Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

White Queen 1x06 - Love and Death (18+)

2015. december 25. 09:00 - winniethepoooh

Ebben a részben lesz aztán minden. Házasságkötés, szex, halál, ármány, minden ami, kell. Na de kezdjük az elején. Anne Neville tiszteletét teszi a királynál, és bocsánatáért esedezik. Természetesen megbocsát neki, és visszatérhet az udvarba nővéréhez, mint udvarhölgy. Ha ez még nem lenne elég, a király George-ot jelölte ki gyámjának most, hogy az anyjuk zárdában van. Anne teljesen készen van, azzal nyaggatja nővérét, hogy szerinte az anyjuk fogságban van, és hogy George-ot azért jelölték ki gyámnak, hogy a hozományát elvegye. Nem is mond hülyeséget. Ezen annyira összevesznek a lányok, hogy ott helyben összeverekednek. Mint egy igazi nővér, Isabel szobafogságra ítéli Anne-t. Lady Margaret éppen gyón, vagyis inkább tanácsot kér, amikor érkezik a hír, hogy anyja haldoklik. Meg is látogatja, de csak az udvariasság kedvéért. Mindenki tudja, hogy a pokolba kívánják egymást.

w0.png

George babázik, Elisabeth kitépi a kezéből. Nem bízik a fiúban, ami teljesen érthető. Edward röviden közli, hogy a kisfiú hamarosan Walesben fog élni, mivel ő a walesi herceg, és már épp ideje lenne odaköltöznie. Hát persze. Elisabeth ennek nem örül, és szeretné a gyámot saját maga kirendelni. Ezután Elisabeth az anyja társaságában borozgat a késő esti órákban. Lady Rivers rögtön észreveszi lányán, hogy állapotos. Elisabeth jókedvvel távozik, de ennek hamar vége lesz, mikor meglátja férjét egy másik hölggyel kefélni. Ez nagyon megviselte, de hát tudhatná Edward milyen. Lady Margaret levelet ír Jaspernek. Megírja, hogy Stafford és az anyja meghaltak. Senki sincs most mellette, és tanácstalan. „Induljak önhöz?”

w1.png

w2.png

Isabel magához akarja venni Anne-t, de George beközli, hogy nem vehet részt az ünnepi mulatságon. Mármint Anne. Sőt, nem hogy a mulatságra nem megy, a szobájába kell maradnia. Semmit sem csinálhat George engedélye nélkül. „De azért a kápolnába elmehet?” „Najó oda igen” Riversné sajnos már nem sokáig lesz az élők sorába, mert a szíve már nem bírja ezt a drámát. Amíg a mulatozás Kisgrófó nélkül lezajlik, addig Anne kiszökik szobájából, és a megbeszélt helyszínre siet, hogy találkozzon Richarddal. Richard mindenféle kifogással jön. hogy miért nem kereste fel a lányt. Azt tanácsolja Anne-nek, hogy próbáljon meg úgy tenni, mintha elfogadná a helyzetet, és akkor több szabadságot kap. Azt is megígéri, hogy hajlandó Edwarddal beszélni az érdekében.

w3.png

Lady Rivers haldoklik, de még megjósolja, hogy Elisabethnek lesz még egy fia. Érzelmes pillanat voltL Margaret megkapta várva várt levelét Jaspertől. A férfi nem akarja, hogy Margaret elutazzon hozzá. Dühében összetépi a levelet, és kitalálja, hogy beházasodik a York-házba. A választottja Richard. És ha már ő került szóba, Anne megfogadta a tanácsát. Ezt nővére is észrevette, úgyhogy már nem szükséges a szobájában üldügélnie. Elisabeth Anthonyt kéri meg, hogy vigyázzon fiára Walesben, Richard pedig elújságolja Anne-nek, hogy házassági ajánlatot kapott, mégpedig Margarettől. Anne erre rohadtul féltékeny és dühös lesz egyszerre. Plusszba az is feldühíti, hogy Richard a királlyal sem beszélt. Ezután Anne gondolkodás nélkül beszél George-al, hogy házasodni szeretne. George válasza erre az, hogy takarodjon el egy apátságba.

w4.png

Richardnak komoly szándékai vannak Anne-el, George határozottan megtiltja, hogy a közelébe merészkedjen. Aztán elterelődik a téma Anthonyra, erre Elisabeth pont belép, a férjét keresi, aki valószínűleg azzal a vöröshajú udvarhölggyel tölti az estéjét. Anne ismét találkozik titokban Richarddal. Elmeséli neki, hogy George zárdába akarja küldeni, így a legjobb esély számára a menekülés. Ekkor Richard hirtelen megkéri a lány kezét. Elkezd havazni, Anne lefagyott, Richard megígéri neki, hogy szerető férje lesz, merthogy szerelemből akarja elvenni. Romantikus. Tehát Richard még egyszer megkérdezi, biztos, ami biztos. Anne igent mond, amit egy csókkal bizonyít.

w5.png

w6.png

Margaret házassági ajánlatát - mint ahogy azt gondolta – elutasították. Azonban Lord Thomas Stanley érdeklődik iránta. Ez a házasság mindkettejük számára kedvező, pusztán formalitás. Eljött az ideje, hogy Richard közölje testvéreivel a szándékát. George kitér a hitéből, Edward pedig áldását adja. Ennyit George-ról, aki egyébként anno nem kért engedélyt, mikor elvette Isabellt. Elisabeth szülni készül, de a baba túl korán akar kibújni, életveszélyben vannak mindketten. Elisabeth túléli, a gyerek viszont nem lélegzik. Lady Rivers halálos ágyán kezébe fogja unokáját, aztán mindketten eltávoznak. Margaret és Stanley, meg Richard és Anne végre összeházasodnak. Anne és Richard egymáséi lesznek, Margaret viszont nem szándékozik ilyesmit tenni. Ezt Stanley nagyon jól tudja, és el is fogadja.

w7.png

w8.png

w9.png

w10.png

Most, hogy Anne egyenrangú lett nővérével, Isabel bocsánatot kér tőle. Elisabethet még mindig bántja, hogy férje úgy keféli azt a vöröset, mintha szerelmes lenne belé. Edward megnyugtatja, hogy szó sincs ilyesmiről, de azt tudnia kell, hogy már nem olyan, akit megismert a tölgyfánál. Másnap Lady Margareték elutaznak az udvarba. Az epizódnak azzal lett vége, hogy Margaret meghajolt a királyné előtt.

w11.png

Én valahogy más lezárásra számítottam, de így is elég érdekes volt. Boldog karácsonyt és kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek!

 

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása