Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

White Queen 1x03 - The Storm

2015. november 25. 09:00 - winniethepoooh

A Towerben vagyunk, a perverz Elisabeth a bolond Henrik királyt kukkolja, persze nem felejt el, aggódni Edwardért. Eközben a nagypofájú Warwicknak még van képe a királyt a Rivers család ellen hergelni. Mondanom sem kell, hogy ettől Edward mennyire ment falnak. De legalább Warwick költségein kajál. Ezután Warwick diszkréten érdeklődik lánya menstruációjáról, ebből kiderül, hogy Isabel terhes.

- Fiú lesz?

- Honnan tudjam, apám?

De tényleg szegény lány honnan a picsából tudhatná, hogy lány vagy fiú lesz? Bravo Warwick, ezt megcsináltad. Innen már nincs vissza út, Warwick a tanács elé akarja vetni javaslatát, miszerint George a jogos király, Isabel pedig a királynő.

w0.png

Lady Margaret rohan urához, hírt kapott Jasper Tudortól, a parlament Edward sorsáról dönt. Margaret, ha tehetné, egyedül szállna szembe Edwarddal és seregével. Fújj, de utálom ezt a nőt. Edward az ablakból kiabál Georgenak. „Ne bújj a kuzinunk háta mögé” - inkább a seggébe. George fejére amúgy se lehetne azt a koronát ráerőszakolni. Issy már meg is kapta a koronázási palástot, de még mindig Elisabeth szagú. Nagyon úgy néz ki, hogy Issy nem akar királynő lenni, mert fél, hogy az apja ellene fordul. Nem logikus. Ahhoz képest, hogy az előző részben ki nem állhatták Elisabethet, most úgy tűnik, nem is utálják annyira, sőt talán még tisztelik is egy kicsit. Najó azt azért nem.

w1.png

w2.png

A parlamentnek döntést kell hoznia Edward ügyében, mindenki izgul.  George hiába győzködte őket uralkodói jogáról, a döntés megszületett. George-ot nem fogadták el királynak. Imádom, hogy Richard is ellene volt. Edward most nagyon örül a fejének, és vigyorogva gúnyolódik testvérén és kuzinján. Két megoldás lehet. Vagy elengedik, vagy megölik. Egyértelműen elengedik, George dühében nekimegy testvérének. Senki sem szeret veszíteni. A kis Annie unatkozik, úgyhogy felpróbálja azt a szép kis palástot. Anyja dühösen ront be, és ráparancsol lányára, hogy azonnal vegye le, de mindezt olyan hangsúllyal, hogy nem csak a lány, de a szerencsétlen néző is kiugrik a bőréből. A grófné közli lányaival a rossz/jó hírt, hogy Dzsordzs nem lesz király, amiből az következik, hogy Isabel sem lesz királynő. Most lehet örülni!

w3.png

Edward siet vissza feleségéhez, aki örömködve tervezi édes bosszúját. „Öhm bocsi, de nem”- közli Edward. Ha ez még nem lenne elég, a Bedford hercege címet is Warwick unokaöccsének adja, sőt még a lányukat, a kis Elisabethet is hozzáadja az ifjú Bedfordhoz, a béke érdekében. WTF?? A király így azt hiszi, hogy Warwick nem fordul majd ellene. A fenéket nem! Nagy a bánat Lady Margaretéknél is. Staffordot megfosztották egyik címétől, erre nagyon bepöccent, és megtiltotta Margaretnek, hogy levelet írjon bárkinek is, főleg Jaspernek.

w5.png

w4.png

w6.png

Warwick és családja érkeznek a királyi udvarba karácsonyozni. Edward úgy fogadja őket, mintha mi sem történt volna. Undorodva átölelik egymást. A lányok és a grófné tiszteletüket teszik a királynőnél, aki ennél bunkóbb már nem is lehetne velük. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én megsajnáltam a lányokat. Én meg a hülye empátiám. A nem tudom melyik teremben éppen party van. Elisabethnek életkedve 0, és Warwickot meglátva, ez 0 alá csökkent. Már csak a drága jó édesanya hiányzott a körből, aki szintén nem a szívem csücske. Edward telkeket adományoz Warwickéknak. Riversné ismét mágiához folyamodik. Megjósolta, hogy az utód végre fiú lesz. Ezt meg is ünnepli Elisabeth férjurával a szobában. A vetkőztetésben szegény Annie segít, cserébe Elisabeth és Edward merő hálából betemetik levetett ruháikkal. Értem én, hogy csúnya a csaj, de azért nem egy szennyes tartó. Szegény kislány el is panaszolja apjának ezt a megaláztatást, de „a trón már közel”, úgyhogy bírja ki.

w7.png

w9.png

w8.png

Újabb felkelésre ébred az udvar, állítólag a bolond Henrik egyik embere a felbujtó. A csatára George és Warwick is elkísérik Edwardot. Hogy mi lesz ebből? Jasper és Margaret végre találkoznak. Sereget toboroznak Edward ellen. Kiderül, hogy az egész felkelés mögött Warwick áll, és Jasper meg Stafford seregei csak elterelés lenne, hogy Warwickék lecsaphassanak. Stafford nem adja nevét ehhez (jól teszi), Margaret búcsúzóul egy keresztet ad Jaspernek, amit az ablakból kukkoló Stafford nem néz jó szemmel.

w10.png

Isabel eközben sír, hogy ő nem akarj királynő lenni, de apja nem azért teszi, amit tesz, hogy a semmibe vesszen. „Imádkozzatok apátokért, nehogy ezt is elbassza, mint egyébként minden mást.” Ezután, egy röpke pillanat erejéig láthatjuk, hogy Lady Margaret és férje kibékülnek, majd másnap elutaznak Margaret öccséhez, hogy csellel rávegyék az Edward ellenes harcra. Az ügy érdekében Margaret össze-vissza hazudik a fiúnak, hogy Isten kiválasztotta stb. Nem szép dolog istenre kenni. Párhuzamos imádkozásnak lehetünk tanúi, mindenki imádkozik valakiért. Jasper elmondja az igazságot Margaret öccsének a felkelésről, aki nem is tudom mitől vezérelve, átrohan Edward táborába. Két katona lefogja, és hiába próbálja elmondani az igazságot Warwickról és erről az egészről, hogy ez csapda, a fiút Edward leszúrja.

w11.png

Másnap Lady Beauchamp megtudja, hogy drága fia meghalt. Stafford vígasztalja, Margaret meg kb úgy 60 méter magasból leszarja. Áruló volt, kész. Én azért sajnálom. Turbánfejű Margaret még egy levelet kapott, amiben az állt, hogy Jasper elmenekült Franciaországba. Következik ebből, hogy a kis Henrik egyedül van és el kell menni érte. Warwick ismét elbukott, ki gondolta volna? Hajóra kell szállniuk. Legalább egyvalamihez értenek, a megfutamodáshoz. Isabel kijelenti, hogy ő nem tud hajóra szállni, mert terhes. Majd szülsz a hajón. Elisabeth vihart küld rájuk. A Warwick család indulni készül. Utazásuk baljós előjele Éjfél, a ló megbokrosodása. Stafford és Margaret úton vannak Henrikhez, de az Elisabeth csinálta vihar őket is elérte. És már a hajón vagyunk, megindult a szülés. A két lány pánikba esik. Gyorsan rongyokat és törölközőket! Anne értesíti George-ot, hogy a felesége éppenséggel szül, aztán kap egy jó nagy adag vizet a nyakába.

w12.png

w14.png

w15.png

w16.png

Közben Margareték megérkeztek Henrikhez. A fiú nem ismeri fel anyját, és továbbra is hidegen, távolságtartóan viselkedik vele. A hajón Isabel vajúdik, de sajnos a baba megrekedt benne. Bába kell, hogy megfordítsa. Hát az most nincs kéznél, de itt van nekünk egy apró kezű, bábakinézetű Anne-unk, aki benyúlhatna nővére vaginájába. Szegény lány inkább nyelt volna karót, de amit muszáj, azt muszáj. Margaret csodálkozva bámul Jasperre, de rögtön lecsókolja. És ahogy ez általában lenni szokott, valaki mindig megzavarja ezt a pillanatot. Ez esetben Stafford volt az ünneprontó. A vihar kitombolta magát, Annienek pedig nem sikerült megfordítani a babát. Elvesztették. A legszomorúbb (kinek mi), hogy a baba fiú lett volna. Jasper elbúcsúzik a kis Tudor Henriktől, és megkéri, hogy vigyázzon anyjára ebben a nehéz időkben. Edward király megérkezett a beígért barackkal és sózott hallal. A még meg nem született állítólagos fiú az Edward nevet kapja majd. Milyen kreatívak a szülők. A záró jelenetben pedig George nyugtatgatja Issyt, hogy lesznek még gyerekeik. Csak nem biztos, hogy fiúk. Háh.

w17.png

w19.png

w18.png

 

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása