Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Bear Grylls: A Sziget 2x01 - Hisztis férfiak

2015. november 24. 13:00 - Chat Géza

kepernyofoto_2015-11-24_7_35_27.png

Ez nem a Leo Dicaprio féle Sziget, hanem a túlélőguru által prezentált fajta. A szitu talán még egy faéknél is egyszerűbb: végy egy marék Palit, vidd el őket a Csendes óceánra valami trópusi szigetre, aztán hagyd őket magukra a francba egy hónapra. Ezt tudja Bear Grylls műsora, de ezt nagyon. Maga a Mester nincs is jelen, csak utólag beszél az eseményekről, hogy például a víz milyen fontos, de ahhoz, hogy inni tudjanak, előbb fel kell forralniuk a pocsolyából merített itókát, amihez meg ugye tűz kell, ami, hacsak a Jó Isten nem jelenik meg égő csipkebokor képében, akkor bizony elég szopatós egy meló még egy tapasztaltabb desszantosnak is. Hát így. Nézzük akkor, hogy mihez kezdett magával 13 faszi egy lakatlan szigeten!

Bear lerakta a csipet csapatot, majd magára hagyta őket a kamerákkal, az akkumlátorokkal, némi vízzel és pár alapvető szerszámmal. Így éljetek túl bármit is, ti teaszlopáló brit nyegleók! Van egy pókhasú Paul, aki civilben építésvezető, itt meg a legnagyobb despota, aki megmondja, hogy a part felé kell venni az irányt, mert ott jobb lesz aludni, mint a dzsungel kellős közepén. Ezzel az atombiztos érvvel nem lehet vitába szállni, szóval mindenki megy Paul után. Leghátul az 51 éves Andy köpi ki a lelkét, ő cipeli a kamerák akkumlátorait, míg a középmezényben a legfiatalabb túlélő, Joe csak egy lepkefing súlyával veteksző hátizsákkal halad, de attól is kivan. Ezek után csodálkozunk, ha egy fiatal nem adja át a helyét a 7-es buszon egy idős embernek? A csordaszellem még össze se állt, de máris megkezdődött a fúrkálódás: többen is megkérdőjelezik Paul tervét, mivel már órák óta baktatnak a dzsindzsásban, a part meg sehol. Mire már majdnem feladták volna a harcot megtalálják a homokos beachet, csobbannak egyet és révednek maguk elé a pazar naplementébe, mire még egy-két bálna is megjelenik. Ennyire idilli még sose volt semmi a kis brit életükben.

kepernyofoto_2015-11-24_7_38_24.png

Az alvás persze senkinek se megy. Ettől kicsit megborulnak a dolgok. Aztán felüti fejét az ivóvízpara. Állatok által telekulázott és összevizelt pocsolya az bőven akad, de forrásvíz már kevésbé. Nincs mese: tüzet kell gyújtani. Ha az ősembernek ment, akkor pár agyoniskolázott britnek is fog. Kis szenvedés után sikerül is. Az öröm nem tart sokáig, mert igaz, hogy per pillanat verőfényes napsütés van, de már nyugat felől érkezik is a vihar. Ez már csak azért is gáz, mert egy kósza száraz hajlékot se sikerült összetákolnia a csapatnak, így a nehezen összeszenvedett tűz is el fog aludni a francba. Ideiglenes födőt raknak a tűz fölé, ami így túléli az esőt, de a közhangulaton ez mit sem javít. A legfiatalabbnak már nagyon hiányzik a nője, így műholdas telón jelzi is, hogy elhúzna a vérbe, mert - idézem - semmi másra nem vágyik, mint egy koktélra és egy pizzára. 24 óra múlva megérkezik a mentőhajó, addig gondolkozzon csak.

kepernyofoto_2015-11-24_7_39_11.png

A csapat nyuggere, az 51 éves Andy az elmúlt két napban el volt tűnve, bevonult egy szikla alá és ott vegetált. A műsor előtt, otthon még azt mondta, hogy unja magát, unja az életét, mindene megvan, így hogy értékelni tudja azokat, el kell mennie valahova, hogy új élményekkel legyen gazdagabb. Erre most a csapattól eltávolodva ázik rommá egy szikla tövében... SEnkinek sem jön be ez a hozzáállás, főleg Paulnak nem, aki meg azon van, hogy legalább egy száraz helyük legyen, ahol aludni tudnak majd az éjjel. Andy egy építtető cég tulajdonosa, Paul meg építkezési vezető, így alapból van köztük egy tipikus főnök-beosztott konflikt, ami a kivagyokiságon és a csicskáztatáson alapul. Andy a part mentén, a dzsindzsásba, a böglyök fészkénél verne tábort, ahova még a dagály is bekacsintgat éjszakánként. Andy el is lesz küldve a búsba. Paul a domboldalban talált egy jobb helyet, ott kezdenek el köteleket húzigálni, de mielőtt bármi is elkészülhetne, Paul berág Andyre, mert meghallott egy olyat, hogy ha ő nem lenne itt, akkor ő sem akarna elmenni. Így meg Paul nem marad. Összejön a nagy tanács, hogy megvitassák a távozók kérdését.

kepernyofoto_2015-11-24_7_39_55.png

kepernyofoto_2015-11-24_7_40_15.png

Joe elmegy, ezt felesleges tovább feszegetni, hiányzik neki Marok Marcsi és a kiszámítható londoni esőzés. Paul rettenet be van rágva, hogy még Andynek áll feljebb, hogy megsértődött, szóval nem érdekli mi van, elmegy és kész. Eddig Andy is a megpattannás útját taposta, de aztán mondott olyat, hogy ha Paul elmegy, akkor ő marad, de most, hogy Paul fixre elmegy, így már ő sem akar maradni. WTF??!!?!?!?! Paul többször is megemlíti Andy kedves mamáját, csak épp nem a legpozitívabb értelemben. Pault már semmi sem érdekli, holnap ő is elmegy, ami ha tényleg bekövetkezik, akkor a csapat építő nélkül marad. Mondjuk nem mintha eddig olyan nagyon előrébb lettek volna a két szakival. Anyway: jövő héten ugyanitt.

Címkék: bear grylls
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása