Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Flash 2x05 – The Darkness and the Light

2015. november 12. 11:00 - SuperLawyerGirl

Wells visszatértét nem fogadja senki kitörő örömmel, ami mondjuk érthető. Kicsit belekukkantunk Harrison Föld2 világába, ahol ő „csak” egy tech-zseni, egy roppant arrogáns tech-zseni. Mellesleg kifejlesztett egy metahuman detektor órát. Napjainkban pedig az ártatlanságát bizonygatja buzgón Cisconak és Caitlinnek, illetve azt, hogy azért jött, hogy megállítsa kreálmányát, Zoomot, aki szerinte egy betegség, amit ki kell irtani. Erre jön be Joe, aki gondolkodás nélkül lead három lövést rá, Barry épphogy meg tudja menteni. A detektív ki van borulva, de Allen némi belátásra bírja, hiszen ez a Wells nem az a Wells. Fun fact: Föld2-n Harrisonnak van egy csinos lánya.

vlcsnap-2015-11-07-11h16m12s901.pngJoe elmondja Irisnak, hogy mi a szitu Dr. Wells fronton, és ad neki egy pisztolyt, biztos, ami biztos. A Jittersben Cisco és Barry elemzi a helyzetet, amikor mögéjük lopakodik Patty, és kihallgatja a beszélgetés egy részét, elég kínos helyzetet eredményezve. Ezt még fokozni is tudja Allen King Sharkos megaláztatását emlegetve, Barry nem győz feszengeni. Szerencsére Pattyt ez nem akadályozza meg, hogy hősünkre nyomuljon, de Flash lepattintja. Cisco le is oltja miatta, majd, hogy bizonyítsa saját menőségét, a kiszolgáló lányt elhívja randizni, amire egy hezitálás nélküli nemet kap.

vlcsnap-2015-11-07-11h25m44s656.png

Csalódottan elsétál a pulttól, amikor látomása lesz, egy metahuman épp bankot rabol. Ahogy magához tér szól Barrynek, hogy rohanjon oda, aki bár nem érti, mi történik, azért engedelmeskedik. A banknál egy csini csajt talál, aki valami energiahullámmal operál, és Flash-t túlságosan leköti az emberek mentése, minthogy megállítsa. Wells segítségével kiderül, hogy Dr. Light kisstílű tolvaj volt, aztán metahumanként pedig a csillagokból nyert energiával menőzik. Ramonnak meg válaszolnia kellene a millió dolláros kérdésre: honnan tudta a rablást. Próbál terelni, ami úgy tűnik időt nyer neki valami meggyőző kifundálására.

vlcsnap-2015-11-07-11h31m10s652.png

Jay is találkozik Harrisonnal, és ők ketten láthatóan nem bírják egymást, már a tervben sem tudnak megegyezni. Wells szerint kapják el a csajszit és azzal csalogassák oda Zoomot, míg Garrick szerint ez őrültség. Az egyetlen közös pont, hogy Dr. Lightot el kell kapni. Cisco és Harrison egy kölcsönös antipátiával átszőtt beszélgetést folytatnak, ahol Ramon nem mondja el Wellsnek, hogy miért gyűlöli annyira hasonmását, de nem is kell, Harrison órája mindent elmond helyette, bár ezt Cisco nem észleli. Barry közben összeszedi magát, és elhívja randizni Pattyt.

vlcsnap-2015-11-07-11h42m55s676.png

Dr. Light újra támadásba lendül, Jay pedig arról győzködi Barryt, hogy ne féljen a lánytól, lehet vele beszélni, nem fog az életére törni. Allen így is tesz, ami jól megy addig, amíg Light le nem veszi a sisakját. Ekkor azonban meglátja, hogy Linda Park az, amitől kiesik a szerepből, a lány megrémül, és megvakítja. De nem kell aggódni, csak ideiglenesen. Na jó, egy kicsit mégis baj ez, hiszen most lenne a randi Pattyvel, amit Barry rendesen elfelejt, még jó, hogy a lány ír előtte egy sms-t. De vakon mégsem mehet, így a napszemüveget választja, és az azon lévő kamerán keresztül Cisco instruálja, hogy merre menjen. Némi bénázás van, de annyira nem vészes. Kár, hogy tuti ki fog derülni.

vlcsnap-2015-11-07-11h53m43s347.png

Közben Jay és Caitlin távolról vigyáznak Lindára, nehogy Light kinyírja, most, hogy tudja, hogy létezik. Barry és Patty folytatják a randijukat, és míg Allen megosztja a villámcsapós sztorit, a lány elmeséli, hogy nyolc éves korában megfulladt, és az apukája épp időben mentette ki. Majd hatalmas mosollyal elárulja, hogy erősen gyanítja, hogy Barry nem látja őt. Allen előbb próbál terelni, majd bevallja, hogy tényleg nem, és jót nevetnek ezen. Igazából aranyosak voltak ebben a jelenetben együtt. Jay is Caitlin is aranyosak együtt, majdnem csókolóznak, de Light felborítja az autójukat.

vlcsnap-2015-11-07-12h06m13s902.png

Így akadálytalanul támadhatja meg Lindát. A főszerkesztő és Iris is a segítségére sietnek, a főszerkesztő az életével fizet, Iris meg a sisakot lövi le róla. Mikor Garrick is felbukkan, Dr. Light nagy fényesség közepette eltűnik. Star Labsben Harry nagyon rosszul reagál a hírre, és alaposan összeverekszik Jayjel. Úgy érzi az ő hibája, hiszen ő előre megmondta, hogy Light képes ölni. Ráadásul szerinte Barrynek kellene tanítani Garricket, nem fordítva. Barry választja szét őket, és egy értelmes ötlettel áll elő: inkább fókuszáljanak a problémára.

vlcsnap-2015-11-07-12h14m25s730.png

Wellsnek van is egy ötlete, Cisco meg tudja találni Lightot a sisak segítségével. Cisco először tagad, de miután Harry elmondja mindenkinek az órás trükkjét, már nincs értelme, így bevallja a metahumanséget. Meg is próbálják ezt kihasználni, de Ramon még nem tudja kontrollálni az erejét, így nem sikerül. Erre reakcióként Harrison ordítva közli vele, hogy akkor is meg fogja csinálni, és kb. hozzávágja a sisakot. És tényleg, Cisco meglátja hol a lány, Allen már rohan is oda. Igen ám, de a következő lépést nem sikerült átgondolni, nevezetesen, hogy hogyan kapja el Light-ot.

vlcsnap-2015-11-07-12h26m51s002.png

Jay nem tud tanácsot adni – olyat, ami használható – de szerencsére ott van Wells. Barrynek csak elég gyorsan kell rohanni, hogy sebesség-délibábot keltsen, így a sok Flash közül Linda majd nem tudja melyik az igazi. Először nem válik be, de másodjára – Garrick motivációs beszédével megtámogatva – sikert ér el. Visszatérve Star Labsbe megbeszélik, hogy megpróbálják Harrison tervét véghezvinni, és odacsalogatni Zoomot. Mindenki egyetért, kivéve Jayt, aki inkább elsétál, figyelmeztetve a csapatot Wells titkaira.

vlcsnap-2015-11-07-12h34m31s966.png

A Jittersben Cisco mégiscsak megkapja a pultos lány számát, és nagyon büszke magára, Barry és Caitlin is örülnek neki. Már csak egy van hátra, nevet találni neki. Barry találja meg a tökéletest: Vibe. Az ajtóban közben Harrison figyeli meg őket. Föld2-n közben látjuk Zoomot, ahogy rács mögött, kikötözve tartja Wells lánykáját. Ő azonban nincs megijedve, biztos benne, hogy apja megmenti, és megöli fogva tartóját, az azonban csak annyit mond, hogy ez az eshetőség kizárva, de visszafelé még elsülhet, majd elviharzik.

vlcsnap-2015-11-07-12h37m21s570.png

Úgy fest mégiscsak halad valamerre ez a sorozat, a mai rész pedig kifejezetten tetszett (amilyen cinikus hangon befejeztük a tavalyi évadot, sosem gondoltam volna, hogy ilyet leírok). Dr. Wells nagyon üdítő, és odavagyok ezért a változatért, szerintem állat beszólásai vannak – kedvenc: "Joe: te hogyhogy élsz? Harry: nem tudom... mellélőttél?". A Zoomos szál is nagyon piszkálja a fantáziám, bár jó lenne már valami konkrétumot tudni, nem csak azt, hogy nagggyon gonosz. Bónusz: Allen jellemfejlődést mutat! Tudom, engem is sokkolt, de gondoljatok bele, hogy ő győzött meg mindenkit, hogy racionálisan álljanak az új Harrisonhoz. Én mondom, ez nem semmi. Az egyetlen rossz hír Garrick lelécelése, ami nem is illett a karakterhez. Minden esetre ilyen részeket kérek még.

Címkék: the flash
7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2015.11.12. 13:51:32

Garrick lelépését én is sajnálom. Bár nyilván nem annyira, mint Caitlin. :)
Tényleg jó kis rész volt, bár már várom, hogy kiderüljön Zoomról, hogy a Föld-2-n esetleg ő Barry Allen. Valahogy a ruhája alapján simán elhinném.
Viszont ismét felmerült bennem az örök probléma Dr. Fény legyőzésével kapcsolatban. Ha valaki ilyen gyors, mint Barry, akkor leegyszerűsítve nagyjából minden, nem szupergyors és szupererejű (mármint fizikai) ellenséget egy másodperc alatt kellene legyőznie. Odamegy a számára szinte álló helyzetű alakhoz (lásd első évad, mikor a számára szinte álló Irisnak magyarázta el a helyzetet meg az érzéseit a rendőrségi laborban), állon pattintja és már rendben is van. Szóval nekem a karakter képességéből fakad az egyik legnagyobb gyengéje. De ez nem a filmsorozat hibája, a képregényes valójával is ugyanígy vagyok. De nem csak vele, az összes, ilyen mértékű szupersebességgel rendelkező alakkal. (És akkor ne is említsük Supermant...)

valackyatömegből 2015.11.14. 04:07:46

@Is: Zoom nem Barry. Viszont tudom, hogy ki ;)
Van róla arcközeli, nézz más karakterekről is arcközelit :D

Is 2015.11.14. 08:31:04

@valackyatömegből: Eh, igyekszem nem elspoilerezni magamnak. De ezt jó tudni, kösz.

SuperLawyerGirl 2015.11.14. 13:07:51

@valackyatömegből: kérlek spoilerezd el nekem, ugyanis ötletem sincs. :D Én is Barryre gyanakodtam, hiszen az lehetne a nagy csavar az alkotók részéről.

,, 2015.11.14. 19:02:57

halihó. Az évad kicsit nehezen indult be de most már kezd megint izgi lenni. Vagyis lehet h Wells miatt nézem szívesebben, valahogy nélküle nem volt az igazi. Az első rész pl... mehh.
Shieldet nézem, most a Jessica Jonest várom, baromira nincs időm (ezért sem kommenteltem idáig, csak olvastam) úgyhogy nem tudom, hogy örüljek vagy bosszankodjak, hogy kijön nemsokára a teljes évad.
Köszi h folytatod a Flasht:)

valackyatömegből 2015.11.14. 21:10:41

@SuperLawyerGirl: i.imgur.com/ekSoFDs.jpg
azt mondod, barry lenne a nagy csavar? XD
oh, my sweet summer child :D

(a hangot adó színész arca nem ugyanaz, mint aki a karaktert játsza, hiszen a hang arca nem illik a maszkhoz)

SuperLawyerGirl 2015.11.20. 10:48:15

@foxglove (F6): örülök, hogy azért nem hagytad el kis körünk. A szombati napot már én is kihúztam a naptárból Jessica Jones miatt. :D azért ha tudsz, várom a kommentjeid. ;)
@valackyatömegből: rá már én is gondoltam, de nem tetszik az ötlet. :P remélem nem lesz igazad. :D
süti beállítások módosítása