Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Vikingek 3x07 - Párizs

2015. szeptember 28. 09:00 - zoltankiricsi

Ha az előző rész zárása után azt hittük, hogy Ragnar újabb mészárlásba kezd, akkor jó nagyot tévedtünk. Azóta Ragnar már rég Párizs alatt hajókázik kopaszra borotvált fejjel, az igencsak életben lévő Flokival együtt. És hát a női egyenjogúság jegyében ne feledkezzünk el Lagertháról, és Kalfról sem. Persze Ragnar azért nem számolt le Flokival, mert az ostromhoz szüksége van a legjobb harcosokra. A többi majd ráér a győzelem után...

kep_4_2.jpg

Közben a frankoknak tele a gatyó. Károly király Odó grófot cseszegeti a párizsi királyi udvarban, hogy hogyan juthattak el a város falai alá a vikingek. Odó az egészet a Szajna alsó folyásánál fekvő királyságokra keni, akik nem építettek ki megfelelő védőrendszert, mely már az elején akadályozná a viking seregeket, és/vagy fel is morzsolná őket. Mindazonáltal Odó biztosítja a roskatag királyt, hogy felkészült a támadásra, és vízből, élelmiszerből nagy készleteket halmozott fel. Az egész beszélgetést a szomszéd szoba rácsos kukucskálóján át figyeli Gizella hercegnő. Úgyhogy azt is hallja, amikor Odó azt tanácsolja Károlynak, hogy húzzon el a városból, mert itt nem lesz biztonságos. Károly erre átmegy a másik szobába, hogy megfontolja ezt, és itt lép be a képbe Gizella, aki tökösebb az apjánál, és azt tanácsolja neki, hogy ne meneküljön el, hiszen „nem áll szándékában magára hagyni népét”. A király hallgat lányára, úgyhogy ezt el is mondja Odónak. Károly erősítést sem akar kérni fivéreitől, ugyanis be akarja bizonyítani mindenkinek, hogy méltó nagyságú nagybátyjához, Nagy Károlyhoz. Persze ettől még a csatát majd Odónak kell megvívnia...

kep_5_1.jpg

A vikingek közben kikötöttek és tábort vertek nem messzire Párizstól. Rolló pedig körbehajózza a szigetet, a hatalmas vár támadható pontjait felderítve.

Persze attól, hogy Párizsban vagyunk, még nem feledkezhetünk meg Ekbert királyról, és Wessex-ről. Ekbert éppen arról faggatja a fiát, hogy milyen a viszonya Judith-tal, de gyorsan kiderül, hogy igazából az érdekli, milyen Judith viszonya apjával. De ez is csak azért érdekli, hogy lenne-e durci Judith részéről, ha Ekbert megtámadná az apja területeit, és letaszítaná trónjáról. Merthogy azokra a földekre is fáj a foga. Aehelwulf azt válaszolja, hogy nincsenek túl jóban, úgyhogy nem csapkodná magát földhöz a csajszi, ha a faterja fejéről levernék a koronát. Ekbert viszont nem azonnali támadásban gondolkodik, hanem például belső zavar szításában, vagy esetleg merényletben. Természetesen mindettől az sem tartja vissza, hogy a másik király szövetségese.

kep_7.jpg

Ragnar magához hivatja Flokit, miközben egy kígyóval és egy egérrel játszadozik. Gondolom, a kígyó jelképezi Ragnart, az egér meg Flokit. Ragnar is egy érdekes játékba kezd, Flokit bízza meg azzal, hogy vezesse a várostromot. Marha nagy terhet rak Flokira, aki jó harcos, de nem hadvezér. Hogy mi ezzel Ragnar célja, majd később kiderül. Viszont rögtön kinevezése után kezdődik is egy tanácskozás, amin persze mindenki meglepődik Floki új tisztségén. A terv az, hogy egyidejűleg támadják meg Párizst a szárazföldről és a vízről. (Persze azért jól össze is kapnak, hogy ki vezesse a szárazföldi támadást, hiszen Lagertha és Kalf továbbra sincsenek jóban.) A falakat hajókra szerelt létrákról és ostromtornyokról akarják megtámadni, és Floki feladata lenne, hogy ezeket megtervezze. Az nem teljesen tiszta, hogy tényleg egy menetből akarják-e bevenni a várost, hiszen a vikingek nem törökök, sokkal kevesebben vannak a védőknél.

kep_10_1.jpg

Wessex-ben begyorsulnak az események. Ahogyan számítani lehetett rá, Kwenthrith folytatja tovább a vérengzést, és most az udvarában tartózkodó wessex-i nemeseket irtotta ki, mondván, hogy egyedül akarja irányítani Merciát, semmi szüksége pátyolgatókra. Az ember szinte örül, hogy ez a két pszichopata – Ekbert és Kwenthrith – nemsokára egymásnak esik. Így hát Aethaelwulf (aki szabadidejében szívesen korbácsolgatja saját hátát), újabb feladatot kap apjától, hogy véletlenül se unatkozzon. Menjen el Merciába, és magyarázza el a királynőnek, hogyha sokat ugrál, akkor négy darabra lesz tépve.

kep_12.jpg

Kattegatban folytatódik Porunn kínlódása, aki továbbra is azon tipródik, hogy nem jó anya, és hogy összevágott arccal már nem akar élni. Igazából a lányát is le akarja passzolni Aslaugnak.

A táborban Björn felkeresi Torvit, kezd kettejük között szövődni valami. Björn ajándékot is ad neki, amit aztán a lárvafejű Erlendur megtalál nála, és elkobozza a csajtól. Itt aztán kezd kiderülni, hogy Torvi jobban utálja a jegyesét, mint a Lothbrockokat.

kep_16.jpg

Odakint az erdőben Floki teljes gőzzel építi az ostromtornyokat, de egyszersmind kezd egyre jobban bekattanni is. Emiatt Helga, a csaja is egyre jobban viszolyog tőle.

Szóval Aethelwulf újra elhagyja a wessex-i udvart, vagyis Judith újra egyedül marad. Ezt ki is használja Ekbert, akinek valószínűleg kapóra jön, hogy van egy ilyen kis ribi az udvarában, aki kiszolgáltatott is, és a férje sem foglalkozik vele. Egyelőre mégcsak érintések formájában adja tudtára a király, hogy mi lesz itten a szitu nemsokára. Mindenesetre úgy néz ki, Aethelwulf az elkövetkezendő években jó sok kiküldetésbe fog menni.

kep_21.jpg

Kwenthrith továbbra is megmaradt régi hobbijánál, azazhogy több férfival dug egyszerre, emiatt Aethelwulfot meg is váratja kissé. Aztán a maga módján folytat tárgyalásokat a sráccal, azaz felajánlja, hogy mi lenne, ha dugnának. Ez persze nem jön össze, mert Aethelwulf nem az a kimondott szexgép.

kep_22_1.jpg

Az epizód azzal zárul, hogy a vikingek vérgőzös állapotban hergelik magukat az ostromra.

kep_23_2.jpg

 

kep_24_1.jpg

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása