Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Crossing lines - Határtalanul 3x05 - Recoil

2015. november 05. 15:00 - Chat Géza

Kovács doktor végtelen sebességgel száguldozik a tök üres utcákon, míg az anyós ülésen összecsinálja magát a partnere, aki egy eddig még nem látott figura, de mindegy. Megérkeznek egy raktárhoz, azt mondja a mókus, hogy még hét perc és it vannak a tűzszerészek. Doktor Kovács nem időmilliomos, úgyhogy berúgja az ajtót és elkezd üvölteni, de sehol senki, csak egy kamera figyeli őket. Azt gyorsan kilövik, majd a partner elszalad, hogy lecsekkolja, nem-e az épület sarkában egy kocsiban ülve laptopozik-e a gyanusítottjuk, aki telefonon hergeli Kovácsot? De igen. Elkapni persze nem sikerül, mert simán elhajtott. Kovács megtalálja a kollégáját, akit egy oszlophoz kötöztek egy bombával a nyakán. 1 perc nem sok, max. annyira elég, hogy megmondja mennyire szereti a családját. A bomba felrobban, Kovács bosszút esküszik, hogy elkapja ezt a szemét, fatökű Julian Ridderhoffot, akit még a bíróság is felmentett.

kepernyofoto_2015-11-05_7_10_46.png

Kovács doktor pillanatok alatt megszállottja lesz az ügynek, mindenhol a helyszínen gyűjtött francia kártáykkal jön, hogy ez Julian védjegye, nem érti miért szaroznak ennyit, menjenek el a házához, egy golyó a fejbe, oszt annyi. A svájci óramű pontossággal működő tervben ott a homokszem, hogy egy rendőr nem csinálhat ilyet. Erre figyelmezteti is Strand, amikor már a Julian házában vannak. Kovács végtelenül nyomorult lelkiállapotát még Sebastian is felpiszkálja, hogy sajnos nincs semmi nyom a húga eltűnésének ügyében, mert a nyomozást vezető magyar fakabát meghalt, a társai meg már szenilis nyuggerek, tutkó nem emlékeznek semmire se. Kovács nem zárja le ennyivel, de most nincs ideje ezzel foglalkozni, mert újabb robbantásos merénylet történt, viszont most sehol egy árva francia kártya. Micsoda? Mielőtt Kovács agya megborulna, az ujjlenyomat alapján azonosítják az áldozatot, aki nem más, mint Julian Ridderhoff.

kepernyofoto_2015-11-05_7_11_21.png

Kezd összeállni a kép, hisz korábban egy olyan levelet fogtak el az ICC-ben, amit az Áldozatok Igazság Ligája küldött, amiben volt egy jó kis lista a börtönt megúszó kurafikról és Julian is ott virított. Még szép. Az is megvan, hogy ki vezetgeti ezt a csoportot: maga az ügyvéd- vagy jogásznő, aki nem tudta lecsukatni Juliant. Dorn segítséget kér tőle, mert míg az ICC-nél simán rákennék a nőre a balhét, addig ő kedves télapóként kéri, hogy adjon hozzáférést az Áldozatok Igazság Ligájának levelező listájára, hátha találnak valamit. Találnak egy újabb hullát, akit pont úgy öltek meg, ahogy az az áldozatait. Az, hogy valakit milyen pózban találtak a helyszínelők nem szokott lejönni az újságokban, tehát a rendőrségi aktákhoz is hozzáférő személyt kell keresni. Sebastian rácuppan a témára, addig Ellie elmegy a patológushoz.

Kovácsék közben egy eltűnt, szintén Áldozatok Igazság Ligája halállistás embert keresnek, akinek kábéra sikerült bemérni a mobilját. Meg is találják valami raktárban, azon belül is egy hűtőkocsiban, ahol egy órán belül  halálra fagyott volna, pont úgy, min az áldozata anno. Sebastian közben valami nagyon érdekesre bukkan az adatbázisban: a patológus fickó is kapja a hírlevelet... Ellie elkezdi nézni a családi fotókat, rákérdez, hogy hát ezek a gyerekek meg kicsodák, mire kiderül, hogy a doki testvére, aki még gyerekként meghalt és a gyilkost sose kapták el. Ellie erre jobban szétnéz, összarakja a puzzle-t, bizony rosszkor van rossz helyen. A pali menekülni próbál, de cicaharc lesz a vége, hisz Ellie nem adja magát könnyen. Hálistennek Sebastian is megérkezik, aki a biztonság kedvéért még megcipőzi a földön fekvő embert.

Dorn még behívatja magához Kovácsot, hogy egy rögtönzött szent beszédet tartson neki, hogy ugye látja, hogy mennyire nincs értelme önjelölt batmant játszani. Persze, hogy látja, örül, hogy itt dolgozhat. Plusz grátisz az jobban esik neki, mint az év végi bónusz, hogy a raktárban nem egy felmentett gyilkost, hanem egy ártatlan embert mentett meg, mert időközben egy börtönlakó bemószerolta a valódi tettest. Na, hát ettől olyan szép ez a szakma, nemdebár?

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása