Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A S.H.I.E.L.D. ügynökei 2x10 – Átváltozások

2015. október 08. 11:00 - Smokey the bear

Az évad közel felénél járunk, ezért gondolom a sorozat alkotói is úgy voltak vele, hogy bizony emelni kell a tétet, mert nincs hova várni. Én azt mondom, 19-re lapot húztak, és végül is bejött nekik, bár érezhetően remegett közben a kezük. Na, de előbb zárjuk le az előző rész történéseit. 33-as ügynök parancsa alapján a HYDRA gépei üldözőbe veszik a Buszt. Nem számolnak azonban May-jel, aki egy hajmeresztő manőverrel kicselezi a rakétákat. Belevezeti a repülőt a felhők közé, és kienged néhány konténert a gépből, majd az utolsó pillanatban álcázásra vált. A rakéták így találatot jeleznek, a HYDRA elégedetten visszavonul, a csapat meg mehet San Juanba a többiekhez.

1_plane.jpg

A viszontlátás nem teljesen örömteli, mert ugye Skye odalett. De az élet megy tovább, mindenki munkára! Bobbi visszamegy megkeresni Diegót, hogy megbizonyosodjon róla, nem adja ki őket a HYDRÁ-nak. Az egyik Koenig és Mack előkészítik a tervet a város felrobbantására. Négy oldschool bomba lesz, mert odalent az elektromos kütyük nem működnek. Fitz még mindig Mack-en rágódik. Simmons azzal vigasztalja, hogy talán nem is halt meg, csak a város a saját maga szolgálatába állította. Bobbi a garázsban pakolászik. Látszólag a zuhanás okozta rendetlenséget tünteti el, de igazából egy pendrive-ot keres. Amikor volt férje rátalál, azzal terel, hogy nagyon odavan amiatt, ami Mack-kel történt. Hunter megölelgeti, de azért nem lett teljesen papucs, mert észreveszi, hogy a volt csaja rejteget előle valamit. Szóvá is teszi, de csak szőrmentén. Végül együtt indulnak el a randira Diegóval.

2_bobbi.jpg

Coulson irodája. May magát vádolja Skye elrablásáért, a főnök viszont megnyugtatja, a lány tud magára vigyázni. Hát, ez most kiderül, mert látjuk, amint Ward a HYDRA bázison maga előtt terelgeti Skye-t. Szívják egymás vérét egy kicsit, de Wardot csak az érdekli, hogy bebizonyítsa a csajnak, hogy bízhat benne, mert mindig megtartja az ígértét. Azzal betessékeli egy szobába, ahol az találkozhat végre az apjával. Zabo nem túl szimpatikus ember, de azért most egy kicsit megsajnáljuk, ahogy kihúzza magát, és próbál sírás nélkül bemutatkozni a huszonvalahány éve nem látott lányának, aki ráadásul meg van győződve róla, hogy az apja egy szörnyeteg. A helyzeten sajnos a Zabora időnként rátörő dührohamok sem igazán segítenek. A férfi fejben már jó sokszor eltervezte a nagy találkozást, és a mostani közel sem ideális. Mesél Skye anyjáról. Először a jó részeket. Kínai volt, egy kórházban dolgoztak, és mivel Zabo nem beszélte a nyelvet a nő tolmácsolt neki. Az emberek szerették a dokit, és ő is magát. Nagyon sajnálja, hogy nem lehetett a lánya mellett, de mostantól mindenben segíteni fogja.

3_cal.jpg

Skye rá is rabol a témára, ha ennyire segíteni akar, akkor talán ki is juttathatná innen. Na, ezt már nem! –fortyan fel az apja. Syke pontosan ott van, ahol lennie kell, mert neki ez a végzete. Ebben nem értenek teljesen egyet. Erre az apja elmeséli a történet másik felét is. Az anyjánek volt egy speciális adottsága. Skye-nek is van ilyen, és azért kell itt maradnia, hogy végre ő is megkaphassa, és átváltozhasson. Sajnos az anyja képességéről Whitehall is tudomást szerzett, és megölte anyut, a feldarabolt testét pedig kihajította a susnyásba, hogyvoltozik apu. Most, hogy végre együtt vannak Whitehall-ra már nincs szükség, élete legboldogabb napja lesz a mai, amikor végre végez vele. Már mindketten ülnek, Zabo megérinti a lány vállát, és egy altatódalt dúdol közben. Skye fintorog. Egy HYDRA ügynök kopogtat, Whitehall doki hívatja aput. Az megy is örömmel, eljött az ő napja.

4_hug.jpg

Bobbi és Hunter a városban. A nő kiszúrja a kontaktot, Diegót, aki épp a HYDRÁ-val talékozik. Ahogy elmennek mellettük álcázásként lesmárolja Huntert, de a multitask jegyében lopva átvesz Diegótól egy kis cetlit, amiből megtudják, hova tartanak a rosszarcok. Egy Pons de Leon nevű színházépületbe, ami a térkép szerint pont a templom fő terme fölött van. A HYDRA a S.H.I.E.L.D-től zsákmányolt plazmafúróval próbálja lerövidíteni a lefelé vezető utat. Fitz-Simmons úgy véli, hogy vegyvédelmi ruhába bújnak, akkor nem érzékeli őket a város. Trippel együtt indulnak is robbantani, mielőtt a HYDRA lejut. Coulson és May a Hunterekhez csatlakozik, ők odafentről támadnak.

5_hunters.jpg

Whitehall csapatmeeting. Mindenki itt van, még a valami különös perverzió okán egyfolytában a szétégett May álarcot viselő 33-as ügynök is. Az őrök hamarosan Skye-t is elővezetik. A doki ugyanis kis szeretné deríteni, miért hozta ide őt Ward az engedélye nélkül. Előveszi az obeliszket, és arra kányszeríti a lányt, hogy fogja meg. Skye a kezébe veszi, de természetesen nem lesz baja tőle. Sőt, fordul egyet és visszakézből elhamvaszt vele egy random HYDRA katonát. Apu is akcióba lendül és egy szike segítségével elintéz meg egyet. Ward is előveszi a fegyverét, ezúttal Skye védelmében. A HYDRA azonban így is túlerőben van. Whitehall bevallja, hogy beletelt neki egy kis időbe, de rájött, ki Zabo.

Aput leütik, és a többiekkel együtt egy üzemi konyha szerű helyiségbe viszik. Itt folytatódik az előbbi beszélgetés. Skye-nak kinéz egy kis feltrancsírozódás, Wardnak pedig egy kiadós agymosás. Végül ebből nem lesz semmi, mert Coulson és csapata megérkezik a bázisra. A nagy lövöldözésre Whitehall magára hagyja a foglyokat. Ward eltereli az őr figyelmét, a magához tért (szerencsétlent Whitehall a kis fájdalomgenerátorával le is sokkolta) Zabo pedig leüti. Skye apu nem szabadítja ki a többieket, hanem maga indul egy kis leszámolásra. Meg is találja a dokit egyedül, egy lépcsőfordulóban, de amikor a közelébe érne, a HYDRA-főnök fegyvert fog rá. Elsütni azonban nem tudja, mert Coulson felbukkan és agyonlövi. Whitehall kicsekkol. ENNYI? Fél évados gonoszkodás után, kap egy golyót, ráadásul hátulról? Egy kicsit csalódott vagyok. Zabo is az.

A hirtelen kialakult patthelyzetet ál-May érkezése szakítja félbe. Coulson és Zabo lelép, a nő pedig most veszi észre, hogy hőn szeretett főnöke feldobta a pacskert. Közben Hunter és Bobbi irtja az ellent. Ward kiszabadítja magát a kötelékekből. Skye-t is eloldozza, vesztére, mert amíg a folyosót kémleli, a lány oldalba lövi, legalább háromszor. „Soha ne fordíts hátat az ellenségednek! Ezt te tanítottad nekem” – mondja Skye és átlép rajta. Hoppá, micsoda badass lett belőle! Kicsivel arrébb tovább folytatódik a Zabo-Coulson csata, ezúttal nem csak verbálisan. Ütik-verik egymást, olyan akrobatikus mozulatokat vetve be közben, hogy csak nézek. Végül Zabo kerekedik felül, és csak azért nem veri péppé a főnök fejét, mert belép Skye, és elzavarja. Apu az utolsó szó jogán még megígéri, hogy ott lesz vele az árváltozásakor, mert az egy nagyon félelmetes élmény. Búcsúzóul még hozzáteszi: nagyon szeretlek, Daisy! Hát, ez a név se sokkal jobb. Ahogy elmegy, Skye sírva ölelgeti Coulsont, és a bocsánatát kéri, hogy nem volt képes lelőni az apját. Most mindent helyre akar hozni, a terv az, hogy leállítja a fúrót, nehogy az obeliszk elérje a templomot.

Ezzel már elkésett, Raina az alagutakban bolyong. Összetalálkozik zombi-Mack-kel, akinek ezek szerint meg sem kottyant 30 méter zuhanás. Mack nem támadja meg őt, hanem elvezeti a szentélybe. Trip és Fitz-Simmons is leereszkedik a városba az őrtornyon keresztül. Hogy gyorsabban haladjanak, szétválnak. Fitz egyedül megy. Gyorsan végeznek, a tervezett előtt tíz perccel. Ekkor tudják meg (most bezzeg van térerő odalent), hogy Slye lent van az alagútban. Trip visszaugrik, hogy leállítsa a robbantást. Coulson is lemegy a járatokba, hogy megmentse Skye-t, meg az is érdekli, hogy mire ez a nagy felhajtás. Közben Ward elvérzik, azaz csak majdnem, mert elővigyázatosan volt rajta golyóálló cucc. 33-as jön hozzá, most, hogy Whitehall meghalt, nem tudja, mihez kezdjen. Hát, mondjuk, levehetné a fejéről azt a rohadt álarcot! Ward felajánlja, hogy segít neki újra értelmet találni az életében, azzal lelépnek.

Raina megérkezik a szentélyhez, ami nem nagy vasziszdasz, egy üres kör alakú terem, a közepén egy kőhasábbal. Elég minimalista design. Skye is odaér. Próbálja feltartóztatni Rainát, de már elkésett, az hasáb magához vonzotta az obeliszket. Trip közben hatástalanította az összes bombát, és hogy hogy nem, pont megtalálja a szentélyt. Az obeliszk mozgásba lendül, kinyílik, a belsejében valami kék kristályok vannak. A terem bezárul, Skye, Raina és Trip bent ragad. Coulson kint reked, mert Mack föltartja. Az obeliszkből kilövell valami porszerű anyag, aminek hatására a lányok kezdenek elszenesedni. Mack, hogy megmentse őket, lerúgja az Orákulumot a kőoszlopról. Még egy lökéshullám és csend. Az obeliszk törmeléke megsebzi Tripet, aki szintén elszenesedik. Egy pár pillanattal később a lányokról elkezd leválni fekete gúnya. Raina tényleg átváltozik, valami fura külsejű tüskés lénnyé, amiből egyelőre nem mutatnak sokat. Skye jobban jár, belőle superwoman lesz, akkora energia tör elő belőle, ami megrengeti az egész várost. Trip nem ilyen szerencsés, ő valóban elporlad. Kár érte, jó arc volt.

Az utolsó utáni jelentből kiderül, hogy van még (legalább) egy obeliszk. Egy titokzatos férfi íróasztalán. A férfién, akinek frankón hiányzik mind a két szeme. De nem ám csak úgy szimplán, egyáltalán nincs szemgödre. Na, ez para! Telefonál, amiből kiderül, hogy van ott még több is, ahonnan ez jött.

3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neoprimitív 2015.10.08. 11:24:32

Két megjegyzés:

- 33-as azért nem veszi le a maszkot, mert nem tudja. May egy kicsit rövidre zárta és ezzel ráégette az arcára.

- Többször is keveredik Mack-et és Trip a szövegben. Koenig és Trip (nem Mack) készül felrobbantani a templomot, az obeliszket pedig Trip (és nem Mack) rúgja le a végén. Csak azért szólok, mert ebben a részben mindenki össze-vissza rohangált, mint a mérgezett egér és aki csak olvassa, annak így még zavarosabb lesz.

A rész egyébként szerintem nagyon jó volt az időnként kusza ki-hol-miért mászkál ellenére is. Whitehall lelövésén és is meglepődtem, de itt az eksön előtte már megvolt és az első évad végén is Indiana Jones módra, egy pillanat alatt végeztek Garrett-tel. "If you want to shoot, shoot, don't talk!" - hogy egy klasszikust idézzek.

Smokey the bear 2015.10.08. 11:35:21

@Neoprimitív: Pedig, amikor néztem határozottan értettem, hogy ki, merre :) Köszi a javítást.

Is 2015.10.08. 19:37:07

Jól fel volt építve ez a félévadzáró, igazán jól sikerült szerintem. És a HV is.
süti beállítások módosítása