Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Jóban Rosszban 49. hét

2015. december 07. 11:00 - lulu1.0

Bori titokban tartja a kapcsolatot az anyjukkal. Az anyjukkal, aki az alkoholista apjukkal maradt, aki meg vedel és verekszik. Tartja és pénzzel segíti. Ilyen ez. Ez a nagy titok. Mi már tudjuk azonban Orsi, Milán és Szabi még nem, ezért nyomozni kezdenek. A megcsalás lehetőségét kizárják, inkább valami zsarolás állhat itt a háttérben. Jenőtől titokban kölcsönkapott nyomkövetőt helyeznek a lány táskájába.

49_het_1_bekezdes.jpg

Roland a megnemtámadási szerződés mellett együttműködési megállapodást is emleget Nándinak. Együtt fogják elkapni a gaz mérgezőt. Az írók már most szorgalmasan adogatják az olyan mondatokat a szereplők szájába, ami előre vetíti, hamarosan szegény Rolandra ráhúzzák a vizes lepedőt és majd senki sem hisz neki, hiába bizonygatja az ártatlanságát, hiszen most is milyen gyanúsan viselkedik. Ugye. Például momentán Jenőnek és Ottónak furcsa, hogy amíg a polgi nagyon együttműködően elcsacsog velük az ügyről, addig Roland elfoglaltságra hivatkozva inkább lerázza őket. Jenő és Ottó egy Columbo-t nem láttak, az ziher. Különben sejtenék, hogy mindig a tettes az, aki proaktívabb a kelleténél.

49_het_2_bekezdes.jpg

Kíváncsian várhatjuk, vajon mikor futtatják össze a Bori anyja kinek a kije szálakat, ám egyelőre szigorúan külön-külön kezelik. Boriéknál is egyre nagyobb betekintést kaphatunk, mekkora gyökér a kedves papa és milyen hányattatott sorsú a kedves mama, továbbá Konrád is megtartotta Alíznak „a ki is volt Zsuzsanna, vajon kiféle, miféle lehet az Ő féltestvére” jellegű eszmefuttatást. Mivel a két nőt ugyanaz a színésznő játssza (ebben a sorozatban ez teljesen alap), Konrádnak sanszos mód lesz még egy két álmatlan éjszakája. Vajon Alíz tudja-e majd feledtetni Vele azt, hogy a féltestvér személyében újra itt egy nő, aki a fentiek okán kiköpött mása a nagy-nagy, az életben tán csak egyszer előforduló szerelemnek?A kérdés költői.

49_het_3_bekezdes.jpg

Barbara és Kata felépült a mérgezésből, hazamehetnek végre. Roland welcome home jelenete érzelmesre sikerült, Nándié nem annyira. Roland fejében már a jó útra térés gondolata, Nándiéban sokkal inkább a további cselszövések járnak. Ebből meg az látszik, hogy az egyik lány nagyon nyugodt lesz mindjárt, a másik meg marha ideges. Igen, Kata fog elkezdeni gyanakodni az Ő élete párjára.

49_het_4_bekezdes.jpg

A kórházi szarka változatlanul támadásban van. Adél újra felajánlja szolgálatait Viktornak. Mivel nem nagyon haladnak önerőből és Adél az anyját is beveszi a nyomozósdiba, Viktor kötélnek áll. Gabi egy picit túltolt hp-t játszik a kórház előterében, aki igen jól áll anyagilag, és amit nem győz hangoztatni. A tolvaj természetesen elkapja az odadobott gombolyag végét és megpróbálja meglopni csali Gabit is. A lányok persze résen vannak és elkapják a tettest. Öröm és boldogság.

49_het_5_bekezdes.jpg

Keller lassan tökélyre fejleszti az érzékeny lélekből érzéketlen bűnözővé válást. Bökkenők és lelkiismeret furdalás nélkül oldja meg az újabb és újabb piszkos megbízatásokat. Nándi szeretné már Rolandot végleg taccsra tenni, így kerítenek egy embert, egy szerencsétlen sofőrt, akit mindenféle csellel rávesznek arra, hogy valljon Roland ellen. Roland ellen, aki meg épp új életet akar kezdeni. Kivételesen komolyan is gondolja. Olyan nagyon, hogy átvilágítatta az érdekeltségeit az ügyvédjével és döntést hozott. Élete egyik legnagyobbját. Kiszáll, abbahagyja, jó útra tér. Konrád először ledöbben az ötlettől, de aztán Ő is gyorsan rákap az ízére a tervezgetésnek. Pár perc után már gyereket akarnak, mind a ketten. Na, nem egymástól! Könnyes szemmel emlegetnek kertes házat, grill party-t, esküvőt, családot, nyugalmat. Megható ez az emberi szál.

49_het_6_bekezdes.jpg

A rendőrök kénytelenek komolyan venni a Roland elleni bejelentést. A nagyfőnök össze is foglalja sebtiben. Roland célja minden bizonnyal nem a lakosság megtizedelése volt, hiszen az Ő bnője esett először áldozatul. Egyszerűen illegális mód akart megszabadulni a veszélyes hulladéktól, ez enyhítő körülmény. Picit elkapta a gépszíj, picit kiköltekezett, megszorult, így spórol. Ottó és Jenő eljátsszák a jó zsaru - rossz zsarut. Ottó elhiszi Rolandról, hogy Ő a hunyó, Jenő már kevésbé. Mindenesetre a letartóztatás nem marad el. Hol máshol, mint Roland saját "megjavulok én eljegyzési buliján", amit a Pongrácz házban tartanak örömteli hangulatban. Azzal vajon teljesen egyedül vagyok, hogy azt hittem, Barbara és Roland réges-rég házasok?

49_het_7_bekezdes.jpg

Adél rég nem látott apja is előkerül a végére és csevegni hívja a lányát. Annak kérdésére, hogy-hogy most Csillagkúton tartózkodik, elmeséli, hogy épp rakodó munkás egy áruházban. Vagyis magánnyomozó, de ez a fedő sztori. Gyermeke szeme nem győz csillogni. Adél, túl élete első sikeres ügyén, már megint segíteni akar, már megint be akar szállni a nyomozásba. Zsaru lesz ez a lány, mindenki láthatja. Apja először kineveti, majd ellamentál, és végül azt mondja, nosza rajta, úgy is elkél neki egy társ. De hogy épp a kiskorú lányára bírt esni a választása, úgy erkölcsileg ingoványos mód?! Nos, hm.

Címkék: jóban rosszban
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása