Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Embervadászat 2x01 - A színfalak mögött

2015. szeptember 02. 12:00 - zoltankiricsi

A Discovery-nek annyira megtetszett az Embervadászat ötlete és maga Joel Lambert, hogy rögvest forgattak egy második szériát is, amelynek augusztus 31-én volt a premierje. A nyitó epizód még csak kóstoló volt a ránk váró kalandokból, a Színfalak mögött címet viselte, és megtudtuk, mi várható a második sorozattól.

manhunt1.jpg

De még pár mondat erejéig vissza az alapokhoz, hátha valaki nincs képben. A Manhuntot én a túlélős sorozatok közé sorolom, de érdekessége az, hogy itt nem a puszta túlélésen, hanem a menekülésen van a hangsúly. Persze Joel bevet klasszikus túlélőtechnikákat is, de elsősorban az a cél, hogy „A” pontból elérjen adott idő alatt a kivonási zónába, miközben üldözik. Az első szériában különlegesen kiképzett katonák, rendfenntartók eredtek a nyomába a világ különböző pontjain. A második szériára viszont mással is előrukkolt a Discovery. Habár én személy szerint elnézegettem volna még néhány különlegesen kiképzett katonai alakulatot, de a palettát ezúttal olyan tradicionális vadász-harcos népek is színesítik üldözőként, mint a maori bennszülöttek, vagy a mongolok.

manhunt5.jpg

Az első rész telitalálat, ugyanis Új-Zéland gyönyörű helyszín, nem véletlenül itt forgatták a Gyűrűk urát. Nemcsak gyönyörű, hanem változatos is, úgyhogy Joel menekül majd havas lejtőkön, szürke szirteken, meg bozótosban is. Ebben a részben futnak a nyomában a maori harcosok, akiknek állítólag egyik nyomolvasási technikája az, hogy „hagyják beszélni a természetet”. Hát erre nagyon kíváncsi leszek!

manhunt4.jpg

A további részekben el kell kapnia őt a mexikói SWAT-nak (PGJE). Félig városi, félig pedig hegyes, félsivatagos környezetben folyik a hajsza, úgyhogy itt sem fogunk unatkozni. Majd az Aiken megyei Sheriff hivatal nyomkövető kutyái, és rendőr gazdáik állítják különleges kihívás elé Joelt. Ötletem sincs, hogyan is lehet ezeket az amúgy is jó szaglású, de még jól ki is képzett jószágokat kijátszani.

manhunt6.jpg

A negyedik epizódban vicces Sherlock Holmes-kalapos ürgék bukkannak fel. Ők amúgy a ghillie-k, akik nem annyira vicces fickók, mint a kalapjuk. A ghillie szó jelentése olyasfajta változáson ment keresztül, mint az USÁ-ban a ranger. Kezdetben skót uradalmi erdőőrt jelentett, majd ahogy az angol hadsereg egyre inkább kiaknázta különleges képességeiket, úgy a ghillie szó már mesterlövészt kezdett jelenteni. Sőt, a mesterlövészek speciális rejtőruháját is. No, ebben a részben mindegyik ghillie-ből lesz majd bőven, még maga Joel is ghillie rejtőruhát ölt majd.

manhunt3.jpg

De még ezt is sikerült überelnie a sorozat készítőinek, ugyanis Mongóliába is megyünk, minusz 20 fokba. Joel kint is alszik ebben a remek időben. Üldözői pedig tradicionális mongol vadászok lesznek, quadok helyett lovakon, drón helyett pedig sassal.

manhunt2.jpg

Végezetül pedig egy kakukktojás, vagy zsákbamacska – kinek melyik állat tetszik. A hatodik részben hobbi túlélők, prepperek kutatják Joel nyomait. Nem tudni, mennyire lehet majd komolyan venni ezt a részt a pocakos amatőrökkel, mindenesetre a floridai Everglades mocsárban fog játszódni, amelyik a világ egyik legszebb, de legdurvább környezete is.

Jövő héttől tehát Embervadászat a Hogyvolton, és Új-Zélandon kezdünk a fejük búbjáig teletetovált maorikkal.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása