Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A S.H.I.E.L.D. ügynökei 2x18 – Az ellenségem ellensége

2015. november 20. 11:00 - Smokey the bear

Ott folytatjuk, ahol abbahagytuk. Azt ugyan nem tudjuk meg, mihez kellett a kézszárító, de Fitz valahogy mégis csak kiszökött a mosdóból, és most szemüvegben és öltönyben menekül az iShield emberei elől. Szó szerint, van egy kis futkorászás a dologban. Coulson, Hunter és Mike egy álcázott quinjetben várják egy épület tetején, és az alkalmas pillanatban fel is veszik zsenikémet. Fitz átadja a Kockát a Főnöknek, aki vázolja, hogy mi az új szitu: von Strucker báró és Dr. List a HYDRA két új feje, de egyáltalán nem kevésbé veszélyesek, mint Whitehall volt. Ők is a különleges embereket kutatják, elődjüknél még megszállottabban. Coulson abban bízik, hogy talán a HYDRA Gordon nyomára akadt. Be kell hát épülniük a HYDRÁ-ba, hogy kiderítsék, mit tudnak. Ehhez pedig, nincs mit tenni, Ward segítsége kell. Remek.

1_deal_ward.jpg

Coulson teóriáját röviden alá is támasztják nekünk. Az előző részben csak egy villanásra látott Ethan nevű fiún addig kísérletezett a HYDRA, hogy a srác szíve nem bírta tovább a gyűrődést. Dr. List mérges, valami kvantum jelet keres, amit ismét nem sikerült kinyerniük az „alanyból”. Ha már a szuperemberek, akkor ugrunk a Túlvilágra. Skye szülei beszélgetnek. Cal örvendezik, milyen jól sikerült a vacsora, csak azt sajnálja, hogy a lánya nem ismeri még abból az időből, amikor nem volt idegbeteg pszichopata, de sebaj, lesz még idejük megismerkedni. Jiajing csak a fejét csóválja, a férje viselkedése már eddig is sok gondot okozott neki, ráadásul a falubeliek is kezdik furcsállani, hogy egy képesség nélküli náluk héderezhet. Cal esküdözik, hogy meglapul, de mi tudjuk, hogy csinálhat, amit akar, úgyis mennie kell. Jiajing ennek megfelelően felajánlja neki, hogy Gordonnal együtt menjenek el a férfi lakhelyére, és hozza el a holmijait. Cal felvidul. Szegény, azt hiszi, még visszajöhet.

2_cal.jpg

Kicsit odébb Sky és Lincoln társasozik. A srác nem lett kevésbé helyes a múlt rész óta, a lány viszont, ha lehet, még gondterheltebb. Skye sokkal rosszabbra számított a vacsorán, de igazából egész jól kijött az apjával. Attól tart, ha az apját az akarata ellenére eltávolítják a faluból, akkor megint begurul, és annak nem lesz jó vége. Lincoln azt tanácsolja neki, beszéljen Jiajing-gel, elvégre az anyja. Skye megy is anyuhoz intézkedni. Jiajing a szobájában van, és épp Raina új képességéről beszélget a lelkes Gordonnal. Ha valóban a jövőbelátás a képessége, akkor ezzel ő lehet az első ilyen a fajtájukból. Ekkor toppan be Skye. Gordon elhúz, a csajok meg maradnak Cal sorsáról dönteni. Vagyis csak beszélni róla, mert a döntés már rég megszületett. Jiajinget nem igazán érdekli, hogy valakinek bántódása eshet, neki, mint vezetőnek néha nehéz döntéseket kell hoznia a falu érdekében, és a férjével sem tehet kivételt. Skye-nak nem tetszik ez a rendszer, ő egy S.H.I.E.L.D. ügynök, neki igenis fontos az ártatlan emberek védelme. Na, lesznek még itt gondok.

3_lincoln.jpg

Eközben Bobbi és Mack üti-veri egymást. Nyugi, csak játszásiból. Bezzeg, ha Hunter is ott lenne, biztos elcsattanna néhány célzottabb pofon. Vagy beszólás. Bobbi jól nyomja, kétszer is kiüti Mack-et. Közben a Kocka is szóba kerül. Mack nem bízik Simmons-ban, gyanítja, hogy a lány csak hátráltatja őket. Bobbit nem csak ez zavarja, hanem az is, hogy a nagy Coulson-üldözés közben elvesztették szem elől a HYDRÁ-t, pedig a szervezet nem szűnt meg teljesen. Coulson meg nem az ellenségük. Mack közbevág, ahhoz, hogy a főnököt igazolják, ki kell nyitni a Kockát. Az Iliádról már útnak is indítottak egy speciális lézervágót, ami majd jól felnyitja. Ezt már Simmons és May beszélik meg Coulson volt irodájában. May nem bánná, ha megjönne az eszköz mihamarabb, és véget vethetnének ennek az egész cirkusznak. Simmons erre bevallja neki, hogy az igazi Kocka már nincs itt, csinált róla egy másolatot, és az eredetit odaadta Fitz-nek. Nabazdmeg – olvasható 72-es betűmérettel May fején, de szóban végül csak annyit jegyez meg, hogy majd elintézi a dolgot.

4_training.jpg

A Ward-ügylet is jól halad. 33-as ügynök megkérte az anyukáját, hogy küldjön róla egy képet, hogy végre a saját arcát használhassa. Az agymosás, úgy látszik a józan eszet is kitörölhette, mert anyukán keresztül Coulson simán eljut a Mexikóban rejtőzködő pároshoz. 33-as mobilján randira is hívják Wardot menten. Deathlok és Ward most találkozik először az évadzáró óta, nem kicsit fagyos a viszonyuk. Ward nyugodt, ha ártani akartak volna nekik, már megtehették volna. Úgy is van, Deathlok a röntgenszemével átvilágítja, majd lefegyverzi Wardot, aki így már Coulson színe elé járulhat. A Főnök rögtön a tárgyra tér. Üzletet ajánl: Ward segít neki bejutni a HYDRÁ-ba, cserébe szabadon távozhat, és tiszta lappal előről kezdheti az életét, a S.H.I.E.L.D. nem fogja háborgatni. Egyetlen kikötése van csak, azaz inkább kettő: 1. át kell esnie a T.A.H.I.T.I. protokollon, azaz törlik a memóriáját, illetve 2. csak akkor távozhat a csehóból, ha belemegy az alkuba. Ez utóbbi kicsit leegyszerűsíti a döntést: Ward rábólint a dologra.

5_ward.jpg

May elintézte, de nem egészen úgy, ahogy vártuk. Elmondta Bobbinak az igazat. Bobbi értelemszerűen nem örül a fordulatnak, de egész higgadtan kezeli a dolgot. A laborban előadják a B-tervet az elképedt Simmonsnak: rá kell csatlakozni Deathlok rendszerére, így be tudják mérni Coulson tartózkodási helyét. Simmons kihajítja az ál-Kockát a szemétbe, és megy dolgozni, de láthatóan nincs ínyére May köpönyegfordítása. Reméljük, ez megint csak valami átverés. Kicsit később May megy meglátogatni a laborban serénykedő Simmons-ot, aki a szemére veti, hogy egy követ fúj az iShield-del, és ez nagyon nem oké, az meg különösen nem, hogy a kis vallomásával a mókusok elé vetette szegény Fitz-et. May meglepő módon azzal érvel, hogy itt nincsen jó vagy rossz oldal, Coulson egy csomó mindent nem mondott el neki(k), és ezt mindenképpen ki akarja deríteni. Simmons még jobban kiakad, le se szarja, mi van abban az átkozott Kockában! Csak annyit tud, hogy Coulson mindent azért tesz, hogy megmentse Skye-t, és talán hagyni kéne.

8_may_changed.jpg

A Buszon Hunter és Fitz csomagol. Zsenikém azon stresszeli magát, hogy megint Ward-dal kell együtt dolgozniuk. Amikor erre Hunter nem reagál eléggé támogatóan, akkor megkérdezi tőle, hogy vajon mit szólna, ha arra kényszerítenék, hogy Bobbival együtt dolgozzon? Ott a pont. Hunter is ezt mondja, meg azt is, hogy nem a legjobb az ördöggel üzletelni, de most az ő ördögük, legalább hasznát vehetik. A terepen közben megkezdődik az akció. Deathlok, az éjszaka közepén, egy elhagyatott helyre fuvarozza 33-ast és Wardot. Coulson már vár rájuk. Mike a kocsiban hagyja a párost, és elmegy Coulsonért. Egyikük sem bízik Wardban, de nem nagyon látnak más esélyt. Közben a Ward és 33-as a kocsiban enyeleg. De tényleg, még egy szerelemkaktusz is képbe kerül, meg egy smár is lesz, de Deathlok pont megzavarja őket. Előtte azonban még kiderül a páros beszélgetéséből, hogy Wardnak esze ágában sincs kitöröltetni a memóriáját, de Coulson segíthet neki a céljai elérésben. Az első lépés a megvalósítás felé vezető úton Mr. B., aki a kocsi csomagtartójában lapul, megkötözve.

6_team.jpg

A Túlvilágon tovább folytatódik a családi dráma. Skye meglátogatja az apját. Cal jó hangulatban van, ezért egész normálisan el tudnak beszélgetni. Kiderül, hogy a férfi eredetileg Milwaukee-ba való, csak az Orvosok Határok Nélkül miatt ment Kínába, és hát, ott ragadt. Gordon ezért holnap az amerikai otthonába fogja elszállítani. Reméli, hogy egyszer majd a lányának is megmutathatja. Skye megsajnálja, és megkéri, hadd mehessen vele ő is másnap. Cal boldog, Jiajing nem annyira. Skye beszél az anyjával. Elmondja neki, hogy tudja, hogy ilyen rövid idő alatt nem ismerhette ki teljesen az apját, de igenis megérti, ha kiakad, amiért csak simán ellökik maguktól. Ő maga egész életében a családját kutatta, és képes volt törvényt is szegni a cél érdekében. Nem azt kéri, hogy a szabályok ellenére tartsák a férfit a faluban, csak azt szeretné, ha vele mehetne, és elmagyarázhatná neki, hogy nem hagyják egyedül, és meg fogja látogatni. Jiajing elgondolkodik a dolgon.

7_please.jpg

Másnap Gordon, Cal…és Skye együtt érkezik Milwaukee-ba. A szem nélküli lelécel (Cal hazazavarja). Egy sikátorba érkeztek, fura egy környék, nem igazán tűnik lakóövezetnek. Cal bevallja, hogy nem itt lakik, a közelben volt a magánrendelője, mielőtt Kínába ment volna, azért jöttek ide, hogy megmutassa a lányának a környéket és együtt egyenek-igyanak. Sajnos már nincs minden ott, ahol Cal emlékezett rá, így az amúgy is elég feszengős apa-lánya program kezd egyre kínosabbá válni. Cal ráadásul nosztalgiázni kezd, felidézi, milyen életet tervezett a lányának. Mindketten elszomorodnak, hiszen ez az az élet, ami sosem valósulhatott meg. Ahogy tovább sétálnak az utcán, Syke szándékosan nekiütközik egy szembejövő nagydarab fickónak azért, hogy elcsenje a mobilját. Amíg az apja egy boltban fagyit vesz kettejüknek, Skye megcsörgeti Mayt. Megkéri, hogy küldjön erősítést, mert az apjával gondok lesznek, és kell valaki, aki megakadályozza, hogy kárt tegyen valakiben. Cal visszatér, és a volt rendelőjébe indulnak, mert mutatni szeretne valami nagyon fontosat. Az egyik oszlop mögé bújva Lincoln figyeli őket titokban.

11_family_program.jpg

A Ward-küldetés beindul, együtt a csapat a quinjet-en. Ward összehozott egy találkozót Mr. B. és Dr. List között, oda tartanak éppen. Az amúgy is feszült helyzetet Ward egy kis szemétkedéssel tetézi, és megkérdezi az idegességtől remegőt Fitz-et, hogy van? A srác erre se szó, se beszéd a torkának ugrik, úgy kell a többieknek leszedniük róla. Nem bízik sem Ward-ban, sem Mr. B-ben. Coulson sem, ezért List kérése ellenére sem engedi Bakshit egyedül a HYDRA repülőjére, Deathlok is vele fog tartani, az ő szemén keresztül követni tudják, mit egyezkednek azok ketten. A találkozó a kezdetét veszi. Mr. B. ügyesen lavírozik, és jól kivágja magát, az ugyan mégis ki ölette meg az összes HYDRA fejest jellegű, egymillió dolláros kérdésből. Innentől átveszi a kezdeményezést, és gyakorlatilag felajánlja Deathlok-ot von Struckernek a jó szándéka jeléül. Coulson szeme erre tikkelni kezd, nem erről volt szó! Ward magyarázkodni próbál, Bakshi csak azért csinálta, hogy megnyerje List bizalmát, de nem sokat ér az érvelése, mert a fedélzeten hirtelen elszabadulnak az indulatok. Mindenki, mindenkit sakkban tart. A patthelyzetet végül az oldja meg, hogy az ajánlat miatt Deathlok a vesztét érzi, és élesíteni kezdi a fegyvereit. Ezt Fitz észreveszi és szól a többieknek. Leteszik a fegyvereket, és zsenikém megüzenheti a robotzsarunak, hogy jobb, ha leáll.

10_count_of_3.jpg

Odahaza Gordon és Jiajing kicsit aggódik a hosszúra nyúlt milwaukee-i kirándulás miatt. Gordont azonban még ennél is jobban aggasztja Ethan eltűnése. Nem is sejtik, hogy Dr. List a nyomukban van. A nagyfőnök elmeséli Mr.B-nek, hogy a HYDRA tudósai kvantum összefonódásokat kutatnak. Olyan eseményeket tapasztaltak, amikor annyira nagy volt a fotonerősség, hogy bizonyos részecskék képesek voltak egy időben két helyen is létezni, egymástól nagy távolságra. Ezt a kvantumösszefonódási hidat egy különleges személy tudja létrehozni, akit a HYDRA meg akar szerezni magának. Az előbb észleltek egy kvantumjelet Milwaukee-ban. Ha Mr. B. be akarja bizonyítani a hűségét, akkor itt az alkalom, gyűjtse be. Ezt Deathlokon keresztül Coulsonék is hallják. Sajnos Fitz elszólja magát arról, hogy ha megvan a teleportáló fickó, akkor meg lesz végre Skye is, így Ward csak most döbben rá, hogy ez az egész akció a lány miatt van.

13_about_skye.jpg

Cal és Skye megérkeznek apu régi, ma már tök üres rendelőjébe. Két újabb családi dologra is fény derül. Az egyik, hogy apucit eléggé felvethette a pénz, hiszen nemcsak a rendelő, de az egész épület az övé. A másik pedig a családnevük: Johnson. A nagyon fontos dolog, amit Cal mutatni akart a lányának, az az apjától örökölt tábori műtős készlet, amivel Jiajinget összefoldozta. Calt megint elkapja a nosztalgiázási hév, azonban Skye most beléfojtja a szót: nem élhet örökké a múltban, az elképzelt apa-lánya programokból már nem lesz semmi, lépjen tovább! Ne aggódjon, még látják egymást, majd meglátogatja. Cal nem érti, de ebben a pillanatban zajt hall kintről, felkap egy szikét a készletből, és a hang irányába indul. Lincoln az, azért jött, hogy Skye-t megvédje. Cal ezen egy kicsit felkapja a vizet, egyrészt, mert hogyne lenne biztonságban, hiszen ő az apja, másrészt, ne beszéljen vele a srác ilyen lekezelően, hiszen mégiscsak Syke apja. Az is leesik neki, hogy Skye el fogja hagyni. A lány magyarázkodni kezdene, de közéjük lép Lincoln. Na, ezt nagyon nem kéne, mert az öreg ettől bepipul és a falhoz vágja az elektromos dokit. Közben Mr. B. és csapat is megtalálta a helyet, és az iménti kis kakaskodásnak hála, már tudják is, hogy merre keressék őket. Amikor Cal megtudja, hogy a fegyveres osztag nem a S.H.I.E.L.D., hanem a HYDRA rögtön magára vállalja, hogy feltartóztatja őket. Skye segíteni szeretne az apjának, de Lincoln azt ajánlja, ne használja az erejét, mert még összedönti a házat, inkább meneküljön.

Skye elszalad, Lincoln pedig pont az érkező Deathlokot találja besugarazni. Ettől elmegy a kép, de előtte még Coulsonék Mike szemén keresztül meglátják az éppen menekülő Skye-t. Erre Fitz-en kívül mindenki fegyverbe vágja magát, és benyomul az épületbe. Deathlok adása egy időre elakad, de Fitz észreveszi, hogy valaki más is megpróbál hozzáférni a  képhez. Coulsonék bent a házban, a HYDRA lövi őket. Hunter elküldi a Főnököt Skye-t keresni, majd ők tartják a frontot. Ward nem így gondolja, ő inkább Coulsonnal tart. Huntert megzavarja ez a lépés, előlép a fedezékéből, mire egy HYDRA katona meglövi. 33-as megy menteni. Coulson és Ward felér a rendelőbe, ahol megtalálják az egymást csépelő Deathlokot és Lincolnt. Sajnos Simmons pont most töri fel Deathlok rendszerét, így ő és May elképedve látják, hogy Coulson Warddal van együtt. Mike útba igazítja őket Coulsonéket, Skye a tetőre tart. Alig tűnik el a Főnök és nyomában szorosan lihegve Ward, a folyosón megjelenik Mr. B. és egy elektromos kütyüvel jól lesokkoltatja Deathlokot és Lincolnt. Közben Coulsonék felérnek a tetőre és megpillantják Skye-t. A lány is lefagy egy percre Ward látványától, de már futna is Coulsonhoz, amikor hirtelen megjelenik Gordon, és elviszi magával. Véletlenül Syke aput is, aki pont jókor vetődik, hogy velük tartson. Coulson csapata nincs valami fényes helyzetben. Hunter sérült, a HYDRA túlerőben, az egyedüli erősítésük pedig Fitz. Coulson dönt. Miutána  HYDRA elhagyja a helyszínt, visszamegy, egymaga bevárja a mentesíteni érkező Bobbit és Mack-et és feladja magát. Vigyék el a főnökükhöz!

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2015.11.23. 10:34:32

Emlékszem, itt már igazán elkezdtek eszkalálódni a dolgok, és szépen felpörgött a sorozat. Nagyon jó kis évadzáró részek következnek.
süti beállítások módosítása