Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Halt and Catch Fire – CTRL Nélkül 2x10 – Heaven Is a Place

2015. augusztus 19. 11:00 - SuperLawyerGirl

Sara úgy tűnik nem csak ideiglenesen hagyta el Joe-t, fast forward, már írják is alá a válási papírokat. Jelenetezés nincs, mivel a nő el sem megy, csak az ügyvédjével küld mindent aláírva. Jacob lesújtva értesül a WestGroup részvényeinek zuhanásáról, kínját pedig fokozza, hogy MacMillan semmilyen retorzióra nem számíthat az elnökségtől. Ő viszont annál inkább, hiszen kell egy bűnbak. Mutinynél legalább jól mennek a dolgok, láthatóan helyreállt a rend, csak Cameron vizei zavarosak, egyrészt Tom miatt – aki még mindig nem tért vissza – másrészt azért, mert őrületbe kergeti, hogy mennyit kell fizetniük a szerverek használatáért. Sajátot akar, csak épp pénze nincs rá.

vlcsnap-2015-08-10-20h46m52s359.pngDonna próbál megértő lenni, de mennie kell felszedni Gordont egy csoportterápiáról. Ha már ott van, megragadja a lehetőséget, hogy meglesse, hogyan viselkedik. Sajnos Clark láthatóan nem veszi komolyan az egészet, gúnyt űz az egészből, nem pedig azon van, hogy szembenézzen a problémájával. A pszichiáter megpróbálja kimozdítani a komfortzónájából, több, kevesebb sikerrel – Donna torka azonban láthatóan összeszorul a látványra. Joe hazafelé eljátszik azzal, hogy elengedi a kormányt, hátha mágikusan meghal egy balesetben, de az első dudára rájön, hogy ő erre nem képes.

vlcsnap-2015-08-10-20h56m27s554.png

Donna elszántan keresi a mogyoróvajat, hogy az angyalkáknak reggelit készítsen, akik azonban nem értékelik az erőfeszítést, szó szerint a földre hajigálják az ételt. Donna próbálja elmagyarázni, hogy apa most kicsit szomorú, mire Haleyből kibukik, hogy mint Kaliforniában? Így Donna megtudja, hogy Gordon úgy összeveszett Henryvel, hogy egy hotelban kellett aludniuk, de azt már nem, hogy min volt a veszekedés, mert Joanie elrohan. Joe a Stokes Capitalnál próbál szerencsét, de páros lábbal rúgják ki, sőt, még gúnyt is űznek belőle, csak viccnek hívták be. Arról nem is beszélve, hogy senki sem hiszi el, hogy nem Joe tette direkt tönkre a WestNetet.

vlcsnap-2015-08-10-21h04m42s230.png

Cameron továbbra is lelkesen keres maguknak szervert, és semmi sem tántorítja el, még olyan apróságok sem, minthogy valami lehetetlen. Donna kedvesen, de letöri az elképzeléseit, mire a lány sértett gyerekként távozik. Gordon újabb őrülete a modellvonat építés, amiben Joe zavarja meg. Elhozta neki azt a chipet, amiből kiolvasták még annak idején a BIOS kódját. Nosztalgiáznak egy kicsit, majd Gordon felajánlja a segítségét, de Joe elrohan. Mutinynél Cameron sóvárogva figyeli a többieket ahogy Tomról beszélnek, de Lev tanácsát, hogy hívja fel, lerázza magáról.

vlcsnap-2015-08-10-21h13m49s313.png

Clarkéknál Donna megpróbálja elterelni Gordon gondolatait Joe-ról, meg a Sonarisról, ami elsőként arra lyukad ki, hogy be kell vallja, hogy ő is része volt az ötletnek, hogy vírusozzák meg a WestNetet. Az egész egy irtózatos veszekedésbe torkollik, amiben mindenki kiadja, ami böki az oldalát, addig, amíg Gordon bevallja, hogy megcsalta feleségét. Donna olyan hangon kérdez vissza, hogy „micsoda?”, mint egy halálosan sebzett vad, összeszorult tőle a szívem. Gordon pedig undorító módon őt teszi felelőssé, hogy nem volt ott neki, mikor szüksége volt rá. Hát persze, még majdnem ő az áldozat. A legrosszabb az egészben, hogy Joanie ki tudja mióta állt az ajtóban, és hallgatta őket. Mikor Donna észreveszi, elrohan és bevágja az ajtót.

vlcsnap-2015-08-10-21h23m05s591.png

Donna a Mutinynél keres menedéket, és meglepő módon Cameron ott van számára, és a tőle telhető legjobb vigasztalást adja. Viszont előrukkol az ötlettel, hogy Kaliforniába költözzenek: ha már a szervereket nem tudják helybe hozni, akkor ők mehetnének a szerverekhez. További előny, hogy új kezdetet jelentene, ami mindannyiukra ráfér. Gordon meglátogatja a teljesen szétesett Joe-t, és megpróbálja kirángatni nyomorából. MacMillan teljesen maga alatt van, nem lehet megvigasztalni, így végül Clark odaadja neki a Sonaris ellenszerét, ami nem csak visszacsinálja a bajt, de védelmet is ad. Joe előbb tiltakozik, de Gordon végül meggyőzi, hogy próbáljon rá.

vlcsnap-2015-08-10-21h25m55s712.png

Bosworth az új munkahelyén szórakoztatja a történeteivel a társaságot, meglehetős sikerrel, de azért nem kell Mr. Holmesnak lenni, hogy rájöjjünk, nem boldog itt. Donna a Mutinynél próbálja összeszedni a gondolatait, amikor Gordon betör, Joanie eltűnt. Miután mindenkit összetelefonálnak, és Donna már remeg az idegességtől, végül meglesz a kislány, az udvarban lévő kis házba költözött. Azért menekült el, mert félt, hogy elválnak a szülei, és az ő hibája lesz, mert elmondta az apja titkát. Miután megvigasztalják, visszaküldik a házba, Donna pedig elmondja, hogy mik a feltételei, hogy együtt maradjanak. Először is Kaliforniába költöznek, az összes pénzük a szerverek vásárlására költik, együtt beüzemelik őket, Gordon a Mutinynél fog dolgozni, hogy együtt dolgozzanak, hiszen láthatóan a felváltott műszak nem működik.

vlcsnap-2015-08-10-21h32m25s586.png

MacMillan visszatér a Stokes Capitalhoz, és mindössze három óra várakozás után be is jut. Nem vesztegeti szavakkal az idejét, mielőtt bárki egy szót szólhatna, berakja a Sonarist, ami el is kezdi pusztító munkáját. A CEO már hívná is a biztonságiakat, de Joe meggyőzi, hogy figyeljen még egy kicsit. Berakja Gordon antivírusát, és ezzel megveszi magának a bizalmat. Megy is telefonálni Gordonnak, hogy megvan a közös nagy dobásuk, menjen, és dolgozzanak együtt. Clark azonban nem mehet bele semmibe, elmondja, hogy a Mutinynek fog dolgozni. Persze MacMillan azonnal félreérti, és rávágja a telefont.

vlcsnap-2015-08-10-21h36m43s755.png

Cameron meglátogatja Tomot, egy repjeggyel, és meghívja, hogy menjen velük Kaliforniába, de ha nem is, ingyen repjegy, menjen mindenképp. Este az egész Mutiny felcuccol a repülőre, a lányok együtt játszanak, Gordon pedig elmondja Donnának, hogy reménykedik a közös boldogságukban, és nem bánna egy újabb kisbabát. Donna arcára ráfagy az erőltetett mosoly, és elmegy a mosdóba, ahol aztán keserves zokogásban tör ki. Férje furán néz utána, majd felveszi az újságot maga mellől, amiből rájön, hogy Joe mocskos gazdag lett az ötletén, arca görcsbe rándul, és a kezébe temeti a fejét. Cameron tágra nyílt szemekkel várja Tomot, hiszen mindenki itt van, még Yo-Yo és Bosworth is, de szerelme csak nem jön, és az ajtók nélküle csukódnak be. Joe-val zárunk, aki olyan sharp, mint még soha, és acélos tekintettel mered ki frissen szerzett irodaháza ablakán, immár gyűrűje nélkül. MacMillan is back.

vlcsnap-2015-08-10-21h48m11s518.png

Egy ilyen finálé után csak remélni tudom, hogy lesz harmadik évad – kár, hogy rajtatok, kedves olvasókon kívül legfeljebb még hárman nézik a sorozatot, ha a Nielsen számaiból indulok ki. Pedig micsoda befejezés, micsoda set-up a jövőre nézve. Visszakaptuk a Mutiny csapatot, Boz pedig kovbojkalapban pattan a repülőre, mint a legnagyobb sztár. Cameron számára itt az újabb új kezdte, ami kicsit fáj, de magában hordozza annak a lehetőségét, hogy immár ténylegesen szabad kezet kapjon az álmai megvalósításában. Donna végre tényleg átveszi az irányítást az élete fölött, akkor is, ha ez azzal jár, hogy végérvényesen beskatulyázza Gordont abba a hálátlan szerepbe, amiből minden esélye meg volt kitörni, de a férfi teljes erejével küzdött, hogy beleragadjon. Nagyszerű jelenet volt, ahogy Joe kezében ott volt egy megoldás Gordon „problémáira”, és ha egy kicsit előbb telefonál, akkor Donna ultimátuma helyett a családját eldobva Joe bűntársa lehetne. Kérdés, hogy bármilyen szinten is jobban járt-e volna, hiszen az eddigi tapasztalataink alapján aligha lett volna képes olyan hasznot kovácsolni ebből a lehetőségből is, ami kárpótolta volna a felesége és a gyereke elvesztéséért. De amilyen önző és szűklátókörű (ahogy a terápián is bemutatta), nem lepődtem volna meg, ha inkább Joe ajánlatát fogadja el.

vlcsnap-2015-08-10-21h51m49s465.png

Ellenben az irónia csúcsa, ahogy ezzel akaratlanul a végső romlásba taszítja Joe-t. MacMillan az évad legnagyobb részében minden erejével azért küzdött, hogy szabaduljon a korábbi életétől, azon jellemzőitől és hibáitól, amelyek minden ismerősében a könyörtelen, haszonleső, tehetségtelen és vérszívó Joe képét alakították ki. Az utolsó pillanatban pedig mindezen küzdelme porrá omlik – és ebben csak felerészt ő a hibás, mert kivételesen valóban a körülményeknek is áldozatául esik. A saját hibáit látva Jacobben, távozása előtti utolsó cselekedetével őszinte jóakaratból próbálja garantálni Cameron alkotói szabadságát, ezzel olyan lavinát indítva el, amivel Jacob mellett magát is elsöpri. A végső szalmaszál mégis az, ahogy percekkel elkésve olajfa-ágat nyújt a vele szolidáris Gordonnak, az elutasítást pedig az összeesküvés nyílt jeleként értelmezi. Joe Bizarro világában bizonyítást nyert az, amivel nem sokkal előtte beszélt, csak akkor nem okozhatnak fájdalmat, ha nem bízol senkiben. Magára ölti hát mindazt, amit róla állítanak, a Mutinyt előzve ér Kaliforniába, és tudatosan lép a főgonosz szerepébe. De ez nem az a mennyország, ahova indult – de nem is az, ahova a többiek tartanak.

vlcsnap-2015-08-10-21h52m27s617.png

Szóljatok a szomszédnak, hogy gyorsan kezdje el nézni a sorozatot, hátha találkozhatunk jövőre, ugyanitt.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frankie goes to Hollywood 2015.08.21. 01:39:25

Köszi az egész évados hogyvoltot! Mivel egyik barátom sem követi a sorozatot, különösen vártam a hogyvoltokat minden rész után, még ha ez az utolsó kimondottan hosszú böjt volt :) Noha szerintem az első évad volt az erősebb, nagyon remélem, hogy lesz folytatás, mert megérdemli a sorozat.

SuperLawyerGirl 2015.08.24. 13:03:02

@Frankie goes to Hollywood: most kimondottan rosszul érzem magam a böjt miatt. :) Mentségemül szolgáljon, hogy kicsit időre volt szüségem, hogy normálisan összefoglaljam a gondolataim a végén. Nekem meglepő, hogy az első évadot találod erősebbnek, mert bennem ez fel sem merült, mint lehetőség. :D Miért? Szerintem az elsőben nagyon sok volt a mélypont, illetve a karakterek sem fejlődtek, különösen Joe. Ebben az évadban viszont sodort magával az egész, nem volt egy unalmas perc sem, és Clark volt az egyetlen gyenge pont. Ha már hibát akarnék találni, az az, hogy az első évad végén számomra volt egyfajta katarzis, itt viszont úgy érzem, ezt csak egy kövewtkező évadban kaphatnám meg, mivel a feszültség még mindig tetőfokon van. De ha mérlegre teszem, mégiscsak ez az évad a befutó. Kiváncsi vagyok te hogy látod.

Frankie goes to Hollywood 2015.08.24. 17:50:33

@SuperLawyerGirl: Ne érezd rosszul magad, érthető, hogy kellett idő hozzá :)
A két évad hasonló volt abban, hogy most is egy páros került a középpontba, csak most a Gordon-Joe duó helyett Cameron-Donna kettős volt. Az előző évadnál sokkal inkább látszott, hogy hova fog kifutni (elkészül a Giant, ahogy te is mondod, megvolt a katarzis), ez meg egy folyamatos hullámvasút volt, ahol hatalmas mélységekből (Sonaris, WestNet) csodával határos, már-már alig hihető módon jönnek vissza. Az első évadben sztem a fő szál melletti események és csavarok (pl. Donna-Hunt) érdekesebbek voltak. Sajnálom, hogy Gordon szála ide futott ki, szerintem az 1. évadbeli furcsa viselkedésre elég válasz lett volna a kokó, nem kellett volna ezt a betegséget is belehozni. Joe egész 2. évados személyiségfejlődését valószínűleg kidobta az utolsó részben, de ezt inkább a 3. évadból tudnánk meg. De az nagyon jó, hogy Donna meg Gordon végre rájöttek, hogy két, munkájában ennyire elhivatott embernek a közös élete csak egy munkahelyen lehetséges, de Donnának el kellett volna mondania az abortuszt Gordonnak, remélem, h kiderül a harmadik évadban, már ha lesz.
Az viszont nagyon jó, hogy Kaliforniába tartanak, egy techsorozatnak ott a helye, ez egy elkerülhetetlen lépés volt.
Meg talán már túl sok technikai újdonság jelent meg a sorozatban, 4 ember fejéből kipattanva: antivírus, koaxiális kábelen kiépített hálózat, chat, first person shooter játék ötlete, stb.
Nem azt mondom, h ez az évad rossz lett volna, csak nekem valamiért az első jobban bejött egy kicsivel, lehet, csak azért, mert a szoftver kevésbé megfogható, mint a hardver :)
süti beállítások módosítása