Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Flash 2x02 – Flash of Two Worlds

2015. október 23. 11:00 - SuperLawyerGirl

Jay Garrick eleinte nem részesül olyan meleg fogadtatásban a laborban, mint tőlünk nézőktől, de sebaj, nagyon igyekszik elnyerni mindenki szimpátiáját. Teljesen nyugodtan elmeséli, hogy Barry feketelyuka – khm... – egy portált nyitott a jelen (Earth-1) és az ő világa (Earth-2) között, így került ide Atom Smasher is. Nem mellesleg abban a világban ő a Flash – most Allen biztosan nagyon szomorú, hogy a legkevésbé sem egyedi. Ráadásul még Reverse Flash is van, csak Zoomnak hívják. Hiába, nincs új a nap alatt.

vlcsnap-2015-10-15-14h39m31s789.pngSzóval Flash 2 épp Zoommal harcol, és Jay épp vesztésre áll, mikor megnyílik felettük az ég, és beszippantja a hőst – na meg a sisakját, ha emlékeztek – és így kerül ebbe a világba, az ereje nélkül. Nagyon megható történet, de Allen csapdát sejt, így befenyíti kuzinját, hogy majd a tesztek eldöntik ki-kicsoda. Közben Zoom sem tétlenkedik, átdob a portálon egy újabb metahumant, hogy végezze el helyette a piszkos munkát és ölje meg a Flash-t. Szegény emberünk biztosan nagyon össze lesz zavarodva, hogy akkor most mind a kettőt el kell-e tegye láb alól. További kérdés, hogy láthatóan Jayen kívül senki sem veszíti el az erejét, ha átjön a portálon, szóval hogy is van ez?

vlcsnap-2015-10-15-14h50m50s311.png

Star Labsben sem fogták még fel annyira a történteket, az egyetlen biztos pont mindenki életében, hogy van egy kapu, ahol jönnek a gonoszok, azt kell becsukni. Közben Caitlin visszatér az eredményekkel: fizikai nyoma nincs annak, hogy Garrick is egy speedster, de csinált rajta sutyiban egy hazugságvizsgálatot, és átment rajta. Allent ez nem győzi meg, fél, hogy csapdába esik, így további tanulmányozást rendel el, amellett, hogy a "szuperkényelmes" metahuman álló cellába záratja. Joe-nak is szembe kell néznie egy új problémával, egy csajszi jelentkezik az anti-metahuman rendőrségi különítménybe, bizonyos Patty Spivot. Az újonc egy nagy kövér nemet kap a jelentkezésére.

vlcsnap-2015-10-15-15h02m47s943.png

Barryt tűzesethez hívják, amit a karjaival gyorsan kiolt. Bár elfárad, pihenésre nincs idő, hiszen vár rá metahuman barátunk, aki valamiféle homokember, bár nem tudom, hogy miként tervezi ezzel megölni Allent. Mindenesetre Flash hazaszalad egy gyors csata után, amiből kivételesen nem azonnali vereséggel távozik. Aztán a rendőrséggel együtt visszatér, ahogy Patty is, és én mondom, ez a csaj igazi stréber – nem mintha ez baj lenne, csak úgy mondom. Barry minden helyszínelői jelentését olvasta, osztályelső volt a rendőrakadémián, és persze a fizika és a kémia is megy neki. Csak akkor tudnám, minek rendőr. Minden esetre annyi haszna rögtön van, hogy megtalálja a tűz okát, iletve egy kis homokot, ami Sand Demonhoz tartozott.

vlcsnap-2015-10-15-15h05m53s526.png

Most inkább nem untatnék senkit az áltudományos magyarázattal, amit Jay adott, legyen elég annyi, hogy ő is harcolt a figurával. Cisco meg elsüti, hogy Barry mennyivel kisebb, mint Garrick, amit senki sem értékel rajtam kívül. Flash 2 megpróbálja azt is elmondani, hogyan tudják megállítani, de hát ismerjük Allent, nála senki sem szeret jobban a falnak fejjel rohanni – és ennek semmi köze a Dr. Wells-féle rossz tapasztalatnak. Közben Stein sem vesztegeti az idejét, rájön, hogy csak meg kell találni az anyagkiáramlást (feketelyuk, anyagkiáramlás, mi lesz még itt?), ott lesz a portál – gyerekjáték. Cisco visszatér homokoznzi, amikor víziója támad, látja Barryt és Sandet harcolni, de mielőtt belefolyhatna, véget is ér.

vlcsnap-2015-10-15-15h24m17s558.png

Joe éppen a metahuman fényképét tanulmányozza, amikor az szó szerint az ablaka előtt tűnik fel. Rácsörög Barryre, de Sand Demon kiszúrja, így a régi-új apafigura kénytelen üldözőbe venni. Nem érné utol, de szerencsére ott van Patty, aki egy pillanat alatt lefegyverzi, és ezzel meg is kapta a belépőt a teambe – vagy nem. Csak azt nem értem, miért nem metahumankedett emberünk – van egy olyan sejtésem, hogy ő a teljesen átlagos hasonmás (mint Atom Smasher esetében). És nagyon igazam van, amit lassan Flashnek is fel kellene fognia, de inkább a többieket oltja, hogy nem elég tudósosan viselkednek. Iris megpróbálja szívhez szólóan jobb belátásra bírni.

vlcsnap-2015-10-15-15h41m39s637.png

Joe kénytelen elengedni a gyanúsítottat, és éppen Pattyvel diskurálna a jövőről, mikor feltűnik Sand Demon, és alaposan kiüti, a lányt meg magával viszi, mivel a golyók hatástalanok ellene. Így esik, hogy Barry kénytelen Jayhez fordulni segítségért, aki elárul néhány trükköt, mint: Sand Demonnak vizesnek kell lennie, különben szétesik, szóval vizes helyen keressék, másrészt délibábot is tud csinálni, hogy megtévessze őket. A végső megoldás pedig, hogy levillámozza, mivel a homokból így üveg lesz. Persze először meg kell találni, hol lehet, és kivételesen ez nagyon rosszul megy.

vlcsnap-2015-10-15-15h50m49s261.png

Cisco erre visszamegy a kis kuckójába, megérinti a részecskéket, amik Sandből származnak, és gondolatban rögtön ott terem, ahol emberünk van, így nem csak a rejtekét fedi fel, de első kézből értesül arról, hogy a metahuman bombát épít. Stein rajtakapja, a fiút, hogy már megint a gyanúsítottak darabjait tapizza, de Ramon nem áll készen a coming-outra. Elcsepegteti Barrynek, hogy bomba van, meg merre fusson, majd kitalálják, hogy Jay is odamegy, hiszen Sand Demon nem tudja, hogy elveszítette az erejét. Így tesznek, és bejön a taktika, Barry a kisujjából rázza ki a villámokat, Sand pedig üveg lesz, majd eltörik. Pattyről egyszerre két Flash is gondoskodik, nem kell érte sem aggódni.

vlcsnap-2015-10-15-16h01m02s242.png

A laborban aztán Caitlin összerakja Jayt, és elmondja neki, hogy ő is elveszített valakit – Jay ugye az erejét, míg Caitlin a férjét, aki meghalt! – de ettől még nem biztos, hogy ez egy rosszabb világ. Erre besétál Barry, és elnézést kér, amiért túl gyanakvó volt. Garrick elmondja, hogy Zoom nem fogja feladni, amíg meg nem öli az összes speedstert, úgyhogy jobb, ha készül. Joe felveszi Pattyt, akinek a fő motivációja a metahuman vadászatra, hogy az apját Mark Mardon ölte meg – arcon lőtte – egy kevés pénzért. Joe sétál felfelé a lépcsőn, mikor egy női hang Josephnek szólítja. Kiderül, ő Iris anyukája, aki azért tett személyes látogatást, mert Joe nem hívta vissza.

vlcsnap-2015-10-15-16h15m34s847.png

Star Labsben Stein kérdője vonja Ciscot, hogy mi történik vele. Ramon bevallja, hogy ő is "más", de megígérteti vele, hogy senkinek sem mondja el. Erre a végszóra a számítógépek is végeznek, és megtalálják az összes portált, amiből ötvenkettő van. Ezt elő is adják a csapatnak, amely beszéd kellős közepén Stein rosszul lesz, és összeesik. Közben valahol egy párhuzamos univerzumban a laborban gyerekeknek tartanak túrát, mikor felbukkan a labor alapítója, Central City megmentője, Dr. Harrison Wells, aki be is köszön: "Hello kids."

vlcsnap-2015-10-15-16h20m54s579.png

Nyugodtan mondhatjuk, hogy a mai rész nem szűkölködött új szereplőkben, de ha Stein meghal, akkor a létszám-balance azért kb. megmarad – ki tudja miként lesz ő az igazi Firestorm a Legends of Tomorrow-ban, lehet hogy Earth-1 Stein meghal ott pedig Earth-2 szerepel? Tetszik Flash 2, üde színfoltot hoz a racionális gondolkodásával – és reménnyel tölt el, hogy egy tapasztalt Barry hozzá hasonlóan normális lehet. Patty aranyos, az egyetlen negatívum, hogy szerintem megszólalásig hasonlít Rachel Zane-re a Suits-ból, így a rész első felében azon törtem az agyam, hogy kire emlékeztetnek a vonásai, gesztusai, a másodikban meg túlságosan lekötött a különbségek keresése, annyira ikertornyok. Wells visszatérése kettős érzelmeket vált ki, mivel a párhuzamos idővonalak behozásával a történetet mindig vissza lehet majd kanyarítani, ahonnan jött. Mindenesetre egy Zoom-Reverse Flash párbajt megnéznék. Továbbra sem tudom komolyan venni kis csapatunk küzdelmeit, de összességében ez az epizód a sorozat egy felnőttebb, kiforrottabb arcát mutatta – még egy pár év, és lehet ragyogó véleménnyel leszek róla! A következő részben azért egy éles kép Zoomról rendel.

Címkék: the flash
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Yobbágy Fery 2015.10.24. 21:18:39

Shantel VanSanten: www.imdb.com/name/nm1416900/?ref_=ttfc_fc_cl_t27
Szerintem nem hasonlít Meghan Markle-re.

A sorozat amúgy továbbra is gyenge. Barry jellemfejlődése zéró, sőt, visszafelé fejlődött. Ezzel szemben Irist egyre inkább komolyan lehet venni.

Is 2015.10.26. 08:58:45

"...így további tanulmányozást rendel el, amellett, hogy a "szuperkényelmes" metahuman álló cellába záratja."
Ezt a cellát továbbra sem értem, hogy hogyan gondolják. De már csak legyintek.
"További kérdés, hogy láthatóan Jayen kívül senki sem veszíti el az erejét, ha átjön a portálon, szóval hogy is van ez?"
Ugyanez merült fel bennem is, szóval ha ezt nem magyarázzák meg, akkor ez egy újabb nagy fekete pont.
"Csak azt nem értem, miért nem metahumankedett emberünk – van egy olyan sejtésem, hogy ő a teljesen átlagos hasonmás (mint Atom Smasher esetében)."
Dettó. Ráadásul vagy én néztem rosszul, vagy az alkotók csinálták hülyén, de olyan barom módon oldották ezt meg, hogy ki sem derült, hogy most akkor mi van. Tiltakozik a fickó a kihallgatás alatt, aztán amikor elengedik, egy perc múlva jön vissza, hogy elvigye Joe-t. Csak annak lenne számomra is értelem, hogy ha az ittenit kapták volna el és a hasonmás jött vissza, különben baromira ostoba megoldás ez is.
"Sand pedig üveg lesz, majd eltörik."
2 rész, 2 halott ellenség. Alakul, nagyon szépen alakul. Legalább nem kell aggódni azon, hogy hogyan gondoskodjanak róluk a cellában.
"Pattyről egyszerre két Flash is gondoskodik, nem kell érte sem aggódni."
Az a jelent, amint a két Flash a fal két oldalán kocog oda Pattyhez, egy hatalmas főhajtás a The Flash képregény azon részének borítója előtt, amikor az aranykori Flash (Jay) és az ezüstkori Flash találkoztak. Itt található pl., ha valakit érdekel: en.wikipedia.org/wiki/Flash_of_Two_Worlds#/media/File:Flash_v1_123.jpg
Wells visszatérésére és szerepére nagyon kíváncsi leszek, pláne a 3. rész fényében. Majd meglátjuk.

Is 2015.10.26. 10:31:27

Ja, és még valami: nem véletlen, hogy 52 szakadást találtak a téridőben. A DC-nél az 52-es jelentős szám, több kontinuitás újraindítás után ennyi párhuzamos valóságot alkottak meg.
süti beállítások módosítása