Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Homeland 3x06 - Still Positive (18+)

2015. október 05. 11:00 - AaannnaaA

Ott folytatjuk ahol az előző rész végén abbahagytuk: időközben felkerült hősnőnkre mindenféle kütyü, hogy elrablója hazugságvizsgálatot végezhessen. Egyelőre azonban egyedül ül a készülékre kötve, pontosabban két testőr társaságában, gondolom azért, hogy a hangulatát megalapozzák. Meglepő módon nem igazán tűnik idegesnek, főleg azok után amin keresztülment. Gyanítom nem lenne ilyen nyugodt ha tudná, hogy feletteseinek gőze sincs róla hol van. Pár perc múlva belép kihallgatója és elkezdi feltenni a bemelegítő kérdéseket. Ja igen, az előző részben csak tippeltem, most viszont megerősítést nyer: valóban ő Majid Javadi.

Ezalatt Saul otthon a konyhaasztalnál ülve hallgatja a CIA egyik védett házában tartózkodó Quinn beszámolóját, miszerint elvesztették kolléganőjüket. Egy ideig követte őket a rájuk állított drón, de egy kajáldánál elveszítették a kompániát. A társaság ráadásul itt járművet cserélt, a régiért azóta sem jöttek vissza. Nincs mit tenni, tovább kell keresgélni, bár lényegében vaktában. A csapat – Peter, Max és Fara – bólint, nekilátnak kitúrni a tűt a szénakazalból.

1.jpg

Mira úgy dönt megpróbálja megmagyarázni a tegnap este történteket, ám a férjét nem különösebben izgatja a sztori. Végül azért eljutnak odáig, hogy igen, a pasi a szeretője volt, de akkor, amikor ők nem éltek együtt, amúgy meg jól érzi magát vele, ez van. Saul nem mutatja a megrendülését, témát is vált menten, miszerint nem ő lesz a CIA igazgatóhelyettese. De amúgy kösz, jól vagyok – nyögi még ki, majd olajra lép.

A kihallgatásban elérkeznek a meredekebb kérdések, úgy mint „tudja valaki, hogy mi ketten találkozunk?”, „tud-e nekem adatokat adni a cégről?”, stb. A nő kijelenti, hogy utóbbihoz bizalom kell, márpedig a két testőr aki a szobában van mindent áraszt, csak bizalmat nem. Javadi sóhajt és kiküldi az embereit. Aztán faarccal közli, hogy a gép szerint hazudik. Carrie visszakérdez: hallgat most minket valaki? A nemleges választ hallva leveti az áruló ügynök álcáját és elkezd mesélni Nasser Hejaziról, az iráni futballválogatott kapusáról, akinek neve alatt Javadi 45 millió dollárt sikkasztott saját megbízóitól.

2_1.jpg

2_2.jpg

Elrablója pár pillanatig döbbenten és gyűlölettel mered rá, aztán kimennek az udvarra beszélgetni, hogy véletlenül se hallja őket senki. Plusz így legalább hősnőnk sunyiban körberadarozhat hol vannak. Javadi kérdi, mégis mennyi idő alatt dolgozták ki az ő tőrbe csalásának tervét? Hát, a cég elleni merénylet 12.12-én volt, 13-án már nekiálltak. És igen, a nő volt a csali, hogy az országba hozzák a főgenyát. A letartóztatása azért nem történt még meg, mert a CIA vezetője inkább beszélni szeretne vele. Szóval szívja el a cigijét, mondja az embereinek, hogy a fogoly megbízható, aztán indulás Saulhoz. Az nem fog menni, felesel a rosszarc, ugyanis az a bevett gyakorlat, hogy miután valaki átmegy a hazugságvizsgálaton kap egy egyszerű feladatot beavatásként. Az emberei gyanúsnak találnák, ha nem így tenne.

Oké, és mi lenne a próbafeladatom? Pölö az, hogy hogyan kerítette elő a cég a robbantásért felelősnek tartott hat embert és hogyan ölte meg őket. Ez nem gond, délutánra megszerzem az anyagot, mondja a nő. Kiadja az ukázt: itt és itt találkozunk délután háromkor. A férfi hiába próbálna másik helyszínt javasolni, már nem ő a góré. Feszült hangon rámorran szőkénkre, hogy várja meg, majd a házba ballag.

3.jpg

Percekkel később egyik elrablója utasítja ügynöknőnket, hogy menjen vele, belapátolják egy autóba – hiába tiltakozik, hogy neki még beszélnie kell Javadival – és útra kelnek. Tekerik egy ideig a kormányt, majd egy elhagyatott erdős részen szó nélkül kitessékelik a döbbent nőt. Na, innen izgi lesz hazatalálni!

A védett házba megérkezik Saul, szétszór némi aktát a kihallgatószoba asztalán és Farától is bekér párat. Mikor a lány beviszi őket kérdezgetni kezdi főnökét, mire az öreg mutat egy fényképet magáról, Javadiról és a feleségeikről. Merthogy fiatal hírszerzőként jóban voltak, még a sah regnálásának végnapjaiban. Saul beszervezett négy helyi tagot ügynöknek, és a forradalom után – ’79 májusában – segíteni próbált nekik az usába emigrálni. Javadi felajánlotta a közreműködését, elhelyezte őket egy biztonságos házban, ám mire Saul értük ment mindannyian fejlövéssel feküdtek kiterítve a nappaliban. Ez volt Majid benyalása az új rezsimnek, egyben egy addig ismert jó barát totális átalakulása vadállattá. És nem, nem most óhajt bosszút állni mindezért, azt már megtette azzal, hogy segített exbarátja feleségének és fiának amcsiföldre szökni. Szóval nem lesz egyszerű menet őt a maguk oldalára állítani.

4.jpg

Házuk teraszán Dana várja anyja hazaérkezését és kéri, hogy vigye el ügyintézni, egyben engedje meg, hogy leadja a Brody nevet és helyette felvegye az édesanyjáét. Merthogy ő többé nem akar Dana Brody lenni, jobb lesz a Dana Lazaro. Jessica mélázik egy sort, aztán bólint.

Hősnőnk hazatért végre (kár, hogy nem mutatták mily’ módon), azonnal hívja főnökét, aki letolja amiért nem Javadival állított be. Fennforgás volt – így a mentegetőzés, dönteni kellett, és az lett a végeredmény, hogy később találkoznak. A nő most tudja meg, hogy főnökének fogalma sem volt róla hova vitték, lévén elvesztették útközben. Nem túl boldog, maradjunk annyiban. Szerencsére ő a ház teraszán állva felismerte a környéket, így Saul oda tud irányítani egy drónt. Meg van ugyanis győződve róla, hogy Javadi még a házban van, hiszen nem tudhatta, hogy az elmúlt pár órában (míg Carrie hazaért) senki sem figyelte. Szőkénknek a pihenésen kívül most nincs több teendője, Saul csapata hamisít egy dokumentumot Javadi hat emberének levadászásáról, azt később Quinn elviszi neki és el is kíséri a megbeszélt találkozóra.

5.jpg

Pihenéshez készülődik, előtte elmegy mosdóba, hogy olyasmit csináljon, amitől köpni-nyelni nem tud a kedves néző + a hogyvótíró: terhességi tesztet vesz elő, rápisil, és mikor pozitív lesz berakja egy fiókba, amiben legalább öt tucat hasonló figyel. Aztakutyamegamacska!!! Mégis ki a gyerek apja? És miért csinál ennyi tesztet? T’án abban reménykedik ha elégszer vizsgálja elmúlik? Utána befekszik az ágyába és próbál egyet szunyálni.

A CIA épületébe megérkezett a leendő góré, ám mivel Saul terepen van Dar Adal fogadja. Azt nem tudja megmondani hol van felettese, mert őt sem avatta be az akció részleteibe. Pillanatok alatt sikerül szót érteniük egymással, lévén Lockhart összes, a céget érintő kritikájára Adal boldogan vigyorogva bólint, majd azzal folytatja, hogy vissza kell állítani a cég régi hírnevét, pont mint vendéglátója idejében volt. Hát igen, szenátorunk hízelegni azt tud. Okos húzás, ha a jelenlegi első emberrel nem jön ki, hát összecimbizik a jobb kezével. Merthogy 12 nap múlva esedékes első munkanapján vörös szőnyeget akar, nem csontvázakat előkaparni a szekrényéből; nem óhajt még egy Nicholas Brodyhoz vagy Carrie Mathisonhoz hasonló ügyet. Pff.

6_1.jpg

6_2.jpg

A pihenés Carrie-nek mindössze kis alvásból állt, majd összekészült, most pedig megérkezett Quinn, hogy elkísérje a találkozóra, és egyben meghozta a hamisított aktát, amit átadnak Javadinak. Miután ezt megbeszélik Peter a nappalijának falán található hatalmas térképre veti a szemét, ahol szőkénk Brody esetleges lelőhelyeit tüntette fel. Carrie várja a kiosztást ám a férfi csak annyit mond, hogy Nicholas Brody amcsiföld egyik legkeresettebb ellensége, ő pedig a kutatásával csak a munkáját végzi. Igen, így is lehet nézni, meg elmeroggyant vállalkozásnak is minősíteni attól függően ki hogy áll a nőhöz. Úgyhogy jól látható helyre ismét felvések egy hatalmas piros pontot Peternek az eddigiek mellé! Ezután átadja új titkos telefonját (nyilván a másikat már túlzottan bejáratta), és útra kelnek.

A hivatalban Dana és édesanyja elintézik a papírmunkát a lány névváltoztatásához, amiről pár hét múlva meg is kapják a hivatalos értesítést. Persze az ügyintéző tökéletesen tisztában van vele kik ülnek az asztala túloldalán, de tök normálisan viszonyul, sajnálja amin átmennek és imádkozik értük. Ez szerintem jófejség.

7.jpg

A kijelölt kávézóba két ügynökünk közül csak Carrie megy be, Peter odakintről, a kocsijából figyel – a biztonság kedvéért kéznél tartott fegyverrel. A védett házban ezalatt a csapat többi tagja figyeli a drón képén Javadi „házát”, és a rosszarc pár perccel később valóban beszáll az autójába és útra kel.

Dar Adal hívja felettesét beszámolni a Lockharttal történt találkozóról. Persze füllent, hogy nem történt semmi extra, meg a szenátor Saul munkáját dicsérte – a helyében fél szemmel felsandítanék a plafonra, hogy nem indult-e meg lefelé. Nem tudnak azonban tovább társalogni, mert Fara főnöke után kiabál, hogy jöjjön azonnal, helyzet van, így Saul gyorsan beüget a megfigyelő szobába. Az történt ugyanis, hogy Javadi nem a megbeszélt címre megy, hanem elindult másik irányba, ezért Carrie kapja az ukázt: irány utána, el kell csípni.

8.jpg

Versenyfutás kezdődik az idővel, ügynökeink megpróbálják utolérni Javadit, akinek tudják ugyan a pozícióját, ám fogalmuk sincs hova tart. Saul kiadja a parancsot kollégáinak: nézzék meg az FBI adatbázisát, hogy azon a környéken ahol a szökevény éppen jár laknak-e iráni-amerikaikak. Gondolom azt feltételezi, hogy vmely ismerőséhez megy. Lefékez egy háznál – elsőre úgy nézem ez az, ami előtt nemrég a hamburgert zabálta – mélázik kicsit egy szál cigi mellett, remélem ezzel elhúzza az időt addig, míg ügynökeink ideérnek és elfogják.

Közben Fara lefuttatja a rendszerben a házszámot ami előtt a szökevény áll, és megdöbbentő felfedezést tesz: a ház bérlője nem más, mint Javadi fiának volt felesége, és vele lehet kétéves kisfia is, Behrouz. Saul őrjöngve adja ki az utasítást úton lévő kollégáinak: száguldjanak ahogy tudnak, és ne engedjék, hogy Javadi bejusson a házba. Nos, ehhez már késő, a férfi ugyanis kiszáll az autójából és a bejárathoz megy, mi pedig átváltunk rá, hogy ne csak a drón képén át láthassuk a történteket.

9.jpg

Becsenget, ahol fiatal nő nyit neki ajtót, gondolom a fia korábbi felesége. A nő pár pillanat alatt felismeri őt, de a kérdésre, hogy „bejöhetek?” azt válaszolja, hogy várjon egy kicsit. Becsukná az ajtót, ám a férfi a nyílásba teszi a lábát, fegyvert ránt és szemrebbenés nélkül fejbe lövi, bazmeg!!

Ezután hótt nyugodtan becsukja maga mögött az ajtót, kikerüli a testet és beljebb megy a házba. Meghallja Behrouz sírását, ezért egy polcra félreteszi a fegyverét és nekiáll gügyögni a gyerekkel, mintha mi sem történt volna. Ekkor belép egy nő aki az eddigiekből semmit sem hallott, a férfi pedig Fariba-nak szólítja, szóval az exfelesége lesz az, akit Saul anno kimenekített Iránból. A nő észreveszi menye holttestét, döbbenten felé indul, mire Javadi elé ugrik, megragadja, lever neki egy hatalmasat amitől Fariba kiterül a földön. Exférje felkap egy üveget a nyakánál fogva, hozzáveri a fal sarkához, amitől csak az üveg nyaka marad a kezében borotvaéles szilánkokkal, a nő fölé térdel, lefogja a kezét, és az üveggel szemrebbenés nélkül, gyűlölettől izzó arccal többször a nyakába döf, ezzel pedig pillanatok alatt a nő halálát okozza. Te jó ég!! Itt leállítom a felvételt, mert kis híján visszaköszön a vacsora.

 

Ebben a pillanatban fegyverrel a kezében belép Carrie és Quinn, de már nincs mit megállítani, a gyilkos elérte célját, megölte akit akart. Felteszi a kezét és csak annyit mond, hogy most már találkozik Saullal. Említett a fülesükön keresztül folyamatos kapcsolatban van ügynökeivel és félig üvöltve kérdi mégis mi történt (Fara és Max a döbbenettől szóhoz sem jut). Peter megrendülten közli a tényeket, mire pár pillanatnyi csend után főnöke utasítja: azonnal tűnjenek el onnan, vigyék a gyilkos fegyvert, és a gyilkost is annak saját kocsijával – az ügynökökét majd később elszállítják kollégái. És nem, a gyereket nem vihetik magukkal, ott kell hagyniuk. Carrie lelke mélyén megszólal az anyai ösztön, feleszi az üvöltő kisfiút és a járókájába ülteti, aztán az egész kompánia lelép.

 

Anyus és Chris vacsit készítenek, közben együtt örülnek Dana új nevének. A vidám programot kopogás szakítja félbe, lánya Angela nevű barátnője érkezik, akit Jess eddig sosem látott. Beinvitálja, marasztalná vacsorára, ám döbbenetére Dana felmálházva jön elő a szobájából. Persze, hogy nem sátorozni indulnak, a hülyegyerek ugyanis elköltözik otthonról. Merthogy ő nem akar Dana Brody lenni, és ezt nemcsak a névváltoztatásra, hanem a lakhelyváltoztatásra is érti. Anyja lefagy, majd erőtlen ellenvetést tesz, ám lányának nem lehet a lelkére beszélni: nem akar tovább így élni.

Megöleli síró anyját, lógó orrú öccsét, és távozik. Jessica még utána fut az udvaron és átadja hitelkártyáját 300 dolcsival, amit nem akar elfogadni, de végül csak elteszi. Beül barátnője mellé, és már ott sincs, kiborult édesanyját fia támogatja vissza a házba.

11_1.jpg

11_2.jpg

Mire a CIA-s takarítóbrigád odaért Faribáék házához már ott a rendőrség – nem tudom tkp. mit akartak még eltüntetni vagy átrendezni, de már nem kerül rá sor. Saul utasítja őket, hogy megállás nélkül álljanak tovább, ő maga pedig kimegy az udvarra levegőt venni. Egy fa mögé sétál és onnan figyeli ahogy kollégái meghozzák Javadit. Úgy ahogy van véres ruhájában terelik a kihallgatóba, kezét az asztalhoz bilincselik majd magára hagyják.

Max, Fara és Quinn odakintről kamerán át nézi a foglyot, Carrie kivágtat az udvarra. Peter halkan megjegyzi: „ez még csak a kezdet”, majd inkább kerít két pohár kávét és kiviszi kolléganője után. Érkezik Saul és szól, hogy irány a rab. Odabent leveteti róla a bilincset, mire Javadi lekezelő arccal egykori barátja felé lép, ám öntelt mondatát Saul tenyerese szakítja félbe – kobrát megszégyenítő gyorsasággal tolja bele ellenfele orrát az arcába.

12_1.jpg

12_2.jpg

Címkék: 18+ Homeland
20 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2015.10.05. 21:00:49

ez nagyon húbazmeg és nebazmeg rész volt, csak ezeket ismételgettem, miközben néztem

AaannnaaA 2015.10.05. 21:45:25

@Gabba: Ugyehogyugye? Überbrutál volt! Javadi... Ehh, nem véletlenül tettem rá 18+ címkét. De a terhesség is eléggé wtf...

ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF 2015.10.05. 22:53:45

Várható volt hogy seggbe akarja izélni Dar Adal Sault, elég sunyi feje van, mint a Sárkányfűárusnak a Süsüben, tiszta 24, ott is orrvérzésig küldték a csavarokat a sztoriban, már senkiben sem lehet megbízni :)
Azért a gyerek szeme láttára rendezni egy vérfürdőt, Javadi nem egy jó apuka, simán gyámság alá helyeznék a kölköt ha kitudódna ő tette :)
Szerintem holnaptól a feliratos verziót nézem, de aszongyák az évad végét nagyon elcseszték :(

Tattoo Designs · http://besttattoarts.blogspot.com/ 2015.10.06. 01:20:52

Jó volt, de lassan kezd laposodni nekem :\

AaannnaaA 2015.10.06. 07:15:07

@Tattoo Designs: Kitartás, jó lesz ez! Ha valami miatt mégsem nézed végig, azért javaslom a hogyyvótok olvasását :) És a negyedik évadra feltétlen érdemes visszatérni, mert az keményen hajletevős.

AaannnaaA 2015.10.06. 07:17:22

@ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF: Basszus, tényleg úgy néz ki mint a Sárkányfűárus. Hogy ez nekem eddig nem jutott eszembe... :D
Azért ha tovább nézed mint a magyar vetítés arra kifejezetten kérlek, hogy a hogyvoltok alatt a későbbi részekből ne spoilerezzél - bőven vannak akik a hazai vetítéssel követik az eseményeket, és nem tudják az évad további történéseit.

Gabba 2015.10.06. 07:35:23

@AaannnaaA: @ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF: de a Sárkányfűárusnak csuklyája is volt :)

ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF 2015.10.06. 07:56:12

@AaannnaaA:

Nem fogok spoilerezni, csak már nem bírom kivárni az egy hetet, pedig vagy egy éve már a gépemen porosodik.

@Gabba:

Ja az is volt neki :)
A lány Dana meg olyan mint Mányicska a Spejbl és Hurvinyekből :)

AaannnaaA 2015.10.06. 09:03:57

@ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF: Na ez utóbbit ne ismerem. Youtube link, vagy valami?

ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF 2015.10.06. 09:10:35

@AaannnaaA:

Kenterbe veri a Muppet Showt, a legjobb bábfilm, imádtam a hangjukat :)))))))

AaannnaaA 2015.10.06. 09:53:51

@ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF: Jaaaj, így már emlékszem!! Kicsi voltam még, de tudom láttam TV-ben. (Még mielőtt: egyidős vagyok @tinipuma kolléganővel).
Köszi szépen!

És jó szórakozást a további részekhez! Azért a hogyvótoknál gyere vissza megbeszélni az aktuális részeket. Minden hétfőn megjelenik ugyanígy, már megírtam az egész évadot.

ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF 2015.10.06. 12:18:27

@AaannnaaA:

Lassan kiderül hogy ide már csak a 40+-osok járnak fel :)
Rendszeresen járok a hogyvoltra, nem fogsz hiányolni :P

AaannnaaA 2015.10.06. 12:25:44

@ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF: Na jó, azt a 40+-ot nagyon gyorsan kikérem azért magamnak :)
Extra infó: jelen évad utolsó része pont a születésnapomon fog megjelenni, de még akkor is boldogan 40 alatt maradok.

ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF 2015.10.06. 16:18:37

@AaannnaaA:

Oxigén, akkor te csak 30+-os vagy, de most tényleg ne offoljuk széjjel a Homlendet ;)

Geloschte Benő 2015.10.08. 15:29:20

Mit csinál eközben Brody?

Zsoofka 2016.01.16. 18:49:42

Carrie nem is volt annyit otthon a diliház óta, amennyi pisiteszt figyel a fiókban.... Vagy nonstop csak pisil, Mikor vette a teszteket? Nekem ez nagyon fura.... Tudom, tudom. Majd kiderül. :)

AaannnaaA 2016.01.18. 09:57:48

@Zsoofka: Hát ahogy elnézem elég random a dolog, szóval simán non-stop nyomja, szerintem... Venni meg bármikor vehette, végülis nem követtük 0-24-ig :)

Zsoofka 2016.01.18. 12:29:47

@AaannnaaA: Mi nem, de a CIA és az iráni hírszerzés igen :)
süti beállítások módosítása