Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Ray Donovan 3X07 - All Must Be Loved

2015. szeptember 01. 13:00 - tinipuma

Rájár a rúd a társulásunkra, a duó egyik tagja átmenetileg hajléktalan lett plusz benyelt egy pofás kis vírust, e sorok írója pedig ínhüvelygyulladással és derékzsábával küszködik. AaannnaaA közbevetése: "Sánták, bénák, gyülekező." Rövid hogyvolt következik.

Ray úgy dönt, hogy kezébe veszi a futballcsapat ügyét, nem kell ide a kormányzó, majd ő elhárítja az akadályokat, elvégre ért hozzá. Cudar világ ez, ahol egy pimf választás meghiúsíthatja az ember stadionépítésről szőtt szép álmait. Ott vannak először is a régi üzemben fészkelő védett madarak, ezt kellett volna a múltkori bulin részegen hősünk karjaiba omló Helen Millernek megoldania. Egy Roger Napier nevű pasas pedig sokmillió dollárt akar az építkezés útjában álló lakásaiért, Finney apu meg nem ad több pénzt. Probléma akad bőven.

Ray tehát kér és kap Paige-től egy táskányi lóvét és felajánlja a madaras nőnek az állatok elköltöztetésére. A csaj rövid gondolkodás után elfogadja a nagylelkű adományt én pedig szomorúan konstatálom, hogy nekem az a Hermés Birkin táska valószínűleg üresen is elég lenne, nem mintha bárki meg akarna vesztegetni.

Ennyit az üzletről, van elég baj a családban is, ugye. Először is Terryt kell orvoshoz vinni a hallucinációi miatt, a kilátások nem túl jók, állandó felügyeletre lenne szüksége. Ray rögtön magukhoz költöztetné, Abby még be is rendez neki egy szobát, de a bátyus makacsabb egy hordányi öszvérnél, marad ahol van. Bunchy a becuccoló Terka miatt áll a sarkára, és követeli a tesójánál lévő pénzét, elvégre neki most már gondoskodnia kell a szívszerelméről, akit nemsokára feleségül vesz. A csaj máris nagyon rendezkedik, kidobálja a srác (általa) haszontalannak ítélt dolgait, sőt még egy házioltárt is épített.

2.jpg

A fő probléma persze az, hogy Bunchy a minap elpofázta a pap megölését. Romero atya annak rendje-módja szerint bejelentkezik és magához rendeli Rayt. Végre mindenki számára kiderül, hogy a pasas kicsoda (ennek kapcsán Lena is megkapja a rendes tíz másodpercét az epizódban). Ray és Terry persze jól letolják az öcsit a hülyeségért, többek között az ilyen dolgaiért nem kaphatja meg a pénzét. Buchy nem érti, miért nézik idiótának, arról ő nem tehet, hogy átverték, egyem a kis naiv szívét.

Szegénykém a nősülésért is kap a fejére, a tesók tulajdonképpen joggal kételkednek, minek ez a nagy sietség mikor egyáltalán nem ismerik egymást. Azt viszont már Bunch se tűrheti szótlanul, hogy egyszerűen lekurvázzák a menyasszonyát, úgyhogy jól orrba vágja Terryt. Végül maga Terka is betoppan(t), egyrészt szokjanak hozzá, hogy ő is itt van, másrészt szálljanak le a faszijáról, Brendan felnőtt ember, tessék szíves lenni aszerint bánni vele. Ray és Terry csak lesnek.

De térjünk vissza Romero atyához és az ő küldetéséhez. A jóember ugyanis egy menedékházat vagy mit vezet pedofil papok részére, nem vicc. Csupa bűneit megbánt, megtért ember, imádkozással és elmélkedéssel tengetik napjaikat, megbocsátásért fohászkodva. (Mondjuk mindegyik öreg ember, sehol egy ministránsfiú, így azért nem olyan bonyolult feladat az önmegtartóztatás, de biztos csak a beszedett gyógyszerek beszélnek belőlem.)

Ray tehát felkeresi Romero atyát, de ő nem feljelenteni akarja, ezt a megbocsátás dolgot erőlteti egyre. O'Connor atya ugyanis vezekelt, feloldozást nyert, meg amúgy is, olyan jó ember volt. (Na ja, ezt mondogatta a szomszéd néni is, mikor az ura ötven év folytonos garázdaság után végre - véletlenül józanul - belefejelt az árokba.) A lényeg tehát a megbocsátás, hősünknek be kell vallania mindent, ha ezt megteszi, akkor Romero a maga részéről lezártnak tekinti az ügyet, viszont ellenkező esetben isten irgalmazzon neki. Addig gyötri Rayt, míg az átmegy vele a templomba, majdnem rá is kényszeríti a gyónásra, a szerencsétlen már ott térdel a fülkében, mikor meggondolja magát. Romero atya ezt nem hagyja annyiban, csak mondja a magáét és fenyegetőzik, végül Ray a saját jól bevált módszeréhez nyúl és jól megveri. A beérkező Terry az öccsét próbálja lefogni, amíg a pap kántálva nekilát kiátkozni Rayt. Hátborzongató.

Vidám napja van a Donovan család másik részének is, az örmények már kora reggel jól megverik Daryllt és elviszik a kocsiját. Harmincezer dollárral tartoznak, potom összeg. A lányoktól kellene összeszedni a pénzt, ez viszont nem olyan egyszerű, a srác ugye gyalogosan jár, a rosszarcok meg az autóval előtte és lerabolják a kurvákat. Mickey persze erre is tudja a megoldást, Audrey játékpénzét(!) pakolja egy borítékba és ezzel, valamint néhány fémcsővel felszerelkezve indulnak el visszaszerezni a járgányt. Ezen a ponton Bunchy is csatlakozik a társasághoz, igaz ő csak egy jól fizető másodállást szeretne, mivel családfenntartóvá avanzsált. A legjobb helyre jött egyébként, itt felhőtlenül örülnek az eljegyzésének sőt magukkal viszik sofőrnek is.

Az akció mondhatni félig sikeres, az örmények a játékpénz láttán nagyon megverik Mickeyt, de Bunch megmenti a vert helyzetet, földre küldik a rosszarcokat és visszaszerzik a kocsit. Az öreg mindenesetre elégedett az eredménnyel, jól megmutatták nekik, csak a vadonatúj striciöltönyét sajnálja némiképp. Ő tudja, bár Daryll szerint a következő menet durvább lesz. Egyetértek.

A többekről: Abby ígéretéhez híven megveszi a családi bárt, mindenki boldog lesz a könyvelőt kivéve, de ő meg kit érdekel; Bridget pedig némi vodka és baráti meg anyai jó tanács hatására randira hívja a tanárát.

A végére Paige rendeli magához Rayt, a nő amúgy válna az urától (minek ment egyáltalán hozzá?), el is zavarta a pasast a háztól. Most pedig dugni akar persze, ezek szerint nem adta fel. Ray húzódozik, a záróképen ott ácsorog a csaj nappalijában, egyelőre nem tudjuk, hogy végül merre (a hálószoba vagy a kijárat felé) indul el. Nehéz döntés ez, nagyon nehéz.

8.jpg

 

Címkék: Ray Donovan
17 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.09.01. 20:22:02

Jobbulást a társulatnak!

Roméró atyán és a kiátkozáson rendesen felháborodtam. Mégis mit várt, Ray bemegy, gyón, és mindenki megy tovább a dolgára? Gyerekeket bántalmaztak éveken keresztül, most bevonultak egy szanatóriumba, morzsolgatják a rózsafüzérüket, és a Főnök megbocsát -nekik- mindent, akiket meg tönkretettek, és nem ilyen szelíden reagálnak, elküldik a pokol tüzére? Több mint érdekes.

Mick így a harmadik évadra sokat finomodott, már nem olyan elviselhetetlen a jelenléte (számomra), mint korábban.

Ray problémamegoldása is más lett, már nem olyan erőszakos, mint korábban.

K.Holmes kellemes csalódás számomra, jól játszik. Abbey viszont továbbra is egy fapicsa.

Pácsó Ármándó 2015.09.02. 01:22:13

Tessék gyorsan rendbe jönni, ne szórakozzatok!

Mazzzzu 2015.09.02. 08:48:39

nekem nagyon tetszett a kiátkozós rész, megint odarak ez a sorozat sztem :)

tinipuma 2015.09.03. 09:15:49

@Biri_Kroki: Köszi!
Micket én is egyre jobban csípem, bár még mindig a fejemet fogom egy-egy húzásától. Katiet viszont most sem fogom megkedvelni, nem tehetek róla, idegesít a nő.
Romero szerintem nem hagyta volna annyiban egy gyónással, de ez csak egy megérzés.
@Mazzzzu: Nekem inkább félelmetes volt, különösen a bevezető lelki terror, néha alig bírtam nézni.
@Pácsó Ármándó: Mi így szoktunk mulatni :/

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.09.03. 09:23:22

ugye, hogy igazam volt, és romero tényleg pap. :D

az a mosoly, mikor rayt kiátkozza (mmint ray mosolya) félelmetes, egy gif kéne belőle. :D

tinipuma 2015.09.04. 00:36:19

@Pácsó Ármándó: no, hátrább az agarakkal..... :)

Pácsó Ármándó 2015.09.04. 06:18:39

@tinipuma: Bodza, Kökény! Hátrébb!
Elintéztem :-)

AaannnaaA 2015.09.04. 16:50:44

@Pácsó Ármándó: Az a Bodza Jácint lesz, csak mondom :)

Nah, végre ideértem, hogy el is olvassam.
Jelentem az én helyzetem javult - a múlt hetünket az ellenségemnek sem kívánom. Köszi a jókívánságokat mindenkinek!

Naggyon kemény rész volt, főleg a papos jelenetre gondolok. Kíváncsi vagyok merre viszik tovább.
Meg arra is, Bridg meddig jut a tanárával...

De a lényeg, hogy Ray mit választ? Ágyat vagy ajtót? Remélem utóbbit, de azért nincsenek illúzióim.

Pácsó Ármándó 2015.09.04. 17:18:37

@AaannnaaA: Tudtam, hogy valami virág! :-)
Örülök, hogy javultok!

2015.09.05. 13:02:23

@tinipuma: Mick jahhh, én is továbbra is sokszor fogom a fejem a balfassságai miatt, de most már inkább komikus, míg korábban viszont minden jelenete elviselhetetlen volt, amint megjelent, ökölbe szorult az összes talpam.

Egyébként az nem lehetne, h -kivételesen- a papok is bűnhődjenek? Roméró kapott taslit, és legyen is ennyivel lezárva ez a téma?

@AaannnaaA: a döntéseivel már rég az ágyat választotta gondolatban, a csaj elég szépen manipulálja, ez viszont fájjon Raynek.

tinipuma 2015.09.06. 14:30:29

@AaannnaaA: Bridget meddig jut? Míg valaki rá nem jön, gondolom :)

@Pácsó Ármándó: Oké, a következő Bodza lesz, csak el ne felejtsem :)

@Biri_Kroki: Nem hinném, hogy ezzel le van zárva az ügy...

Pácsó Ármándó 2015.09.06. 20:10:53

@tinipuma: Majd szólj, ha lesz és én szólok, hogy szóltál, hogy szóljak :-) Tudod milyen jó a memóriám TinaPárduc :-)

tinipuma 2015.09.06. 21:04:44

@Pácsó Ármándó: tudom én aztat, Pjotr Abrakovics, hálás is vagyok az emlékezőtehetségéért és a jóindulatáért.
üdvözlettel: özvegy Lami Mihályné

Pácsó Ármándó 2015.09.06. 21:25:06

@tinipuma: Ööö ..., lehet hogy jobban járunk, ha inkább magadra tetováltatod, hogy "Next dog = Bodza" , kedves TintaPumukli

Is 2017.07.19. 09:09:19

@AaannnaaA: Mégis, Mickey mire gondolt? Azért most eléggé összeszorulna a seggem a helyükben. Erőt kell mutatni a tiszteletért. Ja, nyilván az örmények most baromira fogják őket tisztelni. Szegény Bunchy-t sajnálom, hogy pont belekeveredett.

Ray arcát elnézve legszívesebben felgyújtotta volna az egész pedofil gyülekezetet. Meg is érdemelték volna. Nem tudom, ez hova fut ki.
És én is kíváncsi vagyok arra, hogy mit választ. De nekem sincsenek illúzióim... :S

Vajon Bridg meddig jut a tanárral? Remélem, dugnak egy fergetegeset. :) Mondjuk tuti, hogy Ray kibelezni a fickót. :D
süti beállítások módosítása