Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Flash 2x06 – Enter Zoom

2015. november 18. 15:00 - SuperLawyerGirl

Rögtön egy szívbe markoló jelenettel indítunk, Dr. Light valahogy szabadlábra került, és drámai harcban legyőzi Barryt, jelvényét letépve, hiszen kell a trófea Zoomnak. Hogy történhetett ez? Teszi fel a kérdést az egyszeri sorozatnéző, így vissza is visznek minket az időben 72 órával, Star Labsbe. Flash és Light tisztázzák, hogy miért kellett volna Lindának meghalnia – hogy Zoom azt higgye, Dr. Light halott, és békén hagyja a metahumant – valamint, hogy egyetlen úton lehet a rájuk kölcsönösen leselkedő veszélynek véget vetni – ha közösen legyőzik Zoomot. Úgy tűnik Light bele is megy, de Caitlinnek erős kétségei vannak a kérdésben.

vlcsnap-2015-11-15-18h35m32s825.pngA terv, hogy meta-Linda ál-legyőzi Barryt, az emblémáját bedobja a portálon, Zoom átjön, hogy megnézze a halott Flash-t, és hazavigye Lightot, és így legyőzhető lesz. Wells támogatja az ötletet, sőt, már készített is valami szérumot, ami jól lelassítja Zoomot, valamint a meglepetés előnye is náluk van. Mindenki meglepetése Joe is egyetért, de aztán kiderül, hogy csak félig: mikor Allen elsétál az őrsre, megkéri Ciscot, hogy használja már újan felfedezett képességét Harryn. Ha már Harrison, kapunk ismét egy kis betekintést Föld2 világába. Jesse meglátogatja apját a laborban, és gyorsan össze is kapnak azon, hogy Wells hibája a metahumanek létrejötte, de Harrison ezt diadalnak éli meg. Jesse elviharzik, mire Wells: You’re my joy Jesse Quick. A képregények ismerőinek erre a névre beindulnak az agykerekeik, bár én úgy érzem még egy speedster és végem.

vlcsnap-2015-11-15-18h44m31s719.png

Vissza Föld1-re: Patty szuper-felpörögve fogadja Joe-t, tanulmányozta a fényenergiát, és rájött, hogy akár láthatatlanná is lehet válni, de Westet ez nem izgatja, félre söpri a lány megjegyzéseit, és közli, hogy az ügy le van zárva. Patty nagyon csalódott, és nem érti, hogy miért, de Joe nem avatja be semmibe. Ekkor érkezik meg Barry, és a lány ki is önti a szívét, egy kis flörtöléssel egybevegyítve, ami azért cuki. Linda Iristól érdeklődik, hogy hogy áll az ügye, és a segítségét is felajánlja. Star Labsben Cisco rémülten látja, hogy Light cellája üres, csak a ruhái vannak ott. Mikor kinyitja az ajtót közelebbi tanulmányozásra, akkor az őt fellökő erőből rájön, hogy a csaj láthatatlan lett, de cselekedni nem tud, így meta-Linda elmenekül.

vlcsnap-2015-11-15-18h54m54s545.png

Valami olyasmi a magyarázat, hogy a fényenergiával behackelte magát a rendszerükbe, ezért nem tudták becsukni az ajtókat, de akkor meg miért nem nyitotta ki magának a cella ajtaját? Wells kiborul a hírre, és a csapatot hibáztatja. Joe tesz rendet, mindenki megy a dolgára. Ramon számára ez azt jelenti, hogy megpróbálja megtapizni Harryt, de az azonnal levágja, és ordítva küldi el. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy ez az utolsó próbálkozása Cisconak. Megint Föld2-re utazunk, most már biztossá válik, hogy Wells azért van itt, mert megtudta, hogy Zoom elrabolta Jesse-t.

vlcsnap-2015-11-15-19h00m33s537.png

Patty őszinteségi rohamot kap Joe-val, és elmondja, hogy csókolózott Barryvel, de ez nem olvasztja meg társát, az mélyen hallgat arról, miért olyan távolságtartó. Linda Barryéknél csövezik biztonsági okokból, ami jó ötletet ad Barrynek: Linda eljátszhatná a metahuman magát, amire a lány azonnal igent mond. Most már csak be kell gyakorolni a mozdulatokat, ami azért nem megy túl jól, főleg, hogy Cisco ál-csillagereje sem működik kifogástalanul. Barryt ez nem tántorítja el, biztos benne, hogy működni fog a dolog. Joe épp emiatt figyelmezteti is, hogy még véletlenül se a Reverse-Flash-es kudarca miatt tegye, amit tesz, és kockáztassa Linda életét.

vlcsnap-2015-11-15-19h06m57s318.png

Barry mindebből azt szűri le, hogy el kell mondania Lindának, hogy ő a Flash, és így is tesz. A lány szuperboldog, hogy csókolózott a város hősével. Cisco megint megpróbálja vibe-ozni Wellst, de az megint rajtakapja. Aztán mikor Ramon kiönt valami olajat, és a feltakarítás közben összeérnek, megtörténik a csoda, és Cisco is megtudja azt, amit mi már tudunk. Bónusz információ, hogy Zoom valamivel kínozhatja a lányt, mert nagyon sikoltozik. Cisco sokkoltan sétál el. Joe kénytelen ismét leterelni Pattyt, és a bizalmát kéri, valamint pár napot, amit a lány kénytelen-kelletlen megad.

vlcsnap-2015-11-15-19h13m08s680.png

Barry és Linda lejátsszák a rész elején látott jelentet, csak nagyon bénán. A vége végül is ugyanaz, Allen „holtan” a földön, a jelvénye pedig bedobva a portálba. Joe és Harry puskával felszerelve várják az érkezést, de hiába, több mint egy óra eltelik, eredmény nélkül. Feladják, megállapítva, hogy valamiért nem működött a zseniális terv, a legdühösebb persze Wells, rombolva sétál el. Barry keserűségében bevallja Joe-nak, hogy mi nyomja a lelkét, hogy Wells azt mondta a videójában, hogy sosem lesz elégedett és boldog. Pótapa persze minden kész egy kis pep talkra, aminek hatására Allen elrohan lesmárolni Pattyt.

vlcsnap-2015-11-15-18h31m10s810.png

Picture Newsnál Iris és Linda beszélik meg a nap eseményeit, majd Linda elindul hazafelé, csakhogy Zoommal találja szemben magát, aki jól ráhörög, majd elrabolja. Iris azonnal hívja Barryt, de addigra már egyébként is megtudják, mivel minden műszer kiakad: Zoom a tetőn van. Nem is játszadozik sokat, ledobja Lindát, de Barry elkapja. A földön folytatják a harcot, és Flash megpróbálja megvillámozni, de Zoom elkapja a rá irányzott csapást, és visszafordítja, ami telibe találja Barryt. Ekkor veszi az irányt kifelé Wells, hogy a segítségére siessen, míg Allen felszalad a tetőre, és szabadesésben folytatják a harcot, aminek az a vége, hogy Flash landol alul.

vlcsnap-2015-11-15-19h39m49s729.png

Ebből még feláll, ekkor azonban Zoom iszonyatos erővel kezdi el verni – így Harry nem tud rálőni – amit azzal zár le, hogy a kezével olyat üt Flash gerincére, hogy az eltörik. Barry a földön, szabad prédául Zoomnak, akire Wells rálő, de ez a szörnyeteg elkapja a levegőben – ennyit a meglepetés erejéről. Ráadásul ezzel még egy fegyvert adott a kezébe – az Allennél lévőt már elvette – Zoom beadja Barrynek a sebességtelenítőket. Ezután felkapja Barryt és elrohan, annyit odavetve Wellsnek, hogy ő lesz a következő.

vlcsnap-2015-11-15-21h35m48s753.png

Végigvonszolja Barryt a városon, először a Picture Newst látogatja meg, majd az őrsön lengeti be fél kézzel Flash élettelen testét, a záporozó golyókat pedig fél kézzel összegyűjti. Utolsó állomása ahonnan indult, Star Labs. Befenyíti Harrisont, amiért azt gondolta, hogy Allen le tudja győzni, majd letépi Barry maszkját, felemeli őt, és belemélyeszti a karmát. Ekkor Cisco kihasználja a lehetőséget, és lelövi a szérummal, amitől üvöltve esik össze, de annyi ereje mégis marad, hogy elmeneküljön. Harrison az őrület szélén áll, még az sem ad neki megnyugvást, hogy Cisco elmondja neki, hogy Jesse él. Úgy érzi ismét elbukott, és kisétál a laborból. Barry jó sok órával később ébred fel, és elszörnyedve realizálja, hogy nem érzi a lábait.

vlcsnap-2015-11-15-21h44m26s701.png

Köszönjük Flash, még ilyet kérünk, így kell sorozatot csinálni. A rész elején teljesen nyugodt voltam, tudtuk mi lesz, aztán jött az időhúzás azzal, hogy Zoom nem kapta be rögtön a csalit. Ami pedig innentől jött… Zoom tényleg nem emberi, és nem is vagyok benne biztos, hogy a feje álarc, nem pedig az arca. Ördögi és félelmetes, úgy verte Barryt, hogy kicsit kihagyott a lélegzetem. Arra, hogy Allen lebénul, a legvadabb álmomban sem gondoltam volna, de nagyon tetszik. Remélem ennyi izgalom után nem kezd el lefelé ívelni a pálya, és több Zoomot látunk majd, mert az mindig fantasztikus.

Címkék: the flash
7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Yobbágy Fery 2015.11.19. 07:50:43

Na, ha ennek hatására se tér vissza emberünk páros lábbal a földre, akkor remélem legközelebb a nyaki gerince törik el.
Tartok tőle, hogy maximum 2 részre fog tartani a bénulás, aztán jön valami healer meta vagy valami csodaszer, esetleg csak a gyors regeneráció és minden ott folytatódik, ahol abbamaradt. Vagyis Barry marad egy önelégült p*cs.
Talán ha valami végletes történt volna, mondjuk Zoom beleszáll, amikor épp Lindát igyekszik megmenteni, a lány meghal, ő meg lebénul, látnék rá reményt, hogy Mr. Elszállt végre önkritikát gyakorol, így nem.

SuperLawyerGirl 2015.11.20. 10:43:53

@Yobbágy Fery: én is tartok ettől, sajnos Barry önbizalma max azért gyengül néha, hogy aztán még magasabbra törjön... De ez a rész azért erős volt, szóval a remény hal meg utoljára.

Yobbágy Fery 2015.11.22. 15:23:57

Tegnap volt időm megnézni a 2x07-et is, sajnos túlbecsültem a forgatókönyvírókat, még rosszabb a helyzet, mint vártam.

SuperLawyerGirl 2015.11.22. 16:28:27

@Yobbágy Fery: tudom...de nem akarom elspoilerezni az összefoglalómat ;)

Is 2015.11.23. 10:00:57

Zoom tényleg elég ördögi, de igazából azt nem értem, hogy miért vette egyből mindenki készpénznek, hogy Zoom gyorsabb Barrynél? Nekem úgy tűnt, hogy már mindenki alapból úgy állt hozzá, hogy jaj, szegény Barry, mit kezd a gyorsabb Zoommal? Oké, kegyetlenebb és nincs skrupulusa, hogy akármit megtegyen, de ilyen hozzáállással nem csodálom, hogy Barry bukott. A szabadeséses harcot sem igazán értettem. Valamikor úgyis le kellett esniük, mire számított a fiú? Hogy majd ha ő lesz felül, akkor nem puffan akkorát?
De Zoom tényleg komolynak tűnik, kíváncsi vagyok, hogy valami Föld-1-es ismert személy változata-e. Olyan túl sok nem jöhet szóba.

SuperLawyerGirl 2015.11.23. 10:29:49

@Is: szerintem azért, mert látszott a mozgásán, és folyamatosan cikázott rajta a speedforce, Barryt nem veszik körbe kisülések. A szabadeséses dolgot én sem fogtam fel, de tűréshatáron belül volt. Én azt remélem, hogy nem Föld1-s személy, szerintem az izgalmasabb megoldás.

Is 2015.11.23. 13:44:23

@SuperLawyerGirl: Valóban izgalmasabb lenne valami teljesen ismeretlen.
Viszont még mielőtt megérkezett és látták volna, már plántálták belé ezt a kishitűséget. Oké, Garrick és Wells2 első kézből ismerhette, na de azért álljon már meg a menet. Mégis csak egy nyavalyás optikai tuningról beszélünk csak. :D
süti beállítások módosítása