Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fear The Walking Dead 1x06 - The Good Man (18+)

2015. október 06. 09:00 - Chat Géza

daniel-prepara-el-ataque-de-walkers-a-la.jpg

Elérkezett a Fear The Walking Dead első etapjának utolsó része, ami végre elhozta azt a tetemes mennyiségű zombi sereget, amit oly sokan hiányoltak. Na nézzük mi lett Travisékkel. A pszichóba átcsapott Daniel Salazar megmondja a pincében, hgy fogják a katonát és elmennek a mutterért a bázisra. Ha így, akkor így, ez nem kérdés volt, hanem puszta tényközlés. Travis sem tud mit csinálni egy gyors vekengésen kívül, így egyetértően hümmögve pártolja az alaposan kidolgozott tervet, miszerint bemennek, oszt kijönnek, ennyi. Bepattannak a kocsikba és már indulnak is. Két katona épp őrségben szotyolázva szúrja ki a borbélyt, aki jótanácsként annyit mond miközben elpöccinti a cigijét, hogy vele ne is foglalkozzanak, inkább spóroljanak a golyókkal, majd a háta mögé mutat, ahol nem Travis érkezik az összekócolt szemöldökével és a szúrós tekintetével, hanem a sportcsarnokból kiengedett komplett zombi sereg, de sógorostul megm minden.

Míg a katonák szitává lövik a figyelemelterelésként elszabadított kóborlók hordáját, addig Travisék egy másik szárnynál bekommandóznak. A mélyföldszinten lezavart gyors gittegyletkor derül ki, hogy Travis elengedte a kiskatonát, de nem köll beszarni, mert elárulta, hogy merre kell menni Nickért és Salazar asszonyságért. Az király, csak a jól sikerült figyelemelterelés miatt a Cobalt hadművelet befuccsolni látszik, de annyira, hogy a betegeket elszállító helikopterek, a sok fertőzött embert látva inkább le se szállnak, így a doktornő magára maradva szögbevlövőzi agyon a helyileg menthetetlen betegeket, míg Liza az udvaron áll egymagában és kapkodja a fejét, miközben a zombik áttörik a kerítést.

fear-the-walking-dead-1x06-01.jpg

Megszólal a riasztó, innen totál para lesz az egész hely: villódzó neonfények mentén megy a menekülés. Strand és Nick a többi sorstársukat magukra hagyva szépen elballagnak, bcsuknak maguk mögött minden ajtót, ami autómatikusan bezáródik, hála a mágneskártyás rendszernek… Megtalálják a százezredest, akit egy zombi csócsálgat hajnali nasiként. Nick nem érti a helyzetet, pedig egyszerű: ő vitte volna ki őket, de így, na meg a terembe beszabadult zombik miatt most rögtönözniük kell. Elindulnak vissza, de az ajtó nem engedi őket. A túloldalon meg Madisonék szobroznak, mert miután kiszabadították a ketrecekből a többi szerencsétlent csak ide sodorta őket is az élet. Nick már megbékélt a halál gondolatával, nem erölködik, hogy szétrúgja az ajtót, szinte érzi már a zombik harapását, mint Harry Potter a dementorok csókját, de ekkor feltűnik Liza az életmentő mágneskártyával és Stranddal együtt megmenekülnek.

fear-the-walking-dead-season-finale-1x06-the-good-man.jpg

Az elfekvőnek kikiáltott helyen megy a fejvakarás, hogy mit csináljanak, mire a doki elárulja hogy lehet eljutni a mélyföldszintig, ami nekik tiszta haszon, hisz ott parkolnak a kocsikkal, ugye. Minden gond nélkül oda is érnek, csak a hamuvá lett, elégetett hullák kisebb hegynyi kupacát meglátva kap Ofelia sírógörcsöt, hisz itt esik le neki, hogy miért is nem láthatja már az anyját. A mélyföldszintre érkezve sehol se találják a kocsit és vele együtt Aliciát és Christ se. Egy kis óbégatás után előbújnak, merthogy itt is volt ám történés, amikor három hű hazafi megjelent és az Aliciát védelmező Christ padlóra küldve elvették tőlük a kocsikulcsot, amivel aztán el is hajtottak a vérbe. Semmi baj, együtt a család, az a lényeg. Salazar! - ordítja valaki dühösen. Danielre pisztolyt szegezve kilép az oszlop mögül a katona, akit juszt se lehet lecsillapítani, hisz konkrétan megnyúzta a borbély, ugye, így minden észérvet elhajítva lelövi Ofeliát, mire Travis rávetődik az emberre és váltott kézzel péppé veri a fickó fejét.

fear_the_walking_dead_s01e06_end_of_la.png

Itt már nincs mit tenni, együtt a csapat, mehetnek is a naplementébe. Strand mondja az útvonalat, hogy épségben eljussanak a kéglijéhez, aminek külön generátora is van, de úgy alapból is egy kacsalábon forgó gyémántpalota az egész. Liza elmondja Danielnek, hogy Ofilia hamar rendbe jön, csak a vállán a kötést kell cserélgetni, jól megöleli Christ és elindul a beachre, ami Madisonnak, na meg kis fáziskéséssel Travisnek is szemet szúr. Strand eközben beavatja Nicket, hogy itt aztán nem maradnak sokáig, mert mennek az Abigailre, ami egy rohadt nagy luxushajó 200 méterre a parttól. 

olp5vdm.png

Míg Chris és Alicia a legnagyobb nyugiban nyalják a jégkrémet Strand kéglijének teraszán, addig Travis a parton kénytelen fejbe lőni volt feleségét, akit megmart egy zombi, mert hiába, a harapással nincs gond, az nem árt, de a fertőzéssel nem lehet mit kezdeni, az megöl, és aki meghal az biz isten visszatér. A pisztoly eldördülésével már csak a drámai jelenetek vannak a magába zuhant Travisről, az őt pátyolgató Madisonról, majd kapunk egy távolit a prtról és a tenger felé nyitó látképpel zárunk.

fear_the_walking_dead_s01e06_travis_liza.png

fear-the-walking-dead-episodio-6-finale.jpg

Nagyon köszönöm a lehetőséget és a figyelmet. Örülök, hogy ilyen sokan olvastátok a Fear The Walking Dead hogyvoltokat. 

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

shred 2015.10.06. 13:22:34

Hát, így összegezve, ez egy évadnak karcsú volt. Talán ha minden résznél meglett volna a 60 perc játékidő, pörgősebbre sikerül a szezon, és nem folyik szét annyira az apokalipszis felvezetése (semmi bajom azzal, ahogy megmutatják, hogyan megy tönkre a megszokott világ, csak ne ilyen nyögvenyelősen).
Lisát sajnálom, a karaktere is kezdett érdekes lenni, meg a színész alakítása is tetszett, főleg a többiekéhez képest.

Scagnetti 2015.10.06. 15:10:15

Pont azt a részét hiányolom a sorozatnak, amivel beharangozták. Azt, hogy bemutatja, hogy lepték el a zombik a világot (ami ugye nem túl hihető, tekintve, hogy lassúak, könnyen kiismerhetők, sebezhetők, és az ekkor még nagy létszámú fegyveres szervezetek aránylag könnyen ki tudnák irtani őket. Főleg Amerikában, ahol még a civilek jelentős részének is van fegyvere.). Erre az egyik pillanatban még a fosztogató csürhe elől menekülnek a főszereplők, a következőben meg már kerítéssel körülvett, katonák által őrzött területen vannak, amelyet zombik tömege vesz körül. A városok már kihaltak. Szóval kb. ugyanúgy semmit sem láttunk a dologból, mint a TWD esetében.

A végére már jutott némi akció, és persze megvolt a kötelező áldozat is. Valahogy egyik karaktert sem tudtam igazán megkedvelni, a gyerekek meg kifejezetten idegesítők. A mexikói(?) fickóban látom a legtöbb lehetőséget, de az sem túl sok. Arra jó a sorozat, hogy az üresjárat idején legyen egy kis Walking Dead, de azért az eredetitől fényévekre van.

shred 2015.10.06. 15:57:29

@Scagnetti: Igen, az egész első évad olyan volt, mintha egyetlen nagy pilot lenne, ami után kiderül, életben tartják-e a sorozatot.
Mondjuk láttam a neten egy interjút Ruben Blades-szel, amiben azt mondta, hogy a 2. évad tizenöt részes lesz, hát meglátjuk.

scsaba1 2015.10.06. 16:57:54

Hát ez überszar volt. Én nagyon sokat vártam ettől, főleg úgy, hogy a TWD már egy bejáratott brand volt. Sokkal nagyobb henteléseket, tömegjeleneteket, pánikkal átitatott akciókat vártam, ahogy összeomlik a civilizáció, a mikro- és makroközösségek szétesnek, az emberek megrohamozzák a bevásárlóközpontokat, benzinkutakat, egymást... stb. Az események kicsúsznak a rendőrök kezei közül... bevetik a Nemzeti Gárdát és a hadsereget, ők is elbuknak, a légierő egész városrészeket napalmoz le, New Orleansban atomot robbantanak. Nem kellet volna túllihegni sem, néhányszor tíz másodperces CGI-vel simán le lehetett volna tudni stb...
Szóval ez egy tömegjeleneteket és nagytotálokat igénylő film lett volna, amit tömegjelenetek nélkül forgattak le. Olyan magyar film-filingje volt az egésznek. "Hogy telt a világvégéd? Jól, otthon társasoztunk az anyámmal..."

Ingyonbingyom 2015.10.06. 19:41:11

Hát ez karcsú lett, mármint a sorozat. Valóban semmit nem tudtunk meg azon kívül, hogy az egészséges emberek balf@aszok, a zombi invázió kialakulásáról szó sincs. Ezt a harapással nincs gond mondatot én nem értem. Hershel lábát nem azért kellett levágni? Mi a különbség, hogy megkarmolnak vagy megharapnak? És akkor most hogyan tovább? Kicsit kisebb a káosz, mint a TWD-ben, de már a zombik vannak hatalmon? Vagy csak annyi lesz a különbség, hogy a walkerek húsa kevésbé van szétrohadva? Ehelyett akkor inkább lehetne dupla olyan hosszú TWD évadot csinálni. Gondolom lehetetlen, ugyanazokkal a karakterekkel, nem férne bele az időbe. Így viszont a Fear viszont tényleg csak pótléknak jó, nem lesz hosszú sorozat szerintem.

shred 2015.10.07. 08:57:03

@Ingyonbingyom: a harapásos szöveg szerintem arra vonatkozott, hogy alapesetben az ilyen harapott, karmolt, marcangolt sebek önmagukban nem életveszélyesek, csak amolyan egészségügyi oktatásnak szánta a nő.

julie0812 2015.10.07. 19:13:32

6 rész, ennyi? Hát nem is tudom... Nekem sem sikerült megkedvelni egyik szereplőt sem. De legalább kezdett kicsit felpörögni a sorozat, a hv is jól sikerült (köszi Gézu :) ), azt gondoltam, talán lesz belőle valami. Legalább a végére lehetett volna valami izgalmas, nem is értem, mire volt jó hosszasan a tengert láttatni...
süti beállítások módosítása