Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Ray Donovan 3X11 - Poker

2015. szeptember 29. 10:00 - tinipuma

Ray belvárosi lakásában járunk, vidám fütyörészés hallatszik. Nem morózus hősünk kattant be hirtelen, Cochran érzi igen jól magát a kunyhóban. A rend egykori derék őre épp magánlaksért, sörrel és popcornnal telepszik le egy laptop elé, bejelenti a rendőrségnek Varick meggyilkolását és hogy hol találják a hullát. (Névtelenül persze, lehet vannak magyar gyökerei?) Az online eseményt Avi és Lena élőben követi, meglehetősen morcosak, pedig azt nem is látják, ahogy Cochran gondosan elrejti Ray lakásában a raktárból megfújt piszkavasat, majd Finneyt hívja, hogy kezdődhet a móka. Hogy ez pontosan mit jelent, az egyelőre rejtély, Andrewnak mindenesetre nagyon nem tetszik, ő inkább fizetne egy halom pénzt ha lehet, de Ed barátunk köti az ebet a karóhoz: tessék csak azt csinálni, amit mondtam. Jó, de mit is pontosan?

A gyors infónak köszönhetően azért a másik oldal is mozgásba lendül, Avi rögvest indulhat a határba kiásni és eltüntetni a hullát. Raynek amúgy nem indul túl jól a napja, már-már az előző évadbeli gyűrött formáját hozva ébred a kanapén, egy halott madár csapódik az üvegajtónak, jelent ez valamit? Éhgyomorra még a nyűgös Abbyt is megkapja és vele együtt a családi bajokat.

Finney közben a rendőrségen adja elő magát, az úgy volt, hogy Varick behisztizett a válás miatt, ezért hívták Rayt, hogy kezelje a problémát, aki viszont a tárgyalásos módszer helyett egy piszkavassal oldotta meg a helyzetet és kinyírta a vőt. (Mondjuk ez esetben még szarul is végezte a munkáját, egy balhézó családtagnál egy temetetlen hulla sokkal nagyobb baj, de mindegy.) A család pedig azért nem jelentkezett korábban a hatóságnál, mert a gyilkosság után hősünk őket is megfenyegette. Alapos ember, hát hittek neki. A rendőrök hiszik is meg nem is a sztorit, Finney igen gyanús, ő adhatta ki az ukázt a gyilkosságra, de akkor is ő a nagykutya, szóval elmehet.

02.jpg

03.jpg

Rayt viszont elő lehet szedni, Barker százados meg is látogatja. Meglehetősen udvariatlanul fogadják, a családban is épp áll a bál, azért hősünk megígéri, hogy beballag a rendőrségre egy kis csevejre. Otthon amúgy az a baj, hogy Bridgetet felfüggesztették a verekedésért, Conor nyafog mert a nagyapjához akar menni, Abby pedig Paige miatt hisztizik. Ez utóbbit akkor is folytatja, mikor magára marad Terryvel. Együtt takarítgatnak, a sógor nagyon megértő, szerinte Ray nem becsüli eléggé a gyönyörű feleségét. Ezen mindketten úgy elérzékenyülnek, hogy még egy csók is elcsattan. Egyelőre abban maradnak, hogy meg se történt a dolog. (Helyes, ha ezek ketten összegabalyodnak akkor nagyon mérges leszek.)

Mickey csomagol, állítása szerint Renoba költözik, úgy néz ki viszi a kurvákat is, mondjuk a lányoknak nagyon nem megy a pakolás. Szerencsére befut a mátkapár a nászútról, majd ők segítenek. A fiatalok Terka vezényletével máris elkezdték eltapsolni Bunchy pénzét, vettek egy új verdát is, szuper. Az öreg Donovan még tart egy búcsúbulit, nem is ő lenne, ha csak úgy szó nélkül lelépne. Ennek Ray annyira nem örül, közli apussal, hogy estére tűnjön el a városból.

A rendőrségen Ray is elmeséli a saját történetét, ő egész nap a dolgait intézte, nem is látta Varickot (végül is élve tényleg nem), meló után meg hazament aludni, a Finney család magánügyeiről pedig mit sem tud, nincsenek olyan jó viszonyban. Barker nyomozó amúgy igen vicces fiú, fapofával előadja, hogy Finney felesége szerint őt hősünk fegyverrel szopásra kényszerítette, majd jót kacag a saját szellemességén. Ennél fontosabb, hogy Ray telefonját bemérték, aznap este valahol kint volt a susnyásban, tehát nem mondott igazat. Ez persze csak akkor számít, ha az adott helyről a hulla is előbukkan, márpedig azt épp most hantolja ki Avi, sőt időközben Lee Drexler is befut, vége a kihallgatásnak. Az ügyvéd már jól tudja, hogy Finney Rayre akarja kenni a gyilkosságot.

Az említett otthon az üzlete és szerintem a nemrég beújított szexpartnere miatt egyaránt aggódó Paige-nek magyarázza a helyzetet, nincs semmi veszve, bemész a rendőrségre kislányom és te is elmondod amit én, ha a focicsapat ugrik is, a pénzt megtarthatod és azt csinálsz vele, amit csak akarsz, a balhét pedig más viszi el, minden szép lesz. A csaj kissé durcásan odaveti, hogy nem ő bérelte fel Rayt, apu azzal vág vissza, hogy ő meg nem feküdt le vele (végül is mindkét állítás igaz). Ebben maradnak.

06.jpg

07.jpg

Lena rájön, hogy eltűnt a piszkavas, ami elég nagy baj, de legalább biztosan nincs a rendőröknél, hisz akkor hősünket már becsukták volna, Cochran lehet a ludas a dologban. Ray tehát viszonozza Ed korábbi látogatását, csak ő némiképp szétveri a lakást és úgy várja pisztollyal a kezében a hazaérkező házigazdát. A látványra Cochranben bennakad a füttyszó, azt viszont nem mondja meg, hogy hova tette a piszkavasat, úgyhogy Ray lábon lövi. Avival kiegészülve egyrészt gyors elsősegélyben részesítik másrészt megszorongatják kicsit, így végül elárulja, de közben folyamatosan karattyol: már késő, rég kihívtam ám a zsarukat, börtönbe mész barátom, én nyertem, hihihi. Erre elkábítják, megértem.

A költözős parti úgy zajlik, hogy Mick és a lányok lazítanak, Bunchyék pedig pakolásznak, szervezni azt tud az öreg. Conor menet közben randira hívja a csajt, akit a múltkor sikerült megdugnia, ugyan a szólított egyáltalán nem emlékszik a kölyökre, de azért közli a tarifáját; a srác le is lombozódik menten. Daryll tajtékozva érkezik, a kapcsolata a jelek szerint kipurcant, Michelle egy óvatlan pillanatban lelépett a srác összes készpénzével és a kocsival - mármint a Mickeyével, a másik ugye kiégett, ha jól emlékszem. Azért hátrahagy egy "bocsi" feliratú kávéspoharat, az is valami. A srác amolyan suszter módra az apját osztja ki, elege van már a hülyeségeiből és esze ágába sincs Renoba menni.

08.jpg

09.jpg

Ray az utolsó pillanatban, épp az ajtót berúgni készülő rendőrök előtt ér haza, épp csak annyi ideje van, hogy a piszkavasat kidobja az ablakon, bele egyenesen az épp arra motorozó Lena hátizsákjába. Jöhet a házkutatás, nem találnak semmit, Barker százados például már a vicces kedvét sem leli. Még Ray orra alá dugja a felvételt a magát Varicknak kiadó Aviról, de hősünk fapofával elhajtja. Elmosódott a kép.

A rend kedvéért a büntiben lévő Bridget is megfutja a maga körét, hazudik Terrynek és lelép otthonról. Greghez megy, hova máshova, de megszívja, a pasas elküldi és még az anyja is utoléri, nem is értem, mit képzelt. Terry otthon megpróbál hatni rá és beszélhetni, de rövid úton elküldi a picsába a nagybátyját is. Ha eddig nem, most már tényleg megérdemelne két egyformán óriási pofont.

10.jpg

11.jpg

Pakolászás közben Mickey atyáskodóan elbeszélget kicsit Conorral a nőkről, Bunchyval pedig a házasságról, a fiúk mind nagyon kivannak a költözés miatt. Az öregnek mentő ötlete támad, összehívja a kiscsaládot (már akit talál) és előadja a hattyú halálát: gyerekek, Alzheimer kórom van, itt a papír róla, lelépek, ti ne lássatok leépülni, ráadásul félek Raytől nagyon, még bevágna valami elfekvőbe, távol a szeretteimtől, inkább megyek magam, ne sirassatok. A csipet csapat persze az utolsó szóig beveszi, én meg a fejemet fogom.

A rendőrségen nem aggódnak túlságosan a hiányzó gyilkos fegyver miatt, Paige ugyanis bejelentkezett vallomástételre. Ray és csapata a hogyan továbbról tanácskoznak, ők viszont kissé idegesek lesznek a hír hallatán, a főnök tehát elindul intézkedni, Aviék pedig ott maradnak egy út szélén a hullával, a piszkavassal és a gúzsba kötött Cochrannel.

12.jpg

13.jpg

Hogy ne legyen ennyire egyszerű hősünk élete, a családtagjai ekkor cseszik le telefonon, nem lehet ilyen kegyetlen a gyógyíthatatlan beteg Mickeyvel, majd együtt gondoskodnak róla, Bunchyékhoz fog költözni, a család a fontos, meg minden. Raynek leesik az álla, ráförmed az apjára, hogy azonnal tűnjön el a picsába, de az öreg már leszarja, csak vigyorog egyre, leteszi a telefont és közli a többiekkel, hogy maradhat, nagy a boldogság.

Hősünk ezután épphogy elkapja Paiget a rendőrség előtt, elmondja neki, hogy nála van minden bizonyíték. A csaj húzódozik, nem akarja kiteregetni a családi szennyest (ezt megértem), Ray viszont előjön a végső érvvel, miszerint bármit ígért az apja, ha börtönbe megy akkor úgyis a nő ölébe hullik minden, a pénz, a cég, sőt ha ügyes, a csapatot is megtarthatja.

14.jpg

15.jpg

Ez hat, Paige mindent elmond a rendőröknek, még rá is tesz egy lapáttal, azt állítja szemtanúja volt annak, ahogy az apja megölte a férjét. A nyomozók alig akarnak hinni neki, mindenképp Rayt szeretnék bevarrni, ekkor a csaj közli, tudja hol a hulla, mehetnek utánanézni. Közben látjuk, ahogy Avi furgonja begördül egy kapun (a belsejében Cochran ébred fel Varick mellett és üvölt hatalmasat, hm, végül is megtalálta és eredetileg ez volt az feladat). A csapat elhelyezi a holttestet és a gyilkos fegyvert Finney szeméttárolójában, távozás előtt pedig gondosan felgyújtják az egészet. Ray Cochrantől is megválik, de Avi korábbi javaslatával ellentétben nem nyírja ki a pasast, csak kirakja a cége parkolóházában, futhat amerre lát - meg amennyire az átlőtt lábától tud. (Nem egészen értem a dolgot, de ha ez kell ahhoz, hogy Ed visszatérhessen, akkor legyen.)

Kicsivel arrébb apa és lánya beszélgetnek el egymással, illetve inkább egymás mellett, Paige elmondja, hogy vallomást tett, köszönetet mond az apjának mindenért és biztosítja, hogy jól viszi majd a céget. Finney persze mindent másképpen ért, ettől szép a jelenet, végül elbúcsúznak egymástól. Apu elégedett, bár az óriás fáklyaként fellobbanó lángokra és a szirénák hangjára azért megsejt valamit.

Ray a végén Mickeyhez látogat, apus elégedetten üldögél a medence mellett. Ismételt felszólítás ellenére nem költözik és otthonba sem hajlandó menni, inkább nekiront a fiának, bár ezzel csak azt éri el, hogy az beveri az orrát. Nem csügged mégsem, már eldöntötte, hogy kijátssza a kamu Alzheimerben rejlő lehetőségeket. Ray választhat mit vállal fel a család előtt: azt, hogy egy átveréssel gyámság alá kényszerítette az apját, vagy azt, hogy egy beteg embert elválaszt a családjától. Ritka egy rohadék az öreg, pontosan tudja, hogy őt az összes szarsága ellenére mindenki jobban kedveli és ezt oda is dörgöli az orra alá. Sakk-matt, mondja Mickey.

Ray erre szó nélkül elkullog, apus pedig emeli poharát. Jöhet az évadzáró.

Címkék: Ray Donovan
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mazzzzu 2015.09.29. 11:40:38

Mondtamén, hogy lesz vmi Abs és Terry között... szerintem ennek még nincs vége :)
Ahogy Ray közli, hogy elmosódott a kép, amin Avi adjak i magát Varicknak, az rohadt nagy :D
Mickapu meg hát ilyen :D zseni húzás volt és amilyen dölyfösen fogadta Rayt a bulika után :D
Azt nem teljesen értem, hogy miért gyújtották fel a testet meg a piszkavasat a Finney rezidencián, mármint gyanús lenne a rendőrségnek, hogy előjött ez az ügy, Paige tudja, hol a test akkor megyünk érte és ott lángol... öö :D vagy lehet, hogy én gondolom túl
Akkor egy darabig elköszönünk Finney bácsitól gondolom, amit sajnálok, mert jó kis karakter sztem :)
ja és a tantóbá és Bridge kapcsolata kicsit vérszegényebb mint amire számítottam

tinipuma 2015.09.29. 20:20:12

@Mazzzzu: Jajj, lehet, hogy igazad lesz, engem a hideg kiráz az Abby-Terry romantikától, kettejük kapcsolatát kizárólag a baráti vonalon képzelem...
A gyújtogatás azért volt, hogy tudják a rendőrök hova kell menni :DD
Én Cochrant várom vissza nagyon :)

Mazzzzu 2015.09.30. 10:55:48

@tinipuma: Eddy elég lazán hozta Avit, lehet, hogy csatlakozik Ray csapatához :D

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.09.30. 12:14:27

annyira brutális, hogy ismét kiderült, hogy mickey magasról szarik az egész családjára. Gond nélkül hazudik mindegyiknek, meg kihasználja őket a saját céljaira.

tinipuma 2015.09.30. 19:39:47

@Mazzzzu: Felőlem jöhet :D

@doggfather: Mickey nem megy sehova, ezt szerintem remekül megoldották az írók, iszonyú szemétláda, de tökéletes, nincs rá jobb szavam...

Pácsó Ármándó 2015.09.30. 21:20:32

Köszi szépen a remek hogyvoltot! Én ebből követem ezt a sorozatot.

ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF 2015.09.30. 22:49:23

@Pácsó Ármándó:

Azért jobb ha meg is nézed :)

Kíváncsi leszek a 4. évadra, gondolom most hogy nincsenek az örmények, jönnek az áriák, szerencsétlen Donovanék rájuk jár :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.10.01. 08:25:03

@Pácsó Ármándó: sokkal jobb ha nézed, jelenleg a legjobb sorozat a tvben.

tinipuma 2015.10.01. 18:23:45

@Pácsó Ármándó: Köszi szépen, de tényleg sokkal jobb, ha nézed is. Próbáld meg, nem fogod megbánni!

ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF 2015.10.01. 22:39:07

@Pácsó Ármándó:

HBO asszem, de jobban teszed ha leszeded, mert a szinkronos verzió asszem még csak a 4. résznél tart, a feliratos verza meg már leadta a 12.-et.

tinipuma 2015.10.02. 19:00:55

@Pácsó Ármándó: Látod, mindenki segít, ha kell :))
Egyetértek a korábbi hozzászólásokkal...

ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF 2015.10.03. 16:16:33

@Pácsó Ármándó:

Akkor szedd serényen :)
Javaslom a The killinget is, abból is van fent 4 évad, bsplayer felirat van hozzá.
The Americans is rohadvány jó, abból is van fent 4 évad.

Pácsó Ármándó 2015.10.03. 16:41:27

@ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF: Ez már a bőség zavara :-)
Ennyi szabadidőm sajnos nincs.

ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF 2015.10.04. 10:53:35

@tinipuma:

Tudod mi az igazi kihívás a hogyvoltban ?
Downtown Abbeyt és Onedint hogyvoltozni :))))))

ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF 2015.10.04. 11:21:48

@tinipuma:

Arra hogy egy Donovant jó nézni, érdekli az embert, de egy Downtown Abbyet végig szenvedni, és még le is írni a sztorit.........én meghalnék :)
Bár én régen a VV7-et hogyvoltoztam az egyik ismerősömnek, pedig abban aztán voltak formák, kb 40 részig bírtam, feladtam :P

Pácsó Ármándó 2015.10.04. 11:31:26

@ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF: Szerintem az Onedin nem rossz sorozat, lehet drukkolni Jamesnak és családjának. Jó, ritka benne a gyilok és a káromkodás, de van aki azt már unja.

ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF 2015.10.04. 11:44:36

@Pácsó Ármándó:

Kisdedként néztem én az Onedin famíliát, de a favoritom a Columbo volt, meg a San Francisco utcáin, Starsky és Hutch, Csárli angyalai, ja és hétfőnként nem volt a tv-ben adás, akkor nézhettük a Jugó csatornát, nem vagyok egy mai csirke :)

tinipuma 2015.10.04. 11:59:05

@ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF: @Pácsó Ármándó: Szerintem mindenki arról ír amit nézni is szeret, másképp nem csinálná :)
Én is néztem gyerekként ezeket a régi sorozatokat (nem nagyon volt más :)), hétfőnként meg diavetítés volt a műsor.
Az Onedint most is jó visszaolvasni :)
Én a VV-től vágnék eret magamon...

ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF 2015.10.04. 12:05:02

@tinipuma:

Akkor te se vagy egy ma született bárány, a pumát még értem a nickedben de a tinit nem annyira :)))
Az Onedin annyira nem fogott meg, csak csacsogtak benne, sok bunyó nem volt, de azok a barkók nem voltak gyengék :)
A VV-t néha az agyhalottak miatt néztem, valami mindig történt amit épp ésszel nem fogsz fel és ha mégsem akkor kicsit kiszineztem a sztorit, és ez volt a lényeg mert akinek írtam az meg nem nézte, mert ő tényleg eret vágott volna mielőtt kiugrik az ablakon :)

Pácsó Ármándó 2015.10.04. 13:34:21

@tinipuma: Ó, én mindig úgy olvastam, hogy Timipuma :-)))
Csak viccelek :-)

ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF 2015.10.04. 13:54:59

@tinipuma:

Nyugi, én se vagyok giliszta :)
Remélem te írod az utsó részt....."A látványra Cochranben bennakad a füttyszó..." ez jó volt :))

@Pácsó Ármándó:

én meg úgy hogy tinipuna (nem úgy) :P

tinipuma 2015.10.04. 14:21:30

@ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF: @Pácsó Ármándó: Felesben dolgozunk, az évadzáró hogyvótot AaannnaaA szállítja :)
önreklám - Én hamarosan jelentkezem a Fargo második évadával, még van idő felzárkózni, gyertek :) - önreklám vége.
Csak addig nevet változtatok :D

ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF 2015.10.04. 14:24:45

@tinipuma:

Anna is ugyifogyi, olvastam az ovet isch :)
Fargot meg varom mint allat :ugral

ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF 2015.10.04. 14:42:54

@ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF:

.....várom mint nagyi a nyugdíjat...mint fosós fekvőbeteg az ágytálat....mint édesszájú kisded a cukorkát....mint cukros az inzulint....ezt kimaxoltam :P

Pácsó Ármándó 2015.10.04. 15:02:19

@tinipuma: Szerintem jó a neved Timi! :-)

@ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF: Mint varjú az akasztást :-)

ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF 2015.10.04. 15:23:52

@Pácsó Ármándó:

Timi majd az új TimiPuma nikkel írja az új Fargót ;)
Én meg szerkesztek magamnak egy Farmotoros Hernyóst :P

Te meg Pácsó Mácsóval küldöd.

AaannnaaA 2015.10.04. 19:54:21

Egészen szép kerek volt ez a rész - Ray már nem gyanúsított, Finneyapu kikerült a képből, Mickey marad. Mikor megnéztem csak azt kérdeztem magamtól: jó, jó, de akkor mégis mi lesz az évadzáróban, ha itt már mindent megoldottak? Azóta tudom.

Mickey amúgy ritka nagy genya, gondolom abban bízott, hogy Ray úgysem világosítja fel a családot, hogy maffiafenyegetés miatt nyilváníttatta gyagyának, és igaza lett. De azért valahol vicces, hogy Ray mennyi mindenkit lazán átver, kibabrál velük, addig a saját faszkalap faterjával nem boldogul. Nem véletlenül mondta neki múltkor, amin azóta is röhögök: gondolkodtál már az öngyilkosságon? :D

Én nem tartozom az Ed-fanok közé, őszintén szólva ki fogom bírni, ha nem hozzák vissza. Szerintem azért nem ölték meg, mert feleslegesen nem gyilkolnak, élve pedig pofázhat bármit bizonyítéka semmire sincs.

tinipuma 2015.10.04. 20:39:20

@AaannnaaA: "Ray mennyi mindenkit lazán átver, kibabrál velük, addig a saját faszkalap faterjával nem boldogul"
Na ja, de Mickey nagyon jól keverte a paklit. És igaza van: Ray általában mindenkinek jót akar, de nem bánja, ha ez az érintettnek fáj kicsit. Az öreg meg csak magának akar jót (idetartozik, hogy őt mindenki szeresse), ez az első körben mindenkinek buli, hogy a végén ki szív hatalmasat, az őt nem érdekli. Vagy nem nagyon. Az öreg manipulál, Ray cselekszik.

Ed? A karakter se rossz, de Hank Azaria nekem jöhet minden mennyiségben, imádom :))

Is 2017.08.01. 10:33:20

@AaannnaaA: Igen, bennem is felmerült, hogy ezek után mi lehet még az évadzáróban? Gyanítom, valami olyan, ami miatt Ray-nek nem lesz 3%-a... :S

Bridget valaki verje már meg. Köszönöm.

Mickey akkor egy paraszt, hogy az már ritka. De jól csinálja. :)
süti beállítások módosítása