Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A S.H.I.E.L.D. ügynökei 2x20 – Sebek

2015. december 04. 10:00 - Smokey the bear

A nagy dupla részes évadzáró előtt járunk, lesz sok izgalom. Amerikában ezt a részt a Bosszúállók 2. után adták le, nem véletlenül lesz benne annyi utalás a filmre. Kezdetnek itt van nekünk a rég látott Sam Koenig, aki, a magyar TV vetítésről mit sem tudva, remek időzítéssel pont most alszik Star Wars-os ágyneműben. A tesója Billy ébreszti telefonon, mert változás van a tervben. Mint kiderül Coulsonra vártak, akinek hamarabb szállt le a gépe. Hogy ne vesszünk el teljesen, a képernyőre kiírják a kedvünkért, majd Sam és Coulson kérdezz-felelekéből is kiderül, hogy egy évvel korábban járunk, mégpedig a Théta protokollnak helyt adó bázison. Na, és hogy mi az istennyila ez a titkos protokoll? Egy zsír új helicarrier. Ahhoz képest, hogy illegalitásban működnek, szép teljesítmény.

1_koenig.jpg

Vissza a jelenbe! Újabb hordozón vagyunk, csak ezúttal egy hajón. A vezérlőben a két S.H.I.E.L.D- vezetés most nézi a Sokoviában történtektől készült híradást. Az általános döbbenetet kihasználva Coulson nagymonológba kezd. Úgy érzi elbukott, mint vezető, elvégre Gonzales szépen kifüstölte őt és a csapatát jó pár résszel korábban. A probléma az volt, hogy próbált mindent egymaga megoldani. De ennek vége! Coulson azt javasolja, hogy egyesítsék erőiket, ő lesz az igazgató, Gonzales meg adhat tanácsokat, ha jól esik. Gonzales úgy néz rá, mint egyszeri cirkuszigazgató a minisztériumra, másodhegedűs ő itten nem lesz.

2_helicarrier.jpg

Lincoln még mindig kómában, Skye éjjel-nappal az ágya mellett virraszt. Közben Fitz-Simmons figyeli őket. A párosnak hirtelen dolga akad, 33-as ügynök kúrája (bármi is volt az) befejeződött. A HYDRA átnevelésének semmi nyoma az agyában, újra saját maga lehet. Hurrá! Kara már el is kezd emlékezni néhány dologra, például arra, hogy Bobbi a HYDRA beépített ügynöke volt. Hirtelen villódzni kezdenek a fények, Lincoln ébredezik. Menten ki is bukik Skye-re, nem lett volna szabad idehoznia, mert tuti, hogy a S.H.I.E.L.D. addig nem engedi el őket, amíg ki nem szedik belőlük, hol van a Túlvilág.

3_awake.jpg

Váltunk is oda. Raina egészen jól belejött a jós szerepbe, amikor egy este Gordon jön hozzá látogatóba, el is újságolja neki, hogy már egészen megbékélt a dologgal, meg saját magával. A Sokóviával kapcsolatos látomása óta folyamatosan lát képeket, de nem mindig tudja, mi a valós, és mi nem. Tegnap például egy nagy kődarabot látott, amin nagy üregek voltak, és ami egyszer szilárd, egyszer meg folyékony halmazállapotú volt. Gordonnak bizonyára most a homlokáig szaladna a szemöldöke, ha lenne, mert ez elég érdekes infó. Mennek is Jiajing-hoz, aki elmeséli, hogy a kődarab Kree eredetű, és arra tervezték, hogy elpusztítsa a fajtájukat (hiába a kree-k teremtették őket, de később, politikai nyomásra veszélyesnek ítélték meg a dolgot). A kree eredet miatt Gordon talán meg tudja találni, hol van, nagyjából. Raina önként jelentkezik segíteni, ha a kődarab közelében lesznek, ő biztosan felismeri a helyet. Jiajing nem bízik a Tüskésben, de elengedi mindkettejüket a felfedezőútra.

4_vision.jpg

Miután elmennek Jiajing jól kibeszéli Rainát a háta mögött. Megtudjuk, hogy amikor Cal és a Tüskés (akkor még tüskétlenül persze) találkoztak, a lánynak nem volt semmije, de volt egy olyan képessége, hogy rávegyen emberek dolgokra. Egy szabót például rábeszélt arra, hogy adja neki a kimaradt anyagot, hogy ruhát készíthessen magának. Ám amikor ezt megkapta, úgy volt vele, ha pamutot kaphat, miért ne kaphatna selymet? Jiajing kicsit ráparázik, hogy Raina megint forgat valamit a fejében. A kő egyébként természetesen az Iliádon van, nyilván ez a szigorúan titkos tárgy a hajó gyomrában. Raina és Gordon bejut a fedélzetre, és arról diskurálnak, hogy vajon Jiajing miért enged csak nagyon kevés embert a "köd"-be, amikor észreveszi őket Hunter. Az embertelenek elillannak, Hunter meg riadóztat. Raináék pont a megfelelő helyen, a titkos rekesz előtt hoppanálnak, benyitnak, és bizony tényleg ott van a halmazállapot váltó, fura szikla. May és Bobbi töri rájuk az ajtót, ezért el kell tűnniük. De az ajtó már nyitva, kiderült Gonzales kis titka.

5_stone.jpg

Ez szül némi feszkót a vezetőségen, és a kollektíván belül is. Gonzales elmeséli a tanácsnak, hogy közel egy évszázada találták a cuccot egy ásatáson, de nem igazán tudnak róla semmit. Fury Kockája is csak annyit említ, hogy a HYDRA keresi. Vajon miért olyan érdekes ez az idegeneknek? Coulson és May megy kikérdezni Skye-t, aki persze nem tud róla semmit, de nagyon védelmébe veszi a fajtáját, elvégre segítettek neki megtanulni bánni az erejével, csak jó emberek lehetnek. Nyilván- feleli Copulson- feltéve, ha egyáltalán emberek. Emberteleneknek hívjuk magunkat- világosítja fel Skye-, és végig többes szám első személyben beszél arról, hogy csak azt akarják, hagyják őket békén. Ezt már May sem hagyhatja annyiban, mert ha annyira nagyon békések, akkor miért törtek be a hajóra? Skye-nak erre is van válasza: nem biztos, hogy a kő egy fegyver, lehet, csak azért aggódtak, hogy a S.H.I.E.L.D-nél rossz kezekben van. Coulson erre felugrik a helyéről, ők nem ellenség! May rátromfol, Skye kis barátai láthatólag nagyon veszélyesek. A lány erre felhívja a figyelmét, hogy Melinda is az, gondoljon csak arra, mi történt Bahreinben. Anya és lánya is embertelen volt, jobban jártak volna, ha békében hagyják őket.

6_bahrein.jpg

Na, azt hiszem, Skye-nak nem fognak tetszeni az új fejlemények! Weaver ügynök a Deathlok szeméből nyert infók segítségével lemásolta azt a szerkezetet, amivel a HYDRA követni tudta Gordon útját. Mivel Gordon a fedélzeten is hagyott nyomokat maga után, így már pontosan tudják, hova ment. Gonzales, Weaver és hogyishívják ügynök persze rögtön küldené a S.H.I.E.L.D. gépeket, veszélyesek ezek, bombázzuk le őket a picsába! Bobbi ellenük fordul, ezt azért előbb meg kéne vitatniuk. Coulson is egyetért, ha odamennek, akkor azt békével tegyék, beszéljenek a vezetőjükkel, nincs szükség, hogy kitörjön egy újabb háború, hiszen épp most fejeztek be egyet a gépemberek ellen. Bobbi azt ajánlja, küldjék el követként Skye-t. Ő egy közülük, biztos szót ért velük, és elvégre még mindig S.H.I.E.L.D. ügynök. Maynek vannak efelől kétségei. Skye-nak is. A lány ezt kicsivel később Coulsonnal beszéli meg. Mint ügynök pontosan tudja, mi az ilyenkor bevett eljárás, Index, meg miegymás, de mivel személyesen is érintett, így egy kicsit meg van zavarodva. Mindenesetre engedélyt kér, hogy hazavigye Lincolnt és beszélhessen Jiajing-gel. Coulson szkeptikus az összevarrt arcú nő jő szándékait illetően, de amikor Skye elmondja, hogy az a nő az anyja, akkor megenyhül.

8_mother.jpg

A Túlvilágon sem jobb a helyzet. Raináék jelentést tesznek, de nem számolnak a továbbra is Jiajing szobájában lebzselő Callal, aki rögtön pattogni kezd, hogy ez az ügy rá is tartozik. Raina nyugtatni próbálja, Cal viszont jól leugatja, manipulatív kis dög vagy te, nincsenek is különleges képességeid, biztos csak a saját pecsenyédet sütögeted! Gordon lép közbe, felhívja a figyelmét, hogy a kis kotyvaléka nélkül neki meg aztán tényleg semmi adottsága nincsen, szóval jobb, ha csendben marad. Mielőtt a dolog elfajulhatna, Jiajing is közbeszól, pontosan ez a S.H.I.E.L.D. célja, hogy egymás ellen fordítsa őket, de ezt nem szabad hagyniuk!

7_inhuman.jpg

Vissza a bázisra. 33-as ügynököt lakat alatt tartják, ami Bobbinak nem tetszik, elvégre valamikor ő is ügynök volt. May csak annyit felel erre, hogy ja, Ward is az volt. Meg különben is, majd ha az ő arcát lopják el, akkor érzelgősködjön. Bobbi ezzel az érveléssel nem tud vitatkozni, inkább meglátogatja Mack-et, aki egy félreeső teremben éppen gyúr. A férfi még mindig nem tudott megbarátkozni ezzel az idegen lényes dologgal, de egyelőre inkább azt feszegetik, hogy áll ex Mr. és Mrs. Hunter. Hát, sehogy, Hunter még Bobbi tekintetét is kerüli, de amint végre rá mer nézni, onnantól három nap és rendben lesznek- mondja Bobbi, aki jól ismeri volt férje minden rezzenését, aki egyébként nem egy nagy feladvány, mert minden érzelem meglátszik rajta. Bobbi ellenben sokkal zárkózottabb, bár nem szeretne az lenni. Miután így jól megpszichoanalizálta magát Bobbi inkább valami munka után néz.

9_mack.jpg

Kicsit odébb is egy komolyabb beszélgetés kezdődik. Az üres hangárban May álldogál. Hiányzik neki a gépe. Coulson csatlakozik hozzá: neki is. A főnök bedobja a Jiajing Skye anyja- kártyát, hogy beszélgetést kezdeményezzen, de May elég rideg, és már ott is hagyná a fenébe Coulson a hülyeségeivel. Coulson nem érti, mi van, ezért biztos, ami biztos alapon belekezd egy régóta halogatott bocsánatkérésbe. May leállítja, ez nem szükséges, ők nem tartoznak egymásnak semmivel. Egyébként meg, ha nagyon tudni akarja, akkor elmomdja, hogy Bahreinben ő lőtte le a kislányt, hogy megállítsa, nem a tűzharcban halt meg. Erről csak a férjének beszélt, mert akkoriban még világosak voltak a választóvonalak, volt férje, és volt kollégája. Amikor Coulson elkezdett vésni, és arra kérte, hogy ha elfajulnak a dolgok, ölje meg, biztos volt benne, hogy ezt sosem tenné meg. Azt viszont bánja, hogy valahogy nem állította meg. Coulson még erőtlenül bepróbálkozik azzal, hogy hiszen ő sohasem vesztette el a kontrollt, mire May csípőből rávágja, Skye rá az élő bizonyíték, hogy ez nem így van. May elviharzik, Coulson meg magára marad. Ha már ezek ketten is egymás ellen fordulnak, akkor itt már tényleg nagy a baj!

10_miss_my_plane.jpg

Skye és Lincoln szedelőzködnek. Fitz-Simmons egy Buszról menekített játék babával (ugyanolyan, mint Cal rendelőjében, nyilván családi örökség) kedveskednek nekik. Mert jó arcok, azért. Lincoln kicsit morcos, hogy a S.H.I.E.L.D. listázgatja, és láthatóan Coulsonban sem bízik. Skye-jal együtt elhagyják a Bázist, hogy Gordon megtalálja, és hazavigye őket. Odahaza ismét fennforgás van. Raina álmot látott, jönnek a S.H.I.E.L.D. quinjetjei, és tűzbe borítják a Túlvilágot. Gordonnak jelenti a dolgot, aki rögtön továbbítaná az infót Jiajingnek. Raina megálljt parancsol, az álma szerint pont Jiajing miatt lesz a baj, nem szabad, hogy ő beszéljen a S.H.I.E.L.D-del! Talán inkább neki kéne tárgyalnia. Jiajing közben intézkedik, kék kristályokat csomagoltat egy fehér köpenyes nővel ládákba, elővigyázatossági okokból. Megérkeznek Skye-ék. Jiajing kicsit ideges lesz, amint meghallja, a hogy a S.H.I.E.L.D-nél vendégeskedtek. Lincolnt elküldi a gyengélkedőbe, hadd vizsgálják meg a saját orvosaik is, Skye-jal meg leül beszélni. A lánya győzködi, hogy beszéljen Coulsonnal, mert egyrészt jó ember, másrészt neki amolyan apafigura is.

11_back.jpg

Pont erre a következtetésre jutott Gonzales is, ezért szépen megfúrja a Főnök terveit a túlvilági kirándulást illetően. Szerinte Coulson Skye-jal kapcsolatban túlságosan elfogult, ezért nem képes objektív döntéseket hozni. Tony Starkot is hagyták játszadozni a mesterséges intelligenciával, aztán tessék, mi lett belőle?  Weaver természetesen mellette, Bobbi viszont ellene. Coulson May véleményére kíváncsi. May szerint is Gonzalesnek kell mennie. Coulson csalódott, de ő hagyta meg a tanácsot maga mellett, nincs mit tenni, el kell fogadnia a javaslatot. Gonzales és Weaver mennek küldöttségbe. Simmons is velük tart, hogy az idegeneket egyből felvehesse az Indexre. A laborban Fitz búcsúzik tőle, és amikor Ward-re terelődik a szó, elmondja, hogy ő is szerette volna megölni, de végül mégsem tette, így viszont legalább nem süllyedt le az ő szintjére. Simmons bevallja, hogy ő viszont megpróbálta, és átkozza magát érte, hogy nem sikerült.

12_g_should_go.jpg

May a folyosón elkapja Bobbit, Coulson előreküldte őket felderíteni, induljanak menten. Mack meglátogatja az irodájában Coulsont. Úgy döntött, kilép. Nem is a Théta protokoll az oka, hanem az a tény, hogy Coulson vérében idegen anyag kering, ezért bármit is állít, többé nem ura a cselekedeteinek. Puerto Ricoban neki is volt része hasonló élményben, ezért tudja, miről beszél. Coulson szegény megint bizonygatni kényszerül, hogy sosem vesztette el a kontrollt, de ha Mack nem bírja elviselni, akkor természetesen áthelyeztetheti Gonzales parancsnoksága alá. Mack ebből nem kér. Amíg Coulson a góré, addig ő nem akar a S.H.I.E.L.D-nek dolgozni. Visszamegy az Iliádra, de csak azért, hogy összepakolja a holmiját. Kezet fognak, majd Mack lelép. Szegény Coulson ma nagyon felszállt a szopórollerre.

13_mack_leaves.jpg

Jiajing taktikai megbeszélést tart Callal. A S.H.I.E.L.D-ről érdeklődik. Calnak nincs velük jó tapasztalata, Coulsont meg kimondottan utálja, de meg kell hagyni, hogy ők legalább törődtek a kis Daisy-vel. Azt viszont semmiképpen sem engedhetik, hogy Indexre tegyék őket. Jiajing hezitál, mégsem robbanthatja le az égről a S.H.I.E.L.D. gépeit, abba Skye úgysem menne bele, a nép pedig nem fogja őt vakon követni egy háborúba. Cal biztosítja róla a feleségét, hogy ő szó nélkül menne utána. Jiajing udvarol még egy kicsit Calnak, míg a férfi felajánlja, hogy nyugodtan adják őt a S.H.I.E.L.D. kezére. Ezzel talán meg tudják győzni őket a békés szándékaikról. Cal pedig megvédheti a családját, úgyis mindig ezt szerette volna.

14_follow_me.jpg

Indul az akció. Coulson Fitz-cel és Hunterrel együtt az irodájában követi az eseményeket. Utóbbiak nem bíznak Gonzales jó szándékában. Coulson próbálja menteni a helyzetet, meg kell, hogy bízzon Gonzalesben, mert ha nem teszi, a S.H.I.E.L.D. megint a darabjaira hullik. Na, ja, de akkor is, ha a különleges képességű emberek porrá zúzzák- szállítja Hunter a rész vicces benyögését. Asztalra tett lábbal, hogy máshogy. A quinjet fedélzetén Weaver átad egy kis dobozt Gonzalesnek, a benne lévő tárgy garantálhatja a biztonságát. May hátraszól neki, hogy mindjárt megérkeznek. Ha itt van May, akkor ki van Bobbival? Kara az, May maszkban. Már mindenre emlékszik, Bobbi adta őt Whitehall kezére, ezért fizetnie kell. Összeverekszenek. Bobbi kiüti. Amikor a robotpilótára kapcsolt gép földet ér, Bobbi kiszáll, ám ekkor hirtelen lövés éri. Ward ismét beköszönt. Felviszi az ájult Bobbit a gépre és megkötözi. Nem fogja egyből megölni, előbb még el kell érni Kara számára a teljes lezárást (bármit is jelentsen ez), majd csak aztán nyírják ki.

16_kara.jpg

Nemcsak a S.H.I.E.L.D. küldöttségében van változás. Gordon elmondta Jiajingnek, hogy Raina trónfosztást tervez. Együtt mennek el a nő házába Skye-jal és két random falubelivel. Raina próbálja meggyőzni őket, hogy ezt most tényleg a népük érdekében teszi, de egyikőjük sem bízik meg benne. Raina házi őrizetbe kerül. Megérkezik a S.H.I.E.L.D., Gonzales egyedül megy Jiajinggel tárgyalni. A sebhelyes arcú nő irodájában Skye és Cal is ott van, de csak rövid ideig. Jiajing megkéri a lányát, hogy ő kísérje el az apját a S.H.I.E.L.D. őrizetébe. Úton a géphez Cal elbúcsúzik a lányától, nagyon örül, hogy végre megismerhette. Ezúttal Skye is osztozik az érzéseiben. Skye ezután kérdőre vonja Mayt, mit csináltak Coulsonnal? May teljesen ki van fordulva magából, bizonygatja, hogy az alig pár hete ismert Gonzales milyen jó ember, és persze sokkal objektívabb, mint a Főnök.

Emlegetett Gonzales közben puhítja Jiajinget. Átadja neki a kis csomagot, amiben a Whitehall irodájában talált kínai amulett lapul, amit a nő a lányának szánt, de nem volt lehetősége átadni neki. Biztosítja róla, hogy az ő szervezetük nem olyan rossz, mint a HYDRA. Jó szándékkel jöttek, mindenkit felvesznek az Indexre, és ha valaki rosszra használja a képességeit, akkor azt meg fogják állítani. Na, ezzel az Indexes dologgal nagyon mellélőtt, mert Jiajing erre nem egészen úgy reagál, ahogy vártuk, azaz inkább pontosan úgy, ahogy elvárható tőle. Amikor elkezd arról szónokolni, hogy senkinek nincs joga megbélyegezni, listázni másokat, akkor már tudjuk, hogy ennek a nőnek nagyon messzire gurult a gyógyszere. Gonzales csak ne merészelje a saját nyamvadt sebét az övéhez hasonlítani, elvégre őt szétdarabolták, és a testrészeit kis üvegcsékbe tették. Hol van ahhoz képest a csávó láblövése? Előveszi a kék kristályt, és elmagyarázza, hogy hosszú éveit arra használta fel, hogy kísérletezgessen egy kicsit. Csak öt Orákulum volt a birtokukban, ezért hozzáláttak, hogy megsokszorozzák, mert terrigén kristály nélkül nincs átváltozás. Sikerrel jártak, erre bizonyíték a kezében levő tömb, amit most egy laza mozdulattal az asztalhoz csap. Gonzales némi hörgés kíséretében elszenesedik. Jiajing azonban itt nem áll meg. Elveszi tőle a pisztolyát, és vállon lövi saját magát. Kétszer. A lövések hangjára érkező Skye-nak és Gordonnak eljátssza a nagy halált: megtámadott a S.H.I.E.L.D! Ez háború! Azzal összeesik. Még jó, hogy nem Coulson ment vele tárgyalni.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Balfars 2015.12.05. 01:34:11

:P A zsírúj Helicarrier a régi amit Hulk és Thor szétvert az Avengers 1-ben.

Szegény öreg, ezekkel az ázsiai csajokkal mindig megjárja. :D

Is 2015.12.07. 09:15:17

Kemény kis rész volt, csak néztem a végén, hogy akkor ezt most hogyan?
süti beállítások módosítása