Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Készhelyzet 1X02 - Soma megcsinálta

2015. október 21. 09:00 - Bruti

Már a második epizóddal jelentkezett a Comedy Central új műsora a Készhelyzet. Hajósnak sajnos továbbra se jut több szerep, pedig én annak örülnék a legjobban, ha egyszer a hóhért akasztanák, és mondjuk az utolsó adásban őt dobnák a cápák közé.

keszhelyzet-102-1.jpg

A műsorvezető hamar képbe helyezi a nézőket, majd bejelenti a mai témát, ami nem más, mint a szerelem. A szerelem Hajós interpretálásában nem más, mint a dugás, és minden művészeti tevékenység is magáért az aktusért folyik. Valahol egyet tudunk vele érteni, de nézzük a mai első vendéget, Soma Mamagésát, vagyis Spitzer Gyöngyit. Elég valószínű, hogy nem véletlenül került pont ebbe a műsorba, hisz a „Hajdúnánási Predátor” nem éppen a visszafogottságáról híresült el. Egy kimonóban jelenik meg, a villáminterjúból kiderül, hogy kalandfüggő, így Hajós minden szívfájdalom nélkül lökheti be a színpadra.

keszhelyzet-102-13.jpg

Fürdőszobában nyitunk, ahol egy lepedőbe tekert férfi bujkál, de nincs érkezése megmukkanni se, mert Soma belibben jelenetbe, majd abban a pillanatban átveszi a kezdeményezést. Már kóstolgatja a srácot, közli, hogy nem szereti, ha előtte fürdik, mert ő a „Ne fürgyé le!” mozgalom híve. A srác meg van rémülve, ugyanis folyamatosan zajokat hall, amire Soma gondolkodás nélkül vágja rá a választ, hogy az csak Ancika néni, meg a hülye macskái, majd visszatereli a beszélgetést az aktusra. Láthatóan nagyon be van indulva, de a srác ilyen idegállapotban nem képes csak a szexre gondolni. Soma viszont olyan szinten veszi át a hatalmat a jelenet felett, hogy az csak egyet tud ismételgetni: „Márpedig itt van valaki”. Erre már Mamagésa is ingerült lesz kissé, szerinte legalább 7 milliárdan vagyunk ezen a rohadt bolygón, szóval sose lesznek egyedül. Majd felvesz egy kefét: „No, ha te nem, akkor legalább én hagy keféljelek meg!”- felkiáltással nekiáll a srácnak. De az inkább elbújna, és jól is teszi, hiszen megérkezik a férj. Soma elég ügyetlenül, egy páfrány mögé rejti a szerelmét, de a matador ruhába öltözött férj már régen kiszúrta a betolakodót.

keszhelyzet-102-2.jpg
A jelenet meglepő irányban folytatódik, ugyanis a férj őrjöngése elmarad, helyette egy nyuszit kapunk, akinek az a legnagyobb baja, hogy a szerepjátékuk semmit se ér, ha ő egyből észreveszi a harmadikat. Soma azzal vágja ki magát, hogy az csak a „Dezsőke a páfrányápoló”, mert a páfrányát dugványozni kellett. A torreádor itt kissé kiesik a szerepből, majd elmennek abba az irányba, hogy tulajdonképpen a férfinek sincs ellenére a "felmelegedés", de Hajós jön és lefújja a félidőt.
Azt kell mondanom, hogy Soma simán motorja volt a jelenetnek, sokkalt többet tett hozzá, mint azok, akik tulajdonképpen tisztában voltak a szituval, szóval innen is gratula neki!

keszhelyzet-102-0.jpg

A műsor második felében, frakkban, véres ingben érkezik Kulka János, akit természetesen senkinek nem kell bemutatni. Fantasztikus színész, de kérdés, hogy áll az improvizációval? Hajós kicsit gonoszkodik vele, hogy pont akkor fogja lefújni a jelenetet, mikor élete poénjára készül, de Kulka ügyesen visszavág: „Ez azért van, mert nem figyelsz senkire, csak magadra.” A poén ült, de nézzük mire képes a XX. század elején játszódó jelenetben.
Egy szeánszra toppanunk be, ahol éppen egy nő halott férjének szellemét idézik meg. Kulka úgy mászik be a szekrénybe, mintha mindig is ezt csinálta volna, majd az egyik hitetlenkedő résztvevő rányitja a szekrényajtót és mikor meglátja benne a szellemet, rögvest elájul. Az egyik nő felsikolt, a másik hölgyről meg rögtön kiderül, hogy az elhuny özvegye, aki párás szemmel üdvözli halott férjét. Majd hamar észreveszi rajta a vérfoltot, és nagyon csodálkozik, mert úgy tudta, hogy a férje infarktusban hunyt el.

keszhelyzet-102-8_1.jpg

A férj kiszúrja a médiumot, majd felemelt hangon kérdi: „Ki ez az idegen férfi?” Közlik vele, hogy ő János, nélküle nem jött volna létre a találkozó, hisz ő idézte meg. Ott van még velük, felesége húga, Mimi és egy színész, aki elájult. Neki sok szerepe nem is lesz a jelenetben. A feleség leülteti a szellemet és nagyon érdekli, hogy ki ölte meg. A válasz az, hogy egy nő, mire Mimi kicsit megdermed és idegesen legyezi magát, de Kulka folytatja: „Egy szőke nő”. Na, de olyan meg nincs a szobában, szóval szerintem Kulka itt hibázott, mert olyan egyértelmű lett volna abba az irányba terelni a történetet, hogy a húgával csalta a feleségét. De nem így történt, Kulka ragaszkodott a szőkenős sztorihoz, ami meg nem vezetett sehová. Időként, ad hoc jelleggel felüvöltött, hogy „Ki ez a férfi!”, amit a közönség ugyan tapssal jutalmazott, de egy idő után már csak arra vártunk, hogy Hajós lecsengesse a jelenetet, amit meg is tesz.

keszhelyzet-102-8.jpg

Kulka mentségére legyen mondva, a jelenet közben beleivott az asztalon lévő zöld színű folyadékba, amiről nem gondolta, hogy tényleg abszint van benne, és ettől láthatóan kizökkent kissé a szerepéből.

A végére most csak egy sztárinterjú jutott. István Kovács hozta a lehetetlen figurát és Somát próbálta kibillenteni a viszonylag biztos egyensúlyából. Azzal indított, hogy az a „szép sapka” honnan van Mamagésa fején. Soma egyből belement a játékba, és nem kezdte el bizonygatni, hogy az a „sapka” a saját haja. Majd arra kérdésre, hogy ez most színjátszás volt, vagy színjátszás, Shakespeare örök szavaival válaszolt, miszerint: „Színház az egész világ”.

 

Címkék: Készhelyzet
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása