Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Affair 1x06 - Drog (18+)

2015. augusztus 28. 09:00 - AaannnaaA

Part One: Noah
Visszatérünk a korábban megszokotthoz, ismét Noah-val kezdjük a mai részt. Szórakozóhelyen flangál éppen, mikor megérkezik régi haverja, Max. A tag azonban ki sem száll a taxiból, inkább kéri, hogy üljön be mellé, és hajtsanak kicsit odébb. Mikor megtörténik kölcsön kér hősünktől 40 dolcsit, átadja a többivel a taxisofőrnek, akitől kap némi fehér port, amit ott helyben felszív a buksijába. És igen, a sofőr nem más, mint Caleb Lockhart, Alison sógora, baszki! Aztán bemennek a buliba és beszélgetnek kicsit, így tudjuk meg Maxról, hogy nemrég vált el, és egész jól elvan ebben az állapotban (legalábbis ezt állítja), csak a gyerekei hiányoznak, de nagyon.

Váratlanul (?) extrán csinosban Alison lép hozzájuk, és bemutatkozik, mintha egyiküket sem ismerné azzal a dumával, hogy nem érkezett még meg, akire vár, és addig beszélgessenek. Max odáig van meg vissza, ám a drog és a pia sok használhatót nem hagy belőle, Noah hamarosan bevarázsolja egy kocsiba ő maga pedig rohan vissza szeretője karjaiba.

1.jpg

Miután kibulizták magukat átteszik a székhelyüket a titkos házba, szex után pedig a zuhany alatt beszélgetnek. A férfi ürügyet keres, hogy később visszatérhessen ide – pl. a könyv befejezése apropóján – persze egyedül, és akkor együtt lehetnének. Alison nem túl lelkes az állandó szeretői státusz ötletétől.

Öltözés közben Noah azzal vegzálja, hogy szeretkezik-e még a férjével, aztán meg szemére veti a túlzott elővigyázatosságot: a váltás ruhát stb, amivel azért készült, hogy ne bukjon le otthon. A nő egész jól tűri a féltékenység szelét, kedvesen mosolyogva vesz búcsút és indul haza, reggelre ugyanis itthon lesz a férje. Amikor hősünk kimegy az erkélyre, hogy távozó szeretője után nézzen észreveszi, hogy nem hazaféle indul. Felébredő kíváncsisággal úgy dönt utána megy, ezért kocsiba ül és tisztes távolból követi a bicikliző lányt.

2.jpg

Alison a partra jött, halas dobozt vesz át egy hajóról, és elviszi az állomásra sógorának, Calebnek - ezt a procedúrát láttuk már a második részben is. Miután az épületen kinn van a TAXI felirat, konstatálhatjuk, hogy rövidre zárult a kör; hősnőnk kábszer „csempészésben” segédkezik. A menetrend tehát: parton átveszi valakitől dobozban, elviszi az állomáson a taxis központig, onnan pedig Caleb intézi a többit, és nyilván terjeszti az érdeklődődnek. Ajaj!

Noah látja, ahogy a nő kijön az épületből a dobozzal (amiben gondolom már csak a hal van), és tovateker. A férfi utána, ám egy jobbról előbukkanó taxis pont a kocsija elé vág, így kénytelen beleugrani a fékbe. A volánnál Hal, Alison másik sógora ül. Családi taxis biznisz ez kábszerkereskedelemmel fűszerezve. Mikor hazaér még olyan korán van, hogy Helen alszik, de érkeztére felébred és Maxról kérdez. Hát, sok jót nem lehet róla mondani, motyogja hősünk, és kinyúlik a fáradtságtól.

3_1.jpg

3_2.jpg

Pár órával később Helen kelti fel, miszerint gáz van, nem találja Martint. Némi telefonálás után kiderül, hogy a gyerek a Ranch-en van, csak elfelejtett üzenetet hagyni a szülőknek. Amikor megnyugszanak a kedélyek Noah úszik egyet a medencében, majd a parton napfürdőző lányát kérdezi, hogy vajon hogyan lehet kábítószerhez jutni itt a városban. Merthogy neki erre az információra szüksége van a könyvhöz. Na persze. Whitney nem hajlandó ezt megadni, érthető, azzal elismerné, hogy birtokában van ilyen tudásnak.

Később leül a gépe mellé dolgozni, mikoris az asszony megtalálja némi beszélgetni valóval. Először is pótolná lányuk medencébe veszett telefonját, főleg mert a terapeutája ezt javasolja, ám hősünk hallani sem akar a dologról. Attól sem túl lelkes, hogy a terapeuta szerint nekik is el kellene kísérniük Whitneyt a foglalkozásokra. Az asszony szerint rájuk férne, mert mostanában elég keveset foglalkoznak egymással, konkrétan nem szexelnek. Aha, innen fúj a szél. Noah rögtön magához húzza feleségét, kifogásokat gyárt miért nincsenek együtt, de megígéri este pótolják az elmaradást.

4_1.jpg

4_2.jpg

Az ebédet már Alison melóhelyén (most látom itt még kiülős terasz is van) fogyasztják el, majd' az egész Solloway család képviselteti magát, sőt Helen invitálására Max is megjelent. Mikor az asszony megjegyzi, hogy a tegnapi buli után férje hajnali ötkor ért haza haverja fennhangon benyögi, hogy nem gondolta, Noah tovább bulizik nélküle. Helennek felszalad a szemöldöke, de okosan csendben marad.

Az egyik asztalnál meglátják Alisont, mire Max indulna randit kérni, de hősünk lehűti: a csaj férjezett, te tök. Stacey elpöttyinti, hogy pisilnie kell, apja kikíséri, ő maga pedig betér a férfi részlegbe. Pillanatokkal később kopogást hall, de nem, nem lánya végzett a dolgával, hanem szeretője jött pár lopott csókért. Stacey azonban végez, így visszamennek az asztalukhoz.

5.jpg

Ott azt látják, hogy Max pityereg, merthogy szóba került a felesége meg a fiai, és ettől rögtön lógó-orr-üzemmódba váltott. A gyerekek megszeppenten asszisztálnak a kiboruláshoz, de a Solloway házaspár sem nagyon tudja kezelni a szitut. Ám a férfi megrázza magát és inkább felajánlja, hogy elviszi a családot minigolfozni. Nos, Noah szívesebben dolgozna délután, ezért kiccsaládja balra el, ő pedig a kajáldában marad.

Először elnézést kér Oscartól a múltkori lökdösődés miatt, aztán felajánlja, hogy üljenek le egy sör mellé, ahogy korábban tervezték, beszélgessenek kicsit. Oké. Az első téma persze az épp távozó Alison, főnöke siet közölni, hogy középsuliban szexeltek, pontosabban ő vette el a szüzességét. Hősünknek nem igazán van hozzáfűzni valója, így a könyvére terelődik a szó. Illetve csak terelődne, mert megjelenik a meglehetősen dühös Scotty.

6.jpg

Oscar ugyanis tartozik neki pénzzel, de szerinte meg Scotty tartozik neki engedéllyel (nyilván a bővítési projektjére gondol, amiről a harmadik részben volt szó). A vitát a Lockhart-fiú zárja rövidre, egyszerűen a pénztárhoz lép és elkezdi kipakolni belőle a bevételt. A tulaj utána megy az udvarra, de csak egy jobbegyenessel lesz gazdagabb, a pénzével nem.

Azért őt sem ejtették a feje tetejére, visszacsörtet az étterembe, hívja a rendőrséget, és bejelenti, hogy a helyi taxis társaság vszg drog-bizniszeléssel foglalkozik. Mikor Noah rákérdez, hogy mégis mi ez a cirkusz a férfi neki is megerősíti amit a rendőröknek mondott: Lockharték drogdílerek.

7.jpg

Tegye fel a kezét, aki meglepődött, hogy hősünk a Ranch-ra megy, megbeszélni szeretőjével a dolgot. Alison ugyanis ide jött műszak után melózni, Noah pedig félrehívja és felelősségre vonja: valóban drogokkal kereskedsz? Mikor a nő kikéri magának a férfi azzal jön, hogy akkor ugye nem gond, hogy Oscar jelentette a dílerkedést a rendőröknek? Alisonnak leesik az álla, későbbre ígér magyarázatot aztán elzavarja szeretőjét.

De nem győződik meg arról, hogy valóban elmegy-e, és persze nem teszi, hanem a nő után settenkedik, és hallja, amint az figyelmezteti férjét a közelgő veszélyre. A Lockhart tesók elrohannak, Noah további bámészkodásának pedig az épp itt dolgozó Martin megjelenése vet véget. Amint hazaér nekiesik az asszonynak, és lezavarnak egy rövid, de vad menetet.

8.jpg

Part Two: Alison
Hősnőnk kora hajnalban ébred szeretője mellett az esti buli után, ám a zuhanyzás végeztével már nem találja őt az ágyban, csak egy nevére szóló levélkét hagyott hátra, melyen ez áll: megvagy! Mikor elolvassa meglesz Noah is, előugrik a sarokból, lebirkózza és nevetve hemperegnek kicsit, mielőtt Alison kijelenti, hogy mennie kell. Igen, programja van ilyen korán, és igen, a drog-biznisz az. (Már meg sem lepődünk, hogy ebben a verzióban másik ruha van rajta, mint Noah emlékeiben. Az történetbeli eltérésekről nem is szólva, ugye.)

Lekerekezik a partra átvenni a halas-drogos-dobozt, ám a szokásos tag helyett egy ismeretlen rosszarc adja át neki a cuccost, akitől ugyan hiába kérdezi, hol az elődje. Elteker az állomásra az áruval, aholis Caleb kanapéján egy kiájult lány hever. Azt sógora sem tudja megmondani kicsoda, de leteszi a nagyesküt, hogy nem dugta meg – elvégre házas – nyilván az anyagtól terült ki. A férfi bemegy a hátsó helyiségbe, ahol a drogot tartják, és beteszi a páncélszekrénybe. Alison elrebegi, hogy a szokott kézbesítőjük helyett vadidegen adta át neki az anyagot, de sógora nem izgatja magát különösebben a dolgon.

9.jpg

Ezután átteker a Ranch-ra, ahova épp új packós érkezik „Elizabeth Taylor” személyében. Férje szerint pont olyan, mint a felesége: makacs és imádja az almát. Milyen kedves. Mikor helyére kísérik az állatot Alison észreveszi, hogy az egyik karámban a földre terített lópokrócon Martin szunyál. Felkeltik, ő pedig csak annyit kér, ne szóljanak a dologról a szüleinek. Cole kedvesen felajánlja, hogy megreggelizteti, és be is viszi a házba ebből a célból. Cherry persze rögtön rákérdez, hogy a szülei tudják-e, hogy hol van, mire azt állítja hagyott üzenetet.

Reggeli után azonban telefonál anyja őt keresve, de Alison azt kummantja neki, hogy sógorai kérték Martint, hogy menjen át korán a Ranch-ra. A beszélgetés után megjegyzi anyósának, hogy szerinte Mrs. Sollowayt nem igazán érdekelte Martin eltűnése, még csak beszélni sem akart gyermekével. Cherry ismeretlenül is védi, hiszen négy gyermekes anya, nem lehet könnyű helyzete, de hősnőnk tromfol: hiszen gazdag...

10.jpg

Nem sokkal később Cole Martint tanítja lovagolni, Alison pedig megrendülten nézi milyen boldog a férje, hogy gyerekkel foglalkozhat. Elmegy dolgozni, és mikor végez egy üzenetet talál biciklije csomagtárolójában: „Találkozzunk Phoebe házában meló után. N.”. A férfi most nem szeretkezni akar, hanem felelősségre vonja: követte reggel, és látta a doboz-hurcolást, rohadtul kíváncsi rá, mégis mi volt benne. De persze válasz nélkül is sejti, és lehülyézi szeretőjét, amiért kábítószerrel kereskedik.

Őt azonban nem érdekli mi lesz a vége, nincs más választása, csinálni kell, még ha a börtön fenyegeti is. Hogy miért? Kell a pénz a Ranch fenntartására. Hát adjátok el, jön a válasz, ám ez nyilván nem ilyen egyszerű. Márpedig Noah rendkívül zabos, lévén a fia minden nap velük dolgozik, de a nő nyugtatni próbálja: sosem viszünk anyagot a Ranch-ra és sosem adunk el gyerekeknek. Micsoda nemes szabályok! Mielőtt a férfi dühösen elrohanna azért arról még felvilágosítja, hogy lebuktak.

11.jpg

Hősnőnk férjéhez rohan, aztán közösen az állomásra, hogy eltüntessék a bizonyítékokat. Arról, honnan tud Oscar árulásáról nem az igazat mondja, azt állítja ő maga látta, amint főnöke telefonál a rendőröknek. Cole utasítja Halt, hogy ásson gödröt valahol a Ranch egy elhagyott pontján, ő pedig odaviszi az árut és eltemeti. Alison hiába akar vele menni nem engedi, mert ha bármi baj lesz jobb, ha fél kiló anyaggal ő egyedül bukik le. A nő és Caleb dolga, hogy maradjanak itt a taxis-központban és ha jönnek a zsaruk csináljanak úgy, mintha minden rendben lenne.

Sógorával együtt idegesen várják férje visszatérését, mikor hirtelen kopogtatnak. A nő nyit ajtót, az érkező pedig nem más, mint Oscar. Caleb épp hogy ki nem tépi az áruló szívét, hogy a kutyák elé vesse; a képébe vágja, hogy Alison fültanúja volt annak amit művelt. Hát pedig nem igaz, csak a telefont vette fel, és úgy csinált, mintha hívta volna a fakabátokat, de nem, mert úgyis tudja, hogy eltüntetik a cuccost, végül ő állna itt, mint fasz a lakodalomban. A nő kituszkolja őrjöngő sógorát az ajtón és utasítja, szóljon a tesójának, hogy vakriasztás volt, ő pedig kettesben marad Oscarral megbeszélni a szitut.

12.jpg

A férfi rögtön levágja a helyzetet: tudja, hogy hősnőnk nem volt ott, amikor telefonált, szóval csak Noah lehet az információ forrása. Márpedig ilyen hallomásokat nem adunk át fél-ismeretleneknek, csak olyanoknak, akik közel állnak hozzánk. Mikor ez az információláncolat áthalad a buksiján Alisonhoz lép és közli vele, ha faszra volt szüksége hozzá kellett volna fordulnia. Hehh! Megpróbálja megcsókolni, ám csak pofont kap viszonzásul és pár jól irányzott lökdöső mozdulatot, mellyel kitereli az ajtón.

Valamivel később a tesók már a házban vitatják meg a történteket, és úgy döntenek megadják Oscar „építkezéséhez” az engedélyt, mielőtt valóban felhívja a rendőrséget. Alison remegő térdekkel hallgatja a beszélgetést, majd mikor véget ér azzal fordul férjéhez, hogy hagyják a bizniszelést a retekbe, hiszen ha Oscar nem, hát majd feldobja őket valaki más. Cole hallani sem akar a dologról: százezer dollár hiányuk van, az nem lesz meg drogkereskedés nélkül. Hát akkor add el a Ranch-et, jön a halk felelet, kezdjünk új életet máshol. Az nem ilyen egyszerű, hiszen a Ranch az egész család megélhetését biztosítja, alóluk nem lehet csak úgy kirántani a talajt.

13_1.jpg

13_2.jpg

A hitvesi vitát Martin érkezése szakítja félbe, a fiú a sírás határán rebegi el, hogy „Elizabeth Taylor” eltűnt. Nyitva hagyta az istálló ajtaját a paci pedig elbattyogott. A meglehetősen dühös Cole elrobog lovat kajtatni, hősnőnk pedig hazaviszi a gyereket. A kocsiban beszélgetnek pár szót, nekem eléggé úgy tűnik, mintha a fiú direkt engedte volna ki az állatot, de indoka az nincs.

Mikor megérkeznek bemegy a házba, Alison pedig elkezd kicsit beszélgetni az apjával. Könnyek közt rebegi el, hogy nem akar úgy élni, mint eddig, és inkább újrakezdené Noah-val. Nos, ő is gondolkodott a dolgokon, és inkább szakít szeretőjével. Jövő hétvégén úgyis hazamennek, úgyhogy fejezzék be a kapcsolatukat itt és most – azzal visszaüget a házba. Alison könnyes szemmel, bánatos arccal marad hátra.

Címkék: 18+ The Affair
9 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pácsó Ármándó 2015.08.28. 18:14:16

Köszönöm szépen a remek hogyvoltot Aaannnaaa.
Csodálkozom, hogy Martint hagyja az apja ott lenni a drogbiznisz kiderülése után.

AaannnaaA 2015.08.29. 14:22:21

@Pácsó Ármándó: Milyen jó megfigyelő vagy, nekem fel sem tűnt, de valóban, a fater fejében meg sem fordult, hogy akkor talán ez nem a legmegfelelőbb hely a gyerekemnek.

Pácsó Ármándó 2015.08.29. 21:57:04

@AaannnaaA: Jó sok hv.-t írsz, úgyhogy előfordulhat, hogy elfoglalt vagy és elsiklasz valami felett, amit mások észrevehetnek.

AaannnaaA 2015.08.30. 11:56:38

@Pácsó Ármándó: Inkább sok sorozatot nézek :)

Pácsó Ármándó 2015.08.30. 12:13:16

@AaannnaaA: Írsz is, tudod hogy látom a "jövőt" :-)

AaannnaaA 2015.08.30. 12:16:37

@Pácsó Ármándó: Tudom, de én ezt nem találom soknak. Heti egy hv még nem a világ közepe :)

Pácsó Ármándó 2015.08.30. 13:35:48

@AaannnaaA: Én se úgy értettem, hogy túlzás lenne :-)
Aaannnaaak (:-D) aki szereti ahogy írsz, ez csak ajándék :-)
Szóval, köszi!

Gabba 2015.09.02. 13:00:27

@AaannnaaA: ahhoz képest,hogy múlt héten még hogy dúlt a lamúr köztük, megszökés, ilyesmi, Noah szépen visszatért a hazai pályára.
Jó, Alison drogfutárkodása engem is meglepett, simán elhittem, hogy csak egyszerű pincérnő.
(Amúgy a színésznő szuperül játszik.)

AaannnaaA 2015.09.02. 13:13:10

@Gabba: Mondjuk annyira nem csodálkozom, hogy miután a drogbiznisz kiderült Noah visszavett a lelkesedésből, így viszont látszik, hogy mégsem olyan nagy az a lamúr, mint gondoltuk.
süti beállítások módosítása