Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Készhelyzet 1X03 – Lakatos Márk belemelegedett

2015. október 28. 09:30 - Bruti

A szokásos felütéssel indul a műsor, Hajós András rutinosan osztja meg a játék lényegét a közönséggel és azokkal a nézőkkel, akik valamiért lemaradtak volna az első két adásról. Mint minden résznek, a mainak is van tematikája, ennek történetesen az utazás.

0.jpg

Hogy miért az utazás? Igazából a két jelenet alapján nem jöttem rá, de ez legyen a legnagyobb problémánk. Következik Hajós szokásos minimál stand-upja, amit még elhallgattam volna egy darabig, viszont ő már jelenti is be első vendégét, Lakatos Márkot. A style list vadnyugati szerkóban érkezik bekötött szemmel, de láthatóan vannak elképzelései a ruházatáról. A hangulata kiváló, egyenesen sziporkázik, szóval nagyon úgy néz ki, hogy remek ötlet volt az öltözőből előretolni a rivaldafénybe. Éppen azon röhögnek, hogy gyerekkorában melyik szereplő lehetett, mikor cowboyosat játszottak, de ekkor megjelenik egy nő, aki „WANTED” feliratú plakáttal hadonászik. Kiderül hogy vérdíjat tűztek ki Márk fejére, majd beráncigálja egy korabeli ivóba. És a csávó zseniális! Abban a pillanatban átlényegül valami szertelen, de imádnivaló "banditává".

1_1.jpg

A történet annyi, hogy kinyírta a sheriffet és Bill, az elhunyt öccse, most bosszút akar állni rajta. A kocsmáros asszony (de úgy néz ki, hogy egyébiránt ő a helyi a madam is), megpróbálja a kissé esetlen hősünket megtanítani néhány, a vadnyugaton nélkülözhetetlen túlélési alapfogásra, mint pl. a lovaglás, vagy lövészet. Márk ugyanis, a madam miatt nyírta ki a sheriffet, mivel csak belé szerelmes. Ez azért rettentően vicces, mert minden mozdulatáról és megnyilvánulásáról lerí, hogy alaphelyzetben nem a szebbik nem kegyeit keresi. A madam szól a pincérnek, hogy álljon négykézláb, mert most ő lesz a ló, amit Márk felnyergel. Ez se megy egyszerűen, hősünknek még a nyereg kiválasztása is gondot okoz, és összekeveri egy totemoszlop dísszel. Aztán felnyergeli a pincért és, de fordítva ül a lovon.

2_1.jpg

Új szereplő érkezik, aki egyből a frászt hozza a sheriffgyilkosra, de kiderül, hogy ő csak a koporsókészítő, aki jött levenni a méretet a hullajelöltről. Márk abban a pillanatban elküldi az anyjába, ami nem kis derültséget okoz, majd következik a lövészet. A madam kérdésére, hogy bánik a pisztollyal rávágja, hogy „Nagyon finoman!” és nyájasan simogatja a fegyver csövét. Ezt már ő maga is elröhögi, majd simán lelövi a pincért. Ekkor toppan be egy újabb szereplő, aki először fenyegetően lép fel, de aztán kiderül, hogy együtt ültek El Pasoban a sitten, de „Lakatos Tom” ásott egy alagutat és megszökött. Mindez nagyon viccesre sikeredik, de mikor Márk rázendít a Village People YMCA dalára, Hajós jó érzékkel lecsengeti a jelenetet.

3_1.jpg

Lakatos Márk rettentően szórakoztató lehet az életben is, és még véletlen se jött zavarba attól, hogy improvizálnia kellett. Simán hozta, mit hozta, jócskán túlteljesítette az előzetes elvárásokat, az egyik legjobb volt eddig, és ez látszott Hajóson is, mert lelkesen konferálta a le a jelenetet.
Reklám után, érkezik a második vendég, aki nem más, mint Falusi Mariann. Róla tudjuk, hogy nem kell a szomszédba mennie egy kis humorért, kérdés, hogy mennyit ér ez, egy ismeretlen szituációban. Kínai feliratos selyemruciban érkezik, majd rövid találgatás után, Hajós beküldi a színpadra.
Háztetőn vagyunk, és úgy néz ki, hogy Falusi egy sereg fiatal harcművész mestere, akik isszák minden szavát és csüngenek minden egyes mozdulatán. Kérik, hogy tanítson nekik új formációkat, mint pl. amikor a "zebracsalád kinéz a nádas mögül". Majd, mintha a másik jelenetből ragadt volna itt, megjelenik egy ember, aki méretet akar venni a mesternőről. Hogy mit akart, nem derül ki, mert a tanítványok elkergetik. Folytatódik a jelenet, egy új gyakorlattal, ami „amikor a teknős lenéz a tó fenekére”, majd némi tánc és éneklés következik, ami végül is nem volt rossz, de jobb, hogy Hajós megjelenik a csengővel.

4_1.jpg

Sajnos erről a jelenetről nem tudok szuperlatívuszokban beszélni, mert annak ellenére, hogy Falusi egy pillanatra se akadt meg, nagyon nem tartott sehová a történet. A Grund színház színészei viszont mindkét jelenetben jól hozták, néha irányították is a sztorit, szóval őket mindenképpen dicséret illeti.
A végére jön a szereplők meglepetése, vagyis az interjú István Kováccsal. Lakatosnál hosszú lapozgatás és keresgélés után végre feltette a kérdést és csajozási tanácsokat kért. Márknak viszont elég tapasztalata lehet, mert nagyon elegánsan kivédte a ki a hülye kérdéseket. Falusi viszont simán megette Kovács kajáját, majd lecseszte, amiért nem készült fel normálisan. Erre Kovács megsértődött, lefújta az interjút és visszavette a szendvicsét, meg az uborkás bödönt. Ez a pali teljesen készen van!

5_1.jpg

 

Címkék: Készhelyzet
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF 2015.10.28. 15:08:51

Gondoltam leszedem, megnézem, DE még az ncorera se rakják fel annyira gáz műsor :)))))
süti beállítások módosítása