősünk piszkálja kicsit főnökét, miért nem ő jött el a suliba, de neki ma dolgozatokat kell javítania – kivéve azt, amit Medve szétcafrangolt. Vinnyogva felröhögök.

Főncsi annyit tud a gyerekekről, hogy édesanyjuk sitten ül illegális fegyverbirtoklásért, míg édesapjuk elhunyt, ők pedig jelenleg gyámság alatt vannak. Ex-ügynökeink egyeztetnek: Shaw már kiderítette az iskolatársaktól, hogy Malcolm nem ment ma be, szóval Johnon a sor, hogy kikérdezze Tracie sulijában a gyerekeket hol a hugi. Rendőrként persze nem jár sok sikerrel: egy cserfes kislány közli, hogy zsarukkal nem áll szóba. A férfi alkudozni próbál: oké, akkor játszok veletek ugróiskolát (na azt megnézném). Kár a gőzért, legyint a nagydumás, esetleg ha adna némi lóvét… A férfi nagyot sóhajt és a zakója alá nyúl. Pár perccel később jelenti amit megtudott: Tracie nem ment iskolába, de amúgy minden reggel Malcolmmal együtt jönnek, szóval visszaköveti az útvonalukat, hátha. Némi trappolás után helyszínelésbe fut bele, be is rongyol attól tartva, hogy a gyerekek az áldozatok.

1.1.jpg

Tovább
14 komment

Grimm 3x14 - Anyai szív

2015. június 11. 09:00 - Kapitánylány

"Odamegyek egy házhoz, és bekúszom mint egy kígyó... Felfalom a gyermeküket, és megsajdítom a szívüket." - Aswang legendája

Alpok mélyén vagyunk, megkezdődött a szülés, Meisner segédkezik, amikor is felüvölt az újszülött, Adalind pedig újra átváltozik boszorkányszörnnyé, nagy az öröm és a boldogság.

Kedves kis páros kel fel a vacsoraasztaltól, kintről figyelik őket, baj lesz itt. Várandós anyuka hízeleg férjének, elfelejtette kiváltani a gyógyszerét, férjurát bízná meg ezzel. Míg a férfi elindul a beszerző körútra, addig asszonyka nyugovóra tér, kint pedig Szmeagol mászik fel a fára, hogy bejusson a lakásba. Ez a keveréklény azonban veszélyesebb, mint hasonmása, nem az Egy Gyűrűt keresi, hanem hosszú nyelvét a terhes nő hasába szúrja. A kismama felébred a fájdalomra, sikítozva próbálja kihúzni a lény nyelvét, azonban nem végleg szabadul meg tőle, a szörny bejut, majd folytatja a szipolyozást. A szomszédasszony siet segítségére, anyuka megsebzi a lényt, aki végül magára hagyja az alélt áldozatot.

01.jpg

Tovább
Címkék: grimm
3 komment

A célszemély (Person of Interest) 4x03 - Wingman

2015. június 10. 15:00 - AaannnaaA

Fiatal csávó fut atomsebességgel az utcán, John és Fuszkó a nyomában. A gyorsütemű macska-egér harcban a menekülő jelentős előnyre tesz szert, ezért Reese felugrik egy elhaladó turistabuszra, irány annak nyitott tetejű emelete, körülnéz - a srác már messze jár, de még pont jól rá lehet látni, úgyhogy „nyomozónk” céloz és... térdlövés, egy mesterlövészt megszégyenítő pontossággal. A turistaszalámik szűk seggel bámulják, mire az előkapja a jelvényét, így tapsvihar és széles mosolyok kísérik míg leballag a buszról. Odalent társa várja, és megjegyzi, hogy nem kellene céllövöldésdit játszania, mert már nem az öltönyös inkognitóban, hanem egy nyomozó. Hősünket nem hatja meg a tiráda.

Csakhogy nem ártana, merthogy új felettesük – aki nem mellesleg nő, és a nevét még nem tudjuk meg, úgyhogy kénytelen leszek válogatott nicknevekkel illetni – egyáltalán nem rajong John ehavi teljesítményéért, ami pontosan négy lövöldözést jelent; a szemében ez gondolom néggyel több a kívántnál.  Rapportra is hívja hősünket és társát, akik keményen magyarázkodnak (illetve leginkább Lionel), de a kollektív letolást így sem ússzák meg; sőt „Riley nyomozó” kap egy külön felhívást a nőtől, miszerint szíveskedjék kicsit a valagán maradni. Oké. Mikor kikerülnek az össztűz alól, Fuszkó lenyom egy kiselőadást társának, miszerint neki nincs más, csak a nyomozói munka, abból kell megélnie, szóval John szíveskedjék nem keresztbe tenni neki. Az megígéri, hogy jó gyerek lesz, ám ekkor megszólal a mobilja: új szám érkezett, és Főncsi nem ismer kifogásokat, irány az új főhadiszállás.

1.jpg

Tovább
30 komment

Halt and Catch Fire – CTRL Nélkül 2x02 – New Coke

2015. június 10. 09:00 - SuperLawyerGirl

Érdekes helyszínen kezdünk, egy repülőgép hangárban, amely egyben egy nappali és galéria is. Joe és Sara meglátogatják a lány apját, Jacobot, akivel a beszélgetés kellemesen indul, de miután a menyasszony magára hagyja a férfiakat, kissé más tónust vesz. Nem vesztegeti az időt, rákérdez McMillantől, hogy mégis hogyan akarja eltartani a lányát. Joe megpróbálja kibeszélni magát a dologból – teret engedve régi önmagának – de az apósjelölt átlát a szitán, és közli, hogy ő a helyében nem álmodozna, nincs sok munkalehetősége; majd felajánlja, hogy dolgozzon az ő olajcégénél, ami persze Joe önérzetét nem simogatja.vlcsnap-2015-06-09-16h51m25s65.png

Tovább
3 komment

A célszemély (Person of Interest) 4x02 - Nautilus

2015. június 09. 15:00 - AaannnaaA

Újragenerálozott főcímmel indítjuk az évad második részét, ahol már az első mondat megüti a fület: „we are being watched”. Gondolom a csere nem véletlen, mint ahogy az sem, hogy most a szereplőket a Szamaritánus kameráján át látjuk (egyelőre mindenki neve mellett az „irreleváns” szó szerepel). De nézzük az eseményeket. Főncsi ügyködik hegesztővel a kezében, gyanítom az új főhadiszálláson, mikor sms-t kap Johntól, amiben vacsizni hívja. Odamegy, ki is rendeli a hamit, ám hősünk nem jelenik meg, csupán telefonál, miszerint rengeteg a papírmunka az őrsön, nem tud elszabadulni. Na persze. Viszont ha már Harold arra jár, talán megfigyelhetné az új célszemélyt, az ő törzshelyére invitálta ugyanis John főnökét burkolni, hogy összekössék a kellemeset a hasznossal.

Főncsinek meglepődni sincs ideje, már jön is az információáradat a nő fényképe mellé: Claire Mahoney másodéves főiskolai hallgató, szuper matematikus (szia, Illés!), valamint sakkbajnok, aki három számítógépes rendszer ellen játszott parallel, és mindet legyőzte! Két napja viszont halomban követi el a törvénysértéseket plusz egy fegyvert is vásárolt, szóval valami nagyon gáz körülötte. (Beszélgetés közben Fuszkó lecsap egy nagy kupac aktát John elé azzal, hogy reggelre nézze át, majd vigyorogva eloldalog, míg hősünk úgy néz rá, hogy abból minimum egy jól irányzott jobbegyenes lenne, ha nem az őrsön ülnének – én meg felnyihogok). Főncsinek nincs más választása, mint a diákot figyelni, bár azt nem igazán érti, ilyen esetekre miért nem lehet Rico-t mozgósítani. Hát, mert ő most elfoglalt...

1.1.JPG

Tovább
13 komment

Bear Grylls: Sztárok a vadonban 1x06 - Deion Sanders

2015. június 09. 11:00 - Chat Géza

A Discovery sorozatában Bear Grylls ebben a szezonban utoljára visz magával egy celebet a vadonba, hogy a maga módján jól megszívassa, azaz megmutassa milyen úgy túrázni, hogy az ember maga tapossa ki a több száz méteres sziklafal oldalán araszolgatva a turistaösvényt.  Az utolsó szerencsés Deion Sanders, akinek a neve talán a 120yard blog masszív olvasótáborának mondhat valamit, de legyen elég annyi, hogy ő az amerikai foci Koplárovics Bélája. Deiont a méretéből adódóan nem kellene félteni, egy böszme, benga állat, de miután meggyónja a kamerába, hogy még az életben nem töltött egy éjszakát se a szabad ég alatt, de még úgy túrázni se nagyon volt, garantált pár kiborulás.

1.png

Tovább
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása