Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Flash 2x07 – Gorilla Warfare

2015. december 02. 13:00 - SuperLawyerGirl

Remélem emlékeztek még a legutóbbi rész megrendítő végére: Barry nem érzi a lábait. A gyötrő kérdésnek a mai rész azonnal véget vet, Allen – bár egyelőre mankóval – de jár. Persze egy teljes hétig tolókocsiban volt, de szerencsére addig egy metahuman sem veszélyeztette kedvenc városunkat. Mindenki nagyon le van nyűgözve a laborban, hiszen bár eddig is tudtuk, hogy Flash gyorsan gyógyul, de ez már tényleg valami. Wells szakítja meg az Allen lelki világának ápolgatását, kitalálja, hogy visszamegy Föld2-re.

vlcsnap-2015-11-27-21h01m59s589.pngLegnagyobb meglepetésemre Caitlin az, aki győzködi, hogy maradjon – mert szükségük van egy Zoom-szakértőre – úgy látszik Snownak a Föld2-beliek a gyengéi. Cisconak számítógépe ekkor ezt hevesen sípolni, de csak azt jelzi, hogy randija lesz Kendrával. Barry persze betegséget hazudik Pattynek, mert ezek mindig olyan jól szoktak elsülni. Caitlin valami romantikus kajáldába megy tovább győzködni Harryt, addig, amíg ad neki egy ötletet Zoom megállítására: bezárják az összes portált, egyet kivéve, így arra kényszerül a főgonosz, hogy azon közlekedjen, ott meg jól elkapják.

vlcsnap-2015-11-27-21h10m35s960.png

Cisco szuperizgatott a randi miatt, de mikor a lány a kezét nyújtja, egy látomása támad, egy szárnyas lényről, ami annyira megijeszti, hogy elmenekül a tett helyszínéről. Mondhatom, ezek a mai férfiak. Közben egy kísérleti laboratóriumban a kutatást végző professzornak látomása támad, majd mechanikusan kivesz valami tartályt, amit nem kellene, kimegy az udvarra, és ott tér magához. Sajnos későn, Grodd a magasba repteti, egyesen neki egy “vigyázat” táblának, amin szétloccsan a feje, és meghal. Másnap reggel Patty persze azonnal kiszúrja a gorilla szőröket, nyilván vedlési időszak van.

vlcsnap-2015-11-27-21h13m27s171.png

Annyira persze ez mind nem fontos nyomozólányunknak, hiszen Barry beteg, így gyorsan le is érdeklődi Joe-tól mi a helyzet. Aki úgy hazudik, hogy az ellentétbe kerül azzal, amit Allen hazudott – micsoda váratlan fordulat. Patty nagyon szomorú és gyanakvó egyszerre. Emlegetett szamár a laborban gyakorolja a futást, amíg le nem esik a futópadról. Iris felajánlja a segítségüket, de csak hisztit kap vissza, ebben most nem tudnak segíteni, őt nem értik meg, stb.stb. Amúgy a lelkizésből kiderül, hogy nem is az zavarja, hogy mit tesz Zoom szegény szerencsétlen emberekkel, hanem, hogy mennyire beégett a város előtt.

vlcsnap-2015-11-27-21h16m22s870.png

Cisco Caitlint faggatja, hogy halott-e egy “madáremberről”, de a lány lerázza. Mondjuk nem értem Ramon miért egy férfire gondol, a látomásában csak arcot nem látott, melleket igen. Miközben ecsetéli a látványt, Caitlin furán bemered, majd leüti társát, és kisétál. Joe összerakja a képet, Grodd kapta el Caitlint, és a drog is neki kell. Cisco, Joe és Wells mind munkához látnak, csak Barry szomorkodik a sarokban, így pár értékes percet a vigasztalására kell szánni. Caitlin egy toronyban ébred, Grodd már várja. Először kedves vele, és arról faggatja, hogy hogyan lett ő, ami. A lány tartózkodóan, de bizalommal válaszol, ekkor azonban kiderül, hogy a gorilla fajtársakat akar, és mikor Snow bevallja, hogy nem tudja hogyan csinálja, agresszíven utasítja, hogy akkor tanulja meg.

vlcsnap-2015-11-27-21h34m45s743.png

Iris előáll egy használható ötlettel, meginvitálja Barry apját, hogy most már ápolgassa egy kicsit ő is a lelkivilágát. Harry meg is érkezik, családi ölelkezés, Allen nagyon boldog. Épp az élet mély dolgairól beszélgetnek, hogy le kell lassítani néha, feltöltődni, mikor Cisco berohan a hírrel, hogy megvan Grodd, Harrison algoritmusa megtalálta. Persze ez nem oldja meg azt a roppant fontos kérdést, hogy hogyan fogják visszaszerezni Caitlint Groddtól. Wells erre is tudja a választ, beöltözik a hasonmásának, és a meggyőzés erejével él. Mikor Barry először meglátja, jól megtámadja, de aztán neki is megtetszik az ötlet.

vlcsnap-2015-11-29-21h38m03s226.png

Az úton odafelé Cisco gyakoroltatja ál-Reverse Flash-sel a szövegét, amikor őt megölte, gondolom, hogy jobban átérezze a karaktert. A végére egészen bele is jön, pont mikor megtalálják a keresett helyet. A laborban közben tovább folytatódik a pep-talk apa és fia között. Allen tovább lamentál, hogy most mennyire szégyelli magát a város előtt, hiszen most már senki sem bízik benne. Az apja elmondja, hogy neki még rosszabb volt, mert mindenki gyűlölte és megvetette amiatt amit el sem követett. Na meg persze Barry hite adott neki újabb erőt, és most ő fog adni neki. Ölelés.

vlcsnap-2015-11-29-21h56m27s818.png

Közben az akció helyszínén Wells előadja a nagy színjátékot, de elbukik, mivel “kéri” a majmot, ahelyett, hogy elvinni Caitlint. És ahogy tudjuk, Harrison sosem kér, csak elvesz. A hiba eredménye, hogy jól megreptetik, de Caitlin azért elmenekül az ajtóig. Wells összeszedi magát, ráüvölt Groddra, majd beszédet ad, hogy neki ígérte a várost, és ehhez fogja tartani magát. Szegény Grodd láthatóan megrendül, ekkor csap le Harrison, és belenyom egy csomó gyógyszert, amik leterítik a gorillát. Mindenki elszalad, csak Snow marad vissza egy bánatos pillantással, nehéz neki nézni a főemlős szenvedését.

vlcsnap-2015-11-29-21h57m20s977.png

A laborban, miután összevarrják Harrison sebét eljön az ideje, hogy előálljanak egy végleges megoldással. Wells ötlete, hogy az ő földjén van egy tökéletes hely Groddnak, és csak a megfelelő – oda vezető – portálon kell keresztülcsalni a főemlőst. Ezt természetesen Flash fogja megtenni. Technikailag amúgy úgy néz ki, hogy a portál közelébe viszik, ahol Cisco megtámadja a sebesség-ágyúval, ami kinyújtja a kaput, és beszippantja Groddot. Ahogy kell, Grodd az őt hergelő Flash után iramodik, és pontosan ott is áll meg, ahol kell.

vlcsnap-2015-11-29-22h05m54s226.png

Akad azonban egy kis gond, Barry félelmei legyőzik, így gyorsan Grodd talpa alatt találja magát, szó szerint. Caitlin avatkozik közbe, meggyőzi a gorillát, hogy ne bántsa a Flash-t, és hogy bízzon benne, ő tud rajta segíteni, otthont adni neki. Grodd elindul felé, nem tudni, hogy milyen szándékkal, minden esetre a csapat bekapcsolja a portált, ami működésbe is lép, de nem elég erősen. Ekkor Barry apukája Allen fülesébe mondja bátorító szavait, amelyek mint csodaszer hatnak Flashre, és egy erős ütéssel belenyomja Groddot a portálba. Csak szegény Caitlin néz szomorúan, ő úgy érzi elárulta Groddot.

vlcsnap-2015-11-29-22h08m14s102.png

A laborban megbeszélik, hogy Wells marad, Barry ruháját gyűrűbe rakja, na meg bezárják a kapukat is – egy kivételével. Caitlin biztosítja, hogy nincs egyedül. Joe, Barry, Iris és Harry búcsúzkodnak, szegény Joe el is szontyolodik, rossz neki azzal szembesülni, hogy Allen nem az ő fia. Ezt Irisnak is elmondja, amitől a lány persze elég rosszul érzi magát, tudva, hogy lehet mégis van egy fia az apjának. Barry miután apját felrakta a buszra, meglátogatja Pattyt. A lány elmondja, hogy tudja, hogy Barry nem volt beteg, mire a srác azt mondja, hogy az apja miatt volt szüksége időre.

vlcsnap-2015-11-29-22h20m43s445.png

Pattynek ez nem esik túl jól, de Allen jóképűsége mindent feledtet, és csókkal búcsúzunk ügyeletes párunktól. Cisco ismételt randira adja a fejét, meglátogatja Kendrát. Bocsánatot kér, amiben sokat segít a virág és a csokoládé, amit hozott. A lány persze örömmel fogadja vissza kegyeibe, gyorsan meg is csókolja, így Cisco teljes valójában láthatja Hawkgirlt, majd a tetőn folytatják a bulit. Grodd új otthonának látképével búcsúzunk, miért érzem úgy, hogy ez nem fogja maradéktalanul boldoggá tenni metagorillánk.

vlcsnap-2015-11-29-22h28m08s590.png

Jaj. Jaj. Nem volt ez jó, nagyon nem. Barry ripsz-ropsz meggyógyult, csak az önbecsülése és a lelke szenvedett csorbát. Semmi olyan, amit néhány szívhez szóló beszéd ne oldana meg. Grodd szála elnagyolt volt, a beszélgetések idegesítők. Az egyetlen szórakoztató és hasznos ember Harrison Wells, na őt egész nap tudnám nézni akár Föld1, akár Föld2 karakterét. Cisco boldogságának örülök, bár attól, hogy most látta Kendra igazi alakját nem tudom miért nyugodott meg, attól lehetne még gonosz. Itt már csak Zoom segíthet.

Címkék: the flash
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2015.12.02. 22:12:19

A hogyvolt hosszából (vagyis inkább rövidségéből :) ) is látszik, hogy ez a rész nagyon nem tetszett. :)

Yobbágy Fery 2015.12.03. 21:48:11

Inkább nem mondok semmit...

SuperLawyerGirl 2015.12.03. 21:59:44

@Is: nem is lett olyan rövid :D de a héten még ha szűkszavú is leszek hosszú lesz az Arrow crossover miatt, úgyhogy remélem kárpótolva leszel ;)
@Yobbágy Fery: én mindenképp hallani szeretném, úgyhogy kivele :D

Is 2015.12.03. 22:36:50

@SuperLawyerGirl: Várom is. Most néztem meg az Arrow részt. Háááát... érdekes volt...
@Yobbágy Fery: Igen, halljuk! :)

Yobbágy Fery 2015.12.03. 23:41:38

Ha ekkora az igény...
Az előző epizód hogyvoltjánál is utaltam már rá, de röviden a lényeg az, hogy az előzővel együtt ez a rész (is) egy hatalmas elmulasztott lehetőség. Nem titkolom, hogy Barry számomra rendkívüli módon nem szimpatikus karakter, az egész megjelenése, stílusa, viselkedése és minden motivációja pocsék. Namost az előző részben konkrétan Lindának meg kellett volna halnia, neki meg gerinctörést szenvedni, ebben és még a következő 2-ben pedig szép lassan felépülni, miközben tehetetlenül kell néznie, ahogy Zoom terrorban tartja a várost, végül igazi badassként visszatérni, majd az évad végén lenyomni a főgenyót is.

Na ehhez képest nagyon féltem tőle, hogy az írók a következő 3 lehetőségből húznak egyet:
- Caitlin, Cisco és Wells 10 perc alatt összekutyulnak egy csodaszérumot, amitől Barry felépül
- Előkerül egy jóindulatú metahuman, akinek gyógyító ereje van és ő segít (súlyosbító körülményként kezeltem volna, ha Patty az - akinek amúgy imádnivaló karakter, de pont annyira hihető, mint hogy Linda egy krimóban pont a csupasz csiga Barryra hajtott rá az első évadban...még egy pattanásos, képregényb**i tinédzser se hiszi el, hogy ilyen létezhet)
- Simán csak tápos vérpistike és magától meggyógyul, de azért ezzel elmegy egy egész rész és a végére áll csak lábra

Na hát ehhez képest sikerült minden várakozásom alulmúlni, gyakorlatilag mintha bokaficama lett volna emberünknek, nem gerinctörése, elég gyorsan rendbejött, keménycsávó helyett meg ugyanaz a rinyagép maradt, mint volt, akinek még akkor is a kis lelkét kéne simogatni, amikor atomjaira hullik körülötte a fél város.
Jó persze, képregényhős, meg minden, de könyörgöm, legalább az emberek viselkedjenek emberként, mert még a telepatikus képességekkel rendelkező CGI gorilla is több személyiséggel rendelkezik, mint az emberi karakterek fele összesen (méghozzá az a fele, amelyikhez Barry is tartozik). Nem akarom a S.H.I.E.L.D.-hez hasonlítani, mert az Marvel, de a Gothamhez simán. Ott van mélysége a karaktereknek (kb. egyedül a kis Bruce Wayne a gáz, a többi karakter jó). Persze ott nincsenek szuperképességekkel rendelkező emberek se, meg az egész hangulata miatt nem ajánlanám egy tizenévesnek, a Flash meg olyan, mintha nekik készült volna, de közülük is a kevésbé okosaknak.

Is 2015.12.04. 09:06:00

@Yobbágy Fery: Igen, ez a gyors gyógyulás, ráadásul egyből az elején valóban elvette az előző rész végének drámaiságát. Barry siránkozása nekem is idegesítő volt, bár nyilván nagyon megviselte ez az egész. Viszont érdekelt volna, hogy hogy az ördögben rángatta elő Iris a régi idők Flashét (alias Barry apja), ha az maga is kijelentette, hogy ahol horgászott, ott nem igazán van térerő.

Is 2015.12.04. 13:47:34

Illetve érdekelne még valami, csak úgy általánosságban. Miből él Caitlin, Jay és Wells 2??? (És az első évadban Cisco, de fogadjuk el, hogy most, hogy van állása a rendőrségen, így kap rendes fizetést is). De mi a helyzet, Wellsszel, aki e világon körözött egyén (ugye nem közismert, hogy meghalt), Jay-jel, aki eltűnik állandóan, de vajon mit csinálhat papírok és minden nélkül; valamint Caitlinnel, aki ugyan az évad elején valami laborban dolgozott, de ugye eljött onnan, hogy ismét kedvenc szélvészünknek segítsen, láthatóan főállásban. Szóval honnan a viharból van pénzük fenntartani a kis életüket?
Ja, és maga a labor fenntartásához honnan van pénz? Oké, hogy Wells Barryre hagyta, de valahogy nem hinném, hogy akkora vagyon járt vele, hiszen egy félresikerült kísérlet után nem nagyon foglalkoztatták a jó professzort.
Szóval, tippek, valaki?

Is 2016.06.06. 10:45:07

@SuperLawyerGirl: Nem lesz már több The Flash hogyvolt? :'(

SuperLawyerGirl 2016.06.06. 11:01:05

@Is: legyen? ;) igazából nem tűnt úgy, hogy hatalmas lenne a nézők köre és az igény + nekem sem volt időm mindig megnézni. A nyár kicsit lazábbnak tűnik, úgyhogy éppen most meg tudnám írni, és még kedvet is érzek hozzá, de mennyire érdekes így, utólag és nem szikronban? :)

Is 2016.06.06. 11:26:39

Mások nevében nem tudok beszélni, de én személy szerint nagyon élveztem a hogyvoltjaidat, és a - teljesen jogos - kritikáidat, meg a többiekkel folytatott elemzést, amiben szétcincáltuk egy-egy rész adott hülyeségeit. :) Persze nyilvánvaló, hogy egy ember miatt nem éri meg, szóval megértem, ha nem tudod rávenni magadat.

De azért érdekelne a véleményed a fentebb feltett kérdésemben: vajon miből élnek a csapat tagjai? :)

SuperLawyerGirl 2016.06.08. 12:40:37

@Is: szerintem Wells kőgazdag - láttuk a házát - ami még abből az időkből származik, amikor jól ment a business + speedster pillanataiban annyit lophatott el, amennyit nem szégyellt. És aztán ugye ezt Barry kapta meg, szóval abból fizetnek mindent. Vagy itt már bevezették az alapjövedelmet, és így mindenki azt csinálhatja, amihez kedve van, a kenyéren nem kell a fejük fájjon. :D De amúgy ez szerintem csomó sorozattal gond, ahol nem az emberek munkája van a történet középpontjában. Mindenki mindig ilyen-olyan partira megy, meg ebédelni és vacsorázni étteremben, aztán by the way van egy munkája is, ahol nem kell szétszaggatni az istrángot (vagy egyáltalán reggel nyolcra megjelenni és későig bent lenni), de azért jól keres.

Is 2016.06.08. 12:51:39

@SuperLawyerGirl: Szeretnék ilyet magamnak én is. :) De igen, valóban, elfelejtkeztem az első évad végén Wells örökhagyásáról. Így is csípi a szememet, de így már érthető.
süti beállítások módosítása