Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A S.H.I.E.L.D. ügynökei 2x08 – Eltemetett múlt

2015. október 01. 11:00 - Smokey the bear

A sorozat vonzódik a keretes szerkezethez, úgy tűnik, mivel ismét visszatérünk az évadnyitó epizód idővonalához. 1945-ben vagyunk, dr. Whitehall éppen azon van, hogy kiderítse, kire nem hat az obeliszk elporlasztó ereje. Egy keleties arcberendezésű nő töri meg a kísérleti alanyok pechsorozatát. Az ő kezében szépen felcsillan a cucc, azonban még mielőtt tudományosan is megvizsgálhatnák a jelenség okát, ami ez esetben kb. élve boncolásnak felel meg, jön egy hírnök, hogy a Vörös Koponya halott, ideje lesz cuccolni. A jelenben még mindig egy sor megválaszolatlan kérdés nyugtatja a jó Whitehall dokit, aki ezúttal begyűjtötte Zabo-t is, hogy megtudja végre, hogyan lehet az obeliszkből fegyvert csinálni. Skye-apu erre cicceg egy sort, kicsit több kreativitást nézett ki a HYDRÁ-sból. A nagy fölényeskedésének, azonban számunkra egyelőre nincs sok haszna, nem jutunk előbbre a rendkívül eredeti módon Orákulumnak nevezett tárgy értelmével kapcsolatban, csak annyit tudunk meg, hogy a Kiválasztottnak el kell vinnie egy meghatározott helyre, és akkor valami nagy dolog fog történni. Csak látnánk már!

1_mom.jpg

Váltunk a S.H.I.E.L.D-re. Coulson és Skye úton Hawaii-ra. A főnök azon agyal, mi lehet Whitehall következő lépése. Az obeliszk valószínűleg ahhoz a városhoz fogja elvezetni őt is, aminek az alaprajzát az előző rész végén fedezték fel. Coulson irigyli Fury-t, aki ugyan nem volt egy tipikus igazgató alkat, de valahogy mindig előre kitalálta, mit lép az ellenfele. A bázison közben Bobbi azon van, hogy Mr. B-t, így vagy úgy, szóra bírja. Mack, akinek csapatbeli funkcióját még mindig nem nagyon értem, nem a kihallgatást figyeli, hanem próbál pánikot kelteni, és azzal tömi Hunter fejét, hogy Coulson mennyire begolyózott az előző részben, és ez nem igazán jó jel. A paráját Simmons szakítja félbe, aki csatlakozik hozzájuk a mozizásban. Mr.B-vel, mondjuk úgy, elég speciális a kapcsolata, csodálja Bobbit, hogy tud ilyen nyugodt maradni.

2_mack.jpg

Hát gondolom azért, mert a Mr.B. által előadott propaganda szöveg miatt már elhaltak az agysejtjei. Abból amit Bakshi mégis elmond a főnökével kapcsolatban Bobbi arra következtet, hogy Whitehall és a Koponya között van valami kapcsolat. Mivel a bázis régebben a S.H.I.E.L.D. elődszervezetének adott otthont, ezért lehet, hogy találnak valami nyomot a régi iratokban. A csapat már indul is kutakodni. Egy vágással később kiderül, hogy igazából csak Simmons kezdte magát átrágni az iratokon. Bobbi inkább elemző tehetségével vág fel a volt férje előtt. A beszélgetésükből megtudunk néhány részletet Mr. B-ről. Feltehetőleg Whitehall ellenfele volt eredetileg, de kapott egy második lehetőséget, ezért ez a nagy odaadás, meg a rejtett hatalmi törekvések. Már csak azt kell kideríteni mit lát a doki Mr.B-ben.

3_mrb.jpg

Simmons megtalálta a 084-ről szóló eredeti doksikat, amiket még Carter ügynök szignált, de elég hiányosak a dossziék, és Vörös Koponya helyett egy Werner Reinhardt nevű fickót emlegetnek benne. Maynek eszébe jut, hogy van egy másik titkos kamra, ahol megtalálhatják a hiányzó dokumentumokat. Közben ismét visszaugrunk az időben. Carter ügynök ugye elfogta Whitehall-t. Az ő eredeti neve volt Reinhardt. A doki alkut kötne, mielőtt a harcias Carter esetleg tényleg elintézné, hogy egy rakétához kötözve kilőjék az űrbe, a hetyke kerek szemüvegével egyetemben. A megegyezés érdekében Whitehall mesélni kezd az obeliszkről, amiről annyit sikerült megtudnia, hogy a monda szerint titokzatos kék lények hozták a földre, de nem a jó szándék vezette őket, hanem a föld elfoglalása.

4_reinhardt.jpg

Ugrunk a jelenre, amiben Zabo pontosít: nincs itt szó leigázásról, a kékek igencsak ki akarják irtani az emberiséget. Az Orákulum pedig az az eszköz, ami dönt arról, hogy ki maradhat mégis életben és léphet be a szép új világba. Zabo is ugyanazt a várost keresi, mint Coulson, mert van ott egy templom, oda kell az obeliszket eljuttatni. A doki kicsikét szkeptikus a vállalkozás sikerét illetően, sem embert, sem pénzt nem nagyon hajlandó kockáztatni. Furcsa ezt egy olyan embertől hallani, aki egész életében az obeliszk után nyomozott. Meg aztán Zaboban sem bízik, mi van, ha nem is juttatja be a templomba, hanem magának tartja meg a hatalmat? Syke-apu csak röhög, ő nem az a vezető típus. Ő csak bosszút akar állni azokon, akik elszakították a családjától. Ha ez megvan, akkor végre megnyílik a lehetőség, hogy egyesüljön az EGÉSZ család. Mivel Skye-anyu halott, ezért hol máshol, mint a túlvilágon. Fasza.

5_afterlife.jpg

Apropó család. Ward szenátor a családi nyaralóhoz viteti magát, és miután útközben elbájcsevegett a feleségével, magához rendeli a szeretőjét. A légyottból valószínűleg nem lesz semmi, mert mielőtt befejezhetné a randi lefixálását, megjelenik az öcsi, aki néhány jól irányzott mozdulattal kikapja a kocsijából. Elindulnak az erdőben, és Christian nem átallja azt bizonygatni, hogy milyen jó is, hogy alkut kötött Coulsonnal, hiszen ezzel kiszabadította az öcsit a fogságból. Ward, az ifjabb, nem dől be a szép szavaknak, nagyon jól tudja, hogy a szenátornak mik voltak ezzel a hátsó szándékai. Elvitatkoznak még a szüleik gonoszságán, Ward bűnein (rájuk gyújtotta a házat), mikor hirtelen megállnak, és előkerül egy ásó. A kis egészségügyi séta oka, ugyanis a sokat emlegetett kút volt, amit a szülők gondosan betemettek, de most majd Christian jól kiássa.

6_senator.jpg

A Busz leszáll Oahu szigetén, és a főnök hirtelenjében annyi utasítást oszt ki Skye-nak és Tripnek, amit nem vagyok képes teljes egészében feldolgozni. Na, majd meglátjuk, mi sül ki belőle. Fitz is kap feladatot: egy adóvevőt kell majd összeszerelni terepen, nagyon rövid idő alatt, és mivel a kezei használatával még gondjai vannak, ezért addig kell gyakorolnia a mozdulatokat, amíg azok automatizmussá válnak. Ezzel el lesz egy darabig. Közben a többiek visszatérnek a megbízatásról. Skye-nak egy speckó órára kellett garvíroztatni, Tripnek pedig egy gombot kellett elvinnie egy nagydarab helyi archoz a vegytisztítóba, akitől cserébe egy kék nyakkendőt kapott. Kiderül, hogy a nyakkendőnek csak szentimentális jelentősége volt (Coulson szerelmétől, Audrey-tól kapta, de lakajálta, ezért volt a tisztítóban), reméljük az óra már tényleg jó volt valamire. Feladat elvégezve, irány Ausztrália.

7_plan.jpg

A csapat otthon teljes erőbedobással keresgél, a dossziéhoz csatolt fénykép alapján, ők csak most jönnek rá, hogy Whitehall = Reinhardt. Az iratok tanúsága szerint a fickó egy Patkány nevű S.H.I.E.L.D. börtönben töltötte szinte az egész hátralevő életét, és a kora alapján már rég halottnak kéne lennie. Nagyon nem az, sőt! Ismét kapunk egy flashbacket. Carter valóban elzáratta Whitehall-t, akit 44 év fogság végül Pierce miniszter "megsajnált", és az egészségi állapotára való tekintettel szabadon engedett. Az ügynök, aki érte jött Mr. B., aki HYDRA köszöntéssel üdvözli a dokit. Az idős Reinhardt-ot visszaviszik Ausztriába, egykori „sikerei” helyszínére, és rögtön egy kis ajándékkel kedveskednek neki. Az egykori kísérleti alanyok a S.H.I.E.L.D. védelme alatt éltek, de a HYDRA megtalálta és összefogdosta őket. Na, és kire bukkantak a tömegben? Arra a kínai nőre, aki a rész elején túlélte az obeliszkkel való találkozást. A legszebb az egészben, hogy közben egy napot sem öregedett, és hát okosabb sem lett, ha már megint simán begyűjtötték.

8_old.jpg

A Ward családi szappanopera tovább folytatódik. Grant azt akarja, hogy a bátyja ismerje be végre, hogy ő kényszerítette arra, hogy belelökje legkisebb tesójukat, Thomast a kútba, azon a végzetes napon. Merthogy állítólag Christian képes volt annyira manipulálni őt, hogy már maga sem tudja, hogy is zajlottak az események valójában. Bátyus tagad, de eléri a kutat, ahová, egy béna szökési kísérlet után Kölyökképű bele is nyomja a fejét, csak hogy valljon már végre. Christian megtörik, és elmondja, hogy ő akarta megölni Thomast, mert ő volt az egyetlen a családban, akit az anyjuk nem bántott. Magától nem tudta megtenni, ezért kényszerítette az öccsét. A vallomás megvan, Grant elégedett, és magához öleli a bátyját, azzal elindulnak vissza, a házhoz. Ebből, még tuti baj lesz.

9_well.jpg

Ausztrália. Coulson furfangos terve értelmet nyer. Oahun van az a létesítmény, amiből azt a műholdas rendszert irányítják, aminek a segítségségével meg tudják találni a várost. Mivel erősen őrzik, ezért átruccantak inkább Ausztráliába. Az itt található bázis akkor kezd el sugározni, ha a másik bekrepál. Na, ehhez kellett a gomb és az óra. Külön-külön nem veszélyesek, de ha egymás közelébe kerülnek, akkor tönkreteszik az elektromos hálózatot. Már csak azt kellett elintézni, hogy a megbuherált tárgyak a jó katonai vezetőkhöz kerüljenek, akik ugyanaznap látogatják meg az állomást.  A csapatnak hat perce lesz, hogy a tartalékként bekapcsoló ausztrál rendszert használja, amíg a másik talpra nem áll. A tervbe egy kis hiba csúszik, mert valahogy a HYDRA is rájött mire készülnek, és az ausztrál bázison megjelennek a fegyvereseik. A tűzharcban Trip megsebesül. A rendszer elkezd sugározni, Fitznek azzal kell törődnie, így Coulson siet a férfi segítségére. Ám ekkor váratlanul feltűnik Zabo, mintegy a helyi személyzet orvos tagja. Ügyetlenül elszólja magát (a keresztnevén szólítja Coulsont), ezért a beépülés nem megy. Átvágja Trip verőerét, ezzel tartja sakkban Coulsont. Skye-ról beszélgetnek, akit az apja mégsem akar megölni, de szeretné, ha a megfelelő körülmények között találkoznának, és ez most igencsak nem olyan. Megmondja a főnöknek, hogy valami (talán tesseract) van az obeliszkben, és azt is, hogyan mentheti meg Tripet, azzal lelép. Coulson megállítja a vérzést, Fitz pedig összehozza a kapcsolatot. Skye kezdeti az adatgyűjtést.

10_plan_goes_wrong.jpg

Na, végelszámolunk. A flashback utolsó részéből kiderül, hogy a kínai nőt totál széttrancsírozták, mire végül csak sikerült megtalálni, mitől maradt fiatal. Whitehall magának is beadja a szert, majd utasítja Mr. B-t, hogy tüntesse el a tetemet. Ja, Bakshi kihallgatása balul sül el. Bobbi kideríti, hogy a férfi attól fél igazán, hogy csalódást okoz a főnökének, ezért ráijeszt azzal, hogy megvan az összes dosszié Whitehallról, mindent tudnak róla, és ezt az egészet Mr.B-nek köszönhetik. A hű alkalmazott erre elharap egy rejtett ciánkapszulát. Ne aggódjunk, lesz utánpótlás, Ward Jr. jelentkezik Whitehallnál. Elrendezte a családi ügyeit, jött is rögtön az állásinterjúra. A doki bejátssza a helyi híradó aktuális adását, amiből kiderül, mit lett a kirándulás vége. A nyaraló leégett, a romok között egy félig megrongálódott beismerő üzenetet és három holttestet találtak: Ward szenátorét, és mindkét szülőjéét. Hatékony, ámbár nagyon pszichopata megoldás.

A vége is tartogat még izgalmakat. Hunter megvádolja a volt nejét, hogy direkt öngyilkosságba hajszolta Mr.B-t, nehogy az kifecsegje a nő titkait, a dolgokat, amiket a HYDRA kötelékében tett. Megbeszélik, hogy Hunter soha nem fog megbízni a nőben, de bárhogy is lesz, úgyis fedezni fogja. Erre szexelnek egyet. Coulson fülig véresen visszatér a Buszra, és már majdnem rátér arra, hogy Skye-apuval találkozott személyesen, amikor a rendszer bejelez: megvan a város. Kicsit odébb az előbb emlegetett Zabo érkezik Whitehall-hoz rapportra. A doki összeismerteti Ward-dal, aki, mivel Coulson csapatának tagja volt, értékes infókkal tud szolgálni. Az ausztrál állomáson lezajlott találkozás is szóba kerül, Zabo szerint nem volt haszontalan, jobb az ellenségnek egyenesen a szemébe nézni. Azzal Whitehall-ra mered. A doki nem sejti, hogy Zabo az előbb nem Coulsonra utalt, hanem rá. Az utolsó flashback-ben ugyanis megmutatják, hogy az ifjú Zabo megtalálta felesége susnyásba kihajított, megcsonkított holttestét, mert természetesen a kínai nő, Skye-anyu volt, és megfogadja, hogy megtalálja a felelőst és szétmarcangolja. Azt hiszem, Whitehall végre méltó ellenfelére talált.

3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2015.10.02. 10:06:48

Határozottan olyan érzésem van, hogy nem túlzottan szíveled a sorozatot, és még kevésbé Huntert. Tévednék? :)

Smokey the bear 2015.10.02. 11:18:14

@Is: A sorozatot bírom, azért is írok róla :) Az új szereplőket nem sikerült még megszoknom, talán ezért a több negatív megjegyzés részemről. A Hunter-Bobbi duó kimondottan idegesít. Pedig jó kis cicaharc lehetne közöttük, próbálkoznak is rendesen, de nekem nem elég jó színészek ahhoz, hogy hihető is legyen.

Is 2015.10.02. 11:20:06

@Smokey the bear: Ja, értelek. Naprakész vagy vele? Mert akkor szerintem tovább foghatod a fejed velük kapcsolatban a 3. évad nyitórésze után :)
süti beállítások módosítása