Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Knick 2x07 - Williams and Walker

2015. november 30. 15:00 - glaurung24

Ahogy a múlt héten vártuk, a laza, lassú folyású, kicsit elmélkedős hatodik rész pontosan arra volt jó, hogy kicsit megnyújtóztassuk a lábunkat és a sebességváltón pihenő kezünket, aztán odatapossunk, és olyan tempóban kapcsolgassuk fölfelé a sebességet az évad végéig, ahogy John Thackery szippantja fel csodás vegyszereit. Sajnos ezzel a hobbijával annyira előrehaladott állapotba került, hogy már minden kórházi művelethez egy rendes adag kell neki, a kettő között pedig olyan erővel hallja a faliórák kattogását, mint legutóbb az elvonón, a kokain ellen rendszeresített gyári heroinadagok idején.

vlcsnap-2015-11-29-20h02m06s72.png

Az első ilyen művelet, amihez nélkülözhetetlen már a napi indító, az a hipnotizációs kezelés, amivel óriási meglepetésre egyébként remekül halad Thack: egy alkoholista betegnek gond nélkül beadja, hogy ezentúl minden pohár alkohol, legyen az egy hűs korsó sör, vagy egy 15 éves whiskey, bizony nem remek ital, hanem a saját anyja ürülékéből kavart lé, amitől felfordul a gyomra. „És akkor most felébred” – mondja Thack a beteg orra alá egy pohár whiskey-t tartva, a páciens pedig amint ránéz, mindent kiokád magából. 1-0 John Thackerynek az addikciókutatásban, de még félidőnél sem vagyunk, úgyhogy azért ne hozassuk a tonna kokaint ünneplés gyanánt.

vlcsnap-2015-11-29-20h02m35s110.png

Thack másik hatalmas projektje a héten nem más, mint a sziámi ikrek, Zoya és Nika kettéválasztása. Ez már komolyabb művelet, és nehezebben is fog bele – John idegességét nem űzi el sem az, hogy újra összejött Abbyvel, és ez már nem csak a közös reggelikben merül ki, sem pedig az, hogy a műtét előtti éjszakát Abby ágya helyett az előző évadban megölt lány, Sonya sírkövénél tölti, hátha a vezeklés megszabadítja az őt kísértő lánytól. A végső lökéshez kellett egy újabb adag drog, no meg egy gyors telefon Abbyhez, aki nyugtató hangján kicsit visszahozta a földre Thacket, és meggyőzte, hogy bizony ő a legjobb sebész a világon. Ennyi kellett, hogy megálljon a fejében a kattogás, és aztán kirobbanó energiával vesse be magát a kettéválasztó műtétbe a hatalmas közönség előtt. Az előadóban nem csak sebészek, de Henry Robertson kamerája és Genevieve is ott voltak, ez ugyanis már történelmi műtét, cikk és videó is kell belőle. (Ha már Gen, ő és Bertie végre komolyra fordították a kapcsolatukat, bár nem biztos, hogy jó jel, ha az első szeretkezés inkább nevetésbe fajul.)

vlcsnap-2015-11-29-20h03m09s180.png

A műtét persze sikerül, ami nagyban hozzájárul ahhoz, hogy rég nem látott jókedv tör Thackre, ami egészen odáig juttatja, hogy bátran viszi a kórház jótékonysági báljára magával Abbyt, nem kis megrökönyödést okozva. Ennek ellenére mindketten remekül érezték magukat, ami nem annyira mondható el Corneliáról, aki elég rossz helyzetbe került. Pedig milyen jól indult minden: ellátogatott a kikötőbe, ahol úgy adja ki magát a hivatalnoknak, mint aki tökéletesen otthon van az apja és a kikötői hatóságok közti, meglehetősen kétes ügyletekben. Mint kiderült, a Robertson Shipping szép kis summát ad azért, hogy a fedélközben, mindenféle fertőző betegségekkel utazó embereket másodosztályúként tüntessék fel, amikor belépnek az országba, mert ez még mindig olcsóbb, mint kifizetni a beteg utasok utáni büntetést az Ellis-szigeten történő átvizsgálás, és kiutasítás után.

vlcsnap-2015-11-29-20h03m31s158.png

Ez önmagában is elég lenne ahhoz, hogy Neelyvel megforduljon a világ, de a java csak ezután jön. Előbb apósa, Hobart Showalter ront rá szokása szerint pont épp öltözködés közben, és ahelyett, hogy Cornelia hosszas kérlelésére távozna, inkább jelzi, hogy elég rég óta figyelteti már, majd átadja azt a nyakláncot, amit Neely még San Franciscóban adott el, hogy a pestises kínaiaknak élelmet vegyen belőle. Hobart egészen odáig jut, hogy közli menyével, már bizony terhesnek kellene lennie, úgyhogy biztosan nem teszi házastársi dolgait, és finoman arra is utal, hogy ő követtette, amikor Speight nyomozó ügyében próbált információt szerezni. Az egész jelenet egyébként zseniális, csak a legelején látjuk Hobartot, után csak Corneliát, őt is közvetlen közelről, így tökéletesen elénk van találva az a hatás, amit Showalter személye okoz a nőnél.

vlcsnap-2015-11-29-19h58m33s243.png

A segítség Philiptől sem érkezik, annyival lerendezi a dolgot, hogy „az apja nem olyan figura, akivel érdemes packázni”, aztán azt is világossá teszi, hogy a Showalterek pénzéből megy még egyáltalán a Robertson családi vállalkozás, szóval ha nem szeretné, hogy azonnal visszakérjék a kölcsönt, talán inkább tartsa a száját, játssza a kötelességtudó feleség szerepét, és hagyja a gondolkodást Philipre. Az igazi csapás viszont a bálon jön, ahol a két, meglehetősen magas rangú férfi után Lucy nővér osztja ki úgy, hogy a fal adja a másikat. Pedig Neely csak jót akar, és jelzi Lucynak, hogy ne nagyon élje bele magát az ilyen bálok világába, Henry ugyanis elég nőcsábász, és csak úgy jönnek, mennek mellette a lányok, hogy legalább őt megmentse abból a világból, amibe ő került. Igen ám, de Neely nem látta az új, szexuális hatalomtól óriássá nőtt Lucyt, aki szó szerint fél kézzel bármit el tud érni Henrynél. A helyzet viszont az, hogy Lucy sokkal nagyobb erővel küzd az 1900-as évek nőinek egyenjogúságáért, mint Cornelia, ő ugyanis nem vár senkitől az engedélyre, inkább csak megy előre, mint egy gőzmozdony.

vlcsnap-2015-11-29-20h15m44s57.png

Már a bál előtt sem ült otthon, hogy akkor most a nővéri egyenruhájában menjen-e, vagy Henry küld-e nekik ruhát, inkább elment Ping Vuhoz, a szájába nyomta a lábát egy kis szex közben, és hopp, már meg is volt a pénz egy gyönyörű báli ruhára. A bálon sem nagyon ment bele a kíséret-szerepbe, ő bizony mulatni, táncolni jött, az irányítás pedig az ágyban is megmarad – a domináns nőtől teljesen izgalomba jött Henry hiába maszatol, nem sokra jut Lucynál, aki inkább megmutatja, milyen is az, ha ő, és a drogok veszik át az uralmat a hálószobában, Henry pedig ha tehetné, örökbérletet venne erre a hullámvasútra.

vlcsnap-2015-11-29-20h05m40s160.png

Hasonló gőzmozdony-üzemmódra kapcsol Algie is, a vége viszont elég csúnya tömegszerencsétlenség lesz nála, ami megmutatja a valós helyét a korai 20. század társadalmában. Az persze nem rajta múlt, hogy D.W. Garrison Carr egyszer csak beállít a Knickbe, hogy akkor már műthetik is a sérvét, de ha már ott van, Algie nem sokat tehet, és intézi a műtétet, amit még nem vertek át az igazgatótanácson, amiben bizony túlsúlyban vannak a rasszisták. Thack meg is jegyzi, hogy ezzel a kis manőverrel a műtétet megnyerte ugyan, de hosszabb távon mindent elvágott, Algie viszont kiakad, mert ő már képtelen tovább várni, ezért is nem ellenkezett túlzottan, amikor Carr felbukkant a recepción. Thack nem áll mellé, ami elég nagy koppanás Algie-nak, pedig ha tudná, mi jön még… A bálon a felesége, Opal kis híján nekiront Robertsonnak, hogy mégis hogyan van az, hogy Algie az egyik legjobb sebész, mégis kutyaként van kezelve. Robertson őszinte megbánással, de közli, hogy az új kórház ügyében inkább a többi befektetőnek van szava, neki semmi, ők pedig hófehér kórházat szeretnének gazdag betegekkel, szóval nem hogy fekete betegek kezeléséről nem lehet szó, de az sem biztos, hogy Algie egyáltalán dolgozhat az új helyen, amikor az megnyit. A harmadik csapás – Cornieliánál is ennyi volt, milyen szép párhuzam – a kórházi műtőben jön, Carr sérvműtéte előtt. A beavatkozásra meglepetésre ellátogató rasszista Gallinger kicseréli az előre kikészített altatószereket, ami miatt leáll Carr légzése. „Nagy szerencse”, hogy Gallinger pont ott van, hogy megmentse a beteget, Algie pedig megszégyenülve kénytelen odaengedni kollégáját, hogy az életben tartsa Carrt, amíg ő a sérvvel bíbelődik.

vlcsnap-2015-11-29-20h07m06s247.png

Ejtsünk szót Tom és Harriet furcsa párosáról és a „remek” kórházigazgatóról, Barrow-ról is. Előbbiek tényleg úgy élnek együtt, ahogy mondták, Tom még egy függönyt is felhúzott, hogy Harry tisztességesen öltözködhessen. De eközben megszületett az új üzleti vállalkozásuk is, ami jóval kisebb kockázattal jár: ha már Harry úgyis fogamzásgátlási tanácsokkal látja el a lakásukra érkező lányokat, miért ne kezdhetnék ellátni őket szivacsokkal gumikkal, hogy megelőzzék a bajt. Na és mi a helyzet Barrow-val? Az egyik építési vállalkozó megfenyegeti, hogy ha nem kapja meg a pénzét, akkor elhinti az igazgatótanácsnak, hogy vajon Barrow-nak honnan is lehet pénze arra a lakásra, amit a kurvájának akar megvenni. A jó igazgató pedig a tőle várt módszerrel rendezi a dolgot: félhülyére vereti az őt fenyegető vállalkozót.

vlcsnap-2015-11-29-20h05m45s214.png

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása