Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Jóban Rosszban 46. hét

2015. november 16. 12:00 - lulu1.0

Big és Adél légyottja a nyitókép, még a múlt héten estek egymásnak a Macsekban. Szilvia (mert ilyenkor dramaturgiailag fontos, hogy jöjjön valaki) zörgeti a zárban a kulcsot, a fiatalok szétrebbenek. Megkezdődik a mi a fenét kerestek itt, ja, hogy így, tudjátok, kit nézzetek hülyének, ez nem egy kupleráj, ha még egyszer előfordul, isten bizony kirúglak Big, téged meg nem akarlak többé itt látni cicaharc.

46_het_1_bekezdes.jpg

Fido Konrádhoz érkezik, hogy beszámoljon a Joci likvidálásával végződő akció kimeneteléről. Percekig eszmefuttatnak arról, vajon Nándi benyalta e a színjátékot. Mindeközben Nándi Katával lamentálgat arról vajon Alízt át lehetne e állítani magukhoz. A lehallgató készüléken át, elégedett mosollyal hallgatják a másik oldal már-már kétségbeesett agyalását, hogy legyen tovább a balul elsült akció után. Roland részéről történik egy kis asztalcsapkodás, aminek eredményeképpen leesik a ketyere. Ajajj, prompt akció szükséges! Nándi a telefont előkapva, egy amolyan Alíz likvidálását kilátásba helyező beszélgetésre invitálja Rolandot, távolságtartásilag, amíg Keller visszaragasztja a lehallgató mikrofonját. Később Alíz már Nándiéknál vendégeskedik, ahol azon túl, hogy elmesélik a lánynak, bizony Roland hozzájárult a megöletéséhez, de talán megúszhatja, a két „gengszterfeleség” életmód vezetési tanácsokkal is szolgál egymásnak.

46_het_2_bekezdes.jpg

Csapos Laci oda van Horváth doktornő Veráért. Ez az információ vírus módjára terjed a népek között. Mindenki drukkol, mindenki nagyon akarja, hogy Veronkának végre jó legyen és ez a Laci egy szép szál legény. Egy érzékeny mackó. Jó, Viktor a megfelelő pillanatban és helyen elhelyez egy két áthallásos mondatot, amitől aztán nyilvánvalóan nem lesz egyenes az út (hiába éneklik a főcímzenében) egymás felé.

46_het_3_bekezdes.jpg

Adél csak nem bír magával, most kasszanyúlásra buzdította Biget, Jenőékkel meg terepre menne, úgy rendőrségileg, mert unatkozik. WTF? Mindegy, kinevetik, lányszoba takarítást javasolnak helyette, nevelgetni próbálják, holmi felelősség vállalás is szóba kerül, döntések, tettek, de a megtévedt lány még láthatóan nem óhajt a javulás útjára térni. Természetesen Big lebukik a mínusz negyvenezer forinttal, természetesen Szilvia csavaros észjárással két másodperc alatt levezeti, hogy mi történhetett és már kapkod is a telefon után, Ő bizony most már tényleg feljelenti a lányt. A fiú lovaggá válik és bimbózó szerelmük érdekében elviszi a balhét. Szilvia menten kirúgja. Ezek után Szabi, Orsi, Bori lekapják a tíz körmükről mind a kettőt. Ismét előkerült a felelősségvállalás. Olyan isten nincs, hogy ennyi szentbeszéd ne segítsen. A következő snittben Biget változatlanul a srácok, Adélt már Gabi és Jenő gyúrja, bocsánatkérésre, tartozásrendezésre buzdítva, city márkájú kólát iszogatva.

46_het_4_bekezdes.jpg

Roland és Konrád rájöttek végre, hogy Nándi kizárólag bepoloskázás útján juthatott ennyi információhoz. A megtorláshoz Alíz tolmácsolásával, kecsegtető gyémánt biznisz lehetőségét villantják Nándinak, aki természetesen akarja, már, hogy ne akarná. A kis mohó. Az ügylet során aztán rá kell ébrednie, hogy a szerencse most nem az Ő oldalán áll. A megszerzett gyémántok üveggolyók csupán, mindeközben bosszantásul Katát, a barátnőt is elrabolták amolyan biztosíték gyanánt, de a cérna akkor pattant el végleg, amikor a lehallgató készülékből Roland búgó hangon érdeklődött, gondolta volna, hogy így alakul. Feszültség levezetésként kigúvadó szemmel üvöltött az épp mellette tartózkodó Kellerrel, egy picit még meg is fojtogatta, de mivel Nándi, az Nándi, a következő képben már a megtorlásra koncentrált, hiszen a veszélyes hulladék buli még előttük áll.

46_het_5_bekezdes.jpg

Alig kiszámítható (negatív karakter egy idő után pozitívvá válik és fordítva) módon a sok hegyi beszéd is elérte célját, Adél ugyan nem változott szentté, de minden bizonnyal az érzelmek hatására, belátta eddigi balgaságát. Nagy erőfeszítésekkel, szülői segedelemmel visszaszerezte Big állását, önnön maga pedig a társadalmi felelősségvállalás jegyében mosogatólánynak jelentkezett a Macsekba, amíg le nem törleszti a kasszából kinyúltakat.

46_het_6_bekezdes.jpg

Horváth doktornő Vera és Csapos Laci kapcsolata gyors ütemben fejlődik, a férfi pizzát rendel a nőnek, a nő pedig a meghatottság okán bebújik a férfi mellé a kórházi ágyba, csókolózni. Annyira abszurd az egész, de ha ez nem történik meg, akkor nincs hova beépíteni a szokásos momentumot, igen-igen, amikor dramaturgiailag fontos, hogy jöjjön valaki. Tehát Viktor, aki épp arra jár, és épp Verát keresi ezidőtájt, jön, lát és sokkot kap. Kiparancsolja a dokinőt a betege ágyából és ezzel bele is lehet vágni az újra és újra elővehető, valamin mindig moralizáló, Nemes Viktor szálba. Vajon most hány részen átívelő lesz a Steiner Dóra doktornő által egyszerűen csak lepszichopatázott doktor vergődése?

46_het_7_bekezdes.jpg

Jó, nem mintha a Roland vs. Nándi szál nem lenne végtelenül kiszámítható. A hét végére mindenki visszakerült a helyére. Alíz Konrád mellett üldögélt a kanapén, Kata pedig Nándinál kopogtatott. Mivel Barbarának csak az események végén mesélték el a sztorit, Ő legalább csak akkor kezdett bele a megszokott aggódásba, miszerint tuti, hogy bosszúból most megint Ő lesz a célpont, és már annyira unalmas ez az elrablósdi. Talán kivételesen most nem ezt a csontot húzzák elő az írók, mert a veszélyes hulladékosdiban még vannak rejtett tartalékok. Jövő héten minden bizonnyal ez, Viktor erkölcs kontra barátság témakörét boncoló dialógusai és Böbe titkon berendezésre kerülő levesezője adják majd a fő csapásirányt.

Címkék: jóban rosszban
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása