Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Jóban Rosszban 45. hét

2015. november 08. 12:00 - lulu1.0

A Csillagvirág klinikán Barbara a húga, Betty iránti aggódással (periodikusan ismétlődő folyamat) kezdte a hetet. A lány a múlt héten odadobott egy fricskát Nándinak, aki anno a klinika gazdasági igazgatójaként, később gengszterként, jelenleg pedig gengszter polgármesterként domborít. Összezörrenésük tárgya a polgármesteri hivatalban dolgozó női alkalmazottak nem létező egyenjogúsága és a gaz kizsákmányolás mentén folyt, s mivel Betty nemrég tulajdonosává vált helyi sajtót képviselő Csillagszem elnevezésű online lapnak, s mert amúgy sem kedvelik egymást, úgy gondolta, teljesen jó ötlet az adottságait kihasználva egy kicsit kompromittálni a polgármester urat a témával. Nándi evidens mód nem boldog. Szóval Barbara jogosan aggódik, Roland meg kontráz. Szegény feleségének nincs elég baja a húgával, még azt is meg kell tudnia, hogy Nándi és Roland között sincs ám fegyverszünet. Nem-nem, hiába állították. Minden látszat-nyugalom ellenére ott tesznek be egymásnak továbbra is ahol csak tudnak.

45_het_1_bekezdes.jpg

Gabi lánya, Adél ismét bajban van.Dolgozatírást vállalt pénzért, aminek okán kirúgással fenyegetik. Kitti nevű barátnőjével egy szórakozóhelyen beszélik ki épp a felmerült problémát, amikor megjelenik az iskolaigazgató. A lányok fondorlatosan lefotózzák, ahogy egy fiatal nővel találkozik, aki történetesen nem a felesége. Remek zsarolási alap. Adél nem lacafacázik, kivárva az megfelelő pillanatot tálalja is a dirinek, vagy hagyja őt különösebb cirkusz nélkül távozni az iskolából, vagy az imént készült fotók bizony eljutnak az igazgató úr feleségéhez. A diri nem szereti, ha zsarolják, másnapra bekéreti Adél apját az irodájába. Feri (Adélapu) ugyan nem lájkolja egyetlen csemetéje viselkedését, de ott és akkor nem rest bevetni mindent. Úgy látszik ez a zsarolásra való hajlam amolyan vérvonalasan öröklődő izé. A tárgyalás sikerrel zárul, Adél nem kirúgással, de távozik, és szépen átköltözik Csillagkútra a mama szárnyai alá.

45_het_2_bekezdes.jpg
A Csillagvirág klinikán a gyógyítás mellett poloskázás zajlik. Az ambiciózus újságírónő, Nándi sajtófőnöke, szeretője, egyszóval Kata és Keller lehallgató készüléket helyeznek el Roland irodájában, hogy a jövőben első kézből értesülhessenek az ellenfél fondorlatos terveiről. S valóban, a készülék remekül üzemel. Nándiék premier plán tudják végighallgatni Rolandék stratégiáját, akik kitalálják, hogy a következő nagy dobás az építsünk be valakit az ellenséghez elnevezésre hallgató játék lesz. Ők a lehallgató készüléken innen, Nándiék a lehallgató készüléken túl érzik úgy, hogy ez jó muri lesz. A tégla szerepére Alíz a legalkalmasabb Roland szerint. Konrád, aki történetesen szerelmes a lányba, aggódik, s joggal. A szálak bonyolódásához, a cselek szövéséhez az is hozzátesz, hogy Szilasi (egykor volt Csillagszem főszerkesztő, ma már Vidovszky Nándor hű csatlósa) Roland hulladék feldolgozó üzemében vállal munkát, épül be téglaként. Most egy null Nándiék javára, hiszen ugyan mindkét csapat küldött embert az ellenséghez (Rolandék Alízt, Nándiék Szilasit), de csak az egyik oldalon nem tudják, hogy a másik oldalon tudják, hogy Ők mit tudnak. Jézus.

45_het_3_bekezdes.jpg
Misi éttermébe híres neves étteremkritikus érkezését várják. Mindenki idegronyó. Olyan nagyon szemellenzőssé válnak ettől, hogy nem képesek realizálni, amit mi már a tv előtt napokkal ezelőtt tudtunk, hogy a titokzatos kritikus bizony nem más, mint Gyöngyike menetrendszerűen felbukkanó s ezzel az Ő életét mindig megrontó apukája, György. Ebből kifolyólag egy ártatlan vendéget abajgatnak, még a kedves papa simán elfogyasztja a fogásokat, különösebb körülugrálás nélkül. Állítólag a szakmaiság részét képzi, hogy kilétét titokban tartja, és az elfogultság sem az, amivel később, a kritika megjelenését követően vádolható. Úgy lehúzta a helyet, hogy Gyöngyi megint úgy érzi, hibát hibára halmoz, amikor apjával kapcsolatot ápol.

45_het_4_bekezdes.jpg
Kovács őrmester veseelégtelenségben szenved, Viktor doki ítélete alapján öt százalékon ha ketyeg a beteg szerv. Számára már csak egy lehetőség marad, donort találni mielőbb. Kovács fia, annak ellenére, hogy a teszt alapján alkalmas lenne, közli az apjával, nem adja neki a veséjét, hivatkozással egy fennálló családi perpatvarra. Apja ugyanis az alap sztori szerint megcsalta a feleségét, aki ezt nem vette jó néven és elhagyta, vitte a gyereket is. Mivel azonban megszokhattuk, hogy fordulat-fordulat hátán, Kovács esetében is kiderül, hogy ugyan hibázott, de nem is olyan rossz és gonosz. Ennek tudatában Elvira és Ottó küldetésként gondolják, hogy meggyőzik a fiút, gondolja meg magát, s Gyöngyit sem hagyják tétlenkedni. Mindenki a srácot győzködi. Az eredmény: megbocsátás, szeretet, könnyek.

45_het_5_bekezdes.jpg

Alíz megkezdi a beépülést. Nándi játssza a hülyét, vajon miben is tudna segíteni neki Alíz. Esetleg leszállítja neki a Rolandéknál fellelhető, rá nézve terhelő bizonyítékokat? Na, azt nem, de egy-két jól tejelő bizniszt szívesen átjátszik a kezére. Nándi annak ellenére, hogy meggyőzőnek ítélte meg Alíz alakítását, a későbbikekben likvidálni tervezi, mindezt megosztja Katával, aki pöppet feszült lesz a gondolattól.

45_het_6_bekezdes.jpg
Időközben az is kiderül, hogy Halmos Feri kedvessége és előtörő apai érzései nem önmagukban állók, családegyesítést tervez. Gabi, Ő s Adél. Szegény Jenő. Ebbéli tervét lányával is megosztja, ami előrevetíti, hogy a kedves kis kamasz ott tesz majd be az anyjának és Szlávik hadnagynak ahol csak tud. Nem lesz nehéz dolga, ez a beépülések hete. Így Ő is belülről rombolhatja majd a rendszert. Gabi, Jenő, Károly bá és Adél a Kék Macsek elnevezésű egységben ünnepli meg a lány Csillagkútra költözését. 16 évesen sörivással indít, rendőr nevelőapja segedelmével. Derék. Adél viszonylag gyorsan elunja az asztaltársaságát és a pultnál ülő korosztályát képviselő Orsihoz és Bighez csapódik. Hecceli a fiút, szerinte nem elég tökös, ahhoz, hogy a pult alól megkínálja egy felessel, pedig neki bizony nagy szüksége lenne erre, a napi megélt stressz okán. Biget nem kell sokáig gyűrni, csak előveszi azt az üveget. Jutalma egy könnyed hangvételű smár. A jelenetet a kedves mama, Gabi, a jövendőbeli pótapa és pótnagypapa is végignézi, fejükön az ilyenkor jellemző „lesz itt még baj” arckifejezéssel.

45_het_7_bekezdes.jpg

Roland egy csempész cigaretta raktárát készül beáldozni, hiszen ugye kell az átjátszható biznisz. Konrád addig-addig félti Alízt a tégla szereptől, hogy sebtiben megkéri a kezét, mert hát szereti. Mindezt a kórházban egy vadidegen, frissen műtött beteg ágya lábánál. Láv, láv, láv. A lány igent mond, és halálra kényeztetést kér. Esetükben stílusos.

45_het_8_bekezdes.jpg

Alíz tálalja Vidovszkyéknak a csempész cigi biznisz nyílt átjátszásának lehetőségét. A raktár elfoglalási hadművelet során azonban kavics kerül a gépezetbe, hiába az előzetes kioktatás Konrádtól és Fidótól, a raktárfőnök Nándiék megjelenését követően pisztolyt rántva követeli, hogy Őt is bevegyék a buliba. Abbéli felháborodásában, hogy nem avatták be részletekbe nem rest elmesélni, hogy rajta kívül minden bizonnyal mindenki tisztában van azzal, miért is kéne kvázi harc nélkül átadni a helyet. Nándi magasba szaladó szemöldökkel játssza el a számon kérőt, és Alíz is elfelejt levegőt venni pár másodperc erejéig. Csúnya bukta. Tehát Nándi számon kér, Alíz meg lő. A raktárfőnököt likvidálva menti meg a helyzetet és állítja helyre a nem létező becsületén esett foltot.

Címkék: jóban rosszban
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása