Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az Onedin család 7x04 - Dirty Cargo (Rejtélyes rakomány)

2015. október 31. 10:00 - Gabba

Izgalom lesz máma is, látszik a címből, a német fordítás is ezt mutatja: Schmuggelfahrt nach Afrika, csempészáru Afrikába. (Párduc, oroszlán, gorilla, makákó, jutnak eszünkbe a KFT zenekar halhatatlan sorai.) James elégedett arccal figyeli a liverpooli berakodást, a hadianyag a felső raktárba, az alsóba kerüljenek a bányagépek, utasítja éppen Baines kapitányt. Fokvárosba lesz a fuvar, délután írják alá a tőzsdén a vonatkozó szerződést. A rakparton Dunwoody kocsikázik végig, oldalán ismeretlen üzletemberrel, Humpty Dumpty széles kalapemeléssel és vigyorral köszönti az őt kissé gyanakodva figyelő Jamest. De felvitte Isten a dolgát, most, hogy Elizabeth kinevezte dájrektornak, értenek egyet hőseink. Na gyerünk ebédelni, nyomjunk be két nagy adag szalonnás-gombás rántottát reszelt sajttal megbolondítva, gondolja tovább James a Tojás Tóbiás vonalat. Jövök, ha meghív, uram, közli Baines szenvtelen arccal, kedvenc tengeri medvénk az utóbbi időben egyre gyakrabban szólogat be gazdájának, csak jelzem.

onedin_7x04_01.JPG

Tovább
Címkék: onedin család
komment

Defiance 3x07 - The Beauty of Our Weapons

2015. október 30. 13:00 - Szencsike

Datak nehéz perceket él át a városi tanács előtt, most döntenek az elöljárók a kivégzéséről. Amanda szól elsőként, kissé lassan mozog a verekedés óta, a lábára kapott egy merevítőt, arcán pedig karmolásnyomok. Ő mélységesen csalódott a férfiban, a Tarrok és ő soha sem utálták jobban egymást mint mostanában, de az egyetlen közös dolog bennük az a város szeretete volt. Sose hitte volna, hogy egy tömeggyilkos miatt a Tarrok képesek elfordulni a közösségtől és erre mégis. Datak hiába volt korábban a város egyik befolyásos polgára, a mostani állapot szerint áruló. Amanda a kivégzése mellett szavaz, jöhetnek a többiek. A tanácstagok fogják a fekete és fehér köveket, az egyiket kell a szürke urnába beledobni. Egyedül Nolan az, aki kihívóan megmutatja a fekete kövecskéjét, ő a kivégzés mellett szavaz. Eljött az igazság pillanata, Amanda borítja az urnát, mindenki a fekete követ dobta bele, a mindenki között Berlin és Doki is értendő, bár az utóbbi múltkor lelkes segítője volt a Castiknak. Ez egyértelmű, hazaárulás miatt bűnös, a kivégzés akasztás általi halál lesz. Az utolsó szó jogán Datak a felesége ügyességét dicséri, Amandának jól állnak a karmolás nyomok. Seggfej…

1.png

Tovább
komment

Z, mint zombi 1x05 - Home Sweet Zombie

2015. október 30. 11:00 - Zirowe

Folytatódik az Asylum csodája, már Dél-Illinoisnál tartunk, egész normális körképpel kezdődik a rész, hőseink egy családi házban kávézgatnak, Mörfi és Doki pedig vicodinnal kártyáznak, miközben a rádióból Polgi nyomatja a zenét és az időjárás előrejelzést. Vóren faszija szívesen maradna a házban, mert olyan otthonos hangulat van, miközben az elektromos kerítésen épp ez z pörkölődik. Az, hogy honnan van áram a kerítésben ne érdekeljen senkit. Vöri meg menne reszelni a csávójával az emeletre, de az egyik szobában pont egy kupac halott z-t találnak, amik mellett nincs hely, de szerencsére a másik gyerekszoba üres, Vöri el se hiszi, hogy végre ruha nélkül fognak szexelni, már nem is emlékszik mikor csinálták így utoljára..

01.jpg

Tovább
komment

Barátok közt 7635-7638-ik rész:

2015. október 30. 10:00 - Gillotte

Rudi és Róbert majdnem vérre menő pókerpartit játszik. Rudi magabiztosan nyeri az első kört, de Róbert kitartóan játszik, így van koppanás, amikor elnyeri Rudi összes pénzét. Miután nem Rudi nem tudja bizonyítani, hogy Róbert nem csalt, kénytelen fizetni, de nincs zsebben annyi, úgyhogy némi unszolásra beáll a Rózsába dolgozni, hogy meg tudja adni a maradék 200 ezret.

bk_okt26_1.png

Troll Timike megint hozza a formáját, már a puszta nézéstől is ökölbe szorul az ember keze. Kijavítja az anyját, hogy a tablet az nem holmi „gép” és nincs szüksége a Robi segítségére abban, hogy megszerezze neki a kötelező olvasmányt elektronikus formában. Robi ott sincs, de Timike közli, hogy ha annyira gyerek-cseszegethetnékje van, akkor legyen közös gyerekük akit lehet. Nóra azonban ekkor döbben rá, hogy ezt az apróságot elfelejtette említeni Robinak, hogy Timike is csodának köszönhetően lett, és többet nem lehet gyereke. (Ha olyan lenne, mint Timike, akkor az evolúciónak jár egy pluszpont, hogy megakadályozta a szaporodást!) Mivel Juli már nem kerül szóba barátnőként Nóránál, így Gizihez megy le panaszkodni Timikéről, és arról, hogy elfelejtette említeni Robinak, hogy nem lehet gyereke.

bk_oktober26_2.png

A Herr nem áll meg a részesedésnél a Berényi Kft-ben, kibérel a cégtől irodákat, és nekiáll puhítani Miklóst, mert szerinte Miklósnak szimpatikus volt az eljárás, ahogy Brigittával elbánt, s ők ketten remekül elvezetnék a céget. Attila rögtön levágja, hogy Herrnél mire megy ki a játék, és emlékezteti Mikit, hogy ne csábítsa el egy könnyen szerzett kétmillió „ojhó”. A Herr azonban mégis Zolira emlékezteti Mikit, ennek ellenére kiköti a Herrnek, hogy Attila a családjához tartozik, úgyhogy nem fogja kigolyózni, de most már a Herrt is családtagnak tartja (jelentsen ez bármit a jövőre nézve).

bk_oktober26_4.png

Rudi elkezd dolgozni a Rózsában, de nem sok köszönet van benne. Peti kávéja túl zaccos, és egy vendég is panaszkodik, hogy Rudi rosszul vette fel a rendelést, mert össze vannak cserélve a köretek. Krisztián próbálja kulturáltan megoldani, utasítja Rudit, hogy kérjen bocsánatot a vendégektől, amit ő, mint sok minden mást, izomból akar megoldani, és helyben, kézzel cseréli meg a köretet, valamint kioktatja a vendéget. Krisztiánnak ég a képe, és rögtön kirúgja Rudit.

