Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A S.H.I.E.L.D. ügynökei 2x19 - A piszkos hatos

2015. november 27. 11:00 - Smokey the bear

Raina ismét rémálmot lát. Véres fejű Gordon, műtőasztalon fekvő Lincoln és egy HYDRA logo szerepel benne többek között, de szerencsére, vagy sem Syke és Coulson is. Raina felriad, és Jiajingot találja az ágya mellett. Állítólag kiabált álmában, azért ül az összevarrt arcú nő a szobájában. Nem sokáig trécselhetnek, mert megérkezik a HYDRA karmaiból frissen szabadult triumvirátus: Gordon, Skye és Cal. Utóbbi ordít, mint aki megveszett, becses nejére van kiakadva, mégis hogy a fenébe képzelte, hogy csak úgy kidobja, mint a szemetet? Jiajing a szemét forgatja, kussoljál már, hallod, vagy baj lesz! Skye most veszi észre, hogy Lincoln lemaradt, visszaküldi érte Gordont, aki kisvártatva véres fejjel érkezik. Az elektromos dokit a HYDRA elvitte magával, semmit sem tehetett. Raina is szemtanúja a jelenetnek, látva Gordon összevert homlokát, mosolyog magának, látnok vagyok, baszki!

1_raina_dreaming.jpg

A Buszon folytatjuk. Coulson a kihallgatóban. Hehe, előbb-utóbb mindenki itt végzi. Gonzales jön hozzá elbeszélgetésre. Bár elméletileg ő van jobb pozícióban, Coulson úgy ledumálja, hogy a füle kettéáll. A Főnök biztos forrásból úgy tudja, hogy a HYDRA létrehozott egy bázist az Északi-sarkon, ahol különleges képességekkel megáldott embereken kísérletezik. Mike Peterson is ott van, az ő szemén keresztül mindent láthatnak. Gonzales akadékoskodik egy sort, nem ez az a Deathlok, akit a HYDRA hozott létre? De az, de nem érdekes, most szövetséges – mondja Coulson, és tovább hadar. Közös a céljuk, meg akarják állítani a HYDRÁ-t, hát tegyék azt! Amúgy meg, mindenkinek megvannak a maga kis titkai, Gonzalesnek például a titkos rakomány az Iliádon. Coulson ezt az infót speciel Fury Kockájából tudja, amit szívesen megoszt az iShielddel is, ha hagyják végre dolgozni.

2_box.jpg

Vissza a Túlvilágra. Jiajing a lányával beszélget a szobájában. Lincolnt ő küldte Skye után, hogy védje meg, ha Calnak elmegy az esze. A tények ismeretében jobb lett volna, hogy Skye-t el sem engedi az apjával. A lány tiltakozik, Calnak elkelt a felügyelet, most pedig mentsék meg Lincolnt! Jiajing a fejét a rázza, tudja, hogy Lincolnt meg fogják kínozni, de momentán nem tesznek ellene semmit, mert ha odaküldi Gordont, és a HYDRA le tudja követni valahogy a mozgását, akkor mindannyian bajban lesznek. Biztos, hogy a fiú is ezt akarná. És basszus, tényleg! A HYDRA bázison éppen magához tér a srác, és beszédbe elegyedik a szomszéd cellába elzárt Deathlokkal. A gépember karját megbénították, így nem tudja kiszabadítani magukat. Lincoln szintén nem számíthat külső segítségre, sőt reméli is, hogy nem jön érte senki, mert azzal csak veszélybe sodorná a fajtáját. Na, ezzel is csak többen vagyunk, gondolja Deathlok, de csak annyit mond neki, hogy az ő barátai is túlerővel néznek szembe, de ők biztos lesznek annyira hülyék, hogy értük jöjjenek. Csak el ne késsenek, ugye. A rabokat a CCTV-n keresztül Dr. List és Mr. B. figyeli. Megbeszélik, hogy micsoda remek szövetséget kötöttek ők ketten, és mennyire fontos, hogy megtudják, mi okozza Lincoln képességét. Újrakezdik a kísérletezgetést: mindkét cellába beküldenek valami fegyvert, ami egy lökéshullámmal kiüti a foglyokat.

3_hydra_base.jpg

Közben szerveződik a mentőakció. Gonzales egy nagyobb csapatot küldene fegyverekkel, hogy töröljék el a föld színéről a HYDRA bázist. Coulson viszont nem akarja kockáztatni a fogva tartottak életét, ezért csak egy kisebb beszivárgó egységet küldene. A sajátját, nyilván. Gonzales belemegy, így a sérült Huntert és a csapat többi felét szállító quinjet leszállhat a Buszra. Még jó, mert Huntert már a hányinger kerülgette Ward és Kara (33-as ügynök) enyelgésétől. Kölyökképű persze nem jószántából furikázza a seggüket. Kell neki valami Coulsontól, amivel a Karának tett ígéretét teljesítheti. Az érkezésük felkavarja az állóvizet. May csak azért nem harapja át ott, helyben Ward torkát, mert volt gyerekszobája, gondolom. Mindannyian (mínusz Kara) a főnöki irodába vonulnak, hogy megbeszéljék a tennivalókat. A HYDRA orvosai eltávolították Deathlok szemét, szóval vakon vannak. Ward Mr. B-vel hozakodik elő, de a többiek nem nagyon bíznak a volt HYDRÁ-sban. A terv az, hogy Coulson csapat bejut a bázisra, és kikapcsolja a védelmi rendszert, hogy Gonzales légiereje elpusztíthassa a létesítményt. A bejutás nem lesz egyszerű, mivel az Északi-sarkon nem nagyon van takarás, ugye. Az iShield demokrácia, úgyhogy Gonzales szavazásra bocsátja a dolgot: a videón bejelentkező Weaver és Oliver ellenzi, Bobbi és Gonzales támogatja, úgyhogy May-é a döntő szó. Coulson ledöbben a tényen, hogy Melinda, az ő jobb-és bal keze immár az iShield szekerét tolja.

4_vote.jpg

Maya döntés előtt négyszemközti beszélgetésre invitálja Coulsont, és a fejére olvassa, hogy titkolózik előtte, és még csak nem is a Théta protokoll fáj neki a legjobban, hanem az, hogy a háta mögött az ex-férjével is bizniszeltek valamit. Coulson próbálja menteni, ami menthető: a Théta protokollról csak a S.H.I.E.L.D. igazgatója tudhat, dr. Garnert pedig a véséses krízis miatt kereste fel. Sajnálja, ez utóbbiról legalább szólnia kellett volna, de most tegyék félre a nézeteltéréseiket és szabadítsák ki a foglyokat! May nincs meggyőzve, nem is tartja már Coulsont a S.H.I.E.L.D. vezetőjének, de enged a könyörgésnek egyelőre. Na, szépen elfajultak a dolgok kettejük között.

5_may_and_coulson.jpg

A laborban Fitz-Simmons beszéli ki Kara és Ward romantikus kapcsolatát. Abban mindketten egyetértenek, hogy Ward részéről ez tuti nem szerelem, hiszen annak a pszichopatának nincsenek emberi érzelmei. Zsenikém témát vált, megköszöni Jemmának a szendvicseket, és hősködik is egy kicsit, elmondja, hogy a quinjeten nekiugrott Wardnak, úgy kellett leszedniük róla. És még ki is húzza magát, ültő helyében! Jemmának persze imponál a dolog, de ő tovább is menne. Azzal elővesz a porlasztóbombákkal teli bőröndöt. Ha alkalma nyílik rá, ő bizony tuti végez Warddal. Fitz csak ámul, mióta lett ez a csaj ilyen vérmes?

6_simmons_mission.jpg

Miután Jiajing támogatásásra nem számíthat, Skye Gordont próbálja meggyőzni, hogy szabadítsák ki Lincolnt. Meglepetésre Raina lesz az, aki a segítségére siet. Elmondja, hogy látta, amint Skye megmenti a fiút. Skye szkeptikus, nem nagyon hisz a Tüskés látnoki képességeiben, de amikor az megemlíti Wardot, akinek a felbukkanásáról a lány eddig senkinek sem beszélt, mindjárt másképp látja a dolgokat. Gordon ellenkezik, ő a HYDRA közelébe sem megy. Nem is kell – mondja Raina-, Skye-nak előbb máshol van dolga. A S.H.I.E.L.D. bázison eközben felpezsdült az élet, mindenki, mindenkivel konspirál. Ward megbeszéli Karával, hogy ő most elmegy Coulsonnak segíteni, a nő csak maradjon itt nyugodtan, és koncentráljon arra, hogy visszanyerje a régi énjét.

Kicsit arrébb Gonzales és Bobbi beszélget. A nő nem érti, hogy ha a főnöke az akció mellett szavazott, akkor miért nem engedi, hogy ő is részt vegyen benne. Hát mert veszélyes, azért – hangzik az egyszerű érvelés-, nem evett meszet, hogy a legjobb emberét beáldozza egy ilyen öngyilkos küldetésen. Hogy Coulson csapata is S.H.I.E.L.D. ügynökökből áll, azt meg le se szarja, elvégre áldozatokat kell hozni a közjó érdekében. Kedves ember eza Gonzales. Simmons szinte szó szerint Coulson elé veti magát, hogy csatlakozzon a csapathoz. Deathlok szemét eltávolították, biztos szüksége lesz orvosi segítségre, mégpedig olyanra, aki ismeri a gépember felépítését. Coulson erre beadja a derekát, Simmons is jöhet. Jön is, egy porlasztóbombával a tatyójában. A csapat felszáll a Buszra, kicsit feszengnek Ward jelenlétében, amikor hirtelen valami fura zajra lesznek figyelmesek. Skye az. Újra együtt a régi csapat.

7_the_team.jpg

A viszontlátás nem lesz túl vidám. Fitz-Simmons nagyon lelkes, de nem tudnak kiszedni semmi belsős infót Skye-ból, amin meg is sértődnek kicsit, de a lány elmondja, hogy Ward jelenlétében inkább nem menne bele a részletekbe. Végszóra megjelenik Kölyökképű. Miután a csapat többi tagja is megérkezik Coulson utasítására elkezdődik az eligazítás, Ward vezetésével. Nem tart túl sokáig, mert ahogy Ward körbenéz olyan zsigeri gyűlölettel találja magát szemben, amit már nem tud szó nélkül hagyni. Egy régen várt beszélgetés veszi ezzel kezdetét. Ward megvallja a csapatnak a bűneit, tudja, hogy rossz dolgokat követett el, de hát ismerik a sztorit a hányattatott gyerekkoráról, kicsit nehezen tudta feldolgozni, ez van. Simmons erre csak a szemét forgatja, May pedig beszól, hogy mindenkinek megvannak a maga lelki bajai, de senkiből sem lett pszichopata. Igen, mindannyian másképp dolgozzuk fel, te például velem- szájal vissza Ward. Coulson rögtön bekussoltatja, nehogy May nekiugorjon, és puszta kézzel kibelezze. Ward ejti a témát, de csak sót szór a sebbe. Elmondja, hogy nem sajnálja, hogy megölt egy csomó S.H.I.E.L.D. ügynököt, sőt még azt sem, hogy Fitz-Simmonst kidobta a gépből (a szemét!), csak azt, hogy a tetteivel maga ellen fordította őket, mert ő igenis szerette a csapatot, és azok voltak a jó idők, mikor együtt dolgoztak. Nem tudom, Ward mit remélt ettől a monológtól, de a nagy összeborulás természetesen elmarad, Skye sajnálja, hogy nem lőtte le Puerto Ricóban, Fitz-Simmons is csak bólogat, hogy ja, a fejére kellett volna céloznia, Coulson meg csak annyit mond, hogy jobb, ha Ward ezentúl senkihez sem szól semmit. Hogy összeszedjék egy kicsit magukat, a Főnök vázolja a tervet: Skye, Ward és Simmons kimenekítik a sebesülteket. Coulson és Fitz tönkre teszik a védelmi rendszert, és velük tart May is, ha tűzharcra kerülne sor. Mibe, hogy fog?

9_wards_speech.jpg

A 21. percbe léptünk. Mi jön most? Úgy van, feszültségoldás. Jiajing kiengedi Calt az őrizetből, és bocsánatot kér tőle, amiért nem szólt neki előre arról, hogy el fogja küldeni, de ezt így látta helyesnek. Most pedig nagyobb fenyegetéstől tart: Rainától. A Tüskés egy egész csoportnyi Embertelent gyűjtött maga köré, úgy látszik, sokukat érdekli a jövő. Cal bólogat, álnok, manipulatív egy nő ez, jobb, ha Jiajing rajta tartja a szemét. Ez a rész, úgy tűnik, a bocsánatkérésről szól. Odahaza, a Bázison Mack szerelgeti a házimozit, amikor lehuppan mellé Hunter, aki meglepően gyorsan túllendül azon, hogy kollégája majdnem halálra fojtogatta. Abban maradnak, hogy szent a béke, és Mack egy életre Hunter csicskája lesz, vagy legalábbis nagyon sok sörébe kerül neki ez a kis móka az iShielddel. Mack Bobbira tereli a szót, de kiderül, hogy Hunter még nem beszélt vele. Miért nem lepődtem meg ezen? Bobbi közben meglátogatja az orvosi vizsgálaton lévő Karát. Megbeszélik, hogy Bobbi fél a tűktől, meg azt is, hogy ha 33-asnak segítségre lesz szüksége az emlékezéshez, forduljon hozzá bizalommal.

HYDRA bázis. Dr. List sóhajtozik, az alanyok elég rossz bőrben vannak, kár lenne, ha nem élnék túl. Eddig csak az Ikrekkel volt szerencséjük, de őket von Strucker Sokoviába vitte (hello, Bosszúállók 2.). Miközben Lincolnt a műtőbe viszik, érkezik a hír, hogy egy repülő tart a bázis felé. Dr. List kiadja az ukázt a lelövésére. A Busz az, mutatják is, ahogy May a botkormánynál ül, és az egész csapat beszíjazva várja, légi parádét. A HYDRA tüzet nyit rájuk, és le is szedi a Buszt az égről. Mielőtt a szívünkhöz kapnánk, gyorsan képbe hoznak bennünket. May valójában a quinjet pilótafülkéjében volt, a többiek meg a raktérben. Úgy manőverez, hogy a HYDRA egy törmelékdarabnak higgye a gépet. Sikerrel jár, a HYDRA bázis közelében érnek földet. Odabent Mr. B. várja őket, és készségesen útba is igazítja mindkét csapatot. Fitz, May és Coulson megy a szerverszobába, a többiek pedig, Bakshival együtt a sebesültekért indulnak. Az őröket Skye intézi el szupererejét is bevetve. Ward csak les, ő nem is tudta, mire képes a lány. Deathlokot gyorsan megtalálják, aki elmondja, hogy siessenek, mert Lincoln már elvitték az orvosok. Skye megy a fiúért, és egy remek jelenetben kiiktatja az őröket. Pörgős, ügyesen megkoreografált jelent, tisztára, mint egy videojáték. A műtőasztalon Lincoln már az utolsókat rúgja, Skye viszont pont időben érkezik, és emberi defibrillátorrá válva visszahozza a fiút az életbe.

12_rescue.jpg

Simmons elküldi Wardot, hogy hozzon valami hordágyat Deathloknak, de ez valójában csak ürügy, hogy a férfit leszakítsa a csapatról. Utánamegy, de sajnos a beélesített porlasztóbomba a gazdáját védő Bakshin csattan. Mr.B. kicsekkol. Ward fegyvert ránt, de nem lövi le Simmons-t, csalódott benne, mondja, aztán otthagyja. Az iShield gépei közelednek, Gonzales és csapata otthonról követi az eseményeket, még várnak Coulsonék bejelentkezésére, a gépek csak Gonzales parancsára kezdenek bombázni. De hol van Coulson, merthogy nem Fitz-cel, az biztos. May a szerverterem egyik különtermében találja meg, amint épp adatokat tölt le egy gépről. May elképed, hát ezért volt olyan sürgős a fogolymentő akció! Az érkező HYDRA katonákat ledurrantja, majd odavakkant a főnöknek, hogy kapja össze magát, és lépjenek le most, különben ő lesz a következő. A sebesülteket összeszedik, May bejelentkezik Gonzaleséknál, mission accomplished, mehet a bombázás. Gonzales elismerően bólogat.

A csapat hazatér. Coulsont rögtön egy hívás fogadja Wardtól. Kölyökképű jobbnak látta lelépni, amíg teheti, a csapat már sosem fog neki megbocsátani, meg aztán nem szeretné, ha törölnék az emlékeit. Arra kéri Coulsont, hogy viselje gondját Karának, ő nem tehet arról, amit Whitehall tett vele, megérdemel még egy esélyt. Coulson azt mondja, még meggondolja. Deathlok sérülései elég komolyak, de Fitz-Simmons már intézi az alkatrész beszerzést a sérült lábához. Deathlok kérdésére Fitz elmondja, hogy Bakshi segített nekik megtalálni őket, de amikor a fickó halálának körülményeire terelődik a szó Simmons inkább hallgat. Lincoln még mindig eszméletlen, Skye az ágyánál virraszt. Gonzales figyeli őket az ablakon keresztül, és az érkező Bobbinak elmondja, hogy valójában ezért ment bele Coulson tervébe, hogy rátegye a kezét a különleges emberekre. Skye-ra nem számított, de ha már itt van, itt is tartják. Bobbi szerint ezt azért meg kéne beszélniük. Végszóra érkezik Coulson, aki Gonzales kérésre átadja a Kockát. Élvezze ki, amíg Fury el nem jön érte, hogy visszakérje, spoilerezi el a mozifilmet a Főnök, majd ugyanazzal a lendülettel folytatja is az Bosszúállók 2. részének felvezetését. Maria Hill keresi telefonon (úgy látszik ő is egy visszatérő eleme a sorozatnak). Coulson megmutatja a hívóazonosítót Gonzalesnek, majd elvonul magánbeszélgetésre. A HYDRA adatbázisában Coulson megtalálta Loki jogarát. A HYDRA valószínűleg nem tudta, hogy azzal ölték meg, de arra biztosan rájöttek, hogy manipulálni tudják vele az emberi elmét. Szerencsére megvan az infó, hova kell érte menni. Sokóviába. A Théta protokoll készen áll, összehívhatják a Bosszúállókat!

Rainával zárunk. Jiajing jön hozzá látogatóba, hogy egy kis verbális farok méregetésbe kezdjenek. Skye-anyu mérges, mert úgy gondolja Raina a látomásai felhasználásával vette rá a lányát, hogy elmenjen Lincolnért, és ez veszélyes volt. Jianjing ezentúl minden, Raina képességeivel kapcsolatos döntés magának tart fent. Raina fellázad, mégis ki döntötte el, hogy a sebhelyesarcú itt a góré? Talán ideje lenne ezen változtatni! Tovább nem jut a mondandójában, mert hirtelen látomásai lesznek. Fémemberek égetik fel a városokat, hatalmas pusztítás lesz, és a világ örökre megváltozik. Ha valaki nem látta még a Bosszúállók 2. részét, akkor nosza, a sorozta bőven fog még hivatkozni rá az elkövetkező részekben.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2015.11.27. 13:16:06

Bírtam volna, ha Simmons tényleg kinyírja Wardot.

Balfars 2015.11.28. 00:25:00

Mókás volt ahogy megörült Gonzales amiért minden a terve szerint alakul erre Coulson bemondja, hogy végső soron még mindig Fury szerint mozognak a bábuk.

Is 2015.11.28. 22:32:13

@Balfars: Igen, eléggé megnyúlt az arca az öregnek. :)

Gabba 2015.11.29. 18:45:10

"sót szór a sebbe" - ez jó kis nyelvtörő, mondd ki gyorsan tízszer egymás után :)

az epizód címe szerintem A piszkos tizenkettő c. alapműre utal
süti beállítások módosítása