Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A S.H.I.E.L.D. ügynökei 2x21 – S.O.S. 1. rész

2015. december 11. 15:00 - Smokey the bear

Ott tartunk, hogy Skye-mama vállon lőtte magát, és eljátssza a nagyhalált. Lincolnt elküldi, hogy helyezze biztonságba a falu többi lakóját. Gordonnak is ad feladatot, egy biccentéssel, ezek tehát előre kiterveltek együtt mindent. Skye-t maga mellett tartja, naná. Előkerül Simmons, de Jiajing nem hagyja, hogy segítsen, adott körülmények között furán is venné ki magát, ha hagyná. Skye jobbnak látja, hogy a S.H.I.E.L.D-es barátai inkább elhúzzák a csíkot, amíg még lehet. Simmons rákérdez Gonzalesre, de nem kap érdemi választ. Ha tudná, hogy ott ül a szerencsétlen Jiajing irodájában elszenesedve, akkor kicsit másképp alakulnának a dolgok. Így viszont visszatér az igazi May quinjetjére, hogy elmondja, mi a szitu. Coulsonék már így is feszültek, mert May az előbb épp azt ecsetelte, nem tudja, merre van Bobbi, most meg még ez a felfordulás is, csak ez hiányzott. Gordon közben egy haverjával elfoglal egy másik quinjet-et, a haver marad a pilótafülkében, a S.H.I.E.L.D. ügynök pedig a szemtelen fogságába esik. Nem lesz ennek jó vége.

1_problem.jpg

Így legyen ötösöm a lottón! Az elrabolt quinjet jelenik meg az égen, és szarrá lövi a falu egyik központi épületét. Jiajing jelentőségteljesen a lányára néz, hát mégis, hogy történhetett ez meg? Skye nem érti. Lincoln és néhány random falubeli elviszi az összevarrt arcú nőt, mire feltűnik egy ugyancsak random S.H.I.E.L.D. ügynök és lövöldözni kezd. Skye beveti ellene a szuperképességét. Megjelenik a színen May: Gonzales nélkül ő ugyan el nem megy innen. Skye az útját állja, bunyó kerekedik köztük. Mester és tanítványa, hej! Skye végül kiüti tanárát, de csak azért, mert ellene is beveti földöntúli erejét. Ejnye, Skye!

2_fight.jpg

Iliád. Mack Hogyishívják ügynökkel beszélget arról, hogy előbbi végleg döntött, elhagyja a S.H.I.E.L.D-et. Beszélgetésüket a riadókészültséget jelző szirénák szakítják félbe. Gonzales meghalt (legalábbis az emberei ezt állítják), várják a parancsokat, tudják meg egy arra elszáguldó ügynöktől. Közben Coulson és a quinjeten meglépett May, Simmons és Weaver ügynök válságértekezletet tart. Megegyeznek abban, hogy Gonzales nem lehetett akkora idióta, hogy háborút robbantson ki. Talán a rájuk testált, és békés őrültet alakító Cal tudhat valamit, hozzák a főhadiszállásra. Weaver ügynök visszatér a hajóra, ő lett most a rangidős tiszt, neki kell átvenni a vezető szerepet. A csapat megérkezik, Coulson röviden kikérdezi Calt, de az nem túl együttműködő. Bevett valami szert, ráadásul háromfiolányit, jó cucc lehetett, Simmons megy is bevizsgálni. Coulson vált egy pár szót May-jel. Elvesztették Skye-t? –kérdezi az igazgató. Nem, Skye maga döntött- feleli May, aki láthatóan ki van akadva a csajra emiatt, meg nyilván a bunyó miatt is.

5_skye_lost.jpg

A Túlvilágon is rendeződnek a sorok. Jiajinget ellátja egy orvos, miközben Skye és Lincoln szőrmentén egymásnak ugrik. Jiajing eljátssza a megértőt, szegény kislánya még túl naiv, de a S.H.I.E.L.D. rossz, értem? Skye Rainához szalad, szeretné tudni a jövőt. Tüskés sajnos nem hazudtolja meg magát, és egyenes válaszok helyett virágokról kezd el csevegni. Ez persze felbőszíti Skye, így Rainának nem marad más választása, mint elmagyarázni neki mindent. A tüske védelmezi a rózsát, ebben áll az ő kettejük közös kapcsolata. Raina küldetése, hogy általa Skye azzá váljon, aminek szánták, vezetővé. Az anyja csak átveri a népet, Syke-nak kell majd a helyébe lépni. Ők többet már nem fognak egymással beszélni, de emlékezzen majd Skye arra, amit mond: még a legnagyobb sötétségben és meg fogja látni az igazságot. Ez utóbbit Raina jobbára csak magának dünnyögi, mert Syke maga a női Vágó István, azt se hiszi el neki, amit kérdez. Pedig Tüskés nem járt messze az igazságtól. Kicsit arrébb a jóságos Jiajing épp most szívja ki az életerőt a quinjetről rabolt S.H.I.E.L.D. ügynökből. Nesze neked Q10, meg hyaluronsav!

Az aggódó Hunter közben összeáll Fitz-cel, hogy Bobbi nyomára leljenek. A biztonsági kamera felvételeiből rá is jönnek a turpisságra. Már csak azt kell tudni, hova vitték Bobbit. Jobb lenne, ha sietnének, mert valami raktárépületben csücsül éppen, arra várva, hogy Ward egy újabb, minden eddiginél betegebb oldalával ismerkedhessen meg. Miközben Bakshi agyát mosták, a jóember elkottyantotta, hogy Bobbi szolgáltatta ki Karát Whitehallnak, ezért addig fogják kínozni, amíg mindent töredelmesen be nem vall, mert ez a lezárás kell ahhoz, hogy 33-as továbbléphessen. Na, fasza. Ward, ez az eszement, beteg állat, azt találta ki, hogy érzéstelenítőt és paralízist okozó szert ad be Bobbinak, és amíg a kotyvalék hat, tűket szurkál a nő körmei alá. Lesz majd nemulass, ha újra visszatér az élet a kezeibe. A S.H.I.E.L.D. főhadiszálláson közben  a quinjet biztonsági kamerájának felvétele alapján Coulson, May és Simmons összerakja Jiajing kis színjátékának részleteit. Csatlakozik hozzájuk Fitz és Hunter a Karáról megszerzett infókkal (megölte az őrét, megszökött és magával csábította Bobbit). A quinjet helyzetjelzője szerint Spanyolországban lehetnek. Hunter már indul is ex-nőt menteni, May pedig csatlakozik, ha megtalálja Wardot, úgy éljen, megöli. Drukkolunk.

6_torture1.jpg

Skye meglátogatja az anyját, és még neki is szemet szúr, hogy Jiajing hogy gyógyult meg ilyen hamar. Egy kis „de hát nekem ez a szuperképességem” dumával anyu simán lezárja a témát. Skye elmeséli, hogy volt Rainánál, aki nem jósolt derűs jövőt, és bár egy szavát sem hiszi, azért ez nem túl jó előjel. Jiajing aggódik, hogy Raina talán beköpte a tervét, ezért gyorsan előáll a farbával: legjobb védekezés a támadás elve mentén meg kell, hogy támadják a S.H.I.E.L.D-et. Ehhez Skye-ra is szükségük van. Odaadja neki a Gonzalestől békeajándékként kapott medált (elég ironikus a dolog), azzal, hogy ha benne van a dologban, akkor hozza ezt neki vissza, és tudni fogja, hogy egy oldalon állnak.

7_lot_to_ask.jpg

Közben parázs vita alakul ki a S.H.I.E.L.D. vezetőségében. Az Iliádra visszatért Weaver és Hogyishívják ügynök videokonfot tartanak Coulsonnal, és támadást sürgetnek. Gordon tönkretette a nyomkövető berendezést, vakon vannak, jobb lenne halomra öldösni mindenkit a biztonság kedvéért. Coulson nem akar vérengzést. Még bízik Syke-ban, és azt javasolja várjanak még, amíg sikerül több információt összeszedniük az embertelenek terveiről. Mack ekkor toppan be a parancsnoki hídra, és most az egyszer egyet ért Coulsonnal. Weaver beadja a derekát, Coulson három órát kap, hogy új infókkal álljon elő. Mack pedig, ha már a hajón van, tegye magát hasznossá, készítse fel a hajót a harcra.

8_weaver.jpg

Coulson megy kihallgatni Calt. A szer kezd hatni, Skye-apu Ward volt cellájában úgy remeg, mintha a Déli-sarkon lenne. Hasznos infót nem ad, ezért Coulson inkább Simmonshoz megy a laborba, hogy megtudja, mire számíthatnak. Semmi jóra, a kotyvalékból, ami csupa izom és erőnövelő adalékot tartalmaz, egy üvegcse is kinyírna egy felnőtt embert, a fickó meg bevett hármat. Cal azonban él és virul, sőt amikor hirtelen beüt a cucc (leáll a szíve, a laborba viszik, ahol Simmons adrenalint ad be neki, ami szépen aktiválja a szérumot), Mr. Hyde-dá alakul és szétveri a berendezést. A cél ehelyett nyilván Coulson feje lett volna, meg mindenki másé a bázison, de mint tudjuk, az élet nem habostorta. Az őrjöngés egyre fokozódik, majd végül a garázsban ér véget (Fitz-Simmons csalja oda), ahol Coulson egy autóval felkeni Calt a falra. Így mozdulatlanságra kárhoztatva a dokinak végig kell hallgatnia Coulsont, aki emlékezteti arra a fogadalmára, hogy meg kell védenie a családját.

Közben a kínzás megkezdődik, de Bobbi nem adja könnyen magát. Elmondja az egyre pszichotikusabb Karának, hogy tragikus, ami vele történt, de bocsánatot kérni tuti hogy nem fog érte. Fel kellett, hogy adjon egy S.H.I.E.L.D. védett házat, hogy megóvja az álcáját, pech, hogy Kara is ott volt, amikor lerohanta a HYDRA, de ez volt a jó döntés, Kara élete egy tucat másik ügynökével szemben. A fájdalomcsillapító hatása kezd múlni, a gonoszok már a tenyerüket dörzsölik örömükben. Szerelmi idilljükbe Bobbi próbál egy kis éket verni. Próbálja felvilágosítani az agymosott Karát, hogy Ward csak játszik vele. Karát azonban nem hatja meg vele, azt hiszi, mindent tud Wardról, szegénynek milyen nehéz gyermekkora volt, de leszámolt a nehézségekkel, és felépítette saját magát, ezért szereti, és mindig mellette fog állni. A fene a gusztusát.

10_to_blame.jpg

Jiajing éjféli találkára hívta Rainát. A Tüskés nyilván tudja, hogy mi lesz a dolog végkimenetele, de becsületére legyen mondva, elmegy a megbeszélésre. Rájött, hogy ő egy angyal, egyben hírnök, és szépen megfenyegeti Jiajingot, hogy leleplezi a tervét a többiek előtt. Az összevarrt arcú erre megfojtja/kiszívja belőle az életet. Pedig jobb lett volna, ha előtte legalább egy kicsit figyel a Tüskés szavaira. Ahogy az azt előre látta, Skye szemtanúja volt az eseményeknek, azért járt itt pont most, mert vissza szerette volna adni a medált az anyjának. Jól ledöbben, amikor rájön az egész színjátékra. Jiajing a szokásos érvekkel jön, azért húzta fel a falut a semmi közepén, hogy senki ne találhasson rájuk, és békében élhessenek. A S.H. I.E.L.D. felfedezte a búvóhelyüket, így nincs mese, pusztulniuk kell. És persze mindezt csak a nagyobb jóért, az embertelenek védelme érdekében. Rainának ehhez nyilván lenne egy pár keresetlen szava, ha nem távozott volna el az imént az élők sorából. Skye Jiajing ellen fordul, de hirtelen ott terem ugyanaz a random gépeltérítő, aki eddig nem sok vizet zavart, de mostanában Jiajing legjobb barija, és leüti a lányt. Jiajing meghagyja neki, hogy bilincselje meg Skye-t, Raina holttestét meg tüntesse el. Dicstelen vég ez szegény Tüskésnek.

11_truth.jpg

„Este van, este van…” Ward jön egy kis elbeszélgetésre Bobbihoz. Nyálas, képmutató szövege még a tűknél is rosszabb lehet. Egymás kiismerése témakörben folyik a csevegés, aminek az vet véget, hogy Bobbi sikeresen kiszabadítja a kezeit a bilincsekből, és rátámad Wardra. Keményen küzdenek, de sajnos megjelenik Kara, és a túlerővel szemben Bobbi alulmarad. Ward eltöri a lábát, és pisztolyt ad a nője kezébe, hogy vessen véget ennek az egésznek. Kara nem húzza meg a ravaszt, mert látja, hogy ezzel nem érné el a célját, Bobbi nem bánna meg semmit. Wardnak megint „jó” ötlete támad, egyem a kis pszichopata szívét. Kipeckeli Bobbi száját, és egy székhez kötözi. A háta mögé, az ajtóval szembe, egy fegyvert állít, amint valaki belép a küszöbön, meghal. Már csak arról kell gondoskodniuk, hogy Hunter legyen az. Bekapcsolják Bobbi mobilját, így a cellainfók alapján Hunter simán be is méri. Ő is és May is sejti, hogy ez csapda, de Bobbi megmentése, és a szent cél: Ward megölése érdekében vállalják a kockázatot.

Az Embertelenek: Gordon, Lincoln, meg egy megsokszorozódni képes nő hoppanál az Iliádra. Skye-t is magukkal hozták. Betörnek abba a terembe, ahol a Követ tartják, és foglyul ejtik az őröket, aztán szisztematikusan elfoglalják az egész hajót. Bezárnak mindenkit a vezérlőbe. Itt a diadalmas pillanat Jiajing bevonulására, aki hozott egy kis ajándékot: egy egész ládányi terrigén kristályt. Odalent a hajó gyomrában szerencsére van még egy legény a gáton: az az átkozott szakács Mack.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2015.12.12. 09:45:26

Hej, itt már alaposan felforrósodtak a dolgok. Ward egy pszichopata állat. Az apja elalvás előtt biztos mindig inkvizíciós könyveket olvasott neki. Volna. Ha nem lett volna ő is az.
süti beállítások módosítása