bk_oktober26_7.png

Robival mily véletlen, szóba kerül, hogy milyen apa lesz, úgyhogy Nóra kénytelen színt vallani, hogy ha együtt maradnak, akkor semmilyen. Robi azonban megnyugtatja, hogy a Nóra iránt érzett szerelme sokkal erősebb, mint a vágy, hogy gyereke legyen, úgyhogy ne stresszeljen ezen, mert Timikével is egy család lehetnek.

bk_oktober26_5.png

A Herr gyönyörű ékszert vesz Áginak, és előrevetíti az eseménymentes jövőt, amelyben Ági feleség, anya, és shoppingoló üzemmódot tölt be, mert az üzlet a férfiak dolga…

bk_oktober26_6.png

Robi nyitva hagyja a gépén az e-mailjeit, amelyet Nóra használna. Nem állna szándékában megnézni az e-maileket, de az egyik tárgy ,,drága Robi”, így kénytelen belenézni. Az üzenet szerint egy Judit nevű nő ezúton köszöni meg Robinak a támogatást, és küld egy képet egy ismeretlen tizenéves fiúról… vajon ki lehet?

7637-7638-ik rész:

A jó útra tért Krisztián rajtakapja Rudit ahogy védelmi pénzt vesz át az egyik régebbi „kliensüktől”. Krisztián tiszta ideg, hogy már megint illegális bizniszben utazik, mi van, ha a szintén jó útra tért Zsolt ezt megtudja? Rudi lenyugtatja Kriszt, hogy a világon semmi nincs, ugyanis maga Zsolt kérte meg, hogy folytassa az üzletet, csak ki akarták hagyni belőle az érzékeny lelkű Kriszt. Krisztián azonban eléggé kiakadt, hogy Zsolt kihagyta a terveiből, ám Zsolt megerősíti, hogy valóban felhatalmazást adott Rudinak, hogy továbbvigye a védelmi pénzes bizniszt. Krisztián nehezen fogadja el, hogy nem ő a góré, úgyhogy katonamód neki is megy Rudinak.

bk_oktober27_1.png

Ismét előtérbe kerül Tóbiás és Zsófi, és hirtelen ugrunk két hónapot az időben, legalábbis Zsófi hasából kiindulva legalább egy hónap, de inkább kettő. Tóbiás is jobb bőrben van, már nincs bekötözve, és arcszőrzetet is növesztett. Szegény most szembesül igazán azzal, hogy fél oldalra lebénulva mennyire nehéz az élet, még egy leesett kanalat sem tud felvenni. Miután Tóbiás kicsit levezeti a kétségbeesett gőzt, majd poénra veszi a bénulást, legalábbis kifelé ezt mutatja.

bk_oktober27_2.png

Nóra elmondja újdonsült barátnőjének, Gizinek, hogy Robi kapott egy e-mailt amiben egy nő csatol egy képet egy kamaszról, és köszöni az átutalást. Gizi rögtön megfejti a rejtélyt, a fiú minden bizonnyal Robi gyereke, mert ha tiszta lenne a dolog elmondta volna Nórának. Gizi szerint ilyenkor az úgynevezett ,,gondolat beültetést” kell alkalmazni, mert a férfiaknál ez mindig bejön. Eszerint el kell hitetni a férfival, hogy amit a nő szeretne az a férfi fejéből pattant ki. Gizi demonstrálja is: Laci zsörtölődve lép be a kisboltba a zárva tábla miatt, de Gizi elkezdi dicsérni, hogy milyen szerencséje van, hogy ilyen megbízható, szorgos férje van. Laci erre fogja a két sörös rekeszt amik egész nap ott álltak a boltban, és szépen behordja a raktárba. S hogy mi ebben a gondolat beültetés? Gizi a saját akaratát elérte úgy, hogy Laci nem érezte magát kényszerítve!

bk_oktober27_3.png

Barátok közt mindenki komolyzenét hallgat a háttérben, így Nóráék is, amikor is Nóra nekiáll a Gizi által javasolt „gondolat beültetésnek”. Persze Robival nem olyan könnyű, hiába akarja Nóra kiugrasztani a nyulat a bokorból célozgatásokkal („milyen jó, hogy mi mindent meg tudunk beszélni” ,,milyen jó, hogy tényleg nem zavar téged, hogy nem lehet gyerekünk”). Nem is bírja elviselni sokáig Nóra a sikertelen kísérletet, úgyhogy kerek-perec rákérdez, hogy miért küldözget pénzt egy ismeretlen tini anyjának. Van egy lightos veszekedés, túl azon, hogy Nóra miért olvasgatja Robi e-mailjeit végre kiderül, hogy a tini egy barátjának a gyereke, akin segít. A barát meghalt autóbalesetben, s Robi kötelességének érzi, hogy segítse a fiát. (Azt a mellékszálat elfelejti említeni Nórának, hogy ez a bizonyos barát valószínűleg az, aki anno Robi miatt halt meg az autóbalesetben.)

bk_oktober27_5.png

Tóbiást eközben hazaszállítja Zsófi és Tóbi Mama, akit nagy nehezen sikerül leszerelni, mert túl buzgó. Tóbiás elpilled, ezalatt Zsófi feltesz melegedni némi tejet egy lábasban, majd kimegy a csörgő telefonnal, hogy nehogy felébressze Tóbiást. A tej azonban forrva-kifutva a tűzhelyen marad az alvó Tóbiás mellett, ó jaj!

bk_oktober27_8.png

Nóra örömmel újságolja Gizinek, hogy sikerült tisztázni az ismeretlen tini kérdését. Nóra a tipp miatt legjobb barátnővé lépteti elő Gizit, ami együtt jár azzal, hogy felkéri Gizit esküvői tanújául.

bk_oktober27_7.png

Krisztiánék még mindig balhéznak, de Rudi jobb belátásra bírja Krisztiánt azzal, hogy tiszteletben kell tartani Zsolt döntését, mert nem az a cél, hogy ők ketten veszekedjenek, hanem hogy boldoguljanak Zsolt nélkül. Miután csitulnak a kedélyek, Rudi kimegy a gangra és felhív valakit, hogy biztosítsa róla, hogy Krisziánnal minden rendben, mert elsikálta a dolgot. Hamarosan azt is megtudjuk, kivel beszélt, ugyanis nem sokkal később beállít Krisztánhoz a rég nem látott Alízzal.

Címkék: barátok közt
komment

Once Upon a Time in Wonderland 1x03 - Forget Me Not

2015. október 29. 15:00 - nyauuuuu

Az Elvarázsolt Erdőben indulunk évekkel ezelőtt, Robin Hood csapata Tuck baráttal és Little John-nal éppen trükkös rablást hajt végre. Egyikük úgy tesz, mintha eltört volna a lába, és miközben az egyik hajtó ájulással küzdve vizet visz neki, a másik pedig számszeríjat szegez rájuk, a fáról egy vidám fiú fejjel lefelé leereszkedik, és nagy csendesen ellopja a hintó tetejéről a gazdag úr táskáit. Megy is később az örömködés a tábortűznél, és nocsak, ott van a bandában a Kőr Bubi is. Igaz, itt még Will Scarlett-nek hívják, és sokkal vidámabb a mai napság szokásosnál. Robin üdvözli a bandában, miután Will megjelenik a két elemelt táskával, ami tele van nemesfém holmival. Főcím.

01.jpg

A jelenben Alice egy plakátról olvasgatja Will igen terjedelmes bűnlajstromát, a lopáson meg rabláson nem is akad ki, a nyilvános meztelenkedésen viszont annál inkább. A bubit a Hernyó keresteti annyira, fejjel vagy fej nélkül, ezért úgy gondolja, hogy jobb Alice-nak, ha szétválnak, mert az ő jelenléte veszélyes. A lány szerint viszont épp egy tolvajra van szüksége ahhoz, hogy elkapja azt a tolvajt, aki a palackot volt szíves ellopni. És ki is derül, hogy igaza van, mert ahogy beszélgetnek, Willnek jut eszébe, hogy létezik egy Nefelejcs-hurok nevű eszköz, amivel meg tudják látni, ki járt előttük a gödörnél. A baj csak az, hogy a hurok megszerzéséhez a Hernyóhoz kell elmenni.

Tovább
komment

Sharknado 3 - A végső harapás (Oh Hell No!) 2/2

2015. október 29. 13:00 - Gabba

Ilyen hiányos szerkóban mégsem flangálhatnak, ezért a kimentett málhazsákból felöltözködnek és Fin családjának keresésére indulnak. Tőlük függetlenül ugyanezt teszi April is, aki anyját hátrahagyva egyedül igyekszik megtalálni Claudiát. A keresőapp azt mutatja, hogy a lány mobilja a hullámvasútnál van, mi viszont tudjuk, hogy a kiscsaj a haverokkal már továbbment a barlangvasúthoz. April a hullámvasút kezelőjének mutogatja a lánya fényképet, de az persze nem emlékszik rá. Közben viszont elkezdenek hullani a cápák, egy méretes példány pont a sínpályára zuhan.

shark3_23.JPG

Az egyik látogató (Jerry Springer, az ismert tévés) megkéri Novát, fotózza le a Cápa film makettjével és beáll a dupla fogsor közé. A kép igazán jól sikerül, de sajnos Jerry ezt már nem láthatja, mert a makett helyére korábban már beesett egy valódi cápa, és most annak rendje-módja szerint beharapja a tévést, mint Pandacsöki Boborján a kakaós tekercset.

shark3_24.JPG

shark3_24_1.JPG

A víz és a cápák betörnek a barlangvasútba, a látogatók menekülnek kifelé, de egy cápa elkapja Jesst, Billy és Clau döbbenten nézi a vérengzést, majd rémülten továbbfut. Fin applikációja is behozza Clau telóját, persze ő nem a lépcsőn megy fel a hullámvasútra, hanem a traverzen mászik fel, közben lazán kikerül két rátámadó cápát. Odafent találkozik Aprillel és a kezelővel, aki végre rájön, hogy az ő zsebében van Clau mobilja. Eközben a sínekre esett cápa ide-oda hajtja magát a pályán, bár jegye tutira nincs. A kezelő ember észleli a veszélyt, és mindenkit leterel, ő maga viszont a sín mellett marad, így nem meglepő módon az önfeledten csúszkáló cápa harmadik próbálkozásra elkapja. Darwin-díj megszavazva a kollégának, a hullámvasutat meg átnevezhetjük hullánvasútnak.

shark3_25.JPG

A szerelvény váratlanul beindul és foglyul ejti Fint, aki egy darabig kapaszkodik, de végül az egyik kanyarban kirepül a kocsiból. Bezuhan valami sötét terembe, persze túléli, viszont vele együtt beesik egy cápa is, Fin gyorsan kibelezi a motoros fűrésszel. Felgyulladnak a fények és kiderül, hogy ez valami trükkfilmes bemutatóterem lehet, a közönség elismerő tapsban tör ki, Fin zavart mosollyal továbbfut.

shark3_26.JPG

Végül nem lesz szükség a kereső applikációra, mert a forgatókönyvíróknak hála, a kiccalád tagjai összetalálkoznak a baszomnagy park egyik pontján. Nova is csatlakozik hozzájuk, biztonságba kell jutnunk, értenek egyet nagy okosan. Fin javaslatára bemásznak a Universal Studio gömbjébe.

shark3_27.JPG

Az emberi veszteségek azonban tovább nőnek, ugyanis a közeli moziteremben a Shark Wedding c. film megy 3D-ben, a nézők között ott találjuk magát G.R.R. Martin mestert. A 3D-s film egy pillanat alatt igazi térhatásúvá alakul át, mert a vásznat átszakítja egy méretes cápa és egyenesen Martinra veti magát. Na bakker, most akkor ki fogja továbbírni a Trónok harcát?

shark3_28.JPG

A vihar leszakítja a hőseinket rejtő gömböt, ami gurulni kezd a parkon át. A menekülő embereket innentől tehát nemcsak a cápák, hanem a gömb is pusztítja, hajrá Universal! Végül egy erősebb széllöket hatására a gömb felrepül és kiköt valami oszlop tetején. Máskor át kell gondolni  a dolgokat, néz szét Fin a magasból. Azért csak sikerül lemászniuk valahogy, a vihar is továbbvonul, May viszont egy kicsit megütötte a kezét. Szerencsére a mentősök bekötik neki, a végtaghiányos sérültek meg csak várjanak a sorukra.

shark3_29.JPG

Nova egy hordozható kütyün bemutatja a néhai Lucas által készített előrejelzést: Ha a viharok egyesülnek, a NASA segítségére lesz szükség, mert ellenszerként egy 100 km magas lángoszlopot kell létrehozni, ami a Napnál is forróbb. (Ezt azért ízlelgessük egy darabig.) Fin kicsit vonakodik, de April biztatására végül felhívja az apját. Cape Canaveralbe kell menniük, szerencsére pont parkol itt két versenyautó, így a nagyit hátrahagyva beszállnak és elhajtanak. Egy női alkalmazott kétségbeesetten kiabál utánuk: Nem vihetik el a kocsikat, elvesztem az állásomat!, de egy rázuhanó cápa véglegesen megoldja a problémáját.

shark3_30.JPG

A hírekből megtudjuk, hogy három sharknado csapott le Charlestonra és megsemmisítette a várost. (Szemetek!, pedig ott én is jártam és nagyon tetszett.) Az elnök a teljes keleti parton szükségállapotot rendelt el.

shark3_31.JPG

shark3_31_1.JPG

Túl vagyunk a film kétharmadán és még nem találkoztunk Fin apjával, de most végre igen. Két haverjával egy útmenti kajáldában ücsörög a Baywatch sztárja és KITT barátja, Hasselhof Dávid! (Az az ősrégi vicc megvan, hogy Hasselhof bemegy egy szállodába, a recepciós ráköszön: Jó napot, kit keres? Mire Hasselhof szájához emeli az adóvevőt és beleszól: Halló KITT, mi a helyzet?) De itt most Gilbert Shepardnak hívják és nyugalmazott ezredes, akinek valami ok miatt feszült a viszonya a fiával. A belépő Fin láttán a két haver ezért le is koccol, Fin felvázolja a készülő veszélyt és segítséget kér.

shark3_32.JPG

Kisvártatva Nova is belép, a vén kecske szeme felcsillan, naná, majd megtudjuk, hogy aktív szolgálata alatt az ezredes benne volt az űrhajós programban, és az űrrepülők hajtóműve és hordozórakétái együtt képesek lennének elegendő hőt termelni. Sajnos azonban az űrsiklókat nyugdíjazták, akárcsak engem, és egyszer sem jutottam ki az űrbe, teszi hozzá Gilbert. Nováék szerint állítólag létezik még egy titkos űrrepülőgép, azzal megmenthetnéd az embereket, nyomul Fin, és hatásosan. Akkor beszélj a barátoddal, az elnökkel, hogy járjon közben, mondja az ezredes, ő maga meg a támaszpontot hívja: Az Independence-nek repülnie kell!

shark3_33.JPG

Megérkeznek Cape Canaveralbe, Brian Jones igazgató arról tájékoztat, hogy az Independence csak 80%-os üzemanyagkapacitásra van feltöltve. Nem baj, úgyis egyedül megyek, közli Shepard szenior, de Fin tiltakozik: Ketten megyünk, és már öltözik is befelé. A fater addig két szerelővel előkészíti a gépet az indulásra. Öt perc múlva itt a vihar, fel kell szállni, ekkor Nova keveredik elő és egy táskát ad át Finnek, majd a nyakába borul ezekkel a szavakkal: Pompás apa lesz belőled, csak ne halj meg!  (Ez mondjuk minden apaság előfeltétele szerintem.)

shark3_34.JPG

Nova visszamegy Aprilékhez, hihetetlen, hogy Fin is felszáll az űrsiklóval, mondja elismerő sóhajjal. Hoppá, erről viszont April nem is tudott, és máris elrohan férje után. Mindeközben Fin elszánt léptekkel lépeget a hangárban, közben szól a Bad Ass a Quinttől.

shark3_35.JPG

Beszáll a liftbe és felviteti magát a magasba, már éppen a fedélzetre lépne, amikor April utoléri és az erre legalkalmasabb pillanatban levágja a hisztit: Nem szóltál nekem, hogy felszállsz, hát micsoda dolog ez, stb, Fin igyekszik lenyugtatni a pi…, szóval igyekszik: Nem a hősködés miatt csinálom, hanem a családunk miatt, visszajövök, megígérem, et cetera, ecetet rá… Az irányítóközpont viszont már nagyon sürgeti a felszállást, mert ha lecsap a vihar, a cápafalon nem tudnak áttörni a siklóval. A lírázás csókban végződik, April szemfestéke kicsit elkenődik a könnyektől, de ez csak a kisebbik baj. A nagyobb, hogy a cápák elkezdenek zuhanni az égből, és az egyik lesodorja a szőkét a rámpáról!

shark3_36.JPG

Szerencsére Fin az utolsó pillanatban elkapja, sőt még arra is figyel, hogy a valódi kezét ragadja meg, ne a műt (vagy művet? hogy mondják ezt?). Ijedtemben majdnem feldöntöm a mazsolabort, és amíg Fin felhúzza Aprilt, én lehúzok egy újabb pohárral. Arra viszont már nincs idő, hogy April visszamenjen, mert azonnal fel kell szállni, így hát őt is beöltöztetik űrruhába. Közben Nova magáévá tesz egy szuperszonikus gépet, amivel több kört tesz az űrsikló körül, így tisztítva meg a légteret a zuhanó cápáktól!

shark3_37.JPG

A katonaság zárótűz alá veszi a cápákat, bevetve a teljes fegyverarzenált, a szerelempuska kivételével. De sajnos a katonák közül így is sokan meghalnak, köszönhetően a rengeteg megahalnak… A siklóban Gilbert kiadja a parancsot: Leengedni a sisakrostélyokat, a küldetés után majd eszünk rostélyosokat! Ne félj fiam, ez olyan, mint a biciklizés, mondja Finnek, mire ő: Ilyenen sose bicikliztem. Clau és Billy is fegyvert szerez és a tetőről lövöldöz, te hogy-hogy értesz hozzá?, kérdezi a srác, Shepard vagyok!, jön az öntudatos válasz, majd hozzáteszi: Azért nem ilyen első randira vágytam. Egy idő után Billy kifogy a golyóiból (szójáték, igen), be kell mennünk a tetőről, értenek egyet, persze egy csókra még van idő.

shark3_38.JPG

Billy udvariasan előreengedi Claut, de ő már nem tud bejutni a lépcsőházba, mert elkapja egy cápa, ez itt, ni. Kellett neked annyit udvariaskodni, öcsém.

shark3_38_1.JPG

Beindul a visszaszámlálás, az űrsiklót kilövik, a megfelelő magasságban kioldják a rakétát és az irányítóközpont felrobbantja. Majd következik a külső üzemanyagtartály leoldása, ezt is felrobbantják, viszont odalent a vihar nem ült el, na most akkor mi lesz? Az ezredesnek szerencsére van B terve és bevallja, hogy nem is az űrhajózásban, hanem az USA csillagháborús programjában dolgozott aktív éveiben. Itt kering a közelben az egyik SDI műhold, csak aktiválni kell és jóság van. Gilbert a NASA központon keresztül kapcsolatba lép régi kutatótársával, René Joubert őrnaggyal.

shark3_39.JPG

A tévéből közben megtudjuk, hogy az egész keleti partot elárasztották a sharknadók, a lakosság fele óvóhelyeken van. De mi a helyünkön maradunk, jó volt veletek dolgozni, mondja Matt Lauer három másik társának a tévéstúdióban. Ez nagyon megható utolsó mondat volt, de könnyezni nincs idő, mert a tető beszakad és pont négy cápa esik be, így legalább mindegyik tévésre jut egy.

shark3_40.JPG

Gond van odafönt is, mert René hiába tudja a régi indítókódot, a műhold már túl régóta kering fenn és nem válaszol (megbízható harci eszköz, ebből is látszik). Újra kell indítani és manuálisan kell vele célozni, mint pisilés közben – a gyakorlatban ez azt jelenti, hogy Gilbertnek ki kell másznia a siklóból. Búcsúzásul egy makettszárnyat ad át Finnek, add oda majd a kicsinek, mondja April könnyes pillantásától kísérve, szerencsére szőkénk szemfestéke ezúttal tartós.

shark3_41.JPG

Az öreg Shepard magára csatolja a rakétatartályt és átlebeg a műholdhoz. Felnyitja a fedőlemezt és  átköti a vezetékeket, sikerrel. A lézer bekapcsol, ezredesünk meg szépen végigperzseli vele a keleti partot Új-Fundlandtól Floridáig. Ez ám a csodafegyver, mert szűnik a vihar megfele, a lakosság előbújik az óvóhelyekről, nagy az öröm a NASA-nál is. Ám ekkor kínzó kérdés tör rá az egyik fejesre: az üzemanyagtartály nélkül hogy jönnek vissza? Hát, leginkább sehogy, ezt ők is tudják, feleli a kollégája megnyugtatólag.

shark3_42.JPG

Tudják, igen, de most nem érnek rá ezzel foglalkozni, mert a lézeres beavatkozásnak nem várt mellékhatása jelentkezik: cápák tűnnek fel az űrben, és intéznek támadást az űrsikló ellen! Fin elindul bezárni a keszonajtót és útközben kezébe akad Nova ajándék táskája, amiben mi van? Na mi? Lézeres láncfűrész, Luke Skywalker baszhatod a fényszablyádat! A fűrészre máris szükség van, mert pár cápa behatol a siklóba, Fin nekilát derekasan a derekuknál félbevagdosni őket. Hogy tudnak életben maradni az űrben?, kérdezi April, Fin kérdéssel felel: Hogy tudnak életben maradni egy tornádóban? (Nem kell válaszolni...)

shark3_43.JPG

De már megint sok a duma, mert egyszer csak egy óriás cápa betöri a tetőt és különösebb fakszni nélkül bekapja Aprilt. Ó, hogy kapnád be!, ordítja Fin és a cápa után veti magát. Boba Fett meghajtásba kapcsol, és pont az utolsó pillanatban sikerül elhagynia az űrrepülőt, mielőtt az egy nekicsapódó cápától darabokra szakad. Fin száguld az űrben és szembetalálja magát egy megacápával, előttem ismeretlen okból eldobja a lézerfűrészt és beveti magát a fenevad szájába.

shark3_44.JPG

Odabent April után kiabál (Pinokkió és Jónás próféta, mint előképek megvannak?), de semmi válasz. A légkörbe érve a cápa lángrakap, a belsejében is melegszik a helyzet, szerencsére a cápa jó bőrben van és nem ég el egy pillanat alatt, csak a külső része pörkölődik meg. Fegyver híján Fin ököllel üt nyílást a sült hal oldalába, amin kidugja az ejtőernyőt és így lefékeződve landol a beachen.

shark3_45.JPG

Véresen kimászik, ahogy már megszoktuk tőle, körülötte sorra puffannak a lezuhanó cápák. Ám a puffogásba egyszer csak berregő hang vegyül, a szomszéd halból jön a zaj és igen: a nyílásban egy kisméretű körfűrész jelenik meg, de utána nem April kerül elő, hanem egy újszülött baba! Fin elveszi a kicsit, majd segít Aprilnek is előmászni az alkalmi szülőotthonból. A három véres családtag boldogan néz egymásra, April szemfestéke továbbra is remekül tartja magát. Nem úgy, mint a mazsolabor, aminek maradékát egy hajtásra magamba döntöm a nem várt fejlemény hatására.

shark3_46.JPG

A baba fiú, a szülők véres csókban forrnak össze, akár csak a korábbi részek végén. Jobbról előrohan Nova, balról Claudia, és csatlakoznak hozzájuk. Na és hogy hívják a keresztfiamat?, kérdezi mosolyogva Nova. Gilbertnek, az apám után, válaszolja Fin, majd egy emberként felnéznek a Holdra, és Fin tiszteleg.

shark3_47.JPG

Gilbert a hátrakétával ugyanis közben sikeresen landolt a Holdon, az amcsi zászló mellett. Szélesen vigyorog, hiszen teljesült élete vágya: kijutott az űrbe és mellesleg komoly hőstettet is végrehajtott. És ő is tiszteleg a Föld felé, hát ez nagyon szép jelenet, de nem merek könnyezni, mert az én szemfestékem nem túl jó minőségű.

shark3_48.JPG

Fin keresgélni kezdi a zsebében a makettszárnyat, de nem találja, szerencsére April megpillantja a közelben a homokban. Odamegy, hogy felvegye, ám ekkor az űrsikló egy méretes darabja zuhan le a magasból. Neee!, kiáltják Finék, April döbbenten felnéz – és itt a vége, legalábbis egyelőre.

shark3_49.JPG

komment

Sharknado 3 - A végső harapás (Oh Hell No!) 2/1

2015. október 29. 12:30 - Gabba

Ne dőljünk be a magyar címnek, ami legalább akkora átverés, mint anno a Péntek 13 filmek esetében, ahol a negyedik rész a Final Chapter címet kapta, oszt’ utána még készült vagy hat. Jelen esetben az alkotók már be is jelentették a Sharknado 4 tervét, úgyhogy lészen itt még sírás és fogaknak csikorgatása. Mivel a barack- és a körtepálinka az első két rész írása alatt elfogyott, a hogyvoltíró ezúttal egy üveg görög mazsolabort készített ki a csapások könnyebb elviselése érdekében. Kezdjük hát, vagy ahogy anno Nagy Feró rikoltotta a Beatrice koncertek indításakor: támadás, egy-kettő-három!

shark3_00.JPG

James Bond-os intróval nyitunk, Fin vonul be oldalról egy kitátott cápaállkapocsba és felberregteti cége reklámját, a motoros láncfűrészt. Vicces, itt kéne abbahagyni a filmet és akkor csak jót mondhatnék róla, de sajnos még hátravan 81 perc. Washingtonra váltunk, Uszony Pásztor barátunk a Lincoln emlékmű környékén rohangál, először azt hiszem, hogy úszni akar egyet a tükörmedencében, de nem: titkosszolgálati fekete SUV fékez előtte, Devoreaux ügynök sürgeti, pattanjon be gyorsan, az elnök már várja. Fin beszáll és Aprilt tárcsázza: lerobbant a kocsija, de most már minden oké, a szikretszörvisz viszi az elnökhöz. Vihar lesz, érzem, mondja Fin az ügynöknek, de az inkább az utat figyeli. Valami tüntetők közé keverednek, a kocsi nem tud továbbmenni, ezért Fin a tetőablakon át kimászik. Semper paratus, veti oda az elképedt ügynöknek az előző két részben többször hallott jelszót és rohanni kezd. Az emlékmű lépcsőjénél táblával hadonászó csávó szólít fel mindenkit bűnbánatra, mivel közelednek az utolsó idők. Én benne voltam a fenevad hasában, kiabálja, ekkor esik le nekem, hogy tényleg, faszikám már a második részben is ugyanezt kiabálta, amíg be nem kapták. Most olcsóbban megússza, mert Fin a nagy rohanásban csak fellöki.

shark3_01.JPG

Cél a Fehér Ház, a kapunál posztoló őrök azonban nem akarják beengedni, mert nem ismerik fel, ez meg hogy lehet, ezek nem néznek tévét? Sőt pisztolyt szegeznek rá, behatolás kizárva, bezárva!, kiabálják. Szerencsére feltűnik a kabinetfőnök Gary Hays, minden rendben, engedjék be Mr. Shepardot és szolgálat után nézzék meg a Sharknado első két részét!, mondja az őröknek, majd bekíséri Fint, hogy átöltözhessen.

shark3_02.JPG

Amúgy Fin megérzésében lehet valami, mert a meteorológia intézet jelentése szerint trópusi vihar közeleg Washington felé, és megfigyelő helikopter kering a hortobágyi kilenclyukú híd felett.

shark3_03.JPG

Eközben April anyukája, May Wexler kíséretében ultrahangos vizsgálatra megy az orlandoi kórházba, mert a múltkori lánykérés után a fiatalok nem tétlenkedtek: April babát vár, bizony. Hogy örömünk tovább fokozódjon, a leendő nagymamában Bo Derekre ismerünk, a Bombanő c. film főszereplőjére, azt az opuszt annak idején moziban nem egyszer néztem meg, és ezzel biztos így volt hímnemű kortársaim jelentős része is. (Bo ugyan mára már csak nyomokban tartalmaz bombanőt, de azért köszönjük meg neki a kamaszkori nedves álmokat.) Remélem, a férjed nem eteti meg magát megint valami cápával, mondja a vicces May a kórház ajtaján belépve. (Ezek szerint Bo nem kapta meg előre a forgatókönyvet?)

shark3_04.JPG

A Fehér Ház fogadótermében gyülekeznek az elegáns népek, Fin is átöltözött szmokingba, nagyon fess benne, csak ne fessen benne, mert összekeni. Marcus Robbins elnök úr lép a pódiumra, mit mondjak, nem az a Joshia Bartlet típus, ilyen simlis fejű országvezetőt ritkán látni, én nem vennék tőle használt alkotmányt, az biztos. Az elnök rövid beszédet mond és hőstetteiért saját kezűleg akasztja Fin nyakába a Szabadság Érmet, a civil állampolgároknak adható legmagasabb kitüntetést. (A szinkron szerint: a legmagasabb civil állampolgároknak adható kitüntetést, ami enyhén szólva nem ugyanaz. Nyelvtannáci mód off.) Taps, vakuk villannak, Martin sógor is gratulál, úgy látszik, ő is valami fehér házi bennfentes. A biztonsági főnök elkapja Fint egy szelfire: Mondja, hogy sharknado!, kéri, és együtt vigyorognak a mobilteló kamerájába.

shark3_05_1.JPG

A New York-i polgármester is tiszteletét teszi és átadja a hálás lakosság ajándékát, na mit? Egy aranyozott láncfűrészt, a frissen megalakult Arany Láncfűrész Rend ajándékát, bakker! (Már bontom is fel a mazsolabort.) És ez nem ám csak dísz, mert amint Fin bekapcsolja, pöccre indul, yeah.

shark3_06.JPG

A vendégek közül Jackie Collins, az ismert lektűrszerző lép Finhez, nem meglepő módon könyvet akar róla írni, át is adja a névjegyét. (Sajnos erre a könyvre már nem fog sor kerülni, mert az írónő pár hónappal a filmpremier után elhunyt.) Valami random szakértő a Meteorológia Intézettől kapott képeket ad át Finnek, hősünk kivonul a teraszra átnézni őket. Közeledik a vihar, ettől semmi jó nem várható, mondja Fin a hozzálépő elnöknek, szerencsére a First Lady Oklahomában van, tudjuk meg, bár senki nem kérdezte.

shark3_06_1.JPG

Még be sem fejezik a rövid beszélgetést, amikor a cápatornádó lecsap, első áldozata a titkosügynök Devoreaux, szolgálatteljesítés közben érte a halál, írják majd a másnapi újságok. Kitör a pánik, az utcákon emberek rohannak sikoltozva, a vihar rövid úton összedönti az Abraham Lincoln Emlékművet, sőt egy random cápa egyenesen az elnöki szobor ölébe esik, ahonnan nem is akar továbbmenni, nyilván jól érzi ott magát, mint az üdvözült hívő Ábrahám kebelén.

shark3_07.JPG

A Fehér Ház tetejét átszakítják a zuhanó cápák, Fin felkapja az aranyfűrészt és indul vele hentelni, de több cápa, mint kolbász, ahogy az ismert mondás tartja, Fin egyedül nem tudja hatékonyan felvenni a küzdelmet. A magas rangú emberek sorra megevődnek, a szelfiző biztonsági főnöktől kezdve a New York-i polgármesteren át a kabinetfőnökig. Martin sógor magával vonszolja Sonia Buck alelnök asszonyt valami biztonságos helyre. Igen ám, de a lépcsőn már tömegelnek a cápák, a lejutásra csak egy megoldás marad: hagyományőrzés ide, szentségtörés oda, Martin leakasztja Lincoln és Washington portréját a falról, és a két festményt szörfdeszkának használva lecsúsznak a lépcsőn a cápák között! Zsírkirály!

shark3_08.JPG

A testőrség kíséretében a bunkerbe igyekszik az elnök és Fin. Ez a bunker a világ legjobban védett területe, mondja a testőrfőnök Finnek, miközben az übertitkos kóddal (ABC 123456) kinyitja ajtót. A bunkerből erre előtámad jópár cápa, ők nyilván nem ismerték a propagandaszöveget, és már harapnak is, végezve a három kísérővel. A negyedik fenevaddal természetesen Fin számol le, a falról lekapott díszkard segítségével. Ennél nagyobb tűzerőre lesz szükségünk, elnök úr, közli Fin.

shark3_09.JPG

Megtámadták a házamat, ez már személyes ügy!, jelenti ki az elnök és a fegyvertárból shotgunt ragad magához, Fin is szépen kidekorálja magát tűzfegyverekkel. A Fehér Ház folyosóján összeszokott párosként tüzelnek a támadó cápákra, sőt gyakorlott baseballosként Robbins saját elnöki kezével hagyint kézigránátot az egyik hal szájába, ami szétrobban, naná. Fin először két stukkerrel tüzel, majd miután kifogy, előreveti magát és térden csúszva, a vállára fűzött két géppisztollyal irtja a támadókat. Amerikáért, bébi!, kiabál az elnök a háttérből. Közben vágóképen látjuk, amint a forgószél összedönti a Capitoliumot és kettétöri a Washington emlékoszlopot.

shark3_10.JPG

Minden muníció elfogy egyszer, utolsó fegyverként Fin egy letört szoborfejet használ fel, amit belenyom egy rátámadó cápa pofájába. Most már muszáj menekülniük, és a csukott ablakon át kiugranak a kertbe, természetesen a legutolsó pillanatban, pont mielőtt a letört Washington oszlopot a vihar beleállítaná a tetőbe. Micsoda mázlijuk van, így a film nem ér véget a 12. percben (sajnos). A kertben találkoznak Martinnal és az alelnökkel, de pont egy zuhanó cápa alatt állnak meg. Együttes erővel felemelik a kidőlt országzászlót, mint az Iwo Dzsima-i győzelem után készült képen, és a cápa szerencsésen felnyársalja magát a rúdra. Isten óvja Amerikát, köszöntsük fel a Marikát!, mondja Fin. Beindul a punkos főcímzene és az ezúttal rajzfilm animációban készült nyitó stáblista.

shark3_11.JPG

Váltunk Floridára, nagy az élet a Universal Studio orlandoi vidámparkjában, Finék lánya, Claudia itt tölti a 18. szülinapját, innen is gratulálunk. Mindenki dicséri a lány új frizuráját, milyen más lettél így, stb, még jó, hiszen az első részben másik csaj játszotta a szerepet. Clau hamar lepattintja anyut és a nagyit és indul a hullámvasúthoz, mert ott találkozik a barinőjével, Jess-szel. Becsörög Fin, Washingtonból nem szállhatnak fel repülők, ezért bérelt kocsival indult el, a babával minden rendben, várunk, búcsúzik April.

shark3_12.JPG

Közben a tévében a Today Show megy, Matt Lauer és Savannah Guthrie jelentkezik Washingtonból, ahol a vihar rengeteg épületet megsemmisített. Kapcsolnak Orlandóba is, de ott minden baba, szép az idő, semmi jele viharnak

shark3_12_1.JPG

A vidámparkban a népek jól szórakoznak, többen fotózkodnak a fehér cápa makettjével, fejüket a szájába dugva. (Az eredeti Cápa filmet a Universal gyártotta.)

shark3_13.JPG

Clau és Jess beszáll a hullámvasútba, de előtte még a táskákat és mobilokat be kell tenni a szekrénybe. Jess végül meggondolja magát, ő mégis csak kihagyná a menetet, amit megértek, az ilyen átfordulós szarokat én se bírom. Így aztán Clau mellé egy ismeretlen srác kerül, Billy, együtt diszkrét sikoltozással lenyomnak egy kört. A menet után a csajok kiveszik a táskákat a szekrényből és vihogva elhúznak, persze Clau ottfelejti a mobilját, amit a hullámvasút kezelője talál meg és megőrzésre elteszi a zsebébe. Na vajon lesz-e ebből probléma, gyerekek?, teszem fel az obligát kérdést, mint Edebede bácsi.

shark3_13_1.JPG

Fin a kocsiban hallgatja a híreket: Nem a cápákat hibáztatom, hanem Fin Shepardot, mert ahová ő megy, oda megy a pusztítás, mondja éppen valami ésszel bőven megáldott riporter, a családja is mindig megússza, pedig milyen sok ember meghalt, kontráz a társa. Innen is gratulálok az arisztotelészi logikájukhoz. Szemből nagy porfelhő érkezik és rohanó emberek, Fin megáll és így végignézheti, amint egy cápa deréktól lefelé sikeres amputálást hajt végre az egyik járókelőn. Az okos Fin kiszáll, de a szél egyből felkapja, szerencsére még időben megragadja a kocsiajtót és visszamászik az utastérbe. Magára csukja az ajtót, aminek üvegét pár pillanattal később betöri egy cápa. Ugye milyen jó, ha ilyen esetre van nálunk egy láncfűrész?

shark3_14.JPG

Fémlemezekkel megerősített furgon érkezik, amiből ketten szállnak ki, az egyiken halálfejes maszk, így lát neki karddal hentelni a cápákat, a másik ember valami átalakított szuperágyúval lő egyet, amitől a vihar eláll. A halálfejes odamegy Finhez és leveszi a maszkot: néddamán, ez Nova, a mellben erős amazon, a megfelelő helyeken kivágott bőrszerkóban! Bemutatja haverját, Lucast, ők ketten a viharokat követik, hogy amit lehet, megtanuljanak róluk, sőt valami követő applikációval Finről is tudják, mikor merre jár. Most éppen Orlandóba megyek, mert April mindenórás, közli Fin, Nova arca az első részhez hasonló módon elborul, szóval még együtt vagytok és új gyereketek lesz, foglalja össze a frissen szerzett infókat.

shark3_14_1.JPG

Finnek megmutatják belülről a furgont, a falon időjárásjelentések, képek, számítások, Nova szerint arra akarnak rájönni, mi okozza a cápaviharokat és miért térnek vissza. Fin tájékoztatja őket, hogy a washingtoni vihar külső beavatkozás nélkül csak úgy felszívódott az égbe, viszont nagy az esély, hogy alacsony légnyomású terület fölé érve újraalakul. Együtt nézik a legfrissebb térképet: az egész keleti part fölött alacsony nyomású zóna alakult ki! A vihar szeme dél felé tart, ezért Fint azt kéri, vigyék el Orlandoba, így mindenki jól jár.

shark3_15.JPG

Amíg Claudia a barinővel szórakozik, April és May beülnek sütizni, közben a születendő gyerek nevéről beszélgetnek. Anyuka a Britneyt szeretné, a nagyi viszont a June-t javasolja. April kiakad, micsoda hülyeség ez már, April, May, June, brrr, akkor egész évben énekelhetnék a Boney M-től a Calendar Songot. Na és ha fiú, akkor meg lehetne Charles, Finnek nagyon tetszik ez a név, mondja April. Persze a nagyinak erre is van kapásból ellenérve, valahol ugyanis azt olvasta, hogy a sorozatgyilkosok negyedét Charlesnak hívják. (Ezt nevezem szupernagyinak, tele van ötlettel.) A békés ejtőzést váratlan incidens zavarja meg: a közeli óriáscsúszdára ráesik egy cápa, majd vidáman lesiklik és csobban a medencében. Pánik, sikoltozás, stb, az úszómester mindenkit kimenekít, de egy kislány bent marad a vízben. A csávó beugrik érte és kiadja az aggódó apukának, ám ezzel saját halálos ítéletét írta alá: a cápa rárabol és végez vele. April csak azért nem ugrott be a vízbe menteni, mert anyja erőteljesen visszafogta, pedig szőkénk már be is indította a műkeze csuklójába rejtett körfűrészt, ami igazán nagyon csecse darab.

shark3_17.JPG

April hívja Fint és beszámol a cápáról, keressétek meg Claudiát és menjetek máshová, utasítja Fin, én is úton vagyok Orlandóba Novával. April a novás hírnek nem kimondottan örül, de nem kezd pattogni, inkább gyorsan Clau keresésére indul. Akik közben összeismerkedtek Billy haverjával is és éppen a barlangvasútnál állnak sorba.

shark3_18.JPG

Finék előtt új akadály: leszakadt a híd, kerülőt kell tenniük, de Fin ellenzi, mert azzal túl sok időt veszítenek. Nem messze van ide a Charleston Katonai Légibázis, ott majd szereznek repülőt, ő ismeri a parancsnokot, Gottlieb tábornokot. Odahajtanak a kapuhoz, az őr azonban nem akarja beengedni őket. Z Nation rajongók örömmel ismerhetik fel a kapuőrben Roberta Warren őrmestert (itt is úgy hívják), aki a sorozatban igencsak keménytökű csajt játszik, ha szabad ezzel az anatómiai képzavarral élnem. Fint ugyan ő sem ismeri fel, de azért hajlandó telefonálni, a tábornok persze engedélyezi a behajtást, bár a közelgő cápavihar miatt már elkezdték küríteni a bázist. Gyűlölöm a cápákat, mondja Warren, Nova egyetért vele. Pedig lehetne rosszabb is, mondjuk zombik, szól be kedélyesen Lucas, erre Warren már csak int, hogy hajtsanak tovább. Ez a crossover legalább vicces volt.

shark3_19.JPG

A tábornokkal átnézik a vihartérképeket, Lucas szerint ha ezek a sharknadok összeolvadnak, pusztító sharrican lesz belőlük. Gottlieb csak egy idősecske szuperszonikus gépet tud adni, én tudom vezetni, jelenti ki Nova. Elbúcsúznak Lucastól és beszállnak a gépbe, közben a vihar és a cápák megérkeznek és lecsapnak a bázisra. Egészen elképesztő jelenetsor következik: egy cápa a furgonnak csapódik és leharapja Lucas jobb lábát. A csávó fél lábon ugrálva előrebotorkál, nyitja az ajtót, de ekkor egy másik cápa leharapja a bal karját! Felküzdi magát a tetőre és kúszik előre a detonátor felé, ám ekkor leharapják a bal lábát!! Folyik a könnyem, de nem a sírástól, hanem a röhögéstől, mert eszembe jut a Fekete Lovag a Gyalog galoppból, az se adta fel a küzdelmet az utolsó pillanatig. Lucas a maradék kezével felhajtja a ketyere fedelét, alatta nagy piros gomb, de megnyomni már nem tudja, mert a tudjukkik a jobb kezét is leharapják!!! Az orra és az álla viszont még megvan, és az utóbbival végül sikerül megnyomnia a gombot. A furgon felrobban és ennek hatására a vihar elül. A jelenet hatása alatt egy hajtásra félig ürítem a mazsolaboros üveget.

shark3_20.JPG

Nova és Fin persze szemtanúja az esetnek, a mellben erős amazon kellőképp ki is akad, mindet kiirtom az utolsó darabig!, őrjöng. Fin igyekszik lenyugtatni, kis ideig líráznak, de aztán felszállnak, irány délre. Daytona felett repülnek, odalent éppen Nascar verseny folyik százezres nézősereg előtt, persze vihar is érkezik, ahogy kell. A cápák elkezdenek zuhanni a pályára, fékezés, csikorgás, karambol.

shark3_21.JPG

Brad Keselowski autóversenyző is kiszáll a kocsijából, hogy jobban lássa a pont feléje zuhanó ragadozót. Oh hell no!, idézi a film címét, és ezek az utolsó szavai, mert fej nélkül hanyatlik vissza a kocsiba. Finék berepülnek a viharba, leoldják a gép külső tartályát és felrobbantják, az akció sikeres, a vihar kezd elülni. Egy cápa viszont nekicsapódik a gépüknek, így hőseinknek kényszerleszállást kell végrehajtaniuk.

shark3_21_1.JPG

Szerencsére pont az orlandoi Universal Parkban érnek vizet, és a gépet hátrahagyva minimálöltözetben emelkednek a felszínre, arghh! Nova alig takaró bőrszerkóban, hátára szíjazott fűrészes élű karddal, Fin félmeztelenül, az elmaradhatatlan láncfűrészt szorongatva. Íme elölről:

shark3_22.JPG

és hátulról:

shark3_22_1.JPG

Még mondja valaki, hogy ez film nem elégít ki minden igényt!

komment

Crossing Lines - Határtalanul 3x04 - In Loco Parentis

2015. október 29. 11:00 - Chat Géza

Egy igazán idilli, "Kicsimmel Olaszba" című #nofilter hastages képpel nyitunk. Egy kedves, középkorú pár issza a ristrettót, majd a férj elmegy kocogni, akit a kanyarban egy motoros le is lő. Persze, hogy nem egy szimpla túrista az áldozat, hanem egy bíró, aki pályafutása során eléggé satuba vágta az olasz maffia tökét. Az ICC központban már nézik is a CSI: Italy helyszíni fényképeit, Kovács doktor ki is szúrja, hogy mintha a halott muksóról lelopták volna a karórát, szóval abból kellene kiindulni, mert a tetthelyen hagyott fegyverrel semmire se mennek. 

Tovább
komment

Összezárva Friderikusszal 2x05 - Rubint Réka

2015. október 29. 09:41 - Csecse Becse

12:00 – 1. óra | Sándor bemelegítéssel, tornázgatással várja eheti vendégét, Rubint Réka fitnesz-celebet. Amint nyílik az ajtó, Sándor tréningezését látva mosolyra fakad. Gyors üdvözlés után szabadkozik, hogy igen, ő már készült rá nagyon, de Réka megnyugtatja, nem kell ám annyira ráparázni, abbahagyhatja. Szerinte ő az egyetlen olyan fitnesz edző, aki még az első emeletre is lifttel megy. Sándor rácsodálkozik Réka vékonyságára, mennyire és nagyon, megkéri egy pördülésre az orra előtt, hadd stírölje meg alaposabban. Réka készséggel eleget tesz a kérésnek, közben elmondja, hogy az ő szakmájában az a fontos, hogy hiteles legyen az ember. Kinézetét illetően bókokat csak a férjétől fogad el, a másét nem hallja meg. Sándor előveszi még az intellektust sugárzó szemüveg-viseletét, az miért kell. Mert Sándorhoz akart öltözni, amúgy egyébként szemüveges, csak a torna miatt nem igazán hordja. Sándor lekönyörgi róla, mert csillog benne az összes lámpa, az meg nem igazán ideális a műsor szempontjából. „Italt?”. „Egy kis vizet.”

01_ajto.jpg

Tovább
komment
süti beállítások módosítása