Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Homeland 3x05 - The Yoga Play

2015. szeptember 28. 11:00 - AaannnaaA

Cseppet sem bizalomgerjesztő arcú ember lép amcsi földre Kanada irányából, fél fülemet tenném rá, hogy Majid Javadi lesz az, bár egyelőre Mr. Zarin néven fut. A határőröknek azt haluzza, hogy papíráru-bizniszben melózik, és azért autóval érkezik, mert így többet lát a tájból. Amúgy meg csak három napot marad. Miután az iratai rendben vannak, simán átlépheti a határt.

Quinn Saulék lakására érkezett, ahol főnöke épp vadászathoz öltözik, lévén az elnök kabinetfőnöke összetrombitált pár prominens tagot, hogy bejelentse a CIA új igazgatójelöltjét, jelesül Sault. Felesége nagyon büszke, Peter is gratulál, de aztán munkára, feladat van. Ügynökünket most avatja be abba az akcióba, amit Carrie-vel eszeltek ki, és melynek keretében a nőt hülyének állították be a szenátusi vizsgálóbizottság előtt, aztán kórházba dugták, de ezzel vszg. Javadit sikerült a horog végére akasztani. Quinn feladata, hogy távolról figyelje hősnőnket, és vigyázzon rá, mert az irániak is figyelik. A férfinak leesik az álla, hogy ilyen mértékű átverést sikeresen végrehajtottak. Hát még attól, mikor főnöke elmondja, hogy úgy tippelnek Javadi személyesen eljön az országba, hogy beszélhessen egy kiugrott(nak hitt) CIA ügynökkel.

1_1.jpg

1_2.jpg

A főgenya autót vált méghozzá úgy, hogy útközben előre megbeszélt helyen egyik embere várja, és egyszerűen járművet cserélnek. Még elpöttyinti, hogy a GPS-ben szerepel a cím, ahova tart, aztán elválnak egymástól.

A szökevények továbbra is úton, jópár nap eltelhetett mióta eljöttek otthonról. Dana konstatálja, hogy nincs sok lóvéjuk – elmehetnének a világvégére és kezdhetnének új életet, ám Leo szerint élvezzék ki ezt amíg tudják, aztán nincs tovább; a családjuk úgysem hagyná, hogy végleg lelépjenek. Ennél jobb úgysem lesz, mint hogy most úton vannak és élvezik az életet. Annyira belefeledkeznek a dumálásba és egymásba, hogy a srác véletlenül átmegy a szembe sávba, ahol persze autó érkezik, és…. a másik sofőr dudál, így Leo még időben elrántja a kormányt. Ez meleg volt – ez a morcos Dana véleménye is.

2.jpg

Hősnőnk bogyókkal indítja a napját, illetve mégsem, ugyanis úgy dönt okosabb az orvosainál, és az összes gyógyszert lehúzza a klotyón. Nem lesz ennek jó vége, én mondom. Váratlanul csengetnek, s legnagyobb megdöbbenésére (az enyémre is) Jessica áll az ajtóban. Könnyek között rebegi el, hogy Dana már öt napja nem ment haza, nagyon aggódik miatta, de a rendőrség nem találta meg, az FBI szerint pedig nem tartozik rájuk. Carrie először hárít, hogy a lány talán csak elcsatangolt, de mikor Jess elmondja amit Leóról megtudtak kötélnek áll, és megígéri, hogy próbál segíteni.

Magára maradva kicsit mélázik, hogy mit tegyen, aztán előkap egy dugi tartalék telefont a konyhaszekrényből, arról hív egy számot: Hall ügynököt az FBI-tól, aki a nő neve hallatán azonnal le is vágja a kagylót. Amin különösebben nem csodálkozunk, lévén korábban Carrie és nevezett ügynök elég csúnyán tengelyt akasztottak, mikor utóbbi emberei ártatlanokat lőttek le egy mecsetben a Brody társa utáni hajszában.

3.jpg

Következő próbálkozása régi ismerősünk Max, akit szintén a tartalék telefonjáról hív, és akit álmából ébreszt fel. Csak annyit mond, hogy mindjárt hívja a rendes telefonjáról, akkor megbeszélik a jóga-trükköt Lisával. Ezután újra előveszi „hivatalos” mobilját, amit láthatóan lehallgat az ellen, felhívja Max-et és közli, hogy találkozzunk jóga órán 10-kor, mire a férfi leokézza.

Útra kel, méghozzá melegítőben, ám mindössze a mélygarázsig jut, ahol Quinn hozza rá a frászt. Letolja a nőt, mert hallotta mindkét telefonján folytatott beszélgetéseit, és nem igazán érti miért Dana Brodyt keresgéli akció közben. Nos, hősnőnk sok időt nem szán a keresésre, csupán Hall ügynököt próbálja rávenni, hogy megtegye. Peter erősködik, hogy ezzel veszélyezteti a műveletet, majd ő beszél Hallal, ám a nő szerint annak nincs értelme, elküldené a faszba (nem igazán értem, Carrie-t is elküldte, nemtom mire számít). Quinn rámorran, hogy veszélyezteti az akciót, mire ő visszavág: te veszélyezteted azzal, hogy most itt vagy. Ez talál. Köszöni, hogy aggódik érte, meglátogatta a kórházban stb, de most intézi amit kell. Peter némileg kínlódva, de ráhagyja a dolgot.

4.jpg

Mikor elindul, látjuk – ő is kiszúrja – hogy ismeretlen figyelői a nyomába erednek. A teremhez érve beviharzik, odabent egy nő várja, aki ugyanolyan alkatú mint ő, ugyanolyan a haja és ugyanolyan ruhát visel. A neve Lisa, ő lesz az óra végéig Carrie, hogy a kintről figyelő ügynök (?) azt hihesse hősnőnk van órán. Aki ezalatt a hátsó kijáraton távozik, ahol egy autóban Max várja. Plusz meglepetésére Virgil is, mert az öreg nem engedte el egyedül az öcsköst akciózni.

Saul megérkezett a vidéki vadászházban tartott összeröffenésre, az elnök kabinetfőnöke fogadja, pillanatokkal később csatlakozik hozzájuk Lockhart szenátor is. Mi a manó! Ráadásul elintézte, hogy ő és CIA-s egy vadászlesen legyenek, mert ott teljesen szabadon tudnak majd négyszemközt beszélgetni. Saul nem szívből lelkes, ez látszik rajta, de csak annyit mond, hogy húsz éve (!) nem lőtt puskával, úh. maximum dísznek lesz ott, ám a szenátor nem igazán bánja. Felülnek a terepjáróra, mögéjük egy vadászeb és indulnak.

5_1.jpg

5_2.jpg

A jógaóráról lelépett különítmény egy parkolóban vár, mert Carrie biztos benne, hogy ide érkezik Hall ügynök megvenni a kávéját, aztán megy megfigyelni a Brody házat (gondolom az eltűnt férj miatt figyelik a családot). Ám most már túl vagyunk azon az időszakon, amikor erre szokott járni, ellenben a jógaórának nemsokára vége, Virgil szerint vissza kellene érni a teremhez. Nem és nem, mondja szőként, addig maradunk, amíg Hall elő nem kerül.

Végre megérkezik az ügynök, aki egyáltalán nem örül, hogy látja, szerinte a nőnek diliházban lenne a helye. Carrie elengedi a füle mellett a sértést, inkább arról győzködi, hogy segítsen megkeresni Danát. A férfi kiböki, hogy rég lehallgatják a fiatalok titkos telefonját, tudják, hogy csak elmentek kúrni egyet. És mi van, ha közben megjelenik Brody a lányáért? És mi van, ha Leo tesz kárt benne? Mert ez esetben ügynöknőnk tesz róla, hogy mindenki megtudja: Hall szart megkeresni a gyereket. Úgy nézem ez hat a pasira.

Javadi a kocsijában látható élvezettel zabál egy hamburgert, miközben egy családot figyel meg távolról, az okát még nem tudjuk. A nagy bámészkodásban leeszi az ingét, ezért morcosan odébb áll.

6.jpg

6_2.jpg

Az órának vége, a résztvevők szép lassan szivárognak elfelé, és Carrie megfigyelője észleli, hogy a nő csak nem jön ki, úgy dönt hát, hogy bemegy megnézni odabent van-e. Ez rohadtul nem jó ötlet, lévén helyette Lisa csinálta végig az órát. Szerencsére Quinn is itt van, a megfigyelő autója mellé hajt a sajátjával, és nem engedi kiszállni. Úgy csinál, mintha egy idióta lenne, aki csak egy címet keres, és mikor a kocsijába szorított mérges ügynök kiugrik a másik ajtón, tőle is a címet kezdi el kérdezgetni. A hústorony majdnem megeszi őt vacsorára, de aztán csak morog egy kört és betrappol a jógaterembe. Lisa meglátja, gyorsan elfordul, plusz ekkor előlép Carrie (eszerint kicsit késve, de csak visszaértek), és kisétál mintha mi sem történt volna. Nem sokon múlt!

A vadászlesen Saul és Lockhart szenátor beszélgetnek, utóbbi finoman préseli a CIA főnököt, hogy szíveskedjen az elnök megváltozott igényeihez alkalmazkodni a céggel kapcsolatban, merthogy változások lesznek. A kémek ideje lejárt, drónokkal többre megyünk. A góré befeszül: sok mindenhez hajlandó alkalmazkodni, de azért vannak határok, amelyeken nem megy túl csak azért, hogy az elnök támogassa az igazgatói kinevezését. Lockhart lekezelően elvigyorodik: el van tévedve, öregem, az elnök engem jelöl a CIA vezetőjének. Szóval nem kell az elveidet meghajlítani, meg kell őket változtatni, ha a cégEMnél akarsz dolgozni. Saul annyira megrendül, hogy köpni nyelni nem tud. Ez a tökéletes megaláztatás.

7_1.jpg

7_2.jpg

Javadi megérkezett a házhoz ahol emberei várják – katonás rendben pattogtatják a tudnivalókat, mit hol talál, mi mindenről gondoskodtak, stb. Ő azonban két dolgot szeretne: inget cserélni és az interjúszobát (?) látni.

A szökevény tinik tankolnak, Dana lép be a benzinkútra fizetni. Miközben odabent van az eladónál bekapcsolt tévén épp a hírek szólnak, méghozzá pont róla és Leoról, miszerint szökevények és keresik őket. Egyrészt őt, mert Brody lánya, másrészt Leo-t, mert az öccsével közös öngyilkosságot kísérelt meg, ahol a tesója meghalt. Ezt mi ugye már tudtuk, a kislánynak viszont új infó, ahogy látom ki is akad rendesen. Fizet aztán kirohan a kútról, és nekiugrik a fiúnak: hogyan halt meg az öcséd? Leo elmeséli, de Dana bullshitnek minősíti, lévén múltkor nem így adta elő. T’án azért, mert ő is ott volt, csak eddig ezt lehazudta? A fiú ideges lesz: ez hogy jött most mégis elő? Hát úgy, hogy benne vagyunk a hírekben. A két fiatal tovább vitatkozik, de beszállnak az autóba, hogy útra keljenek, bár ahogy elnéztem a kutas fejét szerintem simán értesíti a rendőröket. Útközben tovább vagdalkoznak, Dana őrjöng amiért Leo hazudott neki. Végül addig hisztizik, míg a srác kénytelen megállni, kiugrik a kocsiból és elszalad, barátja a nyomában. Végül kibukik az igazság: igen, ott volt a tesója halálakor csak félt elmondani, mert szereti Danát. Hát részéről hazugság nem fér bele, úgyhogy a közeledő rendőrautó láttán Dana döntést hoz, és inkább a hazatérést választja egy hazug társ helyett – azzal beül a járőrkocsiba.

8.jpg

Este van, Quinn messziről figyeli kolléganője házát, aki odabent farkasszemet néz egy üveg piával, ám végül nem jut hozzá, mert megszólal a titkos mobilja, amin főnöke hívja. Saul nem kicsit morcos – jó az alaphangulatához nyilván hozzájárul a délután hallott hír, miszerint nem ő marad a CIA vezetője – úgy érzi a nő veszélyeztette az egész akciót azzal, hogy lelépett Dana ügyét intézni. Peter jelentette, hogy eltűntek a nő megfigyelői, szerinte a reggeli jógaórán mégiscsak lebukott, ezért az akciónak kampó. Beosztottja bizonygatja, hogy nem így van, de úgysem tudnak mást, mint várni, hogy most az ellen lépjen.

9.jpg

A sikeres vadászat után vacsora jár a népnek, meg kis beszélgetés előtte – ekkor csípi el Saul az elnök kabinetfőnökét és tolja le, amiért nem szólt neki, hogy házhoz készül lófaszért. A tag azonban elengedi a füle mellett a kirohanást, inkább kiáll a nép elé tartani egy rövid beszédet, melyben bejelenti, hogy Andrew Lockhart szenátort jelöli az elnök a CIA új igazgatójának. A jelölt odáig van magától, de azért van annyi esze, hogy az eddigi eredményeket megköszönje elődjének – most már lehet menni zabálni.

Illetve csak lehetne, mert Saul nem hagyja ki a lehetőséget, hogy ő is mondjon pár szót az egybegyűlteknek. Arról, hogy a szenátor eddig azzal politizált, hogy bírálta a céget amit most vezetni fog, úgyhogy ha jó vezető akar lenni első dolga remélhetőleg az lesz, hogy megkedvelteti magát az emberekkel, akik az életüket kockáztatják, ellenkező esetben csak egy szimpla politikai potentát marad. Eddig a monológ, Saul emeli poharát és balra el – neki még dolga van – a nép megrökönyödött arccal marad hátra.

10.jpg

Az elveszett báránykát maga Hall ügynök hozta haza a Brody házba, anya és fia meredt arccal bámulja a szökevényt míg ő a szobájába baktat és foghegyről visszaveti: jól vagyok. Négy fal közötti magányában aztán elkámpicsorodva sírni kezd.

Carrie lógó orral végzi szokásos esti teendőit, nyilván őt magát is aggasztja az akció esetleges sikertelensége. Alig fekszik le amikor Peter felhívja az alternatív telefonján lelket önteni belé. A nőt persze leginkább az foglalkoztatja, hogy vajon lebukott-e, de azt Quinn sem tudja, a megfigyelők mindenesetre nem tértek vissza.

A mai kellemetlen meglepetések nem értek véget Saul számára, ugyanis arra ér haza, hogy felesége egy ismeretlen férfival vacsorázik. A láthatóan rettentő zavarban lévő nő elmakogja, hogy nem várta ma haza a férjét, amúgy meg a tag – Alan Bernard – régi mumbai kollégája. Férjét egyáltalán nem érdekli a dolog, még annyira sem, hogy bármiféle érzelmet mutasson, egyszerűen felsétál a szobájába.

11_1.jpg

11_2.jpg

Hősnőnk fura zajokra ébred, egyértelmű, hogy van valaki a lakásában, úgyhogy gyorsított ütemben a gardróbba rongyol, beüti a páncélszekrény kódját, de a fegyverét már nem tudja elővenni, mert két férfi ragadja meg, kivonszolják a helyiségből, és arra kényszerítik, hogy meg se mukkanjon. Ezután módszeresen elkezdik a nőt átkutatni, kívül belül – szó szerint. Levetetik vele a ruháját, valamiféle kütyüt lóbálnak a teste mellett jeladót keresve, komolyan elcsodálkozom, hogy a rektális vizsgálatot kihagyják.

Közben Quinn teljes bizonyossággal kiszúrja, hogy látogatók vannak Carrie lakásában, ezért felhívja főnökét, aki épp dermedten ül az ágya szélén, megpróbálva megemészteni a mai nap történéseit. Határozottan megtiltja ügynökének, hogy közelebb menjen megnézni mi is történik kolléganőjük lakásában, miközben odabenn az könnyes szemekkel rebegi el, hogy nem ebben állapodtak meg. A két rosszarcot egyáltalán nem hatja meg, felé hajítanak egy öltözet ruhát, azt szíveskedjék felvenni. Közben Mira próbál férjével beszélni, de ez most nem alkalmas pillanat, mint azt ura a tudomására is hozza.

12_1.jpg

12_2.jpg

Peter némi szájkaraté után úgy dönt, hogy leszarja főnöke többször és nyomatékosan megismételt kérését, kivágódik az autóból és betrappol a házba. Sok látnivaló nem maradt hősnőnk után, csak pár elhajigált ruhadarab, összetört mobil (mínusz a sim mert azt magukkal vitték), és az üres ház. Quinn kicsit maga alatt van, lévén elveszítették kolléganőjüket, ám Saul ezt nem így látja – ugyanis tudják kinél van. Pff!

Végül látjuk, amint zsákkal a fején egy házba vezetik, azon belül is a kihallgató (interjú) szobába, ahol Majid Javadi várja személyesen. A férfi a nevén szólítja és benyögi, hogy jól néz ki – biztos a sok jóga teszi! Na baszki, remélem ez nem lebukást jelent!

Címkék: Homeland
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AaannnaaA 2015.09.28. 16:48:59

Ide is bepréselem, ha már mindegyik sorozatom alá benyomom:
twitter.com/AaannnaaA_HV

Gabba 2015.09.30. 08:01:01

@AaannnaaA: ezt a Lockhartot szívlapáttal kéne ütögetni hosszabb ideig

Carrienél sztem volt rektális vizsgálat is, legfeljebb nem mutatták:)

Zsoofka 2016.01.16. 14:10:21

Saul megaláztatása nagyon ütős volt. Monológját imádtam. A L. nevű politikust játszó ember meg vagy jó színész vagy az életben is nagy kocsog, mert baromi jól hozza a figurát. Lassan visszatér a hitem a sorozatba :)
süti beállítások módosítása