Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A S.H.I.E.L.D. ügynökei 2x09 – „Ki itt belépsz…”

2015. október 08. 09:00 - Smokey the bear

Ígéretes a mai cím, remélem, végre megismerjük a NAGYON TITOKZATOS VÁROST. Előbb azonban kapunk egy kis rémálmot Skye jóvoltából. Egy virágmintás (!) ruciban, mezítláb szalad a kihalt S.H.I.E.L.D. bázis folyosóin. A laborból furcsa dallamot hall, és hirtelen át is teleportálódik a terembe. A hang egy fémszürke dobozból jön, a hirtelen megjelenő Coulson szerint ez a titok nyitja. A főnök utánanyúl, de Skye ellöki előle. A doboz a földön landol, és miközben Skye azt vizsgálgatja, újabb fura dolog történik. Coulson és May érkezik, a főnök karján egy csecsemő. Naná, hogy nem May fogja, ki sem néznénk belőle ennyi gyengédséget. Azt mondja Coulsonnak, hogy áldozatot kell hozniuk, mert az alma nem esik messze a fájától; azzal otthagyják az asztalon a gyereket („Viszlát, Angyalszemű!”), és egymásba karolva elmennek. Skye kiabál utánuk, hogy ne hagyják egyedül. Megfogja a dobozt, amitől a teste elporlad. A rémálomból Coulson ébreszti a hírrel, hogy hazatértek. Na, jó kis rész lesz ez!

1_baby.jpg

Otthon, a bázison. Kis helyzetelemzéssel folytatjuk. Mack készített egy Lola makettet, ami ugyan nem repül, de abban reménykedik, hogy Coulson végre megengedi, hogy a valódi autón is dolgozhasson. Fitz-cel beszéli meg a dolgokat, aki, mint kiderül, mostanában egyáltalán nem beszél Simmons-szal. A beszélgetés közben Mack észreveszi, hogy a Hunterek milyen jól kijönnek egymással, amiből semmi jó nem sülhet ki. A Buszon Simmons ellátja Trip sebeit, és épp Skye apjáról kezdenek el beszélni, amikor belép a lány. Skye-nak rossz előérzete van. Trip, a legjobb arc a csapatban, egy kis viccelődéssel próbálja oldani a feszkót. Most, hogy mindenkit sorra vettünk, kezdődhet az eligazítás. Coulson és Skye felvilágosítja a csapatot, hogy megtalálták a várost, Puerto Rico partjainál, a víz alatt. A terv az, hogy odamennek, megkeresik a templomot, és felrobbantják az egészet. Az obeliszk-kel majd ráérnek utána foglalkozni.

Ugrunk Vancouverbe, ahol rég nem látott Raina barátnőnk tűnik fel egy nála kissé idősebb férfival az oldalán. Egy bisztróban vannak, ahol a nő hirtelen észreveszi May ügynököt. Odamegy hozzá, de miután lekerül a napszemüveg, kiderül, hogy valójában nem May az, hanem az álcát viselő 33-as ügynök. Raina menekülőre fogja. Odakint már fel is tűnnek a HYDRA emberei, hogy elfogják. Menekülés közben az egyik Koenig tesóba botlik, aki útbaigazítja…egy másik Koenig tesóhoz. Újabb alkalom, hogy a Rainát alakító Ruth Negga nagy szemeket mereszthessen. Koenig megához öleli, felnyit egy látszólag teljesen hétköznapi esernyőt, ami láthatatlanná tevő köpennyé alakul. A HYDRA emberei nem veszik észre őket, Raina megmenekül. Koenig összecsukja az esernyőt, és fényképet készít a nőről. Belépőkártyához kell.

5_umbrella.jpg

Koenigék jelentenek Coulsonnak. A HYDRA nem megölni, csak begyűjteni akarta Rainát. Fura, hogy miért éppen most. A főnök úgy dönt, hogy a csapat egyik felét Raináért küldi. Skye-nak is velük kell tartania, mondván, ő biztosan jobban szót ért a virágos ruhás nővel. Skye viszi a hírt a többieknek. May egyedül marad Coulsonnal, aki megvallja, hogy persze nem szeretné, ha Skye a város közelébe menne, de inkább az őrült apja miatt aggódik, ezért akarja távol tartani a lányt. A csapat közben pakolni kezd az útra. Simmons hiányol a csomagból egy táskát (a Törpékét), Bobbit kérdezi, aki Fitz-hez küldi. Simmons visszakozik, láthatóan nincs ínyére a Fitz-cel való találkozás. Bobbi megérzi a zavart az erőben, és érdeklődik, mi a baj. Simmons elmeséli, hogy amikor a konténerben voltak a tenger fenekén Fitz bevallotta, hogy szerelmes belé, ami elég felkészületlenül érte, hiszen ő mindig csak a barátjaként gondolt rá. Az események olyan gyorsan történtek, a fiú kilenc napig volt kómában, és amikor felébredt, beszélni sem tudott. Most azt szeretné, ha Fitz-cel ismét nagyon jó barátok lennének, de nem mert beszélni az érzéseiről a fiúnak. Bobbi azt tanácsolja, legyen vele őszinte.

6_simmons.jpg

A csapat ketté válik. Coulson, Fitz-Simmons, Bobbi és Mack San Juanba indul a Városhoz. Búcsúzásként Skye megölelgeti a főnököt, aki kicsit zavarba jön ettől. Mack nem tudja nem észrevenni Mr. és ex-Mrs. Hunter turbékolását, és alig indulnak el, már kérdőre is vonja Bobbit. A csaj lerázza, de kiderül, hogy titkol valamit a volt férje elől. Mack tudja mi az, de mi nem most fogjuk megtudni. Ugrunk Vancouverbe. Hunter, May és az egyik Koenig (ketten vannak Sam és Billy, de tök mindegy melyik-melyik, mert teljesen egyformák, és úgyis mindenki keveri őket) elintézi a HYDRA megfigyelőket, de megfeledkeznek 33-as ügynökről, aki lecsap a Rainát menekítő Skye-ra és a másik Koenig tesóra. Skye és a HYDRÁ-s csaj nagy bunyóba kezdenek, nagy erőkkel csépelik egymást, de végül Skye marad alul. Hunter szerencsére jókor érkezik, és kimenti a szorult helyzetből.

San Juan. Coulson turistáskodik és fecseg(!). Bobbi meg is lepődik: ahhoz képest, hogy egy egész várost kíván felrobbantani, a főnök nem látszik túl idegesnek. Nem azért van ez véletlenül, mert valójában nem is akarja elpusztítani, hanem meg akarja szerezni magának? Fury ezt tenné. Coulson egyértelművé teszi, hogy ő nem Fury, az ő szórtában nincs olyan, hogy „elfogadható veszteség”. Illetve de, csak a szám: nulla. Bobbi meglátja a helyi kapcsolatát, egy Diego nevű politikust, aki majd segít nekik megkeresni a várost. Ad is nekik egy régi alaprajzot. Ennek segítségével a páros talál egy lehetséges bejáratot.

11_hat.jpg

Közben a quinjeten nagy csend van. Abból a kínos fajtából. Mack nem bírja, magára hagyja Fitz-Simmonst. Azok egy rövid hallgatás után egymás szavába vágva próbálják elmondani, amit akarnak. Simmons-nak sajnos csak félig sikerül, mert Fitz közbevág: úgy döntött otthagyja a labort. Nem a S.H.I.E.L.D-et magát, csak a tudományos részleget. Inkább a garázsban segédkezik Mack-nek. Nem tűnik úgy, hogy javulna az állapota, ezért nem erőlteti tovább a dolgot, legyen inkább Jemma a labor vezetője, ő úgy is alkalmasabb rá. Azzal otthagyja a lányt. Szegény Simmons meg csak néz utána.

12_fitz_leaves.jpg

Vancouverben fennforgás van. Hunter elmegy Mayt megkeresni, így a két lány magára marad. Raina most tudja meg Skye-tól, hogy Whitehall-nál van az obeliszk, amitől persze rögtön felcsillan a szeme. Elmagyarázza Skye-nak, hogy ő meg tudja érinteni az Orákulumot anélkül, hogy elszenesedne, és Zabo szerint a lányának sem esne baja. Skye szkeptikus. Raina meg nem, és már rohan is egyenesen a közelben ólálkodó HYDRA ügynökök karjaiba. Hunter közben megtalálta Mayt, és pont jókor érkeznek, elgázolják a gonoszembereket, és begyűjtik a lányokat. 33-as ügynök persze résen van, és leadja a drótot Whitehall-nak. Raina a bisztróban elkottyintotta, hogy nyomkövető van rajta, így ha a HYDRA ügyes, megtalálhatják.

13_raina.jpg

Vészesen közeledik az epizód vége, ezért végre felgyorsulnak az események. A Buszon Raina és Skye beszélgetésbe elegyedik. A téma természetesen Syke apja. Raina elmondja, hogy Thaiföldön találkoztak, ahol a nő piti tolvajként bandázott, de Zabo segített neki, hogy feladja ezt az életet, és vigye valamire. Nem tagadja, hogy a férfi lobbanékony természet, de a lányát nagyon szereti, és csak viszont akarja látni. Arra is rátérnek, hogy a mikor Raina azt mondja ők ketten „különlegesek”, akkor nem a földönkívüli eredetre gondol. Ők ugyanis emberek, de megvan bennük a lehetőség, hogy valami sokkal jobbá váljnak. Az ősi legenda szerint az obeliszk gazdái, a kék lények, a Kree, akik változást akartak. Az obeliszk a kulcs, ami megmutatja, merre van a templom. De oda csak az arra kiválasztottak léphetnek be. Aki nem az, és mégis megpróbál bejutni, nos, nem számíthat semmi jóra.

15_talk.jpg

San Juanban a csapat másik fele erről mit sem tudva nekilát a városba való lejutásnak. A legenda szerint kísértetjárta hely az őrtorony, ahol a bejáratot sejtik, mert egyszer néhány őr nyomtalanul eltűnt ezen a helyen. Mack talál egy aknát, Fitz leküldi a Törpéket felderíteni, ám miközben Simmons-szal felváltva sorolják a terminus techinkusokat, a felderítő műszerek kikapcsolnak. Mack-et engedik le a mélybe kötélen, hogy felderítse, mi a helyzet. Le is ér az akna aljára. A porban idegen jeleket vesz észre, ahogy az egyikhez hozzáér, kezébe egy jel vésődik. Mack ordít a fájdalomtól, ezért felhúzzák. Mire felhúzzák a szeme elvörösödik, és megtámadja a csapatot.

A Buszon közben szintén beindulnak az események. Skye próbálja figyelmeztetni Coulsonékat, de nincs térerő odalent. A HYDRA közben megtalálta a gépüket, egy csomó quinjettel bekerítik őket, és Whitehall átszól a távrecsegőn, hogy neki Raina kell, mindjárt átküld érte valakit. Ward és az ő behízelgő mosolya lesz a követ. Azonban meglepetésre nem csak Rainát viszi magával, hanem Skye-t is. A lány önfeláldoz, és annak érdekében, hogy ne lőjék le a gépet, inkább Ward-dal tart. Coulsonéknál egyre rosszabbul alakulnak a dolgok. A bezombult Mack megállíthatatlan. Bobbit majdnem megfojtja, Simmonst pedig ki híján belelöki az aknába. Fitz fegyvert fog rá, és próbál a lelkére beszélni, nem sok eredménnyel. A helyzetet végül Bobbi oldja meg, a villámló botjával lesokkolja Mack-et, aki belezuhan az aknába. Coulson Bobbi megdöbbenésére parancsot ad az akna lezárására. Az a vörös szemű szörny már nem az Mack-jük.

Utolsó utáni jelenet. A szétroncsolódott arcú May-maszkban flangáló 33-as ügynök jelentést tesz Dr.Whitehall-nak. Az akció felemásan sült el, Raina ugyan megvan, de Ward nemcsak magával hozott egy túszt, de még a Buszt is futni hagyta. A doki csalódott az engedetlenség hallatán, és parancsot ad 33-asnak, hogy intézkedjen a gép lelövéséről.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása