Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Embervadászat 2x04 - Dél-Karolina

2015. szeptember 23. 09:00 - zoltankiricsi

Az egyik legnagyobb kihívás, ha menekülőben vagyunk, a nyomkövető kutyák kijátszása, lerázása. Ebben a részben lesz minden: kutyus- és gazdiszívatás, tökig gázolás a hideg vízben, fénygránát, és több tonna sár. A mocsárban száguldozó quadok pedig minden férfi orgazmusközpontját megcsiklandozzák.

kep_12_1.jpg 

Ugye nem kell különösebben ecsetelni, hogy a kutyák szaglása mennyivel kifinomultabb az emberéhez képest, tulajdonképpen nekik az orruk a szemük. Az előző évad során nem volt olyan rész, ahol kizárólag a kutyákkal kellett versenyeznie Joelnek, úgyhogy hiánypótló epizód következik.

Annyit azért elöljáróban el kell mondani, hogy nemcsak a kutyákra bízták a feladatot, Joelt elég rendesen körbezárják vízen és földön egyaránt, és ez a quadoknak és a motorcsónaknak is köszönhető. De hát senki nem mondta, hogy könnyű lesz. Az időjárás a lehető leggusztustalanabb a forgatás idején, sáros, esős, latyakos (valószínűleg márciusban vagyunk, ami pont ilyen csapadékos Dél-Karolinában). A nedvesség alapvetően a kutyák szimatának kedvez, viszont látni fogjuk, hogy jön egy elég nagy eső, no, olyankor a kutyusok lehúzhatják a rolót, mert a szagnyomokat elmossa a víz.

kep_2_1.jpg

Ebben a részben 12 óra áll Joel rendelkezésére, és igazándiból 6 km-t kellene csak megtennie, amihez kicsit sok a 12 óra, de véletlenül sem légvonalban halad majd. És pont ez a megtévesztés lényege.

Ezúttal Joelt nem kidobják valahol, hanem egy elhagyott farmer háztól indul. A ház előtt iszonyatosan jó retró traktor álldogál, nem lopta el még senki, pedig úgy néz ki, hogy a ház lakatlan. Joel innen hívja fel a sheriff hivatalt, és bemondja a telefonba, hogy a vadászat indulhat, aztán a telefont bekapcsolva bedobja a házba, hogy azért kényelmesen be lehessen mérni. A kutyás egység meg is kapja a koordinátákat: indulhat a hajsza! Persze előbb nem árt a kutyákat is felpakolni.

kep_4.jpg

Joel elindul tehát a kivonási pont felé, és az első feladata az, hogy elhagyva a házikót átvágjon egy elég nagy nyílt terepen, még mielőtt kiérnének a zsaruk, és tönkretennék a játékot. Mivel ezen a vidéken sok a tó, meg a csatorna, ezért mindenképpen ezeket az adottságokat akarja előnyére fordítani a kommandós, hiszen a víz az, ami a legjobban eltünteti a szagokat. Mondjuk ehhez néha meg is kell mártózni a baromi hideg vízben, de Joel felkészült, mert hozott magával pótruhát is. (Persze valódi túlélő/menekülő helyzetben ilyesmire nem nagyon van lehetőség, de itt nyilvánvalóan a főszereplő egészsége volt az elsődleges.)

Egyelőre viszont semmi mártózás, ugyanis egy tó partján Joel felfedez egy használaton kívüli csónakot, ezzel akar átkelni a vízen. De előbb még egy kicsit megsétáltatja az üldözőket, egy füstgránátos meglepetés erejéig. Ezidőtájt 4 km-nyire van az üldözőitől, ami hatalmas előny, de nem tart majd sokáig.

kep_5_1.jpg

Megérkeznek a zsernyákok is a házhoz, és megtalálják a bekapcsolt telefont, de ami lényegesebb, megtalálják Joel nyomait, ahogy leugrott a tornácról. Úgyhogy egyből kínálkozik is a lehetőség, hogy az első kutya szagot foghasson. (Két kutyát hoztak, de mivel a szaglószervek is el tudnak fáradni, tompulni, ezért egyszerre csak egyet használnak, hogy bevethető legyen a másik eb is.)

Joel felszereli az első füstgránátot (lesz majd még egy), azt reméli tőle, hogy kicsit összezavarja majd a kutyát, és hát ezt a kis előnyt is javára fordíthatja majd. Persze kérdés, hogy a csapda felszerelésével és a kitérővel eltöltött idő nem ugyanannyi-e, mint a nyereség, ugyanis a rendőrök elég gyorsan közelednek. De hát kellenek az ilyen show elemek.

kep_6_1.jpg

Joel betolja a csónakot a tóra, és ahhoz képest, hogy egy faággal evez, egész gyorsan halad. Jól is teszi, mert a csónak tele van vízzel, ami tekintve hogy felfordítva hevert a parton, mind az evezés közben szivárgott bele.

Közben megfigyelhetjük, hogy ezek a rendőrök nem egyszerű kutyakiképzők, hanem maguk is képzett nyomkövetők. Nemcsak a kutya szimatára bízzák az üldözést, hanem ők is figyelik a nyomokat, és persze találnak is a kommandóstól lábnyomot szép számmal

Kiderül még egy apróság, amit az ember a javára fordíthat egy ilyen kutyás üldözésénél. Általában ugye az a helyzet, hogy Joelnek fogalma sincs, hogy hol vannak, milyen messze vannak tőle az üldözők. Ha kirak valamilyen hangcsapdát, akkor képet alkothat, de hát ilyen kis huncutságokat nem lehet kilométerenként felszerelni. Viszont a kutyákon csengő van, hogy a gazdájuknak jelezze, merre járnak a vérebek. Ezt a csengőt már messziről hallani, így Joel a futam folyamán végig képben volt, hogy a kutyás egység közelben jár-e. Jellemző módon főleg akkor futott bele a rendőrökbe, amikor azok hirtelen felbukkantak quaddal, vagy motorcsónakkal.

kep_8_1.jpg

Miközben a kommandós a ladikkal kievickél a partra, mellette 70 méterrel futnak el a zsaruk. De mivel ők a kutyákat követik, a kutyák meg a szagnyomokat, ezért szép kis kacskaringót csinálnak. Aztán elérnek a rendőrök ahhoz a helyhez, ahol Joel cselezett a megtévesztő útvonallal, és gyanút fognak. Pont ez az a helyzet, amikor nemcsak a kutyákra hagyatkoznak, hanem saját szemükre is. Viszont amíg a nyomolvasással babrálnak és gondolkodnak, Joel máris nyert egy kis előnyt, erre már jó volt a megtévesztő hadművelet, az üldözők megtorpannak, és ez adott esetben a kimenekítéshez is elég késlekedés lehet.

A rendőrök két csoportra válnak, és a kutyás egység a tónak azon partján sétál végig, ahol Joel partra ért. Hamarosan megtalálják a csónakot is, a csónak körül pedig Lambert nyomait. Eközben, mivel a kommandós nem hallotta, hogy felrobbant volna az első csapdája, kirak egy másikat is.

Mivel a csónak körül épp kellő mennyiségű szagnyomot hagyott Joel, nemcsak lábnyomot, ezért a zsaruk újból felvetetik a kutyával a fonalat. Kezdődik megint a vérebes üldözés. De nem sokáig, mert ezúttal sikeresen belefutnak Joel csapdájába, ami jó nagy hanghatással jár, valóban megtorpantva az embereket és kutyákat is.

kep_9_1.jpg

Ez persze nem jelenti azt, hogy egy quados járőr ne szúrná ki Joel nyomait. Sőt, meg is hallja az avar zörgését, ahogy Joel menekül. Megint a sarkában vannak, és ez a játék ettől szép! Úgyhogy Joel beleereszkedik a marha hideg vízű csatornába, és ezzel a radikális, de hatásos módszerrel igyekszik eltüntetni a nyomait. Naná, egy vérebes epizódból hogyan is maradhatna ki a vízben gázolás szügyig? Joel pár száz méterrel arrébb kimászik a vízből, és a nadrágját átcseréli száraz ruhára, nehogy kihűljön. No, hát ez sem egy időt spóroló tevékenység.

kep_10_1.jpg

Az üldözők megtalálják Joel vízből kivezető nyomait, és mivel rájönnek, hogy egy nagyobb folyó felé tart, ezért odarendelnek járőrözni egy rendőrségi motorcsónakot. A csónak pedig épp akkor ér oda, amikor Joel be akar mászni a vízbe, ráadásul a kormányos észre is veszi a mozgást a parton. Komoly hiba volt Lamberttől, hogy az utolsó pillanatban vette észre a csónakot. Mivel a hajóból egyből leadják a drótot a szárazföldi egységeknek, ezért harapófogó kezd kialakulni Joel körül. Csakhogy a kommandós északkeletnek halad, a szárazföldiek meg a folyó felé tartanak nyugatnak, így pont ki tud csusszanni a csapdából.

kep_11_1.jpg

Joel becsületére legyen mondva az egyik kutyát már le is fárasztotta a nap során, úgyhogy cserélni kell a pihent ebre. Ráadásul a folyótól eltávolodva újból elvesztik a nyomát.

Ez nem tartja vissza Joelt, hogy egy újabb furfangos tervet eszeljen ki: keresztezi saját korábbi nyomát, útvonalát, így, ha a kutyák valahol szagot is kapnak, egyszer csak egy négyes elágazáshoz fognak érkezni, és nem fogják tudni, melyik csapást kövessék. Ha megnézzük a térképen, hogy honnan indult reggel Joel, és hogy hol van a kivonási pont, akkor látjuk, hogy egy bazi nagy kört futott, és fogócskázott az üldözőkkel egész nap.

kep_14_1.jpg

Ehhez képest azért mégis sikerül lebuknia akkor, amikor az egyik quad pont mellette halad el, és kiszúrja Joel nyomait. Ez csak azért vicces, mert megint egy véletlenszerű találkozásról van szó, nem a nyomában haladó kutyások érték utol. Joel és az operatőr a földre lapulva próbálnak elrejtőzni. Mire a kutyások is odaérnek, elkezd sötétedni, de az üldözés ettől még folytatódik.

kep_15.jpg

Az idő közben rohamosan fogy, és már csak 10 percnyire van a kivonási időablak. Ekkor tör ki a bazi nagy eső és vihar, ami gyakorltilag lehetetlenné teszi a kutyás nyomkeresést. Úgyhogy végső kétségbeesésükben a rendőrők két járőrkocsit is hívnak, hogy cirkáljon a környéken. Igazándiból Joel már annyira közel van a célhoz, hogy csak ki kell várnia, amíg a rendőrautó épp tova halad, és odafutnia a menekülést jelentő gépjárműhöz. Ma ő nyert.

kep_18.jpg

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása